image

Tor Project ontvangt 86.000 dollar om softwarebugs te verhelpen

maandag 16 september 2019, 12:07 door Redactie, 3 reacties

Het Tor Project heeft vorige maand 86.000 dollar aan donaties ontvangen waarmee het bugs in Tor Browser en andere software van het Tor-netwerk gaat verhelpen. Het was de eerste keer dat de organisatie een inzameling voor het "Bug Smash Fund" startte.

Het ingezamelde geld wordt gereserveerd voor onderhoud en het oplossen van bugs. "Als we het over beheer en bugs hebben, hebben we het over belangrijk werk waar we voor moeten betalen. Het gaat onder andere om het snel reageren op beveiligingslekken, het verbeteren van tests en het bijblijven met Mozillas Firefox ESR-releases. Een heel ecosysteem vertrouwt op ons om dit te doen", aldus Al Smith van het Tor Project.

De organisatie is zeer te spreken over het ingezamelde bedrag. Om donateurs te laten zien wat hun donatie mogelijk heeft gemaakt worden nieuwe Tor-bugs van een speciale Bug Smash Fund-tag voorzien. Daarnaast zal het Tor Project periodiek updates geven over de voortgang met deze bugs. "Dit werk is essentieel om miljoenen mensen wereldwijd van veiligere tools te voorzien zodat ze hun mensenrechten op privacy en vrijheid online kunnen uitoefenen", besluit Smith. Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen.

Reacties (3)
16-09-2019, 20:09 door Anoniem
Nu nog geld om reCAPTCHAs effectiever te maken, ik ben het gepuzzel zo zat dat ik op het punt sta een DDoS in te zetten om mijn eigen site te testen ;)

Morgen maar doen.
17-09-2019, 10:35 door Anoniem
Hoofdsponsor : Silkroad v3????
14-12-2019, 17:14 door Anoniem
Iemand al bekend met dit? Re: https://www.theregister.co.uk/2019/12/12/tortt_research_paper/

Maakt dit tor veiliger of is het juist een nieuwe valkuil?

J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.