image

Toezichthouder: bedrijven mogen temperatuur werknemers wel meten

vrijdag 15 mei 2020, 14:14 door Redactie, 56 reacties

Bedrijven die de temperatuur van hun werknemers willen meten om te kijken of ze geen koorts hebben mogen dit doen, zolang ze de meetgegevens niet registreren en niet automatisch verwerken, zo stelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Op 24 april kwam de privacytoezichthouder nog met een waarschuwing aan bedrijven dat ze de temperatuur van hun medewerkers niet zomaar mochten meten.

De Autoriteit Persoonsgegevens had signalen ontvangen dat sommige werkgevers de temperatuur van het personeel controleerden. Het ging zowel om controles via thermometers als thermische camera's. "Dat mag niet. Vanuit de AVG is dit een ernstige overtreding. Als dit gebeurt, zullen we als AP handhavend optreden", liet de toezichthouder destijds weten. Alleen als werkgevers aan een groot aantal voorwaarden voldoen mochten ze de temperatuur van werknemers meten, aldus de uitleg van de AP.

Vorige week werd het advies door de toezichthouder gewijzigd. Bedrijven mogen de temperatuur van hun werknemers met een thermometer meten zolang de meetgegevens niet worden opgeslagen en niet voor een automatische verwerking worden gebruikt. Het gaat dan bijvoorbeeld om poortjes die automatisch opengaan of een systeem dat afhankelijk van de kleur een groen of rood licht toont. Het is wel toegestaan dat bijvoorbeeld een beveiliger medewerkers controleert en vervolgens personen met een verhoogde temperatuur tegenhoudt.

"Dan valt dat aflezen op zichzelf niet onder de bescherming van de AVG. En dus ook niet onder het toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens", zo merkt de toezichthouder op. Wel stelt de Autoriteit Persoonsgegevens dat ook aan alleen het meten privacybezwaren kunnen zitten, ook al is de AVG niet van toepassing. "De privacyinbreuk kan ook groot zijn als iemand bijvoorbeeld na een temperatuurmeting niet naar binnen mag en een hele rij wachtenden dat kan zien. En hieruit mogelijk conclusies trekt over de gezondheid van deze persoon", geeft de AP als voorbeeld.

Bij een dergelijk scenario zou de bescherming van andere grondrechten in het geding kunnen zijn, zoals de integriteit van het lichaam. "Afhankelijk van hoe het is ingericht, kan het enkel meten van temperatuur dus wel degelijk ook onrechtmatig zijn", waarschuwt de toezichthouder.

Reacties (56)
15-05-2020, 14:29 door Anoniem
Tsja... Want er is een virus. Dus alle grondrechten moeten overboord...
15-05-2020, 14:30 door Anoniem
Vorige week werd het advies door de toezichthouder gewijzigd. Bedrijven mogen de temperatuur van hun werknemers met een thermometer meten zolang de meetgegevens niet worden opgeslagen en niet voor een automatische verwerking worden gebruikt.
Ah, dat klinkt bekend: https://www.security.nl/posting/654005.
15-05-2020, 14:31 door Anoniem
Door Anoniem: Tsja... Want er is een virus. Dus alle grondrechten moeten overboord...
Je bedoelt je grondrecht om je collega's te besmetten met het virus wat je niet hebt kunnen ontwijken?
15-05-2020, 14:38 door Anoniem
Het laat wederom zien hoe zwak de Autoriteit Persoonsgegevens is en dat het voor iedere vorm van politieke druk zwicht. De AVG is niets anders dan een schijnvertoning die uitsluitend tot doel heeft om de Amerikaanse bedrijven tegen te gaan. En nee, het gaat hier niet om privacy, maar om politieke macht. Amerikaanse bedrijven hebben macht die de Nederlandse politiek kan schaden. Dat is waar de AVG voor werd ingevoerd; als excuus om op basis van redenen omtrent privacy de controle over Amerikaanse techbedrijven te krijgen. Men richt zich uitsluitend op Google, Microsoft, Apple, Yahoo, etc. Nederlandse bedrijven blijven daarbij volledig buiten schot. Het is nu al de derde keer dit jaar dat de Autoriteit Persoonsgegevens na hard blaffen en op commando van de politiek met haar staart gaat kwispelen. Maar bijten doet ze niet. Het lijkt me dat we in Nederland behoefte hebben aan een krachtige Autoriteit Persoonsgegevens die niet alleen blaft, maar ook goed doorbijt.
15-05-2020, 14:42 door Anoniem
Dus als ik op het werk aankom en in de auto de kachel lekker aan heb staan kan ik niet naar binnen? Mooi, dan meld ik me ter plekke ziek zodat het me ook geen vrije dag kost :)
15-05-2020, 14:43 door Anoniem
De organisatie is snel door de knieen gegaan,
wie is daar verantwoordelijk voor?

Twijfel is nooit goed,eerst berichten van het mag niet,
en nu is het toch weer anders.

NL-NU2020
15-05-2020, 14:48 door Anoniem
Tja als je de gegevens niet registreert en dus ook niet verwerkt heb je inderdaad niks nodig met de AVG lijkt mij.
15-05-2020, 15:03 door Anoniem
Volgende stap Overheid laat overal smart thermal camera's plaatsen,
zodat direct duidelijk wordt wie "met koorts en dus mogelijk corona geinfecteerd toch buiten komt
of iets essentieels gaat doen. Of alleen maar voor onderzoeksdoelienden, niet voor surveillance?

60 dagen function creep voeren tot van alles en nog wat,
welkom in de Big Brother State 0.1 dank zij gelegenheidswetgeving.

U dacht dat Singapore ver weg was, met lekkere nasi lemak misschien wel, maar met dit niet.

luntrus
15-05-2020, 15:15 door Anoniem
Door Anoniem: Tja als je de gegevens niet registreert en dus ook niet verwerkt heb je inderdaad niks nodig met de AVG lijkt mij.

De thermometer verwerkt de gegevens, dus dat argument gaat niet op. Zie de definitie van verwerken in de AVG. Maar nog belangrijker is dat dergelijke metingen niet door niet-medici dient te gebeuren. Dat is het domein van een (bedrijfs)arts.
15-05-2020, 15:16 door karma4
De nuance voor het recht op een veilige werkplek ontbreekt bij degenen die de eigen privacy hoger stellen dan dat.
In de big brother 1984 hoofstuk 1.
"At the heart of the political orthodoxy that exists is the process of controlling human thought through the manipulation of language and information. Crucial to manipulating the language and the information individuals receive are doublethink and Newspeak. Doublethink is the act of holding, simultaneously, two opposite, individually exclusive ideas or opinions and believing in both simultaneously and absolutely. " Uit te breiden met Vrijheid is privacy

De EHRM gaat uit van plichten naar anderen, niet naar de eigen grote ik.

