image

VS beschuldigt China van spionage bij organisaties die corona onderzoeken

donderdag 14 mei 2020, 08:29 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben China beschuldigd van digitale spionage bij organisaties die het coronavirus onderzoeken. Aanvallers zouden proberen om intellectueel eigendom en gezondheidsgegevens met betrekking tot vaccins, behandelingen en tests te stelen.

"De mogelijke diefstal van deze informatie brengt het aanbieden van veilige, effectieve en efficiënte behandelopties in gevaar", aldus de waarschuwing van de FBI en het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security. In de waarschuwing stellen beide overheidsinstanties dat gezondheidszorg, farmaceutische bedrijven en onderzoeksinstellingen die aan coronabehandelingen werken maatregelen moeten nemen om hun systemen te beveiligen.

"China's pogingen om deze sectoren aan te vallen vormen een grote dreiging voor het antwoord van onze natie op het coronavirus. Deze aankondiging is bedoeld om bewustzijn bij onderzoeksinstituten en het Amerikaanse volk te vergroten en middelen en adviezen te bieden voor diegenen die mogelijk doelwit zijn", stellen de FBI en het CISA verder. De komende dagen zullen de overheidsinstanties meer technische details over de dreiging geven.

Begin deze maand kwamen het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) en het CISA al met een generieke waarschuwing dat statelijke actoren het hadden voorzien op farmaceutische bedrijven, zorgautoriteiten en onderzoeksinstellingen. China werd in deze waarschuwing niet genoemd. Wel stelden het NCSC en het CISA dat de aanvallers van password spraying en bekende kwetsbaarheden in producten van Citrix, Pulse Secure, Fortinet en Palo Alto gebruikmaakten.

Password spraying is een techniek waarbij een aanvaller veelgebruikte wachtwoorden probeert om op een account in te loggen. Om detectie te voorkomen probeert een aanvaller eerst één wachtwoord tegen een groot aantal accounts, voordat er een tweede wachtwoord wordt gebruikt. Door deze techniek voorkomt de aanvaller dat een account wordt geblokkeerd en de aanval wordt opgemerkt.

Reacties (6)
14-05-2020, 08:32 door quikfit
Look who's talking...
14-05-2020, 09:48 door Anoniem
Als deze kinderen nu eens zouden begrijpen dat samen werken over de hele wereld veel beter is en mischien sneller
een vaccin wordt gevonden. Maar nee het gaat toch nog steeds over macht en geld.
14-05-2020, 11:39 door Anoniem
Inderdaad, de pot verwijt de ketel.

Dit soort onderzoek, uitkomsten en daarna productie van vaccins zou nu eigenlijk het schoolvoorbeeld van Open Source moeten zijn... in plaats van het megavullen van zakken van aandeelhouders. Check maar eens waarom een zekere president zo'n voorstander is van bepaalde middelen (hint: aandelen). We hebben nu te maken met een pandemie, niet met 'ik ben beter dan jij of andere kinderachtige spelletjes'.
14-05-2020, 12:59 door Briolet
Door Anoniem: Inderdaad, de pot verwijt de ketel.

Dat wat ook mijn idee. Eerst verwijten dat China geen openheid geeft en nu zijn ze zelf niet open zodat China blijkbaar via spionage moet kijken wat resultaten van tests, en behandelingen in de VS zijn.

Als je de hele ontwikkeling van een vaccin transparant deelt, heeft de hele wereld er wat aan. De VS is druk bezig met het beschuldigen van anderen om van hun eigen wanbeleid af te leiden. Waarom hebben ze b.v. zo lang gewacht met maatregelen, terwijl ze echt dezelfde gegevens hadden als de diverse Europese overheden.
14-05-2020, 18:03 door Anoniem
:%/s/VS/Trump/g

Hij moet wel, anders verliest hij de verkiezingen. Dat is natuurlijk veel belangrijker dan de honderdduizenden doden.
15-05-2020, 11:52 door Anoniem
Of je nu door de hond of de kat gebeten wordt, ze wijzen allemaal naar elkaar en zijn onderling geen haar beter.
Corona, het had verboden moeten worden. Goeie sjabbes.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.