image

VS verplicht gezichtsscan op luchthavens niet voor Amerikanen

maandag 9 december 2019, 13:28 door Redactie, 17 reacties

De Amerikaanse autoriteiten zien af van het plan om de gezichtsscans op luchthavens voor de eigen burgers verplicht te stellen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Homeland Security. Buitenlandse reizigers die de VS binnenkomen of verlaten moeten een gezichtsscan laten maken.

Het ministerie van Homeland Security was van plan om de maatregel ook voor Amerikaanse burgers te laten gelden. Dat zorgde voor felle kritiek van beleidsmakers en privacyorganisaties. Na overleg met privacyexperts is besloten om van het plan af te zien. Amerikaanse burgers krijgen de mogelijkheid om de gezichtsscan te weigeren. In dat geval moet het paspoort worden getoond. Voor buitenlandse reizigers blijft de gezichtsscan gewoon verplicht.

Op meer dan twintig Amerikaanse luchthavens, havens en andere grensovergangen wordt inmiddels biometrische gezichtsherkenningstechnologie ingezet. Sinds de introductie van de technologie zijn op al deze plekken, die miljoenen reizigers verwerken, in totaal meer dan 200 mensen betrapt die zich schuldig maakten aan look-alike-fraude. Hierbij werd geprobeerd om met het authentieke reisdocument van een ander op wie men lijkt de VS binnen te komen.

Reacties (17)
09-12-2019, 13:45 door Anoniem
Sinds de introductie van de technologie zijn op al deze plekken, die miljoenen reizigers verwerken, in totaal meer dan 200 mensen betrapt die zich schuldig maakten aan look-alike-fraude.
"Miljoenen" is wat slapjes uitgedrukt.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_busiest_airports_in_the_United_States

Nummer 20 van de lijst verwerkte 15,3 miljoen mensen in 2018, nummer een 51,9 miljoen. Als ik ze zo snel even optel kom ik op 507 miljoen passagiers in 2018.

Nu weet ik niet hoeveel daarvan Amerikaans staatsburger of "green card holder" is, dat zijn zo'n 327 miljoen mensen. Dus als we met de natte vinger verzinnen dat 507-327=180 miljoen buitenlanders gescand werden, dan is "meer dan 200" op 180 miljoen wel iets meer dan eentienduizendste van een procent. Dat lijkt me nu echt een gigantisch groot gevaar en dat bestrijden mag dus ook best wat kosten.
09-12-2019, 14:03 door Anoniem
Oh, de verkiezingen komen eraan. Later blijkt dat ze het stiekem toch hebben gedaan.

Maar daar heb je weer een Snowden voor nodig om daarachter te komen
en die zitten tegenwoordig niet zo dik meer in de pijplijn,
nadat wat er nu dreigt te gebeuren met Assange ieder afschrikt.

De Chinezen zijn bezig met nieuwe gezichtsherkenningstechnieken op basis van DNA onderzoek bij bepaalde minderheidsgroeperingen. Wellicht iets voor USA?

Vroeger had je in Europa van die "mexikaners" uit Wenen (afgeleid van "Mag Sie keiner),
waar bijkans ieder een hekel aan had. De dikste bontmantels, met de dikste ringen en dikste sigaren.
Maar die zoeken ze zeker niet in de USA (iron.)?

Niet vergeten je wangvliesslijmstaafje op te sturen naar My Heritage,
zodat we het komende systeem wat makkelijker kunnen optuigen.

#sockpuppet
09-12-2019, 14:07 door Anoniem
Bey bye vakantieland America, het was leuk zolang het duurde........
09-12-2019, 14:24 door Anoniem
Ik snap niet dat iemand zo graag naar de US of A wil. Zeker niet zo graag dat je er een gezichtscan voor laat maken...
09-12-2019, 15:51 door Anoniem
Is het daarom dat onze gemeentes al gezichtsscans aan het voorbereiden zijn bij de paspoortuitgifte? Dat er ergens geencrypt vast aan onze regering is doorgegeven dat als we daar nu niet mee beginnen dat we ook geen ongesteste Boeing 747 MAX vliegtuigen geleverd gaan krijgen?
09-12-2019, 15:51 door Anoniem
Wanneer gaat Europa aanvullende 'veiligheids' maatregelen treffen voor Amerikanen?

