image

ACM verplicht providers bij 112-gesprekken om locatiedata vanuit toestel mee te sturen

vrijdag 24 juli 2020, 10:57 door Redactie, 26 reacties

Mobiele telecomproviders zijn vanaf 1 juli 2021 verplicht om bij 112-gesprekken ook de locatiegegevens vanuit de mobiele telefoon mee te sturen als het toestel deze functionaliteit ondersteunt. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Beleidsregel mobiele aankiesbaarheid 112 vastgesteld (pdf).

In de beleidsregel staat welke identiteits- en locatiegegevens telecomaanbieders moeten meesturen, zodat in noodsituaties snel duidelijk wordt wie vanaf welke locatie belt. Daarnaast moeten providers ervoor zorgen dat het alarmnummer 112 bereikbaar is via alle technieken die zij ook voor normale telefoongesprekken gebruiken.

Op dit moment is het gebruikelijk dat providers bij een 112-gesprek de locatie doorgeven van de zendmast waarmee de beller is verbonden. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om locatiegegevens te verstrekken die uit de mobiele telefoon van de beller afkomstig zijn. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van Advanced Mobile Location (AML). Bij AML wordt de locatie van de beller bepaald aan de hand van satellietnavigatiesystemen zoals gps en de sterkte van gemeten wifi-signalen. AML zorgt meestal voor een nauwkeurigere locatiebepaling dan bij het gebruik van netwerkgebaseerde informatie.

Nieuwere versies van Android en iOS ondersteunen AML. Deze informatie wordt door middel van een sms verstuurd. Voor zover deze gegevens beschikbaar zijn moeten telecomproviders die volgend jaar bij een 112-gesprek doorsturen naar de 112-centrale. Vanwege het gebruik van sms voor AML-gegevens zijn die niet in alle gevallen door de provider te verwerken. Zo is het voor sim-kaartloze toestellen of toestellen die via een gastnetwerk bellen niet mogelijk om sms-berichten te verzenden, aldus de ACM.

Naast de locatiegegevens van de zendmast en de AML-locatiedata uit het toestel moeten bij de 112-oproep ook de naam en de beschikbare adres-, postcode- en woonplaatsgegevens van de abonnee worden doorgegeven aan de 112-centrale. "De ACM begrijpt dat deze gegevens vooraf door de aanbieders worden aangeleverd aan een database van de Vereniging COIN, waarna de betreffende gegevens op het moment van de oproep door de meldkamer van 112 aan het nummer gekoppeld kunnen worden. De wijze waarop de gegevensverstrekking op dit moment is ingericht, doet echter niet af aan het feit dat het verstrekken van deze gegevens een verantwoordelijkheid van de aanbieders is", zo stelt de toezichthouder.

Oorspronkelijk was de ACM van plan om de beleidsregel op 1 januari 2021 in te voeren. Eén provider liet weten dat het dan onvoldoende tijd zou hebben om de noodzakelijke technische aanpassingen door te voeren. Een andere provider vertelde de ACM dat de haalbaarheid van deze datum afhangt van het moment waarop de definitieve beleidsregel wordt vastgesteld. Daarop heeft de toezichthouder besloten om de inwerkingtreding met zes maanden uit te stellen tot 1 juli 2021.

Reacties (26)
24-07-2020, 11:10 door Anoniem
Goede zaak. De aankondinging van de beleidsregel zou toch voldoende moeten zijn om de providers in beweging te zetten zodat deze dit op tijd geimplementeerd hebben? Blijkbaar blijven ze op hun kont zitten totdat ze echt moeten en dan gaan klagen dat ze niet genoeg tijd hebben. De omgekeerde wereld...
24-07-2020, 12:52 door Anoniem
Goed initiatief.

Maar hoe verhoudt zich dat tot prepaid kaartjes die je plaatst in een toestel met AML support?
24-07-2020, 13:08 door johanw
Door Anoniem: Goed initiatief.

