Privacy - Wat niemand over je mag weten

Mag ik iemand filmen vanuit mijn huis naar buiten. Wel mijn gespreks persoon die de wet eerder heeft overtreden. Huisarts hierbij

26-05-2020, 12:37 door Douli, 10 reacties
Halo .

Ok.
Ik zit al sinds 2017 met een probleem.
Laat ik eerst t hoofdonderwerp bespreken.
Mag ik als hoofdbewoner vanuit huis iemand filmen in t openbaar. Alhoewel. Voor mijn deur. Met duidelijke zichtbaarheid dat ik aan t filmen ben. Wel gezegd: met mijn telefoon voor deze persoon er tussen 1,5 meter van mij af. ?


Nu t verhaal dat eraan hoort.
Dit was mijn Huisarts die in mijn medisch dossier heeft gefraudeerd.
Ze vertelde mij duidelijk dat ze schuldig is hierin en dat ze dit in opdracht heeft gedaan door een professionele iemand die niet uit medisch wereld komt.

Dit alles gebeurde nadat ik een auto ongeluk kreeg en met de verzekering te maken kreeg.
Daar viel t kwartje al heel snel in deze procedure . Er werd gefraudeerd in mijn medisch dossier , om mijn zaak te blokkeren en alles op alles , t op mijn verleden te kunnen gooien.

Ze hebben zogezegd eigenlijk mijn identiteit van mijn doen en laten veranderd in iets dat verschrikkelijk is om te horen en vooral om te lezen in t medisch dossier.

Nu vraagt u zich vast af? waarom zou een huisarts die jouw heeft gefraudeerd voor joiw deur gaan staan.

Nou t volgende . Ik vond haar tas langs de weg voor haar gebouw. Ik belde aan om deze netjes af te geven. Alhoewel ik hem liever de prullenbak in gooi. Maar doe ik een ander onrecht mee. Is exact wat ik natuurlijk niet wil.

Ik heb aangebeld maar ze was er niet.
Dus heb ik deze veilig gesteld en volgende dag naar praktijk gebeld dat ze deze tas persoonlijk mag komen ophalen.


En daar stond ze dan. In confrontatie met mij. ????????????

Dat is t verhaal. En dus heb ik haar opgenomen voor mijn deur . Waarop ze alles heeft toegegeven dat ze dit in opdracht van een proffecionele iemand heeft gedaan . T frauderen zelf heeft zei gedaan met haar handen. Ook nog eens een keer voor mijn neus. Ik kwam voor t 1 en zij schreef t ander op wat helemaal niet bestond op dat moment. Ga zo maar door. Vermoeiende dame is dat. Maar nu?


Dus dat. Kunt u mij t volgende vertellen.
Ben ik strafbaar voor t Filmen?
Mag ik met deze bekentenis naar de rechter stappen. ? Gaan ze wel oprecht zijn in de rechtbank als t zover is?
Waarom kan ik niet zomaar aangifte doen (omdat t een civiele zaak is) . Ok..
Ik wil dat ze gestraft wordt. Waarom kan dit niet vergoed worden door de gemeente uit de bijzondere bijstand ?
Is er een betere advies om haar te laten stoppen met de acties van haar .
Ik had een advocaat doe ermee bezig was tot de corona tijd kwam was alles een beetje verwaterd ofzoiets. Maar ik wil nog altijd dat deze mensen niet ongestraft door gaan.
Help ow help met deze ingewikkelde vraag. Ik zoek alleen een sterkere oplossing om te bewijzen dat ze bekentenis aflegt dat ik gelijk heb in wat ik heb ontdekt. E n dat ze gestraft worden.
Reacties (10)
26-05-2020, 13:00 door Erik van Straten
Als iemand op deze posting wil reageren, doe dat dan s.v.p. in https://www.security.nl/posting/658533/Mag+ik+iemand+filmen+vanuit+mijn+huis+naar+buiten_+Wel+mijn+gespreks+persoon+die+de+wet+eerder+heeft+overtreden_+Huisarts+hierbij want dat bevat zo te zien dezelfde tekst - bij meerdere reacties blijven die dan bij elkaar in één thread.

Hierbij het verzoek aan de moderatoren om deze draad geheel te verwijderen.
26-05-2020, 14:56 door Erik van Straten
De moderatoren hebben de andere draad verwijderd. Mensen die willen reageren op de posting van de TS zullen dat dus toch hieronder moeten doen.
26-05-2020, 15:02 door The FOSS
Door Douli: Halo .

Ok.
Ik zit al sinds 2017 met een probleem. ....