Nee, die lafbekken hier in Europe durven alleen van hun eigen burgers de privacy te schenden.
09-12-2019, 15:53 door Anoniem
Wow, 200 mensen die zich voor willen doen als iemand anders op ruim een half MILJARD controles.
09-12-2019, 15:54 door DLans
Moest laatst 2x voor mijn werk naar de VS toe. Ze maken foto's van je en je vingerafdrukken worden opgenomen. We werden in onze huurauto ook aan de kant gezet omdat we net iets te hard reden (agent was super aardig, geen boete oid). Maar ze konden direct zien wie we waren, wat ons reisdoel was en welk hotel we in sliepen. Allemaal op basis van kenteken en de gegevens die ze hebben opgenomen in een grote DB ergens.

snap het vanuit de opsporingsmogelijkheden wel maar het gaat best ver ..
09-12-2019, 16:01 door Anoniem
Ja in Amerika moeten ze toch alles van je weten voordat je binnenkomt?,waar je woont,wat je wachtwoord van je sociale media is,je banksaldo en noem maar op.
09-12-2019, 17:42 door Anoniem
Met Reagan was helemaal de max. Toen HIV om zich heen greep, wat begon IN de USA, besloot Reagan daar helemaal NIETS aan te doen. Behalve dat wie de USA BINNEN wou komen en van "verdachte orientatie" was, wel even een bloed test rapport moest tonen. Anders geen toegang. En daar werd toen al streng op gecontroleerd.

Erg pijnlijk omdat als je van een besmettingshaard kon spreken, de US zelf de kachel was.

Daarna zijn ze enkel gekker geworden. En toen kwam Trump. En die stuurde Pete Hoekstra. Want die was bij ons nog geboren dus een grote eer voor ons.
09-12-2019, 20:25 door spatieman
nee natuurlijk niet, want de VS bevat geen terroristen, kuch.
10-12-2019, 10:15 door Anoniem
Wat een anti USA sentiment hier. Heel veel vooroordelen. Je hoeft je banksaldo helemaal niet op te geven, en je ww vragen ze ook niet. Het opgeven van je sociale media is ook niet verplicht. Doe je huiswerk eens goed eer dat je iets post. Jullie zijn niet beter dan wat je een ander onheus toedicht.
10-12-2019, 10:57 door Anoniem
Het opgeven van je sociale media is ook niet verplicht.

Zeker niet. Maar je loopt wel kans om terug op het vliegtuig gezet te worden.
10-12-2019, 11:23 door Anoniem
Moraal van dit verhaal: "De bezoekers stemmen niet op congresleden, dus wat zij er van vinden komt er niet op aan." Op het moment dat verstrekkende beslissingen over mensen en hun gegevens internationaal worden, moeten de middelen om verhaal te halen mee internationaal worden.

Door Anoniem:
Het opgeven van je sociale media is ook niet verplicht.

Zeker niet. Maar je loopt wel kans om terug op het vliegtuig gezet te worden.

Daar zit inderdaad de crux. Daarom ook heeft de EU in de AVG speciaal overweging 43 aangemaakt: "Om ervoor te zorgen dat toestemming vrijelijk wordt verleend, mag toestemming geen geldige rechtsgrond zijn voor de verwerking van persoonsgegevens in een specifiek geval wanneer er sprake is van een duidelijke wanverhouding tussen de betrokkene en de verwerkingsverantwoordelijke, met name wanneer de verwerkingsverantwoordelijke een overheidsinstantie is, en dit het onwaarschijnlijk maakt dat de toestemming in alle omstandigheden van die specifieke situatie vrijelijk is verleend. De toestemming wordt geacht niet vrijelijk te zijn verleend indien geen afzonderlijke toestemming kan worden gegeven voor verschillende persoonsgegevensverwerkingen ondanks het feit dat dit in het individuele geval passend is, of indien de uitvoering van een overeenkomst, daaronder begrepen het verlenen van een dienst, afhankelijk is van de toestemming ondanks het feit dat dergelijke toestemming niet noodzakelijk is voor die uitvoering."

Het woordje "verplicht" wordt anders tot semantiek.
10-12-2019, 11:45 door Anoniem
Door Anoniem:
Het opgeven van je sociale media is ook niet verplicht.

Zeker niet. Maar je loopt wel kans om terug op het vliegtuig gezet te worden.

