image

Amerikaan steelt privédata duizenden militairen via screenshots

donderdag 31 oktober 2019, 15:04 door Redactie, 4 reacties

Een 38-jarige Amerikaanse man die voor het Amerikaanse leger werkte heeft bekend dat hij van duizenden militairen de persoonsgegevens heeft gestolen waarmee vervolgens werd gefraudeerd. Op deze manier werd geprobeerd om miljoenen dollars van soldaten en veteranen te stelen.

Waar veel datalekken ontstaan doordat databases worden buitgemaakt, werden de gegevens in dit geval door het maken van screenshots gestolen. De man beheerde medische dossiers voor het Amerikaanse leger in Zuid-Korea. De elektronische medische dossiers bevinden zich in de Armed Forces Health Longitudinal Technology Application. Terwijl de Amerikaan op deze applicatie was ingelogd maakte hij screenshots van de gegevens van andere militairen.

Op deze manier wist de man de persoonsgegevens van duizenden militairen te stelen, zo heeft hij nu bekend. Vervolgens deelde hij de data met zijn handlangers. Die zouden de informatie hebben gebruikt om op een ander portaal van het Amerikaanse ministerie van Defensie in te loggen. Daar wisten ze uitkeringen van militairen en veteranen te stelen. Met de informatie in het portaal konden ze ook bankrekeningen van militairen compromitteren.

Het geld van de rekeningen en uitkeringen werd vervolgens naar de rekeningen van katvangers overgemaakt. Hoe groot de schade precies is laat het Amerikaanse ministerie van Justitie niet weten. Er wordt gesteld dat de criminelen miljoen dollars hebben gestolen of probeerden dit bedrag buit te maken. De Amerikaan heeft bekend schuldig te zijn aan 'wire fraud' en witwassen. De rechter zal volgend jaar februari vonnis wijzen. De handlangers van de man zitten ook vast en zijn onder andere aangeklaagd voor identiteitsfraude.

Reacties (4)
01-11-2019, 09:42 door Anoniem
Tsja als we het niet mogen kopiëren dan maken we wel screenshots en dan OCR'en we de hele boel wel..
01-11-2019, 15:24 door karma4
Bekende probleem staat in het artikel: Gebrek aan de vereiste authenticatie (bewijs van juiste persoon) naar het opgeven van naam nummer (identificatie). De legitimatie heeft gefaald maar waar het faalde is men in staat de schade naar elders te verleggen. Daarmee is er weinig uitzicht op het inzicht ter verbetering.
05-11-2019, 15:42 door Anoniem
Google steelt al meer als 15 jaar prive data van heel de wereld.
Tis pas enkele jaren dat zij dit expliciet vermelden in hun verbruikersovereenkomst.
05-11-2019, 18:55 door Anoniem
Door Anoniem: Google steelt al meer als 15 jaar prive data van heel de wereld.
Tis pas enkele jaren dat zij dit expliciet vermelden in hun verbruikersovereenkomst.
Je hebt die gegevens allemaal zelf verschaft! Niemand dwingt je daartoe, maar ja, klagen kunnen we wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.