Door Anoniem: Dus als ik op het werk aankom en in de auto de kachel lekker aan heb staan kan ik niet naar binnen? Mooi, dan meld ik me ter plekke ziek zodat het me ook geen vrije dag kost :)
Je krijgt geen koorts en wordt niet warmer door die kachel.. Zoiets geld alleen voor koudbloedige dieren, slangen bijvoorbeeld.
15-05-2020, 15:18 door karma4 - Bijgewerkt: 15-05-2020, 15:33
Het beschermen van de rechten van anderen valt onder de EHRM, Ht gaat niet om de eigen grote ik.
Doublethinking 1984. Je kunt het uitbreiden met vrijheid is privacy. Er staat een ander woord in het boek.

Andere vragen,:
- Mogen Apple en Amazon hun personeel verplichten geen eigen smartphone op het werk bij zich te hebben.
- mogen ze hun personeel sandaard fouilleren op mogelijk meegenomen bedrijfseigendommen
- Moet een verpleger verzorger het recht hebben op beschermende kleding
- mag een zorgverlener rekening houden met wie corona heeft en wie niet en daar hun inzet van personeel op afstemmen?
- mag een agent controleren dat een bestuurder een geldig rijbewijs heeft?
- mag een conducteur vervoersbewijzen controleren?
15-05-2020, 15:21 door karma4
Door Anoniem: ….
U dacht dat Singapore ver weg was, met lekkere nasi lemak misschien wel, maar met dit niet.
luntrus
Singapore, -> arbeidsmigranten vormen besmettingshaard en hebben veel besmettingsgevallen.
nederland, -> arbeidsmigranten vormen besmettingshaard en hebben veel besmettingsgevallen.
Komt goed overeen, je hebt gelijk.
15-05-2020, 15:22 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tsja... Want er is een virus. Dus alle grondrechten moeten overboord...
Je bedoelt je grondrecht om je collega's te besmetten met het virus wat je niet hebt kunnen ontwijken?

Nee, het "grondrecht" dat een meting alleen maar vaststelt dat je een iets hogere temperatuur hebt op het moment van meten. Meer niet. Dit betekent nog niet dat je besmet bent.
Je kunt van nature een iets hogere temperatuur hebben (dat is bij mij het geval), of je net ingespannen hebben (bv rennen om op tijd te zijn). Of iets dergelijks.

Het valselijk "beschuldigen" of " uitsluiten" van mensen, ligt op de loer.

Maar goed, alles moet nu blijkbaar wijken voor de illusie van veiligheid.
Je ziet het nu al in de winkels en winkelstraten. Mensen nemen weer meer risico's. Zijn nonchalanter aan het worden.
Straks op kantoor en in de fabriek ook. Want er is een controle aan de poort geweest. De rest is veilig. Toch?
Kijk maar naar het Witte Huis. daar kon ook niets gebeuren. Ze waren allemaal getest. (Oh, wacht ..... Oeps)
15-05-2020, 15:32 door Anoniem
Dus als ik op het werk aankom en in de auto de kachel lekker aan heb staan kan ik niet naar binnen? Mooi, dan meld ik me ter plekke ziek zodat het me ook geen vrije dag kost :)

Als je je zo sukkelig wil gedragen, dan meld je je toch gewoon ziek. Kan ook. Of neem ontslag, hebben je collega's geen last, van je gedrag. Kunnen ze een nieuwe collega zoeken, die wel wil werken.
15-05-2020, 15:35 door Anoniem
Volgende stap Overheid laat overal smart thermal camera's plaatsen, zodat direct duidelijk wordt wie "met koorts en dus mogelijk corona geinfecteerd toch buiten komt of iets essentieels gaat doen. Of alleen maar voor onderzoeksdoelienden, niet voor surveillance?

Hele enge surveillance. Dan weet men feitelijk nog niets van je, buiten je temperatuur. Eng hoor (not).
15-05-2020, 15:36 door Anoniem
Tsja... Want er is een virus. Dus alle grondrechten moeten overboord...

Hebben je collega's ook het recht niet besmet te worden met een potentieel dodelijk virus ? Of gaan rechten enkel over jou, in deze me, myself & I maatschappij. Wat erg zeg, zorgen met je collega's dat je elkaar niet ziek maakt, tijdens een pandemie. Zakdoekje nodig ?
15-05-2020, 15:50 door Anoniem
Het gebruik van dergelijke camera's signaleert vooral dat je als werkgever geen vertrouwen hebt in de verantwoordelijkheid van je eigen medewerkers om thuis te blijven als ze klachten hebben. Of komt het veel voor dat iemand zelf niet in de gaten heeft dat hij/zij koorts heeft?
15-05-2020, 16:14 door Anoniem
Door Anoniem: Men richt zich uitsluitend op Google, Microsoft, Apple, Yahoo, etc. Nederlandse bedrijven blijven daarbij volledig buiten schot.
Ga eens naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens, klik onder het kopje "Nieuwsberichten" op "Alle nieuwsberichten", en kijk eens of je uitsluitend nieuws over Google, Microsoft, Apple, Yahoo etc. tegenkomt, en geen Nederlandse bedrijven.

Als je dan, net als ik, iets anders te zien krijgt, vraag je dan eens af of je beeld van de situatie misschien aan herziening toe is.
15-05-2020, 16:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Volgende stap Overheid laat overal smart thermal camera's plaatsen, zodat direct duidelijk wordt wie "met koorts en dus mogelijk corona geinfecteerd toch buiten komt of iets essentieels gaat doen. Of alleen maar voor onderzoeksdoelienden, niet voor surveillance?

Hele enge surveillance. Dan weet men feitelijk nog niets van je, buiten je temperatuur. Eng hoor (not).

Met temperatuur kan je allerlei andere zaken afleiden, zoals of je ovuleert of niet. Of een vrouwelijke medewerker zwanger is valt onder ietwat gevoelige informatie, die van invloed is op de relatie tussen werkgever en werknemer.
15-05-2020, 16:21 door Anoniem
Door karma4: Het beschermen van de rechten van anderen valt onder de EHRM, Ht gaat niet om de eigen grote ik.
Doublethinking 1984. Je kunt het uitbreiden met vrijheid is privacy. Er staat een ander woord in het boek.

Andere vragen,:
- Mogen Apple en Amazon hun personeel verplichten geen eigen smartphone op het werk bij zich te hebben.
- mogen ze hun personeel sandaard fouilleren op mogelijk meegenomen bedrijfseigendommen
- Moet een verpleger verzorger het recht hebben op beschermende kleding
- mag een zorgverlener rekening houden met wie corona heeft en wie niet en daar hun inzet van personeel op afstemmen?
- mag een agent controleren dat een bestuurder een geldig rijbewijs heeft?
- mag een conducteur vervoersbewijzen controleren?

