image

Belgische overheid brengt bluetooth corona-app in september uit

dinsdag 7 juli 2020, 11:21 door Redactie, 5 reacties

De Belgische overheid zal in september een bluetooth corona-app uitbrengen die het bron- en contactonderzoek in het land moet gaan ondersteunen. Het gebruik van de app is vrijwillig. Dat maakte Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing op de Belgische Radio 1 bekend.

"We hebben voor het meest veilige systeem gekozen dat momenteel ontwikkeld kan worden. Je hebt enerzijds het besturingssysteem van je smartphone, daar bovenop ligt bluetooth en daar bovenop ligt het systeem dat men DP3T noemt", zegt Moykens. "Het is een systeem dat ook gebruikt wordt in Duitsland, Nederland en Zwitserland, toch landen waarvan iedereen weet dat de privacy hoog in het vaandel wordt gedragen. Het is exact dat Duitse platform dat we gaan overnemen, we gaan het warm water niet heruitvinden."

De corona-app houdt via bluetooth contacten met andere app-gebruikers bij. Wanneer een arts vaststelt dat iemand met corona is besmet krijgt die persoon een code die in de corona-app kan worden ingevoerd. Vervolgens ontvangen alle contacten die bij de patiënt in de buurt zijn geweest een melding. Volgens Moykens is de privacy van burgers gegarandeerd. Verder merkt ze op dat de overheid via een campagne aan de bevolking gaat duidelijk maken waarom de corona-app nodig is.

Reacties (5)
07-07-2020, 11:50 door Anoniem
De privacy hoog in het vaandel... die hebben we vaker gehoord.
07-07-2020, 12:44 door linux4 - Bijgewerkt: 07-07-2020, 12:45
Door Anoniem: De privacy hoog in het vaandel... die hebben we vaker gehoord.

Sterker nog: Volgens Mw. Moykens is de privacy van de burgers gegarandeerd! en dat is net zo'n belofte als onze minister van volksgezondheid gedaan heeft. Er hoeft maar 1 keer iets te lekken en die belofte blijkt niets waard te zijn. Ze doen beiden dus heel riskante uitspraken! Ach, heeft toch zelden gevolgen... Lullen ze zich wel weer onderuit.
07-07-2020, 14:46 door karma4
Di app zal een succes zijn (NOT) langs de grens en bij bijvoorbeeld Baarle Nassau.
De meldingen van de verschillende landen is niet samen te nemen zonder uitwisseling van alles over de personen met besmette gevallen. Het is een ontwerp dat niet strookt met de eisen bij het contactonderzoek.
07-07-2020, 22:57 door Anoniem
En als ze die app verplichten, dan schakel ik terug over op men Nokia 3310.

Die Duitse App vertrouw ik niet, dus ook de Belgische niet (ook Denemarken, Italie, Letland en Polen om enkel de Europe falers te noemen zijn er aan voor de moeite)

Geef mij maar het Ierse en misschien, das nog afwachten het Britse model.

Maar ja voor sommige landen delen die apps niet genoeg privacy. Shame on you
07-07-2020, 22:59 door Anoniem
Europe, neen de Wereld heeft 1 App nodig, neen niet die Duitse
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.