image

FBI looft 5 miljoen dollar uit voor aanhouding vermeende cybercrimineel

donderdag 5 december 2019, 17:50 door Redactie, 6 reacties

De FBI heeft 5 miljoen dollar uitgeloofd voor de aanhouding van een 32-jarige vermeende cybercrimineel uit Rusland. Het is de hoogste beloning die ooit in de VS voor de aanhouding van een cybercrimeverdachte is uitgeloofd. Het vorige bedrag stond op 3 miljoen dollar. De man zou een cybercrimebende leiden die de afgelopen jaren via malware miljoenen euro's wist te stelen.

Zo zou de bende tal van organisaties met de Dridex- en Zeus-malware hebben besmet. Daarmee konden gegevens worden gestolen die toegang tot bankrekeningen gaven. Vervolgens werd het geld van de rekeningen naar katvangers overgemaakt. De schade loopt mogelijk in de honderden miljoenen dollars, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat de Rus heeft aangeklaagd.

Tevens heeft het ministerie een beloning van 5 miljoen dollar uitgeloofd voor informatie die tot de aanhouding en veroordeling van de Rus leidt. Niet eerder werd er een dergelijke hoog bedrag uitgeloofd voor de aanhouding van iemand die van cybercrime wordt verdacht. Naast de 32-jarige Rus is ook een 38-jarige man uit Rusland aangeklaagd voor betrokkenheid bij het verspreiden van de Dridex-malware en fraude met internetbankieren. Voor zijn aanhouding is geen tipgeld beschikbaar gemaakt.

Reacties (6)
05-12-2019, 19:28 door Anoniem
De jacht is geopend
05-12-2019, 21:39 door Anoniem
Wanneer klagen wij Stuxnet makers aan. Ownee, dat zijn Israeliers en criminelen uit de VS. Dat kunnen wij natuurlijk niet :) Zij wel, want na de 2e Wereld Oorlog zijn er vieze afspraken gemaakt
06-12-2019, 12:13 door Anoniem
@ anoniem 21:39

De Stuxnet werking is niet door Israeli "verstehrd", dat deden Yanken wel, die het niet rustig z'n werk konden laten doen.
Amerikanen zorgden in de eerste plaats voor niet gewenste proliferatie van deze weaponized malware.

Amerikanen kunnen vaak niet van de doos van Pandora afblijven. De navolgers van slechte kaballisten als Tsivi en Jacov Frank (1666) hebben de meeste ellende in de wereld gebracht met hun zieke idee dat algemeen algeheel kwaad de komst van de Messias zou versnellen. Kaiser Epstein en consorten waren er de exponenten van. Daar zit juist datgene, dat jij vies noemt.

Als je bovenop Golan had gestaan met Russische schuttersputjes die in vijf kruisende banen over elkander heen schoten, had je een iets andere mening gehad wellicht.

Met 150 miljoen Moslims in de achtertuin doen sommigen hier nu boude uitspraken. Het lachen zal ze nog wel eens vergaan.

J.O.
06-12-2019, 12:37 door Anoniem
Voor wie het nog niet wist
Rusland heeft een Bruto Nationaal Product minder als Zuid Korea
Waarom horen we nooit iets over de grote bedreiging Zuid Korea ?
Waarom moeten wij keer op keer oorlog blijven voeren met Rusland ?
11-12-2019, 11:30 door Anoniem
Door Anoniem: Voor wie het nog niet wist
Rusland heeft een Bruto Nationaal Product minder als Zuid Korea
Waarom horen we nooit iets over de grote bedreiging Zuid Korea ?
Waarom moeten wij keer op keer oorlog blijven voeren met Rusland ?
Omdat zuid-korea niet zo'n bedreiging is ? Los van de klote auto's die ze maken. Zou me eerder zorgen maken om NOORD-korea.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.