Privacy gaat inderdaad niet om de eigen grote ik. Dat heb je goed gezien!
15-05-2020, 16:45 door Anoniem
Die duidelijke regel als anderhalve meter afstand houden (waar enigszins mogelijk natuurlijk, je springt er niet voor in de sloot).

Persoonlijke hygiene betrachten (handen wassen, van je lichaam afblijven, latex handschoentjes aan en na gebruik wegdoen, mondkapje bij reizen in het ov en weggooien na rit) zijn eenduidige maatregelen die men iedereen moet laten betrachten tot er een genezing is voor het virus.

Werk vanaf thuis, sport in je eentje op anderhalve meter van iemand anders. Plaats perspex schotten tussen werknemers. Schoenen schoonmaken bij thuiskomst. Dan zijn verdere inbreuken op de levenssfeer niet nodig.

Toegangsreserveringen vereist, zodat het aantal bezoekers/reizigers het toegestane niet overstijgen kan. Geen gererveerd kaartje geen toegang tot bus, trein, tram, waterbus en metro. Hoe eenvoudig kan het zijn, jongens en meisjes?

Voor alle andere gevallen dreigt er chaos en inbreuk op naleving en resultaten van de maatregelen.

J.O.
15-05-2020, 16:47 door Anoniem
Door karma4: Het beschermen van de rechten van anderen valt onder de EHRM, Ht gaat niet om de eigen grote ik.
Doublethinking 1984. Je kunt het uitbreiden met vrijheid is privacy. Er staat een ander woord in het boek.

Andere vragen,:
- Mogen Apple en Amazon hun personeel verplichten geen eigen smartphone op het werk bij zich te hebben.
- mogen ze hun personeel sandaard fouilleren op mogelijk meegenomen bedrijfseigendommen
- Moet een verpleger verzorger het recht hebben op beschermende kleding
- mag een zorgverlener rekening houden met wie corona heeft en wie niet en daar hun inzet van personeel op afstemmen?
- mag een agent controleren dat een bestuurder een geldig rijbewijs heeft?
- mag een conducteur vervoersbewijzen controleren?

Vergeet deze wasse neus vooral niet:

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/15/kabinet-ziet-gebruik-mondkapjes-in-ov-als-wassen-neus-a3999884

Met dank aan dit kabinet en de werkgevers in het OV.
Placebo's en schijnveiligeheid.

Dus hoezo double think:
- War is peace
- Freedom is slavery
- Mondkapjes zijn bescherming
- Temperatuurmeting is veilheid
15-05-2020, 16:51 door PietdeVries
Bedrijven mogen de temperatuur van hun werknemers met een thermometer meten zolang de meetgegevens niet worden opgeslagen en niet voor een automatische verwerking worden gebruikt.

Klinkt wel logisch - AVG gaat over de verwerking van persoonsgegevens, en als je die niet opslaat, en dus niet verwerkt, is AVG niet van toepassing.

Lijkt overigens erg op het stuk van Arnout van een week geleden over een knakker die staande op zijn auto graag huizen fotografeerde. Dat mocht, maar als huiseigenaar terug fotograferen mocht niet. TOTDAT... je inderdaad je analoge camera erbij pakte, want analoog is niet geschikt voor "verwerking", en dus mag het van AVG ;-)
15-05-2020, 17:05 door karma4
Door Anoniem:….. Dus hoezo double think:
- Mondkapjes zijn bescherming
Toch wel grappig dat ik net deze zie: https://eu.usatoday.com/story/opinion/2020/05/14/require-masks-stop-coronavirus-spread-over-100-health-leaders-column/5182076002/
Als er een tekort is of te duur dan schijnen ze geen bescherming te bieden anders wel. De geschiedschrijving wordt tussendoor aangepast zoals het uitkomt. Het lijkt het nieuwe normaal te zijn.

Je zit aardig in de richting, maar houd deze er even in: Freedom is slavery lijkt verdacht veel op freedom is privacy .
Dat het AP zo voor Afrikaanse toestanden is dat is een complicerend onbegrijpelijk iets, een ondoorgrondelijk algoritme.
15-05-2020, 17:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Dus als ik op het werk aankom en in de auto de kachel lekker aan heb staan kan ik niet naar binnen? Mooi, dan meld ik me ter plekke ziek zodat het me ook geen vrije dag kost :)

Als je je zo sukkelig wil gedragen, dan meld je je toch gewoon ziek. Kan ook. Of neem ontslag, hebben je collega's geen last, van je gedrag. Kunnen ze een nieuwe collega zoeken, die wel wil werken.

Hoezo? Volgens hun eigen meting ben ik toch te ziek om het pand in te mogen? Als ze zouden zeggen dat je met griepverschijnselen het beste kunt thuiswerken zou je een punt hebben, zodra zij bepalen met een meting dat m'n temperatuur te hoog is en ik blijkbaar ziek ben wil ik best voldoen aan hun bewering. Maar goed, klinkt alsof jij je sukkelig wilt gedragen door alles maar toe te staan, kom alsjeblieft zo weinig mogelijk de deur uit zodat anderen geen last van je hebben :)
15-05-2020, 17:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tsja... Want er is een virus. Dus alle grondrechten moeten overboord...
Je bedoelt je grondrecht om je collega's te besmetten met het virus wat je niet hebt kunnen ontwijken?

Mogelijke situatie 1: Je hebt koorts maar hoeft helemaal geen Corona te hebben
Mogelijke situatie 2: Je hebt geen koorts maar blijkt wel Corona te hebben

Temperatuur meten is een nutteloze schijnmaatregel, terwijl je beter kunt zeggen, blijf gewoon lekker allemaal thuiswerken (als dit een optie is natuurlijk).
15-05-2020, 17:41 door Anoniem
Door Anoniem:Hebben je collega's ook het recht niet besmet te worden met een potentieel dodelijk virus ? Of gaan rechten enkel over jou, in deze me, myself & I maatschappij. Wat erg zeg, zorgen met je collega's dat je elkaar niet ziek maakt, tijdens een pandemie. Zakdoekje nodig ?

Hadden mensen met influenza ook geen probleem mee. net zo dodelijk. Van leven ga je dood.
15-05-2020, 18:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Tsja... Want er is een virus. Dus alle grondrechten moeten overboord...

Hebben je collega's ook het recht niet besmet te worden met een potentieel dodelijk virus ? Of gaan rechten enkel over jou, in deze me, myself & I maatschappij. Wat erg zeg, zorgen met je collega's dat je elkaar niet ziek maakt, tijdens een pandemie. Zakdoekje nodig ?

