image

VVD wil opheldering over zaak tussen VoetbalTV en Autoriteit Persoonsgegevens

maandag 6 juli 2020, 16:32 door Redactie, 1 reacties

De VVD heeft minister Dekker voor Rechtsbescherming opheldering gevraagd over de zaak tussen VoetbalTV en de Autoriteit Persoonsgegevens. VoetbalTV maakt gebruik van camera's die wedstrijden in het amateurvoetbal volautomatisch registreren. Ruim honderdvijftig amateurverenigingen laten hun wedstrijden via het platform filmen.

Eind 2018 startte de Autoriteit Persoonsgegevens een onderzoek naar VoetbalTV. In een rapport dat volgde gaf de toezichthouder een negatief oordeel over de manier waarop het platform persoonsgegevens verwerkt. VoetbalTV wil het oordeel aanvechten, maar dat zou pas mogelijk zijn als de Autoriteit Persoonsgegevens laat weten welke maatregelen het tegen het platform wil nemen.

VoetbalTV wacht naar eigen zeggen al maanden op deze stap. Door een rechtszaak te starten wil het platform afdwingen dat de AP haar besluit naar aanleiding van haar voornemen tot handhaving bekendmaakt. Berichtgeving over de zaak is aanleiding voor de VVD om Kamervragen aan minister Dekker te stellen.

"Bent u zich ervan bewust dat in andere Europese landen het wel toegestaan is om bijvoorbeeld VoetbalTV te mogen uitzenden maar dat de Nederlandse interpretatie veel strikter is? Waarom is het partijen als VoetbalTV wel toegestaan in andere landen uit te zenden en in Nederland niet?", vragen VVD-Kamerleden Heerema en Van Gent.

Dekker moet tevens laten weten of hij het wenselijk vindt dat de AVG in Nederland strikter wordt toegepast dan in andere EU- lidstaten en of hij bereid is om met zowel VoetbalTV als de Autoriteit Persoonsgegevens over de ontstane situatie te praten. De twee VVD-Kamerleden vroegen Dekker eerder ook al om opheldering over een AVG-boete die de Autoriteit Persoonsgegevens tennisbond KNLTB had opgelegd. De minister heeft drie weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

Image

Reacties (1)
07-07-2020, 12:00 door Anoniem
Voetbal tv zou je tegen een forse vergoeding kunnen toestaan voor betaald voetbal, dus voor de derde divisie (top klasse) en de tweede divisie. Dan verdienden die clubs ook aan hun arbeid en kunnen personen die niet gefilmd willen worden altijd nog ervoor kiezen om te blijven voetballen in de hoofdklasse. Vaak kun je daar net zo goed verdienen als in de hogere divisies. Ook zou er een opt in systeem moeten komen, dat je een paarse sticker draagt op je shirt voor en achter als je wel gefilmd wil worden, zonder sticker mag je dan niet herkenbaar in beeld.

Maar voor alle clubs / divisies daar onder zou het verboden moeten worden. Die beelden zijn namelijk zeer inbreuk makend. Verbieden dus. Zeker met het oog op gezichts herkenning en de overdreven politiek correcte non-sense sfeer die sterk leeft in gemeenschappen om mensen aan te pakken, buiten te sluiten die toevallig de lul zijn na bv een harde sliding of whatever.

Verder is het ook een ordinair business model voor voetbal tv. Dus laat ze minimaal 5.000 euro per opgenomen wedstrijd betalen, dan gaan ze vanzelf alleen de hoogste divisies filmen.

Voordeel voor de clubs is dan dat ze per gefilmde wedstrijd 5.000 euro krijgen, zodat de uit en thuis spelers onderling 50% kunnen verdelen en de overige 50% komt ten bate van de thuis spelende club en de overige leden. Dat zou fatsoenlijk zijn, maar nee hoor dat ordinaire boevengilde wil wel overal in Nederland dure camera systemen ophangen zelfs bij super kleine clubs maar de clubs er fatsoenlijk voor betalen hoo maar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.