Maar hoe verhoudt zich dat tot prepaid kaartjes die je plaatst in een toestel met AML support?
Wat er niet is kan ook niet meegestuurd worden, dus als de eigenaar van die prepaid kaart zich niet geregistreerd heeft komen er ook geen naam en adres gegevens mee. Locatie natuurlijk wel als het toestel dat ondersteund (en de gebruiker dat niet uitgezet heeft in de instelligen), dat staat daar los van.
24-07-2020, 14:13 door Anoniem
Wil ik ook iedereen die mij belt stuurt mij automatisch al zijn/haar gegevens, top.
24-07-2020, 15:19 door Anoniem
Zeer goede redenen om dus geen 112 meer te bellen. Jouw naam en locatie zal dan voor altijd aan 'n dossier toegevoegd worden. Je zult maar bijvoorbeeld voor 'n overal gebeld hebben en via deze weg jouw gegevens in handen van de dader komen, net zoals dat nu ook standaard gaat bij aangifte of indien je getuige bent van 'n zaak.
Daarom is aangifte doen vaak zeer onverstandig net als je iets gezien hebt wat niet door de beugel kan, maak dat je dan weg bent voordat de politie er is. Hiermee voorkom je mogelijk een hoop ellende in de toekomst.

Nu wordt dit systeem toegepast bij 112, kwestie van tijd dat voor 0900-8844 ook gaat gelden. En als dat 'n beetje ingeburgerd is zullen uiteraard meer overheidsdiensten volgen. Het begint altijd met 'n klein stapje, zoals we vanuit het verleden geleerd hebben.

En daarnaast triest dat vooraf al jouw gegevens gedeeld worden en onnodig geplaatst worden in een database. Kwestie van tijd dat dat lekt en/of misbruik van gemaakt wordt.
24-07-2020, 18:41 door Anoniem
Je voert een dienst in, die dienst doet behoorlijk veel moeite om enerzijds mensen te helpen die ze direct kan te woord kan staan of doorverwijzen naar een ander loket.
Daarnaast wimpelt het telefonisch loket van die dienst de nodige meer fundamentele vragen af terwijl ze via andere ingangen wel degelijk ter zake doende en wel degelijk behoorlijk fatsoenlijk worden opgepakt.

De 112 dienst is, met urgentie van noodgevallen in het achterhoofd, een telecommunicatie dienst ten bate van cruciale inzet van hulpdiensten bij spoedgevallen.
Bij nogal algemene telefoondiensten van overheid-dienstverleners, de ACM is daar zelf 1 van, ontbeert het - wanneer er geen spoed speelt - aan fundamentele welwillende instelling om een kwestie diepzinnig te willen oppakken.
De medewerkers van die telefoon-dienst verzint zelf de vraag die de klant zelf niet heeft gesteld en zeggen vervolgens dat ze daarvoor niet het juiste aanspreekpunt zijn.
In plaats daarvan worden klanten met hun vraag - met een neiging tot afwimpelen - richting de uitgang gepusht d.m.v. beantwoording op niet als zodanig gestelde vragen.
Schriftelijke klachten over de telefonische intake van een vraag worden met dezelfde voorkeur-neiging "afgehandeld" en veel te makkelijk gebrachte serieuze ondertoon en een bureaucratische schijn-nuance, tenzij de vraag heel tactisch wordt geformuleerd.
Achter de schermen hoor ik de betreffende medewerker nogal eens opgelucht zeggen, zo die hebben we weer afgewimpeld.

De afstand die overheiddiensten vergroten met in gevallen non-dienstverlening via de telefoon staat in behoorlijk contrast tot schriftelijke en face to face behandeling.

De leemtes, in welke vorm dan ook, moet je niet willen compenseren met locatie gegevens doorsturen.
Daar krijg je de leemtes echt niet mee gevuld.
24-07-2020, 19:57 door Anoniem
Je locatie kán al nauwkeurig tot op enkele meters worden gelocaliseerd aan de hand van zendmasten. Slechts een kleine aanpassing van het huidige systeem was hierin voldoende geweest. Helaas is voor deze massabreach gekozen met als slap excuus dat het weer 'meer levens redt'. En nu willen ze je gps/imei/mac: Dus volledige toegang tot je toestel.
Dat hier feesboekers intrappen, tot daar aan toe: Maar als ik zo lees dat sommige techneuten en ICT-ers het een goed idee vinden, sla ik stijl achterover van zoveel domheid. Maarja, overheden gedijen op de dommen. Zie het coronacircus.
24-07-2020, 22:06 door Anoniem
Dus in het vervolg eerst de SIM uit je toestel trekken voor je 112 belt. Kost tijd, dus sneller wordt het er niet van.
Wat een idioot gedoe. Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken om maar zoveel mogelijk van burgers vast te leggen. Jakkes!

