image

Investeerder wil Sophos voor 3,9 miljard dollar overnemen

maandag 14 oktober 2019, 12:01 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Thoma Bravo wil het Britse antivirusbedrijf Sophos voor een bedrag van 3,8 miljard dollar overnemen, zo heeft de virusbestrijder bekendgemaakt. Thoma Bravo, dat eerder ook interesse in antivirusbedrijf McAfee toonde, biedt 7,40 dollar per Sophos-aandeel.

De totale waarde van het antivirusbedrijf komt daarmee uit op zo'n 3,9 miljard dollar. De raad van bestuur van het in 1985 opgerichte Sophos heeft zich unaniem achter het bod geschaard. Het is nu aan de aandeelhouders om het bod te accepteren. De virusbestrijder had vorig jaar een omzet van 640 miljoen dollar en heeft meer dan 3300 mensen in dienst. Eind 2015 werd het Nederlandse securitybedrijf SurfRight uit Hengelo nog voor een bedrag van 31,8 miljoen dollar door Sophos overgenomen.

Mocht de overname doorgaan dan voegt Sophos zich aan een lange reeks van meer dan 200 software- en techbedrijven die door Thoma Bravo werden gekocht. Vorig jaar kreeg de investeringsmaatschappij onder andere Barracuda Networks, Imperva en Veracode in handen.

Reacties (1)
16-10-2019, 15:26 door Anoniem
Interessant om te weten als onze overheid nog gebruik maakt van Sophos of en wanneer ze gaan overstappen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.