image

Politie ziet toename van oplichting via nepmails Ticketswap

maandag 23 september 2019, 16:30 door Redactie, 0 reacties

Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting waarschuwt internetgebruikers voor oplichters die zich voordoen als Ticketswap, de online dienst waar mensen toegangskaartjes kunnen kopen en verkopen. De oplichters zoeken onder andere via Facebook, Marktplaats en Speurders naar mensen die tickets voor uitverkochte evenementen zoeken.

Potentiële slachtoffers ontvangen vervolgens een appje of e-mail die van Ticketswap afkomstig lijkt. In het bericht staan gegevens van het evenement en een link. Die link lijkt bijvoorbeeld naar de website van Ticketswap te wijzen, maar wijst in werkelijkheid naar een iDeal-betaalpagina. Als gebruikers de betaling uitvoeren betalen ze de oplichter, die slachtoffers bijvoorbeeld voor iTunes-tegoed laat betalen. De politie laat weten dat de oplichters op een later moment aangeven dat de betaling niet is binnengekomen en vragen het slachtoffer of er nog een keer kan worden betaald.

"We vragen je nooit voor een ticket te betalen via een betaallink of hyperlink in een email. De aankoopknop in de email hoort je naar www.ticketswap.nl te leiden en nooit direct naar een iDeal betaling", aldus Ticketswap. Ook adviseert het bedrijf om op de gebruikte e-mailadressen te letten, aangezien de oplichters onder andere Gmail-adressen gebruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.