06-11 werkte ook prima. Maar ja, niet genoeg controle over de burger he!
24-07-2020, 22:31 door Anoniem
Door Anoniem: Daarom is aangifte doen vaak zeer onverstandig net als je iets gezien hebt wat niet door de beugel kan, maak dat je dan weg bent voordat de politie er is. Hiermee voorkom je mogelijk een hoop ellende in de toekomst.

Als iedere “hero on socks” in Nederland het zou nalaten om aangifte te doen, of melding te maken, van geweld of andere wantoestanden, dan krijgen de witteboorden maffia, zware criminelen en terroristen hier vrij spel.

Is dat wat je wilt?
25-07-2020, 01:56 door Anoniem
Door Anoniem: Dus in het vervolg eerst de SIM uit je toestel trekken voor je 112 belt. Kost tijd, dus sneller wordt het er niet van.
Wat een idioot gedoe. Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken om maar zoveel mogelijk van burgers vast te leggen. Jakkes!

06-11 werkte ook prima. Maar ja, niet genoeg controle over de burger he!
Oh, de SIM eruit? Even een snelle metasearch op MAC en IMEI uitvoeren op de servergeschiedenis bij één van de (slechts) drie providers. Dan is het SIMnummer slechts het laatste voor de hand liggende puzzelstukje. En zolang je je gps niet FYSIEK onklaar hebt gemaakt, is je precieze locatie de kers op de taart. De telecommasten even niet meegerekend...
Dus: Na je noodoproep het toestel direct in de schredder of afzinken in zeewater.
25-07-2020, 05:09 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem: Daarom is aangifte doen vaak zeer onverstandig net als je iets gezien hebt wat niet door de beugel kan, maak dat je dan weg bent voordat de politie er is. Hiermee voorkom je mogelijk een hoop ellende in de toekomst.

Als iedere “hero on socks” in Nederland het zou nalaten om aangifte te doen, of melding te maken, van geweld of andere wantoestanden, dan krijgen de witteboorden maffia, zware criminelen en terroristen hier vrij spel.

Is dat wat je wilt?

Nee, dat is wat de overheid wil. Dat achterlijke tuig maakt er een DDR van hier en sommige (steeds meer gelukkig) zijn het daar niet mee eens. Het is jammer dat we Erich Honnecker niet kunnen zien nu. Die man zou orgasme na orgasme krijgen in zo'n controlestaat als Nederland. Het ergste van alles is dat de scheeple dat geweldig vinden. Zijn we eindelijk van de CDA-generatie af die CDA stemde omdat hun ouders dat ook deden, krijgen we nu een generatie gestapo die het allemaal geweldig vinden dat we onze vrijheid verliezen met de kaasschaafmethode. Te achterlijk om dat in te zien, loopt dat gepeupel weer naar de stembus. Zucht. En zo glijden we steeds een beetje dieper een dictatuur binnen. Lui dit dit ontkennen, zijn onderdeel van het probleem.
25-07-2020, 11:26 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dus in het vervolg eerst de SIM uit je toestel trekken voor je 112 belt. Kost tijd, dus sneller wordt het er niet van.
Wat een idioot gedoe. Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken om maar zoveel mogelijk van burgers vast te leggen. Jakkes!

06-11 werkte ook prima. Maar ja, niet genoeg controle over de burger he!
Oh, de SIM eruit? Even een snelle metasearch op MAC en IMEI uitvoeren op de servergeschiedenis bij één van de (slechts) drie providers. Dan is het SIMnummer slechts het laatste voor de hand liggende puzzelstukje. En zolang je je gps niet FYSIEK onklaar hebt gemaakt, is je precieze locatie de kers op de taart. De telecommasten even niet meegerekend...
Dus: Na je noodoproep het toestel direct in de schredder of afzinken in zeewater.

112 is bedoeld om te bellen in noodgevallen, om de hulpdiensten te alarmeren en naar die plek te laten komen.
Het is NIET bedoeld om mee te spelen, rottigheid mee uit te halen, of andere dingen mee te doen die je niet aan jouw
persoon gekoppeld zou willen zien! Als je dat soort dingen van plan was, bel dan gewoon NIET. Dan kunnen die
mensen in de meldkamer zich bezig houden met oproepen die wel de moeite waard zijn om te behandelen.

