image

Vermeende beheerder cybercrime-marktplaats uitgeleverd aan VS

donderdag 14 november 2019, 10:33 door Redactie, 1 reacties

De Israëlische autoriteiten hebben een 29-jarige Russische man die wordt beschuldigd van het beheren van twee cybercrime-marktplaatsen afgelopen dinsdag aan de Verenigde Staten uitgeleverd. Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie beheerde de man de marktplaats Cardplanet waar op grote schaal in gestolen creditcardgegevens werd verhandeld.

De aanklager stelt dat via deze website de gegevens van meer dan 150.000 gecompromitteerde creditcards werden verhandeld waarmee voor meer dan 20 miljoen dollar aan spullen werd gekocht. Daarnaast wordt de Rus ook beschuldigd van het beheren van een ander forum waar cybercriminelen allerlei diensten aanboden, zoals het kopen en verkopen van gestolen gegevens, malware en diensten voor witwassen en het uitvoeren van aanvallen.

De man werd in 2015 in Israël aangehouden. Een Israëlische rechter stelde in 2017 dat de Rus aan de Verenigde Staten mocht worden uitgeleverd. De man ging nog tegen zijn uitlevering in beroep, maar die beroepen werden afgewezen, waarop hij eerder deze week ook daadwerkelijk werd uitgeleverd.

Reacties (1)
14-11-2019, 14:27 door Anoniem
Goed bezig lever ze maar allemaal uit die gekke Russen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.