image

Student probeert belastingaangifte Trump bij fiscus te stelen

maandag 9 september 2019, 16:30 door Redactie, 6 reacties

Een 23-jarige Amerikaanse student heeft via computerfraude geprobeerd om de belastingaangifte van president Donald Trump bij de Amerikaanse belastingdienst IRS te stelen. De man bekende dat hij samen met een andere student had geprobeerd om via een schoolcomputer de gegevens op te vragen.

Hiervoor maakten ze gebruik van de Free Application for Student Aid (FAFSA) website. Via deze website kunnen studenten een formulier invullen om voor studiefinanciering in aanmerking te komen. De twee studenten deden een frauduleuze aanvraag in naam van iemand van Trumps gezin en ontdekten dat voor Donald Trump al een gebruikersnaam was aangemaakt.

Vervolgens besloten ze het wachtwoord van dit account te resetten door verschillende beveiligingsvragen te beantwoorden die bij het aanmaken van het account waren opgegeven. Het duo slaagde erin om het wachtwoord te resetten en probeerde daarna met de persoonlijke informatie van de Amerikaanse president, waaronder zijn social security nummer en geboortedata, zijn belastinggegevens in de aanvraag te laden.

"Deze illegale poging mislukte", aldus het Amerikaanse openbaar ministerie. De poging werd door het ministerie van Onderwijs en de IRS ontdekt. Volgens de advocaat van de student ging het om een uit de hand gelopen grap. De handlanger van de Amerikaanse student bekende vorige maand al schuldig te zijn aan computerfraude. De rechter wijst op 16 december vonnis.

Reacties (6)
10-09-2019, 08:43 door Anoniem
Dat Amerika niet een DigID variant heeft voor dit soort dingen. IRS is niet iets kleins...
10-09-2019, 10:54 door Korund
23 jaar ... schoolcomputer
'k Wist niet dat de leerplicht daar zo lang duurde.
10-09-2019, 11:11 door Anoniem
Door Korund:
23 jaar ... schoolcomputer
'k Wist niet dat de leerplicht daar zo lang duurde.

Niet iedereen hoeft verplicht te worden aanwezig te zijn om dat ook daadwerkelijk te zijn.
10-09-2019, 11:43 door Anoniem
Door Korund:
23 jaar ... schoolcomputer
'k Wist niet dat de leerplicht daar zo lang duurde.

Waar baseer je op dat het om leerplicht gaat? Mensen kunnen ook gewoon verder studeren he.
10-09-2019, 12:06 door Anoniem
""Het duo slaagde erin om het wachtwoord te resetten""

Hoe dan?
Dan zou je toch op zn minst verwachten dat het nieuwe wachtwoord alleen naar de originele email gestuurt zou moeten kunnen worden... toch?
10-09-2019, 20:18 door Anoniem
Door Anoniem: Dat Amerika niet een DigID variant heeft voor dit soort dingen. IRS is niet iets kleins...

Niet klein... Maar door zijn grootte ook moeilijk om bij te blijven. Mooi filmpje van LGR over een storing bij IRS vorig jaar: https://m.youtube.com/watch?v=qL5ut8o5pfs
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.