image

Oracle verhelpt 319 lekken in groot aantal programma's

woensdag 17 juli 2019, 11:53 door Redactie, 0 reacties

Softwarebedrijf Oracle heeft tijdens de patchronde van juli 319 beveiligingslekken in een groot aantal programma's verholpen. Het is één van de grootste patchrondes in de geschiedenis van het bedrijf. De meeste kwetsbaarheden werden gepatcht in de Financial Services applicaties (60).

Ook in Oracle MySQL (45), Fusion Middleware (33) en de communicatieapplicaties van Oracle (24) zijn veel kwetsbaarheden opgelost. In Java heeft Oracle tien beveiligingslekken gepatcht, waarvan er negen op afstand zijn te misbruiken. Op een schaal van één tot en met tien wat betreft de ernst van de kwetsbaarheden zijn er 48 met een 9,8 beoordeeld.

Oracle blijft naar eigen zeggen geregeld berichten ontvangen van systemen die zijn gecompromitteerd omdat klanten beschikbare patches, die de aangevallen kwetsbaarheden verhelpen, niet hadden geïnstalleerd. Organisaties en beheerders krijgen dan ook het advies om de updates van de Critical Patch Update direct te installeren en ondersteunde versies van de software te blijven gebruiken.

Vier keer per jaar brengt Oracle een zogeheten Critical Patch Update uit om kwetsbaarheden in de eigen software te verhelpen. De volgende patchronde staat gepland voor 15 oktober van dit jaar. Vorig jaar juli kwam Oracle met de grootste Critical Patch Update tot nu toe. Destijds werden 334 kwetsbaarheden gepatcht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.