Dan blijf je toch lekker thuis. Als jij te bang bent om besmet te raken dan zijn er genoeg andere opties mogelijk. Ben je ook bang om elke dag in de auto te stappen omdat je het recht hebt om niet aangereden te worden? Zakdoekje nodig?
15-05-2020, 18:24 door Anoniem
Door karma4: Het beschermen van de rechten van anderen valt onder de EHRM, Ht gaat niet om de eigen grote ik.

Waarom haal je steeds het "Europees Hof voor de Rechten van de Mens" aan alsof daar iets onder zou vallen behalve dan de andere Europese rechtbanken.
Of bedoel je het EVRM, het "Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens". Als je dat bedoelt gebruik dan ook de juiste afkorting.
15-05-2020, 18:35 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:….. Dus hoezo double think:
- Mondkapjes zijn bescherming
Toch wel grappig dat ik net deze zie: https://eu.usatoday.com/story/opinion/2020/05/14/require-masks-stop-coronavirus-spread-over-100-health-leaders-column/5182076002/

Daar staat in:
Simple cloth masks appear to stop over 90% of the droplets that transmit the virus.
Vrij vertaald:
die simpele klote-maskers schijnen toch nog 90 % van de druppeltjes waar het virus in zit tegen te houden.

Grappig hoor. ;-)
15-05-2020, 19:25 door Anoniem

Zie je het al voor je?

Overijverige politieagenten en boa's die in de treinen, metro en bussen en op de veerponten gaan jagen op de "illegale" dracht van professionele medische mondkampjes, gedragen door gewone burgers...?
15-05-2020, 19:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4:
Door Anoniem:….. Dus hoezo double think:
- Mondkapjes zijn bescherming
Toch wel grappig dat ik net deze zie: https://eu.usatoday.com/story/opinion/2020/05/14/require-masks-stop-coronavirus-spread-over-100-health-leaders-column/5182076002/

Daar staat in:
Simple cloth masks appear to stop over 90% of the droplets that transmit the virus.
Vrij vertaald:
die simpele klote-maskers schijnen toch nog 90 % van de druppeltjes waar het virus in zit tegen te houden.

Grappig hoor. ;-)


En dan zegt hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters van het UMCG:

https://www.gezondheidenco.nl/nieuws/helpt-een-mondkapje-tegen-het-coronavirus/?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Mondkapjes zijn er in allerlei soorten en maten, vertelt hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters van het UMCG . ,,Op vliegvelden zie je al geruime tijd Chinezen of Koreanen met mondkapjes rondlopen. Dat zijn van die losse meer chirurgische kapjes. Doekjes om je mond en als het goed gaat, ook nog je neus bedekken.’‘ Maar virussen, zoals corona, gaan hier volgens de hoogleraar met gemak doorheen.
,,Coronavirussen en andere virussen zitten in kleine druppeltjes en je raakt eigenlijk vanaf een kleine afstand besmet. Het gaat om een afstand van anderhalf tot twee meter, of minder. De druppels komen dan op de mondkapjes en als je dit aanpakt met je hand kun je je alsnog besmetten.”
“Om zelf niet ziek te worden, kunnen alleen professionele, chirurgische mondmaskers helpen. Bij die andere is het effect beperkt”. Het heeft dus geen zin om mondkapjes in te slaan bij de bouwmarkt of een gewone winkel. “Die maskers hebben eigenlijk geen zin. Die virussen zijn veel te klein en kunnen daar gewoon door. Belangrijker is om hygiënische maatregelen te respecteren.”
Daar komt volgens Niesters nog eens bij dat het gebruik onhygiënisch is. ,,Als je zelf ziek bent en moet hoesten of niezen, besmet je het mondkapje van binnenuit met je eigen vieze vloeistof. Je ziet mensen dan het kapje wel nog verwijderen. Zinloos.”


Als wetenschappers onderling het al niet met elkaar eens zijn...

Misschien moeten wetenschappers voortaan ook maar meteen uitleggen welke belangen zij hebben (of wie hen betaalt) bij het uitdragen van hun "professionele" mening. Zoiets als: "Sponsored by"

Follow the money.

Oh, en het zijn Amerikanen die het opiniestuk geschreven hebben.
Landgenoten van:

https://www.youtube.com/watch?v=aPLEJKluMgU

Gaat u maar rustig slapen.
15-05-2020, 19:41 door karma4 - Bijgewerkt: 15-05-2020, 19:42
Door Anoniem:
Waarom haal je steeds het "Europees Hof voor de Rechten van de Mens" aan alsof daar iets onder zou vallen behalve dan de andere Europese rechtbanken.
Of bedoel je het EVRM, het "Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens". Als je dat bedoelt gebruik dan ook de juiste afkorting.
https://www.europa-nu.nl/id/vg9hmms5gzyv/europees_hof_voor_de_rechten_van_de_mens
"Bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens kunnen individuen, groepen, organisaties en landen een klacht indienen tegen een lidstaat, door een beroep te doen op het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM). ' Het is de hoogste rechtbank enkel voor dat europese verdrag. Ik gooi het verdrag en de rechtbank op één hoop.
Je hebt gelijk, ik zou naar een artikel in de EVRM moeten wijzen.
Artikel 2 Right to life
artikel 5 Everyone has the right to liberty and security of person. Veiligheid … ook gezondheid..
artikel 8 Right to respect for private and family life lid2 …except …. for the protection of health or morals, or for the protection of the rights and freedoms of others.
15-05-2020, 19:59 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: ….
U dacht dat Singapore ver weg was, met lekkere nasi lemak misschien wel, maar met dit niet.
luntrus
Singapore, -> arbeidsmigranten vormen besmettingshaard en hebben veel besmettingsgevallen.
nederland, -> arbeidsmigranten vormen besmettingshaard en hebben veel besmettingsgevallen.
Komt goed overeen, je hebt gelijk.

