Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Vraag over computer-upgrade

04-10-2019, 11:29 door MajorTrajor, 2 reacties
Ik ben een voormalige marketingprofessional die momenteel in een ander vakgebied werkt, maar ik moet nog steeds een redelijke hoeveelheid grafisch ontwerp / videobewerkingswerk doen voor een theatergroep waarin ik betrokken ben en ik wil de optie open houden om wat contractwerk te doen.

De computers waar ik het grootste deel van mijn creatieve werk op heb gedaan, waren van de bedrijven waar ik voor werkte. Toen mijn laatste computer thuis stierf, gaf mijn vriend, die eigenaar is van een videobewerkingsbedrijf, me een oude iMac die hij niet meer gebruikte, omdat deze zijn behoorlijk hoge intensiteit niet kon bijhouden. Het is een 21,5 inch 2013 iMac met een 2,7 GHz Intel Core i5, 8 optredens van DDR3 (twee slots van 4 gig) en Intel Iris Pro 1536 MB.

Nu weet ik niet wat dat allemaal betekent, maar het kan echt niet echt bijhouden wat ik de laatste tijd probeer te doen. Dus ik wil een manier vinden om deze te upgraden of een nieuwe computer te kopen. Maar er zijn enkele budgettaire beperkingen.
Reacties (2)
04-10-2019, 11:55 door didrix
Wat heeft dit met security te maken?
04-10-2019, 12:58 door didrix
Nouja, goed... ik bijt. Op welke manier traag? Zit er een "ouderwetse" harde schijf in en duurt het lang wanneer je iets aanklikt tot er iets gebeurt? Of is video's exporteren etc. traag?

In het eerste geval is de oplossing simpel; Gooi er een SSD in. Het goede nieuws is dat je voor onder de €100,- een 2,5 inch SSD hebt van 512 GB. Het slechte nieuws is dat het wat lastig installeren is in een iMac, maar daar heb je instructievideo's voor op youtube.
In het tweede geval zul je toch echt een nieuwe computer moeten kopen. CPU/GPU/RAM upgrade gaat in dit geval echt niet lukken. Alles is geïntegreerd op het moederbord.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.