Zoek (professionele) hulp.
26-05-2020, 15:07 door Anoniem
Oplossingen voor dit soort problemen vind je niet op het internet. Ga langs het politiebureau en doe daar je verhaal.
26-05-2020, 15:46 door Anoniem
Als ik je verhaal zo lees, denk ik dat je voor dit soort problemen beter terecht kunt bij Rechtsbijstand. Als ik een advies mag geven, neem dan iemand mee die het probleem goed kent en duidelijk kan verwoorden. Het is al met al een warrig verhaal, maar desalniettemin wel erg vervelend. Succes in ieder geval!
26-05-2020, 16:46 door Anoniem
Volgens mij mag zo iets wettelijk niet,filmen vanuit je eigen huis,maar ja je mag natuurlijk voor geschillen naar zoals eerder vermeld naar de politie of rechtsbijstand je verhaal doen.
Maar ja je moet toch ergens wel bewijs kunnen aanleveren,dat dat van uw huisarts niet in de haak is,dus ja het zit denk ik in grijs gebied dat filmen zoals ik al eerder zei.
Ik kan misschien wel concluderen dat u een grote kans hebt uw gelijk te halen,dat er stappen ondernomen gaan worden wanneer uw verhaal gehoord is. Een frauderende huisarts hoort niet meer in zijn of haar functie.
26-05-2020, 19:06 door Anoniem
Je mag een gesprek opnemen waaraan je zelf deelneemt. Je mag niet zomaar mensen op de stoep of de straat filmen. Je mag wel filmen om je eigendommen op eigen terrein te beschermen. Je mag zo'n gesprek niet publiek maken (doe dat dus niet), maar je mag het wel gebruiken voor bewijsvoering en delen met je juridisch adviseur in een eventuele rechtszaak.

Of dit toelaatbaar is als bewijs: ja, zowel in een strafzaak als een civiele zaak. Soms ook als het filmen niet mocht. Maar dit zijn vragen voor een jurist, niet voor een forum waar mensen hun niet-deskundige mening geven.

Als je geen rechtsbijstandverzekering hebt, klop dan aan bij https://www.juridischloket.nl/. Die kunnen je vertellen of je recht hebt op gratis rechtsbijstand of een door de overheid betaalde advocaat.
27-05-2020, 05:51 door Legionnaire
Je mag alleen op eigen terrein filmen.

Dus niet daarbuiten en dat geldt ook voor foto's van personen.

Wat veel mensen niet weten is dat je huisarts/behandelaars niet bij je medisch dossier van het ziekenhuis kunnen komen.

Maar daarin tegen zijn het jou dossier, heb jij het recht om je medisch dossier op te vragen en moet men het je geven.

Met het dossier van de huisarts kun je naar de tuchtcommissie en je beklacht doen, maar reken erop dat je geen schijn van kans maakt.
Ze houden elkaar het hand boven het hoofd.

De enige manier dat je iets kunt bereiken, is dat je bevriend bent met b.v. Chirurg of CEO van een ziekenhuis.
Geen specialisten, maar de top van het ziekenhuis.

Ik heb zelf ook zoiets meegemaakt, dat mijn huisarts en neuroloog mij verkeerde medicatie hebben voorgeschreven terwijl ik een hersenbeschadiging heb en daardoor op de IC van het ziekenhuis terecht ben gekomen en een hartstilstand kreeg.

Gelukkig goed gegaan en wou ze ook aansprakelijk stellen, maar je kunt nergens terecht.
Ik heb toen vrienden gevraagd, man en vrouw die neurochirurgen zijn en traumachirurgen in New York.
Zij hebben de status en macht om strepen te trekken en hebben contact opgenomen met tuchtcommissie .
En wat denk je: huisarts en neuroloog zijn flink op de vingers getikt (reprimande), een soort strafblad.
Als ze vaker de fout ingaan, kunnen ze op non actief worden gezet.

Een vriend van mij is maat van een gerenomeerd advocatenkantoor en zei dat het absoluut geen zin heeft en zeker met een advocaat van het juridischloket, die werken daar niet voor niets en dan ben je zeker kansloos.

Je hebt echt een zwaar gewicht nodig met kennis van zaken en aanzien, het is anders gezien een kansloze missie.

Maar vraag een kopie van je medisch dossier op van je huisarts en ziekenhuis en probeer een specialist in het ziekhuis te spreken om advies in te winnen.

Succes
27-05-2020, 06:49 door karma4
Door Legionnaire: Je mag alleen op eigen terrein filmen.
Dus niet daarbuiten en dat geldt ook voor foto's van personen. …
https://www.ictrecht.nl/blog/gebruik-van-een-stiekeme-geluidsopname-als-bewijs
Als je deelnemer aan een gesprek bent dan mag er veel.
Het filmen in de openbare ruimte met een niet vaste camera kent ook weinig beperkingen.
Een vaste camera die een duidelijk doel heeft van bescherming eigen eigendommen en daarbij iets meeneemt buiten het eigen terrein mag ook. Hoe je het materiaal gebruikt is een andere verhaal.
27-05-2020, 11:20 door Anoniem
Toon geen ontzag, ook uw arts is maar een mens. Upload uw beeldmateriaal naar uw lokale politiebureau. Vermeld de video ook op de online aangifte/melding van FRAUDE. (Speel het hard, want onrecht, dus u bent woest en dat mag men weten ook.). En neem een nieuwe advocaat. Want daadkrachtig komt hij/zij niet over in uw verhaal. (Corona??)
Zet uw angst dus opzij. Mooi laten praten uw arts en compaan. Hebben ze voor gestudeerd. Uw zaak niet--> Vecht
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.