Zangkoren vormen besmettingshaard en hebben veel besmettingsgevallen.
Carnavalvierders vormen besmettingshaard en hebben veel besmettingsgevallen.
Verzorgingstehuizen vormen besmettingshaard en hebben veel besmettingsgevallen.
15-05-2020, 20:23 door spatieman
wat is meten ?
Zodra je op het werk aankomt ?
Na een geringe tijd ?
Kijk, als iemand met zijn fiets komt, geeft die al een warmer ir patroon af ,dan iemand die uit een auto stapt.
15-05-2020, 21:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tsja... Want er is een virus. Dus alle grondrechten moeten overboord...
Je bedoelt je grondrecht om je collega's te besmetten met het virus wat je niet hebt kunnen ontwijken?
Geld dat dan ook voor de ' gewone' griep waarbij veel mensen doodleuk ziek naar hun werk gaan omdat het maar een griepje is en dat anderen niet zo moeten zeuren juist omdat het maar ' een griepje' is?
Ik mag toch hopen dat dergelijk idioten hard zullen worden aangepakt en dat ook werkgevers, die dat gedrag aanmoedigen, hier ook boetes voor kunnen krijgen. Het nieuwe normaal moet zijn, bij klachten blijf je of thuiswerken of je meld je ziek.
Maar ik heb zo het idee dat, als we straks weer met z'n allen op kantoor mogen werken, dat je dan toch weer van die idioten zult hebben die doodziek achter hun beeldscherm gaan zitten en vinden dat ze onmisbaar zijn en anderen niet zo moeten zeuren.
15-05-2020, 22:19 door Anoniem
Door Anoniem: Maar ik heb zo het idee dat, als we straks weer met z'n allen op kantoor mogen werken, dat je dan toch weer van die idioten zult hebben die doodziek achter hun beeldscherm gaan zitten en vinden dat ze onmisbaar zijn en anderen niet zo moeten zeuren.

En dan heb je nog de werkgevers en leidingegevenden die sturen op lage ziektecijfers. Want ziek zijn kost de baas geld. En dat drukt de winst.
15-05-2020, 22:25 door Anoniem
Door karma4: Je zit aardig in de richting, maar houd deze er even in: Freedom is slavery lijkt verdacht veel op freedom is privacy .

Want slavery is hetzelfde als privacy?
Over double think gesproken.
Maar ik zie het verband niet.

Dit is net zoiets als: Mijn Fiat is een blauwe auto. Dus elke blauwe auto is een Fiat.
15-05-2020, 22:41 door Anoniem
Door spatieman: wat is meten ?
Zodra je op het werk aankomt ?
Na een geringe tijd ?
Kijk, als iemand met zijn fiets komt, geeft die al een warmer ir patroon af ,dan iemand die uit een auto stapt.

Kunnen al die theoreten met hun fietsinspanning niet eerst eens een thermometer in hun reet steken na hun fietstocht, en kijken of je gedachte wel klopt ?
16-05-2020, 07:28 door Legionnaire
De wetenschap heeft al laten weten. dat het meten van lichaamstemperatuur via een camera en of oor thermometer zeer onnauwkeurig is en een foutmarge van minimaal 1 graad heeft.

Dus een schijn veiligheid.

De enige juiste manier is "rectaal', dan meet je echt de werkelijke temperatuur.

Dus voor je op je werk of waar dan ook komt, allemaal de broek laten zakken.

https://www.ad.nl/tech/oor-voorhoofd-of-toch-maar-rectaal-deze-thermometers-raden-wij-aan~ae71b5a9/?referrer=https://www.google.nl/
16-05-2020, 09:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tja als je de gegevens niet registreert en dus ook niet verwerkt heb je inderdaad niks nodig met de AVG lijkt mij.

De thermometer verwerkt de gegevens, dus dat argument gaat niet op. Zie de definitie van verwerken in de AVG. Maar nog belangrijker is dat dergelijke metingen niet door niet-medici dient te gebeuren. Dat is het domein van een (bedrijfs)arts.
Wakeup call. Dat doen mijn ogen ook. Daarmee kan ik ook medische gegevens zien. Bijvoorbeeld bril, sterke van een bril. Zelfs soms of iemand ziek is.
16-05-2020, 11:31 door Anoniem
Hmm vreemde uitspraak van de AP. Als er bij binnenkomst de temperatuur gemeten wordt van iedere medewerker is er m.i. sprake van structurele gegevensverwerking, zelfs als dat met een ouderwetse thermometer gebeurd. De meting heeft betrekking op 1 persoon, dus is er sprake van persoonsgegevens, en is m.i. de AVG gewoon van toepassing.

Maar er lijkt mij sprake van een gerechtvaardigd belang zolang de pandemi ons leven beheerst. (rechtmatige verwerking). Door de gegevens niet op te slaan, maar medewerkers naar huis te sturen worden gegevens niet langer gebruikt dan noodzakelijk.

Maar gaat de medewerker dan thuis werken of moet hij zich ziek melden? En heeft dit gevolgen voor de betrokken medewerker op de langere termijn? Het wordt toch zichtbaar dat een medewerker afwezig is.... en daar kunnen consequenties aan verbonden zijn (geen promotie, ziektewet, ...). Voer voor de ethici en filosofen volgens mij.
16-05-2020, 14:57 door karma4 - Bijgewerkt: 16-05-2020, 15:05
Door Anoniem: Wakeup call. Dat doen mijn ogen ook. Daarmee kan ik ook medische gegevens zien. Bijvoorbeeld bril, sterke van een bril. Zelfs soms of iemand ziek is.
Kleding en je ziet ook ras etc. Hoog tijd dat het AP zich sterk maakt voor universele kleding standaard haardracht en maskers dan is er geen verschil meer te zien en is de pseudonimisatie voor het menselijk uiterlijk ingevuld.
Ze hebben in china mogelijk wat voorbeelden liggen.

Door Anoniem: Want slavery is hetzelfde als privacy?
Over double think gesproken Maar ik zie het verband niet.
Dit is net zoiets als: Mijn Fiat is een blauwe auto. Dus elke blauwe auto is een Fiat.

Ik overdrijf natuurlijk en die overdrijving zit in de zelfde richting als dat de eigen privacy veel belangrijker zou zijn dan die van anderen. Leuk die blauwe Fiat. China had ooit de volksrepubliek en dat heette een bevrijd volk. Iedereen het zelfde blauwe tenu, zelfde kapsel. We zijn als mens liever uniek herkenbaar dragen van eigen gekozen mode zien we als een vrijheid. De tegenstelling daarbij is dat die herkenbaarheid niet gewenst is als je privacy boven alles stelt.

Je kan ook de vrijheid en vrijheid van meningsuiting in bepaalde kaders belangrijk vinden. Dat met de herkenbaarheid en erkenning van dat zelfde bij anderen. Het is niet mijn privacy als doel maar onze vrijheden.
Dat er tegenstelling aan het onstaan is, dat klopt niet.
16-05-2020, 17:51 door Anoniem
Gaat interessant worden.

Voorbeeld 1, een tewerkgestelde bijstandsmoeder komt als schoonmaakster bij een bedrijf, aanwezig is de goedkoopst mogelijk stagiair, met een thermometer, die, op basis van een meting, uitgevoerd door een niet-medicus, en twijfelachtige meetmiddelen, de toegang tot het gebouw ontzegd, waarna de bijstandsmoeder heengestuurd wordt met allerlei persoonlijke gevolg. Echter heeft deze bijstandsmoeder toegang tot nagenoeg gratis rechtsbijstand en een jurist gaat los op dat bedrijf.

