image

OM eist cel voor besmetten van tienduizenden pc's met malware

dinsdag 27 augustus 2019, 11:37 door Redactie, 1 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de Rotterdamse rechter tegen een 25-jarige man uit Maassluis, die wordt verdacht van het infecteren van tienduizenden computers met malware en fraude met internetbankieren, een gevangenisstraf van drie jaar geëist.

Volgens het OM verspreidde de verdachte malware via links op op de website motor-forum.nl. Ook verstuurde de verdachte malafide e-mails uit naam van incassobureau Intrumjustitia en PostNL-topvrouw Herna Verhagen, zo blijkt uit processtukken die in handen van De Telegraaf zijn. In de mails werd gevraagd om op een link te klikken, om bijvoorbeeld de track-and-tracecode van een zogenaamd besteld pakketje te volgen of een niet-bestaande schuld te voldoen. De link in het bericht wees echter naar malware waardoor de man volledige controle over de computer kreeg.

Via de malware zou de man 21.000 wachtwoorden van slachtoffers in handen hebben gekregen, alsmede kopieën van paspoorten. Met de gestolen kopieën vroeg hij nieuwe sim-kaarten aan om zo ING-codes af te vangen, laat misdaadverslaggever Bart Mos op Twitter weten. Uiteindelijk zou de verdachte tienduizenden computers met malware hebben besmet en van honderden ING-klanten de rekening hebben geleegd. Ook wordt de man verdacht van het doorspelen van persoonlijke informatie aan anderen. De verdachte werd drie jaar geleden in Maassluis door de politie aangehouden.

Reacties (1)
27-08-2019, 12:37 door Anoniem
Wow, als de Big Five dit maar niet hoort...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.