Het "zonder SIM bellen" heeft een tijd niet gewerkt, maar in de huidige overheid info staat dit niet (meer) vermeld dus
wellicht hebben ze het weer mogelijk gemaakt. Ik denk dat er nu een IMEI blocklist is aangelegd ofzo. Het kwam heel
vaak voor dat ouders hun oude mobieltje gaven aan peuters om mee te spelen en dan de SIM kaart eruit haalden
(overzetten in hun nieuwe toestel...) en dan was het enige wat het toestel nog kon 112 bellen. Daar werden ze gek
van in die meldkamer dus toen is dat onmogelijk gemaakt. Wellicht dat ze nu in zo'n geval de IMEI blacklisten ofzo.
25-07-2020, 11:45 door Anoniem
Door Rexodus: Zucht. En zo glijden we steeds een beetje dieper een dictatuur binnen. Lui dit dit ontkennen, zijn onderdeel van het probleem.

Weet je, misschien heb je gelijk.

Ga eens als journalist of student naar China, Rusland en Turkije (of een bananenrepubliek in Zuid-Amerika). Stel daar in het openbaar kritische vragen over de repressieve regimes die daar heersen, of over de misdaadsyndicaten en grootgrondbezitters die daar op straat de dienst uitmaken. Daar zijn ze niet zo happig op dissidenten.

Nadat de autoriteiten (of hun handlangers op straat) daar bij jou de duimschroeven hebben aangedraaid, kom je misschien tot het inzicht dat de mensenrechtensituatie in Noord-West Europa eigenlijk best nog wel meevalt. Geen garanties, natuurlijk. Want tijden veranderen. In de tussentijd kun je nog 112 bellen, als de nood echt aan de man is.

https://www.theguardian.com/world/2020/jul/24/surveillance-tech-facial-recognition-terror-capitalism
25-07-2020, 12:52 door Anoniem
Ik dacht dat ze allang binnen een paar minuten je adres kunnen achterhalen als je 112 belt.
Je leest wel eens dat kinderen of vervelende mensen die zich vervelen en voor de grap 112 bellen voor allerlei onzin, binnen de kortste keren een agent voor de deur hebben staan.
25-07-2020, 15:29 door Anoniem
Door Anoniem: Ik dacht dat ze allang binnen een paar minuten je adres kunnen achterhalen als je 112 belt.
Je leest wel eens dat kinderen of vervelende mensen die zich vervelen en voor de grap 112 bellen voor allerlei onzin, binnen de kortste keren een agent voor de deur hebben staan.

Tracering met de signaalsterkte en trigonometrie tussen de cell-IDs van de aangestraalde GSM-masten is bij acute noodsituaties een tijdrovend proces. Het is bovendien veel minder nauwkeurig dan de GPS-coördinaten via de open 112 verbinding opvragen, omdat de aard van de bebouwing, hoogteverschillen of dichte bebossing bij trigonometrie stoort.

Er zijn veel gevallen van auto ongelukken, waarbij een slachtoffer, temidden van het verwrongen staal en de lekkende brandstof, reutelend van het bloed 112 nog weet te bellen. Het is dan wel aardig als het mobieltje dan meteen de locatie doorgeeft, omdat de inzittenden door de paniek en shock vaak geen enkele notie meer hebben van waar ze zijn.

Een shock is een acute levensbedreigende toestand waarbij de druk in de bloedvaten te laag is om de vitale lichaamsfuncties in stand te houden. De doorbloeding en dus de zuurstofvoorziening van het hart, de hersenen en andere organen komen hierdoor in het gedrang wat snel resulteert in het afsterven van cellen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Shock
25-07-2020, 16:43 door Anoniem
Door Anoniem: Zeer goede redenen om dus geen 112 meer te bellen. Jouw naam en locatie zal dan voor altijd aan 'n dossier toegevoegd worden. Je zult maar bijvoorbeeld voor 'n overal gebeld hebben en via deze weg jouw gegevens in handen van de dader komen, net zoals dat nu ook standaard gaat bij aangifte of indien je getuige bent van 'n zaak.
Daarom is aangifte doen vaak zeer onverstandig net als je iets gezien hebt wat niet door de beugel kan, maak dat je dan weg bent voordat de politie er is. Hiermee voorkom je mogelijk een hoop ellende in de toekomst.