Voorbeeld 2, een medewerker wordt heengestuurd omdat de thermometer iets zegt. De medewerker wordt geregistreerd als zijnde ziek, en verliest de eerste 6 weken 30% van het salaris. De betreffende medewerker schakelt rechtsbijstand in, en de rapen zijn gaar, want er zijn negatieve gevolgen op basis van een niet geregistreerde medische handeling, door een niet bevoegde functionaris op dat terrein.

Voorbeeld 3, een overbetaalde directeur gaat op vakantie naar donker Afrika en komt onwetend terug met Ebola of een andere ernstig besmettelijke aandoening. De thermometer registreert geen bijzonderheden en een aantal weken later is de helft van het bedrijf dood of begraven. Een jurist beargumenteerd: u test wel op temperatuur vanwege Corona, op basis dat u de gezondheid wil borgen, maar doet niet aan bloedanalyses na vakanties in twijfelachtige vakantieoorden qua volksgezondheid, dus u erkend in het ene geval uw werkgeversverantwoordelijkheid om gezondheid van uw medewerkers te waarborgen, maar in het andere geval totaal niet. Hoe komt u tot deze dubbele standaard? U schuilt achter makkelijke filters, maar negeert waar u diezelfde verantwoordelijk dient te nemen, echter tegen grotere kosten voor u?
Opmerking, als u het ene doet vanuit overweging X, dan zal de gemiddelde jurist u ook aanspreken op alles wat uit diezelfde overweging X volgt. Het is simpelweg de ingezette lijn doortrekken.

Voorbeeld 4, een werkgever wil de gezondheid van haar medewerkers garanderen, dus beveelt verplichte medische onderzoeken, verplichte sportactiviteiten, verplichte diëten, verplichte manieren van vrije tijdsbesteding, verplichte monitoring van alle eigen activiteiten om een en ander af te kunnen dwingen, en zo meer. Niet roken, niet drinken, alleen vega, veel sporten, geen suikers, geen zout, vroeg gaan slapen, overgewicht is reden tot ontslag, en zo meer. Diverse organisaties hebben daar een andere mening over en procederen het bedrijf kapot. Ondanks dat de werkgever beargumenteerd dat iedereen zich maar aan te passen heeft aan wat iets of iemand als beter beschouwd voor de meute.
Opmerking, u heeft de waarheid niet in pacht, nu inzetten op het ene wil automatisch zeggen dat u zichzelf blootstelt aan alles wat daaraan verwant kan volgen, nu, en in de toekomst.

Samenvatting: niemand is alwetend, wat nu goed lijkt kan even later juist schadelijk blijken, mensen verschillen dus respecteer dat, blijf af van iemands lichamelijke onschendbaarheid want je bent zelf niet alwetend, als je al iets wilt afdwingen doe dat dan over de hele linie, want wees principieel in je aanpak. Als je het ene doet vanwege principe X, dan ook datzelfde principe X op alles en iedereen doorvoeren, in alle overeenkomstige gevallen, want doe je dat niet, dan ben je niet principieel, maar uitermate hypocriet. En daaruit volgt aansprakelijkheid.

Voor wat betreft verwerking, het aloude principe is dat verwerking datgene is wat na invoer, en voor uitvoer komt.
Anders gezegd, alles wat tot een andere uitvoer leidt dan in dezelfde situatie als er geen verwerking had plaatsgevonden, is, en kan niet anders zijn, dan verwerking. Waaruit volgt dat je goed moet nadenken over welke invoer toegestaan is, want na invoer volgt automatisch verwerking, en derhalve ook uitvoer.
16-05-2020, 18:27 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tja als je de gegevens niet registreert en dus ook niet verwerkt heb je inderdaad niks nodig met de AVG lijkt mij.

De thermometer verwerkt de gegevens, dus dat argument gaat niet op. Zie de definitie van verwerken in de AVG. Maar nog belangrijker is dat dergelijke metingen niet door niet-medici dient te gebeuren. Dat is het domein van een (bedrijfs)arts.

https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/ap-temperatuur-meten-mag-niet-zomaar#subtopic-4407
Werkgevers die de lichaamstemperatuur van hun werknemers opmeten voordat zij naar binnen mogen. Of de temperatuur meten van hun bezoekers, zoals vrachtwagenchauffeurs die lading komen lossen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hoort dat dit regelmatig gebeurt. Deze organisaties zijn echter in overtreding als zij hierbij gegevens registreren of geautomatiseerd verwerken. Zij riskeren daarmee een hoge boete.
Een thermometer meet. Een thermometer verwerkt geen data die het aan een bepaald persoon ophangt.
Maar zodra er ook registratie of een andere geautomatiseerde handeling aan is gekoppeld wordt de data wel verwerkt.
Dit laatste mag dus niet.

https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/corona/temperaturen-tijdens-corona#mag-mijn-werkgever-mijn-temperatuur-opnemen-tijdens-de-coronacrisis-7754
Wanneer geldt de AVG niet?

De AVG geldt niet als alleen de temperatuur wordt afgelezen en daar verder niets mee gebeurt. Dus als de temperatuur niet wordt geregistreerd en ook niet in een geautomatiseerd systeem terechtkomt.

Maar let op: ook al is de AVG niet van toepassing, de inbreuk op iemands privacy kan toch groot zijn. En ook de bescherming van andere grondrechten, zoals de integriteit van het lichaam, kan nadrukkelijk in het geding zijn.
Oppassen dus dat je hier als werkgever niet je vingers aan brandt.
(ook al is er voor wat de AVG betreft geen bezwaar tegen de gebruikte methode)
16-05-2020, 18:34 door Anoniem
Door Anoniem: Die duidelijke regel als anderhalve meter afstand houden (waar enigszins mogelijk natuurlijk, je springt er niet voor in de sloot).

Persoonlijke hygiene betrachten (handen wassen, van je lichaam afblijven, latex handschoentjes aan en na gebruik wegdoen, mondkapje bij reizen in het ov en weggooien na rit) zijn eenduidige maatregelen die men iedereen moet laten betrachten tot er een genezing is voor het virus.

Werk vanaf thuis, sport in je eentje op anderhalve meter van iemand anders. Plaats perspex schotten tussen werknemers. Schoenen schoonmaken bij thuiskomst. Dan zijn verdere inbreuken op de levenssfeer niet nodig.

Toegangsreserveringen vereist, zodat het aantal bezoekers/reizigers het toegestane niet overstijgen kan. Geen gererveerd kaartje geen toegang tot bus, trein, tram, waterbus en metro. Hoe eenvoudig kan het zijn, jongens en meisjes?

