image

Instagram test eenvoudiger herstellen van gekaapte accounts

maandag 17 juni 2019, 14:53 door Redactie, 0 reacties

Instagram is begonnen met het testen van verschillende manieren waardoor gebruikers eenvoudiger hun account moeten kunnen herstellen als dat gekaapt is. Gebruikers die meerdere keren een verkeerd wachtwoord opgeven, mogelijk omdat de aanvaller het oorspronkelijke wachtwoord heeft gewijzigd, of de help-optie kiezen, krijgen een zescijferige code naar het e-mailadres of telefoon gestuurd die aan het account is gekoppeld.

In sommige gevallen heeft een aanvaller echter toegang tot het e-mailaccount of het telefoonnummer van het slachtoffer. Instagram zegt aanvullende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat een aanvaller de herstelcodes die naar het e-mailadres of telefoonnummer worden gestuurd, en waarmee het account is te benaderen, niet vanaf een ander apparaat zijn te gebruiken. Op deze manier kan een gebruiker vanaf zijn eigen apparatuur toegang tot zijn account krijgen, ook als de aanvaller de gebruikersnaam heeft gewijzigd, zo laat een woordvoerder tegenover Vice Magazine weten.

Een andere maatregel moet ervoor zorgen dat de gebruikersnaam van de gebruiker veilig is als zijn account wordt gekaapt. "Dit houdt in dat die niet door een ander geclaimd kan worden als je toegang tot je account verliest. Met deze feature geven we de accounthouder de zekerheid dat zijn gebruikersnaam na eventuele aanpassingen voor enige tijd niet door iemand anders te claimen is", aldus de woordvoerder. Deze feature is nu beschikbaar voor Androidgebruikers en zal ook onder iOS-gebruikers worden uitgerold.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.