image

Facebook moet opheldering geven over beluisteren gesprekken

donderdag 15 augustus 2019, 12:13 door Redactie, 0 reacties

De Ierse privacytoezichthouder heeft Facebook opheldering gevraagd over het beluisteren van gesprekken van gebruikers. De sociale netwerksite bekende tegenover Bloomberg dat het honderden mensen inschakelt om opgenomen gesprekken van gebruikers uit te schrijven.

Het gaat om gebruikers die van de voice-to-text feature van Facebook Messenger gebruikmaken. In het privacybeleid van Facebook staat echter nergens duidelijk vermeld dat mensen de gesprekken kunnen beluisteren. Naar aanleiding van de berichtgeving heeft Facebook besloten om de menselijke controle van opgenomen gesprekken tijdelijk te staken. Onlangs kwamen ook Apple, Google en Microsoft in het nieuws omdat ze audio van gebruikers door mensen lieten beluisteren en uitwerken.

"Aanvullend op onze dialoog met Google, Apple en Microsoft over het verwerken van persoonlijke data in de context van handmatige transcripties van audio-opnames, vragen we nu ook gedetailleerde informatie van Facebook over de betreffende verwerking en hoe Facebook denkt dat het verwerken van data op deze manier aan hun AVG-verplichtingen voldoet", aldus de Ierse databeschermingsautoriteit in een verklaring tegenover persbureau Reuters.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.