image

Ex-Yahoo-medewerker bekent inbreken op 6.000 Yahoo-accounts

woensdag 2 oktober 2019, 09:38 door Redactie, 0 reacties

Een 34-jarige Amerikaan die als software-engineer voor Yahoo werkte heeft tijdens zijn tijd bij het bedrijf op 6.000 Yahoo-accounts ingebroken. Dat bekende de man in een "plea" overeenkomst met het Amerikaanse openbaar ministerie. De engineer kraakte wachtwoorden en gebruikte interne Yahoo-systemen om de Yahoo-accounts te compromitteren.

De man had het voorzien op accounts van jonge vrouwen, waaronder persoonlijke vrienden en werkcollega's. In de accounts zocht hij naar foto's en video's die hij kopieerde en thuis opsloeg. Via de overgenomen Yahoo-accounts wist de man ook toegang tot iCloud-, Facebook-, Gmail-, DropBox- en andere online accounts van zijn slachtoffers te krijgen, opzoek naar meer foto's en video's.

Nadat Yahoo de verdachte activiteiten met de accounts opmerkte vernietigde de man de computer en harde schijf waarop de afbeeldingen waren opgeslagen. De voormalige Yahoo-medewerker heeft nu bekend schuldig te zijn aan computervredebreuk. De rechter zal op 3 februari volgend jaar vonnis wijzen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.