image

FBI adviseert internetters om versleuteld te communiceren

woensdag 26 februari 2020, 10:22 door Redactie, 10 reacties

Verschillende directeuren van de FBI hebben in het verleden uitgehaald naar versleutelde communicatie, maar een lokale FBI-afdeling geeft internetgebruikers juist het advies om versleuteld te communiceren. Volgens FBI-agent Beth Anne Steele is het belangrijk om de veiligste communicatiemethode beschikbaar te gebruiken om zo het lekken van gevoelige informatie te voorkomen.

"Bedenk dat het veiligste niet altijd het gemakkelijkste is", aldus Steele. Ze stelt dat de meest gemakkelijke methodes vaak de minst veilige zijn. De FBI-agent merkt op dat er verschillende manieren zijn om encryptie te implementeren, zodat een aanvaller die toegang tot versleutelde berichten krijgt de inhoud niet eenvoudig kan bekijken.

"Zoek naar betrouwbare leveranciers van versleutelde communicatiediensten voor berichten, e-mail en stem. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar en sommige zijn gratis", gaat Steele verder, die geen namen van versleutelde communicatiediensten noemt. Verder krijgen internetgebruikers het advies om zo min mogelijk berichten te bewaren en toegang systemen via whitelisting en blacklisting te beperken.

Afsluitend geeft Steele nog de tip aan organisaties om hun wifi-netwerken niet 24/7 aan te laten staan, maar aan het einde van de dag uit te schakelen.

Reacties (10)
26-02-2020, 10:45 door Anoniem
Ik denk niet dat ze zelf de tegenspraak zien. De ene zegt "zorg dat je je communicatie versleutelt"* en de andere zegt "jamaar al die versleutelde communicatie, daar moet natuurlijk een achterdeurtje in voor wettige tappraktijken", en dan niet snappen dat dat niet kan zonder dat dat achterdeurtje ook voor onwettige tappraktijken beschikbaar is. "Jamaar dat mag niet van de wet". Dat zal best, maar om jezelf te verdedigen tegen onwettige tappraktijken heb je nou precies encryptie. Dat laat helaas geen ruimte voor achterdeurtjes voor die "wettige tappraktijken". Logica en wetsdienaren, het blijft moeilijk.

* Ondertussen vrij standaard "best practice" voor iedereen, niet alleen voor overheden.
26-02-2020, 10:53 door Anoniem
H is for Hydra,
with heads one through nine,
who constantly disagree
all of the time.

http://www.thecuriosityroom.com/files/gimgs/14_H%20is%20for%20Hydra2.jpg
26-02-2020, 11:39 door User2048
Mevrouw Steele is toch echt een deskundige op het gebied van ... PR.
https://www.linkedin.com/in/beth-anne-steele/
26-02-2020, 11:51 door Anoniem
Door User2048: Mevrouw Steele is toch echt een deskundige op het gebied van ... PR.
https://www.linkedin.com/in/beth-anne-steele/

Een Public Affairs Officer is toch echt anders dan een PR medewerker. Dat zie je ook aan haar ervaringen.

Peter
26-02-2020, 12:00 door Anoniem
Door User2048: Mevrouw Steele is toch echt een deskundige op het gebied van ... PR.
https://www.linkedin.com/in/beth-anne-steele/
Net als facebook, je ziet niets zonder login. Leuk toch, die afgeschermde webtuintjes.
26-02-2020, 13:43 door Anoniem
Eindelijk iemand die spreekt met een uitstraling van gezag.
Dat kan je van lieden die maar door blijven hameren op onwaarheden of leugens niet zeggen.
26-02-2020, 14:20 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk niet dat ze zelf de tegenspraak zien. De ene zegt "zorg dat je je communicatie versleutelt"* en de andere zegt "jamaar al die versleutelde communicatie, daar moet natuurlijk een achterdeurtje in voor wettige tappraktijken", en dan niet snappen dat dat niet kan zonder dat dat achterdeurtje ook voor onwettige tappraktijken beschikbaar is. "Jamaar dat mag niet van de wet". Dat zal best, maar om jezelf te verdedigen tegen onwettige tappraktijken heb je nou precies encryptie. Dat laat helaas geen ruimte voor achterdeurtjes voor die "wettige tappraktijken". Logica en wetsdienaren, het blijft moeilijk.

* Ondertussen vrij standaard "best practice" voor iedereen, niet alleen voor overheden.

Idd tegenstrijdig. Maarja, het blijven politici... Dit zegt eigenlijk dat je nóg beter moet letten op de bron en de kwaliteit van de encryptie, zover dat mogelijk is. Want deze 'ga maar rustig slapen'-boodschap is zoals gewoonlijk voor de schapen bedoeld. En geen techneut/ICT-er die in dit verhaal voorkomt om dit te beamen of te bestrijden. Dus bühnepraat.
26-02-2020, 15:13 door Anoniem
Door Anoniem: Eindelijk iemand die spreekt met een uitstraling van gezag.
Dat kan je van lieden die maar door blijven hameren op onwaarheden of leugens niet zeggen.
De grote sjefkes van onder andere diezelfde organisatie die maar blijven hameren op het "belang" van "wettige" achterdeurtjes in encryptie, bedoel je? Die hebben geen "uitstraling van gezag"?

Heeft dat te maken of je het ermee eens bent of niet, of hoe meet je dat?
26-02-2020, 23:45 door Anoniem
@FBI: Voor rond de pot draaien kunnen we gewoon naar België rijden. Of als je het nationaal wilt houden, Limburg is ook goed.

Met dat verschil dat we dan wel ook gelijk lekker kunnen eten, ambiance ontmoeten, en joie de vivre.

Maar leg dat maar eens een New Yorker uit. Of iemand uit Washington. Zelfs de Engelsen begrijpen dat tot op de dag van vandaag niet.
27-02-2020, 00:33 door _R0N_
Door User2048: Mevrouw Steele is toch echt een deskundige op het gebied van ... PR.
https://www.linkedin.com/in/beth-anne-steele/

Ja organisaties van die grote hebben daar mensen voor die de pers te woord staan en zo.. Iets met public relations..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.