Voor alle andere gevallen dreigt er chaos en inbreuk op naleving en resultaten van de maatregelen.

J.O.

Schoenen schoonmaken?
Gewoon je schoenen niet aflikken, dan gaat het wel goed.
17-05-2020, 09:19 door Anoniem
Er gaat wat mij betreft geen enkele werkgever mijn temperatuur meten.
17-05-2020, 13:06 door Anoniem
Door Anoniem: Er gaat wat mij betreft geen enkele werkgever mijn temperatuur meten.
Het zou ook stiekem kunnen gebeuren van afstand, infrarood, warmtebeeld of iets dergelijks. Een kleine afwijking maakt eigenlijk niet eens zo veel uit, de mensen met de hoogste temperatuur pik je er uit voor nader onderzoek. Dit is wel een manier om mensen die Corona hebben en net symptomen beginnen te krijgen (koorts) af te zonderen van gezonde mensen wat helpt om de verspreiding laag te houden. Dit kun je ook doen bij winkelcentra, stations en op andere plaatsen waar veel mensen dicht bij elkaar komen. China heeft dit ook massaal toegepast (vaak gewoon zichtbaar, wegblokkades e.d.) en dat heeft enorm geholpen dus het zou stom zijn om geen gebruik te maken van dergelijke mogelijkheden.
17-05-2020, 13:42 door Anoniem
Door Anoniem: Er gaat wat mij betreft geen enkele werkgever mijn temperatuur meten.
Ik zou niet met zo'n collega willen werken. Risico is veel te groot.
17-05-2020, 13:45 door Anoniem
Vroeger werd er nog wel eens vanuit werknemers gedacht, oa door druk van bv fnv. Maar die tijden zijn voorbij er wordt alleen nog geluisterd naar lobbyisten en het bedrijfsleven. Alles om de bedrijven en investeerders belangen te beschermen wat een ontzettend slecht idee is. Want dan krijg je steeds schreinerndere gevallen in NL (aka NeDDRland).

Sinds 1/1 ditjaar is het ontslaan van mensen super 3nvoudig geworden (non-redenen combineren) en super goedkoop en uiteraard zijn alle boetes en afkoopsommen heerlijk aftrekbaar van van de winstbelasting oa. We staan er bij en we pikken het! En over 9 maanden men weer massaal op deze oplichters partijen (vvd,pvda,cda,d66,sgp,cu,pvv,fvd) stemmen. En dan raar opkijken dat er steeds meer mensen in NL dakloos, werkeloos (gewongen schijnzelfstandige, flex uitzendkracht) geen uitzicht op een rechtvaardig, gelijkwaardig en noemenswaardig leven voor de gewone ja met de pet. De haves hebben alles en kunnen lekker uitbuiten en de have nots kunnen niks en houden niks over.

Huurtoeslag betekend goedkopere / minimum loon werkslaafjes voor bedrijven en toch de jaarlijkse huurverhoging van 5-10% door voeren, want ja je krijgt supsidie. Wie profiteerd nou eigenlijk van toeslagen, het bedrijfsleven (vooral beursfondsen), verzekeraars, zorg fraudeurs, wooncorporaties.De burger krijgt links 2 euro toeslag maar verdient vervolgens 10 jaar hetzelfde nauwelijks verhoogde minumumloon, terwijl alle vaste lasten elk jaar toentalle procenten verhoogt worden. Zucht.


Anyway: Vroeger (cjb tijd) als je je werkgever belde om je ziel te melden, mochten ze zelfs niet vragen wat je mankeerde (logisch want de medewerker is geen arts), nu krijg je allemaal verwijten en hoor je elk kwartaal de HR baas aan over het veels te hoge verzuim getal en dat dat omlaag moet anders nemen ze maatregelen, etc. Ziek gedrag.

De extreem rechtse elitaire pvda,vvd,cda en d66 regering van de afgelopen 10-20 jaren hebben het systeem stelselmatig kapot gemaakt zodat er ondertussen commerciele bedijven arbo diensten aanbieden en als gestapo jagen op valse zielmelders en elk gesprek met een bedrijfsarts wordt standaard pas na overleg met de interne commercieel manager en vaak ook met de werkgever samengevat en dan volgt het "objectieve" arbo advies, wat altijd inhoud dat de werknemer zsm moet terugkeren en dat de werkgever NOOIT iets fout heeft gedaan. De macht is totaal over gedragen dankzij obzo corrupte ondernemers regering naar een arbi vestapo situatie.

Verplicht werknemers voor de ingang op temperatuur testen past perfect in het regeringsplaatje waarbij de gewonne man en vrouw, zijn bek moet houden. Procederen is zinloos, want je wordt in NeDDRland tegen gewerkt door alle overheids takken, ook geeft de overheid nooit op en leggen ze uitspraken geregeld naast zich neer. Zie de chroom 6 affaire etc
17-05-2020, 15:47 door karma4
Door Anoniem:
Verplicht werknemers voor de ingang op temperatuur testen past perfect in het regeringsplaatje waarbij de gewonne man en vrouw, zijn bek moet houden. Procederen is zinloos, want je wordt in NeDDRland tegen gewerkt door alle overheids takken, ook geeft de overheid nooit op en leggen ze uitspraken geregeld naast zich neer. Zie de chroom 6 affaire etc

Dat is de ene kant van het verhaal. Preventief fouilleren van werknemers lijkt bij bepaalde bedrijven al standaard te zijn.
De andere kant zijn medewekers die proletarisch creatief werkuren declaren, de meest gevaarlijke arbeidsomstandigheden neerzetten onder het mom van de privacy stasi. Anderen bedreigen, anderen bedreigen want dat is hun privacy.
Collega's die dat als cultuur hebben wil je niet als collega. Te bedreigend. Iets met hond en kat die buiten.
17-05-2020, 17:40 door Anoniem
Ja karma-klier ehh karma4

Wantrouwen komt vooral voort uit een onbetrouwbaar en egoistsche karakter, mensen die dat van nature hebben, hebben dat omdat ze bang zijn dat anderen mogelijk net zo gewetenloos kunnen profiteren en frauderen als zij en dat wollen ze niet van een anders gezondheid, welvaren en financieele successen doen in de ogen van foute perverse egoisten afbreuk aan hun succes en gevoelsleven.

Tijd dat we de frauderende en corrupte bestuurders en ambtenaren en politici vol vriendjes politiek die graag het systeem stelletje mee spelen en bij wantoestanden weg kijken ipv ingrijpen en de boel bedekken en geheim houden door te onkennen door weg te kijken en door samen te spannen met andere ipv hun WERK te doen!

