image

14 jaar cel voor man die met geweld domeinnaam wilde kapen

dinsdag 10 december 2019, 15:39 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten is een 27-jarige Amerikaanse man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar voor het plan om met geweld een domeinnaam te kapen. De man, volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie een socialmedia-influencer met meer dan een miljoen volgers, wilde de domeinnaam "doitforstate.com" hebben. Zijn volgers gebruikten vaak de slogan "Do It For State!". De eigenaar was echter niet van plan om de domeinnaam te verkopen.

Daarop schakelde de 27-jarige Amerikaan zijn neef in, die in 2017 bewapend met een pistool en taser de woning van de domeinnaamhouder binnendrong. Onder dwang moest de domeinnaamhouder zijn computer aanzetten en met internet verbinding maken. Vervolgens haalde de neef van de Amerikaan een papier te voorschijn met instructies om de houder van een domeinnaam te wijzigen. Deze instructies had hij van de 27-jarige Amerikaan gekregen, die hem ook naar de woning van de domeinnaamhouder had gereden.

De man plaatste het pistool tegen het hoofd van de domeinnaamhouder en gaf hem de opdracht om de instructies op het papier te volgen. Het slachtoffer vroeg de man om een e-mailadres en telefoonnummer, omdat GoDaddy, waar de domeinnaam was geregistreerd, dit nodig heeft om een domeinnaam te verhuizen. Hierop werd het slachtoffer meerdere keren met het pistool geslagen en verschillende keren getaserd.

Op een gegeven moment ontstond er een worsteling tussen het slachtoffer en de man, waarbij het slachtoffer in zijn been werd geschoten. Hij wist echter het pistool te bemachtigen en schoot de man vervolgens meerdere keren in zijn borst en belde daarop de politie. De 27-jarige Amerikaan moet naast zijn celstraf ook een schadevergoeding van 9.000 dollar betalen, alsmede zo'n 26.000 dollar aan kosten voor rechtsvervolging en advocaten. De neef van de man werd eerder al tot een gevangenisstraf van 20 jaar veroordeeld.

Reacties (2)
10-12-2019, 15:54 door Anoniem
Nou die is voorlopig uit-geinfluenced. Mogen we hopen.
10-12-2019, 16:13 door Anoniem
Waar social media waanzin al niet toe kan leiden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.