image

Privédata miljoenen gebruikers Wishbone-app op internet gelekt

vrijdag 22 mei 2020, 12:52 door Redactie, 2 reacties

Privégegevens van miljoenen gebruikers van de Wishbone-app zijn op internet verschenen. Het gaat onder andere om e-mailadres, gebruikersnaam, telefoonnummer, locatie, geslacht, authenticatietokens voor Facebook en Twitter, profielafbeeldingen en gehashte wachtwoorden.

Via de Wishbone-app kunnen gebruikers content op social media vergelijken en beoordelen, alsmede privéberichten met elkaar uitwisselen. Met name tieners en jongvolwassenen maken er gebruik van. In 2016 werd de app al een keer getroffen door een datalek. Nu zou Wishbone opnieuw slachtoffer van een datalek zijn. De gestolen data werd vervolgens op internet te koop aangeboden, zo liet securitybedrijf Cyble weten.

Eén van de partijen die de data te koop aanbood besloot die vervolgens gratis aan te bieden. Het zou volgens het bericht om data van 40 miljoen accounts gaan. Het is echter onduidelijk of dit aantal klopt. Volgens cijfers van Google is de Androidversie van de app meer dan 5 miljoen keer geïnstalleerd. Wishbone heeft zelf nog niets over het datalek gecommuniceerd.

Reacties (2)
23-05-2020, 04:13 door Anoniem
Recently, Cyble’s researchers discovered a credible actor selling the Wishbone.io database via an online selling platform.

Als je dit leest, wat moet je dan denken van dat wereldje?
23-05-2020, 12:20 door Anoniem
Dat er zaken worden gedoogd, die eigenlijk nooit gedoogd hadden moeten (kunnen) worden, is een feit.

Dat boven- en onderwereld al zo innig verstrengeld zijn, dat deze semi- en totale criminele spaghetti al met geen honderd vorken meer uit elkaar te rafelen valt, is een feit. We zijn dus al aardig aan de g*den overgeleverd ondertussen.

En het gebeurt waar je bij staat door "credible monetizers". Ze zetten vc achter com domein (VC= venture capital, durfkapitaal) en via een Saint Vincent & the Grenadines domeintje bijvoorbeeld worden uw data dan vermarkt.

Later kan je dan op het nabijgelegen St. Lucia lekker gaan feestvieren en betaalt half Nederland mee aan de schade die dit zulk soort scam-slimmerikjes hebben veroorzaakt. De schade is immer voor het "gemeen", het giga-profijt voor henzelf.

In een gelijkaardig geval moesten alle woningcorporaties in Nederland tot in lengte van dagen meedokken voor het "leegruim-verlies" van een zekere Rotterdamse corporatie. Het feest gaat dus overal door en men staat erbij en kijkt ernaar, net als de beren, die gewoonlijk broodjes smeren.

Researchers kijk eens goed naar wat er op Interwebz "under the hood" gebeurt en analyseer dat eens (x-intelligence), hoe heten al die tracking firmaatjes groot en klein? Oh, men wil het niet zien, want anders is daar het gat van de deur, want ook hier regeert de hacker-durfkapitalist en komt de rest tekort, zeker in deze bange corona-tijden.

Hoe zei men dat in Amsterdam ook alweer: "Het is vechten tegen de Bierkaai en dan is daar ook nog de Bullebak".

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.