Wanneer je wordt teruggezet heb je ws een vieze mond opengetrokken tegen de medewerker(s) van Customs, of ze weten iets van je dat je zelf niet wil vertellen. En als je op De Socials zit en de wereld dus kan meekijken, waarom zou je dit dan niet opgeven aan Customs? Dat is niet uit te leggen. Wil je de US in dan zul je hun huisregels moeten respecteren, anders niet.

En ja, dat is een andere politiek dan in NL waar iedereen welkom is en zonder papieren met dure telefoons lekker in de opvang mag bivakkeren en hulp krijgt in procesgangen die de rechtstaat ondermijnen.
10-12-2019, 14:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Wanneer je wordt teruggezet heb je ws een vieze mond opengetrokken tegen de medewerker(s) van Customs, of ze weten iets van je dat je zelf niet wil vertellen.
Of ze verzinnen iets wat ze jou niet willen vertellen. Of dat je gezicht hun niet aanstaat, of wat ook. Dat gebeurt ook.

Het wemelt er van de geheime regels, ze aanvechten kan alleen in een geheime rechtbank, en je bent al gauw jaaaaren verder voordat je je gram kan halen, als je dat kan halen want een geheime aanklacht aanvechten is niet makkelijk. Met "rechtsstaat" heeft dat vrij weinig te maken.

En als je op De Socials zit en de wereld dus kan meekijken, waarom zou je dit dan niet opgeven aan Customs? Dat is niet uit te leggen.
Toch wel hoor. Lang niet alls wat op "De Socials" gepost wordt is ook voor iedereen te zien. En als je je wachtwoord weggeeft aan "Customs" dan geef je gelijk je schrijfrechten weg. Da's dus veel meer dan "even inzien".

Wil je de US in dan zul je hun huisregels moeten respecteren, anders niet.
Dat wil niet zeggen dat die huisregels redelijk zijn. De TSA heeft zichzelf jurisdictie gegeven tot op honderd mijl landinwaards vanaf de grens. Daar woont 95% van de bevolking. Dat heeft verregaande gevolgen.

Maar inderdaad, ik ga niet vrijwillig naar dat land zolang de TSA nog bestaat. Nu nog even zorgen dat mijn familie daar ook mee ophoudt voordat de VS begint met DNA-afnames bij de grens.

En ja, dat is een andere politiek dan in NL waar iedereen welkom is en zonder papieren met dure telefoons lekker in de opvang mag bivakkeren en hulp krijgt in procesgangen die de rechtstaat ondermijnen.
In de VS gebeurt iets vergelijkbaars, alleen minder legaal. De reden dat meneer Sienasappel zo hoog scoorde met immigratiewetten is dat voorheen de grens zo lek was (en, laten we eerlijk zijn, grotendeels nog steeds is) als een mandje en dat kwam de machthebbers wel goed uit want dat drukt de lonen aan de onderkant van de markt zo mooi. Maar je loon gedrukt zien worden als je al weinig verdient is voor de mensen zelf helemaal niet leuk.

Maargoed, hier laten landsbestuur en de eurocraten mooi zien dat ze volstrekt niet opgewassen zijn tegen de instroom van onrendabele gelukszoekers, en dat ze daarbij het eigen volk mooi in de kou laten staan dat deert ze kennelijk ook niet. Er had gewoon heel groot ingezet moeten worden op opvang in de regio. En iedereen van hier die graag wilde helpen, reis maar af naar zo'n kamp daar, desnoods gerund door de EU zelf. Doe het niet hier want hier is het al vol, we hebben al jaren en jaren woningnood en dat wordt er niet beter op met de voorrangsregelingen voor nieuwkomers die van toeten noch blazen weten en dus ook vooralsnog niet gaan bijdragen aan onze economie. En dan hebben we het nog niet eens over de culturele verschillen.

Of mischien doen ze het ook wel expres, weet ik veel. Groenlinks-EP-meisjes die daar foldertjes gaan uitdelen dat het hier zo geweldig is stemmen toch tot enige twijfel over de motivatie van eurocratische politici.
10-12-2019, 15:41 door Anoniem
Voor de Hollander zijn huisregels van uberhaupt elk ander land een issue. Dit tekent de arrogantie van de Hollander. Je hebt je simpelweg te schikken en anders blijf je maar lekker weg. En zit je op social media? Pfffff ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.