image

Ransomware eist 2 miljoen dollar van Amerikaanse hogeschool

vrijdag 12 juli 2019, 16:21 door Redactie, 2 reacties

Criminelen die een Amerikaanse hogeschool met ransomware infecteerden eisen omgerekend 2 miljoen dollar voor het ontsleutelen van versleutelde bestanden en systemen. Het gaat om het Monroe College in New York City waarvan verschillende vestigingen werden getroffen.

Na de infectie was de website van de school offline. Volgens een woordvoerder is ook het e-mailsysteem gecompromitteerd, alsmede andere systemen. Woensdag ontving de school een e-mail van de aanvallers waarin ze omgerekend 2 miljoen dollar vroegen voor het ontsleutelen van de getroffen bestanden. Het it-team van de school is inmiddels bezig met het herstellen van de systemen.

"Het goede nieuws is dat de hogeschool in 1933 werd opgericht, dus we weten hoe we zonder deze tools les moeten geven", aldus een woordvoerster tegenover de Daily News en New York Post. De hogeschool, die zo'n 8.000 leerlingen telt, zal het losgeld niet betalen, zo meldt CBS. De hogeschool heeft verder laten weten dat het de cybersecurity zal opschroeven. Hoe de infectie zich kon voordoen is niet bekendgemaakt.

Image

Reacties (2)
12-07-2019, 16:49 door [Account Verwijderd]
Dat is dus iemand die van iedereen steelt. Daarmee maak je je gelijk volksvijand Nr 1.
15-07-2019, 15:06 door Anoniem
goedzo, nooit betalen.

Backups zijn belangrijk mensen,.. heel belangrijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.