image

Mozilla beoordeelt privacy en security populaire IoT-kerstcadeaus

donderdag 21 november 2019, 13:54 door Redactie, 0 reacties

Voor het derde jaar op rij heeft Mozilla de privacy en security van allerlei populaire kerstcadeaus beoordeeld en in de meeste gevallen voldoen fabrikanten aan de door Mozilla gestelde eisen. Acht producten zakten door het ijs, waaronder die van Ring en Wemo. Voor de "*Privacy Not Included" gids werden in totaal 76 verschillende "connected" producten beoordeeld, verdeeld in zes categorieën.

Er werd onder andere gekeken naar het gebruik van encryptie, het uitbrengen van beveiligingsupdates, het verplichten van sterke wachtwoorden, de toegankelijkheid van het privacybeleid en het omgaan met meldingen van beveiligingslekken. Ook keek Mozilla naar de mogelijkheden om via het apparaat bespioneerd te worden, of het apparaat biometrische data verzamelt, of data kan worden verwijderd en of en met welke partijen data wordt gedeeld.

62 van de 76 geteste producten voldeden aan de minimale beveiligingsstandaarden die door Mozilla waren gesteld. Bij acht producten was dit niet het geval. Het gaat om de Ring Video Doorbell, Ring Indoor Cam, Ring Security Cams, Wemo Wifi Smart Dimmer, Artie 3000 Coding Robot, Litter Robot 3 Connect, OurPets SmartScoop Intelligent Litter Box en Petsafe Smart Pet Feeder. Van de overige zes producten kon niet afdoende worden vastgesteld of ze aan de eisen voldeden of niet.

Veel van de grote bedrijven zoals Apple en Google weten hun producten goed te beveiligen, aldus Mozilla. "Maar zelfs wanneer apparaten veilig zijn, kunnen ze nog steeds veel data over gebruikers verzamelen. Dit jaar zagen we grote techbedrijven uitbreiden naar smarthomesystemen, waardoor bedrijven zoals Amazon verder toegang tot het leven van gebruikers krijgen", zegt Mozilla.

Kleine bedrijven laten zowel op het gebied van security als privacy allerlei steken vallen. Er is ook goed nieuws. Het privacybeleid van veel bedrijven wordt steeds beter leesbaar. Ook worden producten privacyvriendelijker, hoewel dit soms een hoger prijskaartje met zich meebrengt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.