Dus deze key positions worden gevuld soort valse neppe carieretijgers en vrienden van het rijk ipv dat ze hun
klokkenluiders functie vervullen die voort komt uit de BIJZONDERE verantwoordelijkheid die voort vloeit uit een hoge ambtelijke, bestuurlijke, gerechtelijle of politieke positie.

Wanneer in een land een kleine groep extreem rechtse slimme slimme fraudeura de macht weten te grijpen, dan is de eerlijk bevolking, mkb-ers, burgere etc grwuelijl de lul!

Nu zijn we masaal de lul door iets wat ze corona noemen, terwijl de huur gewoon extreem mag verhoogd krijgen vooral de grote bedrijven en de achterliggende investeerders voor miljarden steun. De normal burger kan de kankkr krijgen.

De laatste krississen werden de rijken steevast 60% rijker en de arme normale burger ging er zwaar op achteruit.
Al jaren wordt steevast de kaasschaaf gehaald over alle voorzieningen tbv normale (arme) burgers en krijgen de allerrijkste steevast er meer bij. Meer aftrekposten, lagere betalatingatarieven, alles voor de filthy en the filthy rich.
Mogelijl gemaakt dankzik domme ongeinteresseerde burgers die masaal blijven stemmen op extreem rechtse partijen (vvd,cda,pvda,d66,sgo,cu,pvv,fvd)) die de problemen hebben
veroorzaakt die ze nu zogenaamd gaan oplossen. Talk about naaive!!


Ontopic:
Corona had 75 jaar geleden zeer weinig slachtoffers gemaakt, maar onze weerstand, vruchtbaarheid en gezondheid wordt al tientalle jaren naar de knoppen geholpen doordat zogenaamde onderzoekers bewezen giftige stoffen jaren lang goed bleven keuren (omdat ze betaald werden door de industriele lobby) en daardoor deden blinde, dove, naive overheden wereldwijd NIETS, en werden ze rijkelijk beloond door de bad lobbyisten van de tabak industrie, asbest, chroom6, etc, etc.

Vooral dankzij PCB's en doxines die met miljarde liters te gelijk in rivieren werden gedumpt (terwijl de in NL niet bestaande milieupolitie en de papieren tijger bureaucraten van milieudiensten) werd ook in NL het milieu keihard vernietigd ten bate van financieele voordeeltjes. Onheroepelijke schade aanrichten voor een paar kwartjes en stiluivertjes... Ziek en in en in triest!

En het treurige is dat al die foute bedrijven (Unilever shell etc) nooit zijj gepakt voor hun misdaden tegen mens en dier en milieu! Ook de corrupte onderzoekers die zichzelf en hun integriteit prostitueerde voor een zakje of koffertje met geld.
Geen enkele persoon is er voor ongepakt, onderzocht, vervolgt of veroordeeld. Net als de katholieke kinderverkrachters er dankzii lobby honderden jaren straffeloos miljarden (wees) kinderen jarenlang konden misbruiken.

En waar praten we in NL over? Over fraude van toeslag "genieters" en mensen met een uitkering!! Nooit hoor je iemand over de libor fraude van oa de Rabobank. Daar was het corrupte vvd ministerie van (schijn)justitie pijlsnel om een algemeen verbindende schikking te treffen waarbij geen enkele bank, bankier of medewerker werd vervolgt. Zoals eerder al geen enkele priester strafrechtelijk werd vervolgt!
Nee de pedo kerk zelf mocht onderzoek doen en alle uitkomsten waren geheim, slachtctoffers werden nog een keer verkracht nu door de overheid.

Anyway: corona
Doordat het milieu wereldwijd vervuild is door PCB's en dioxones en nog veel meer troep, daardoor is de vruchtbaarheid van mens en dier zeer negatief beinvloed,
Ook zijn mensen ziek, is hun werstand en hormoon huishouding blijven beinvloed en beschadigd!

Nu komt corona langs en sterven er honderduizenden mensen dankzij een verslechterde weerstand dankzij vervuiling. Daar horen we op de propagansa TV niemand over.
Er wordt niet eens onderzoek gedaan naar toxicitiets % van slachtoffers. Vaak gaan giftige stoffen zich ophopen in vetmassa, dus logisch dat er veel slavhtoffers met obesitas bii zitten. Hun lichamen zij het meest vervuild.
Ook fijnstof beinvloed de kans op ziek worden, kijk maar naar de wereldkaart met slachtoffers van bv www.FT.com/corona

De onderontwikkelde landen hebben minder besmettingen en de landen met een hogere industrialisatie en urbanisatie level zijn % veel erger getroffen. Maar ja niemand spreekt zich uit of gaat ECHT onderzoek doen.

We negeren alle verontreiniging en vervuiling en de effecten daarvan op mens en dier en milieu. Nee wat de ECONOMIE is het alleraller belangrijkste is deze slangen wereld vol leugenaars en egoisten! En bedankt!
18-05-2020, 09:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Er gaat wat mij betreft geen enkele werkgever mijn temperatuur meten.
Ik zou niet met zo'n collega willen werken. Risico is veel te groot.

Zou wat zijn dan zou er niemand meer werken nu. lol

Nee hoor, want die desbetreffende collega was zelf volwassen genoeg om zijn eigen temperatuur te meten. En daar volwassen mee om te gaan.

Niet iedereen heeft een kindermeisje nodig.
18-05-2020, 09:23 door Anoniem
Wat mij opvalt is dat:

1) 1 mondkapjes wel degelijk werken voor de grotere deeltjes.

2) Alcohol gebaseerde desinfecterende middelen goed werken tegen contactbesmetting

3) De kleinere deeltjes worden door praten hoesten en niezen verspreid op kantoor door de airco's.

4) En met name de duur dat je blootgesteld bent aan die kleinere deeltjes.

Punt 3 en 4 zijn onderschatte aandachtspunten. Wat dat betreft kun je beter buiten werken dan op kantoor of andere binnenhuis locaties.

Die 1.5 meter (dit is de minimale afstand!!!!) gaat je op kantoor of überhaupt binnenhuis niet redden. Dat helpt alleen tegen grotere deeltjes. De kleinere deeltjes kunnen over zeer grote afstanden verspreid worden binnenshuis met name bij het gebruik van ventilatie systemen en airco's.
18-05-2020, 10:59 door Anoniem
Naivelingen..


Een naar verhouding redelijk milde epidemie heeft ervoor gezorgd dat in +- 8 weken we al op de weg van China zijn.

Die Corona app gaat er komen en jij gaat deze "vrijwillig" installeren

Wij zijn niet zoveel anders dan de 1984 maatschappij in China
18-05-2020, 14:16 door SPer
Door Anoniem: Tsja... Want er is een virus. Dus alle grondrechten moeten overboord...

En rectaal meten natuurlijk ......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.