image

Google verwijdert malafide ES File Explorer uit Play Store

maandag 8 juli 2019, 14:34 door Redactie, 3 reacties

Google heeft een malafide Android-app die zich voordeed als de populaire bestandsbeheerder ES File Exporer uit de Google Play Store verwijderd. De app was op dat moment al meer dan 10.000 keer gedownload. De originele ES File Explorer werd wegens advertentiefraude al twee maanden geleden door Google verwijderd. Oplichters maken nu gebruik van de naam van de bestandsbeheerder om malafide apps te verspreiden.

Onderzoeker Lukas Stefanko ontdekte de app "ES File Explorer" die meer dan 10.000 downloads had. De app bood echter geen enkele functionaliteit. Tijdens het "instellen" van de app kregen gebruikers wel negen fullscreen advertenties te zien. Stefanko waarschuwde Google, dat de app uit de Play Store verwijderde. Vorige week kwam de Play Store ook al negatief in het nieuws nadat 111 adware-apps bij elkaar meer dan 9,3 miljoen keer waren gedownload.

Image

Reacties (3)
08-07-2019, 16:36 door Anoniem
De gewone ES Explorer mag ook verwijderd worden ????
08-07-2019, 23:58 door Anoniem
Door Anoniem: De gewone ES Explorer mag ook verwijderd worden ????
Altijd lastig, het volledige artikel lezen...
"De originele ES File Explorer werd wegens advertentiefraude al twee maanden geleden door Google verwijderd."
09-07-2019, 16:58 door Anoniem
De echte originele moet je voor betalen, die is verder helemaal ok. De gratis versie was kapot gemaakt door de nieuwe eigenaar met teveel irritante reclame. Ik had 'm ooit gekocht voordat het van eigenaar wisselde. Gezien het nog steeds top werkt gebruik ik die ook. Anders zou ik wel een ander aanraden meer vanwege de nieuwe eigenaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.