image

Schijven met data Japanse belastingbetalers verkocht online

vrijdag 6 december 2019, 13:15 door Redactie, 5 reacties

Op internet zijn harde schijven met terabytes aan persoonlijke data van Japanse belastingbetalers aangeboden. Het zou om negen harde schijven met 27 terabyte aan data gaan, waaronder namen van personen en bedrijven, administratieve documenten en belastingformulieren.

De harde schijven waren geleased door de prefectuur Kanagawa voor de opslag van belastinggegevens. De autoriteiten besloten de schijven in april terug te geven en door nieuwe datadragers te vervangen. Het leasebedrijf had een ander bedrijf de opdracht gegeven om de schijven op te ruimen zodat de data niet meer was te herstellen. Een medewerker van dit bedrijf wordt er nu van verdacht de schijven via een online veiling te hebben verkocht.

Eén van de kopers ontdekte dat gegevens op de harde schijf met herstelsoftware waren te herstellen. Zo kon allerlei persoonlijke informatie van belastingbetalers worden achterhaald. Het bedrijf probeert de verkochte harde schijven nu terug te krijgen en heeft excuses gemaakt, zo meldt de Japanse publieke omroep NHK. In een verklaring op de eigen website meldt het bedrijf dat het om een grote hoeveelheid persoonlijke informatie gaat (pdf).

Reacties (5)
06-12-2019, 13:41 door Anoniem
Goh. Ergens een ISO-tje gemist? Ohnee, Japan. Daar doen ze het vast slimmer.
06-12-2019, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem: Goh. Ergens een ISO-tje gemist? Ohnee, Japan. Daar doen ze het vast slimmer.
Als je nou niets te zeggen hebt, zeg dan ook gewoon niets...
06-12-2019, 23:08 door Briolet
Hoeveel mensen hier gebruiken altijd de -P optie bij een rm commando?
07-12-2019, 14:53 door Anoniem
Door Briolet: Hoeveel mensen hier gebruiken altijd de -P optie bij een rm commando?

rm -)

Gelukkig zijn ze bij de Japanse belastingdiest nog zo slim om harde schijven te hebben. Bij de onze is het denk ik nog ringkerngeheugen waar flink aan gerammeld is. En wat natte ponskaarten. Veel veiliger want wie wil dat nog pikken?
08-12-2019, 09:28 door karma4
Door Anoniem:
Gelukkig zijn ze bij de Japanse belastingdiest nog zo slim om harde schijven te hebben. Bij de onze is het denk ik nog ringkerngeheugen waar flink aan gerammeld is. En wat natte ponskaarten. Veel veiliger want wie wil dat nog pikken?
Laat ik proberen je uit die waan te helpen.
Ze hangen hier de meest kostbare apparatuur in hun datacenters. Met de verplichting om het na gebruik van een jaar of 3 the ver-shredden. Totaal onbruikbare kleine stukjes. Het levert weinig op maar er kan weinig misgaan. Alleen bij de cloud benaderingen daarbij is dat minder zeker. Logius heeft zijn bijvoorbeeld zijn eigen cloudprovider.
Nee niet een bekende grote naam.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/blg-496398.pdf
"Binnen de rijksoverheid worden jaarlijks circa 30.000 stuks datadragende ictapparatuur overtollig gesteld. De verantwoordelijk gestelde organisatie binnen de rijksoverheid, Domeinen Roerende Zaken, heeft in het verleden op basis van dataveiligheid, kosten en milieu ervoor gekozen deze apparatuur te vernietigen middels een shredder, en de scrap zo optimaal mogelijk af te zetten."
Met een raid striping gebruik op bit niveaus is er weinig kans dat je wat bruikbaars op een schijf zal aantreffen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.