image

Frans vertaalbureau krijgt AVG-boete voor filmen van personeel

woensdag 26 juni 2019, 12:00 door Redactie, 0 reacties

De Franse privacytoezichthouder CNIL heeft een Frans vertaalbureau een AVG-boete van 20.000 euro opgelegd wegens het filmen van personeel. Medewerkers hadden bij het CNIL geklaagd over continue videosurveillance. Er waren meerdere camera's geplaatst, waaronder één die de werkstations van de vertalers monitorde.

De privacytoezichthouder voerde begin 2018 een inspectie uit en ontdekte dat er geen formele informatie over de videosurveillance en gegevensverwerking aan medewerkers was verstrekt. Tevens bleek dat het via de camera's mogelijk was om de werkstations continu in de gaten te houden. Ook bleek dat opgenomen beelden langer werden opgeslagen dan het doel waarvoor ze bedoeld waren.

Tevens stelde het CNIL vast dat het vertaalbureau tekortschoot in het beveiligen van werkstations en e-mailaccounts. De werkstations waren niet met een wachtwoord beveiligd. Volgens het vertaalbureau was dit bewust gedaan zodat medewerkers toegang tot elkaars bestanden hadden mocht iemand afwezig zijn. De communicatie met klanten verliep via een generiek e-mailadres waarvan het uit acht karakters bestaande wachtwoord met alle medewerkers was gedeeld.

Naar aanleiding van de eerste inspectie van het CNIL beloofde het vertaalbureau beterschap en stelde dat het maatregelen had genomen. Tijdens een tweede inspectie bleek dat medewerkers in het kantoor nog steeds continu werden gefilmd en dat er geen wachtwoordbeheerbeleid was ingevoerd met betrekking tot de werkstations en e-mail. Bij het opleggen van de boete van 20.000 euro hield de toezichthouder rekening met de omvang van het bureau, dat negen medewerkers telt, en de financiële situatie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.