Nu wordt dit systeem toegepast bij 112, kwestie van tijd dat voor 0900-8844 ook gaat gelden. En als dat 'n beetje ingeburgerd is zullen uiteraard meer overheidsdiensten volgen. Het begint altijd met 'n klein stapje, zoals we vanuit het verleden geleerd hebben.

En daarnaast triest dat vooraf al jouw gegevens gedeeld worden en onnodig geplaatst worden in een database. Kwestie van tijd dat dat lekt en/of misbruik van gemaakt wordt.
Hoeveel onzin en domheid wil je in een post hebben.
Wie zegt dat alles direct aan een dossier gekoppeld wordt?
Zoveel aannames en vage punten die je nu aanhaalt. Ik zo denken dat je hoedje te straks zit.

Ik hoop echt niet dat als jij nood nodig hebt, zo dom iemand naast je staat en hierover gaat nadenken.

Door Rexodus:

Nee, dat is wat de overheid wil. Dat achterlijke tuig maakt er een DDR van hier en sommige (steeds meer gelukkig) zijn het daar niet mee eens. Het is jammer dat we Erich Honnecker niet kunnen zien nu. Die man zou orgasme na orgasme krijgen in zo'n controlestaat als Nederland. Het ergste van alles is dat de scheeple dat geweldig vinden. Zijn we eindelijk van de CDA-generatie af die CDA stemde omdat hun ouders dat ook deden, krijgen we nu een generatie gestapo die het allemaal geweldig vinden dat we onze vrijheid verliezen met de kaasschaafmethode. Te achterlijk om dat in te zien, loopt dat gepeupel weer naar de stembus. Zucht. En zo glijden we steeds een beetje dieper een dictatuur binnen. Lui dit dit ontkennen, zijn onderdeel van het probleem.
Heb je ooit de DDR mee gemaakt? Of wat en dictatuur echt is? Sorry maak je post laat zien dat je een duidelijke mentaal probleem hebt. DDR, gestapo, dictatuur? Sorry, maar je weet echt niet waarover je praat, als je dit soort argumenten er bij haalt.

Door Anoniem:
06-11 werkte ook prima. Maar ja, niet genoeg controle over de burger he!
Wat heeft het oude Nederlandse nummer hier nu weer mee te maken icm controle over de burgers?

Wat een hoop onzin hier allemaal weer.
25-07-2020, 18:46 door Anoniem
Je zult maar bijvoorbeeld voor 'n overal gebeld hebben en via deze weg jouw gegevens in handen van de dader komen, net zoals dat nu ook standaard gaat bij aangifte of indien je getuige bent van 'n zaak.
Je kunt bij de aangifte te kennen geven dat je jouw gegevens niet in het dossier wilt zien verschijnen. Verder mag je ook de adresgegevens van je werkgever (kantoorlocatie oid) opgeven, dan vermelden ze die, zolang je maar via die weg te bereiken bent voor post e.d.
25-07-2020, 19:33 door Anoniem
Geen 112 meer bellen dus. Tenzij je zelf hulp nodig hebt...
Nou ja, met continu in de gaten houden waar welke telefoon is, heb ik het ding toch al vooral thuis liggen. Dit is een reden te meer om dat zo te houden.
25-07-2020, 21:24 door Anoniem
Tja het woonaddres en postcode en wie er belt is niet van belang vind ik.
Het gaat er toch om dat er in acute gevallen 112 wordt gebeld in echte noodgevallen door een eerste getuige?.
Straks bellen er misschien vier mensen tegelijker tijd met 112 over dezelfde melding.
Dan worden de hulpdiensten overspoeld.
Dat moet ook niet,ze moeten zich focussen op de eerste beller.
26-07-2020, 14:39 door Anoniem
Door Anoniem: Zeer goede redenen om dus geen 112 meer te bellen. Jouw naam en locatie zal dan voor altijd aan 'n dossier toegevoegd worden. Je zult maar bijvoorbeeld voor 'n overal gebeld hebben en via deze weg jouw gegevens in handen van de dader komen, net zoals dat nu ook standaard gaat bij aangifte of indien je getuige bent van 'n zaak.
Daarom is aangifte doen vaak zeer onverstandig net als je iets gezien hebt wat niet door de beugel kan, maak dat je dan weg bent voordat de politie er is. Hiermee voorkom je mogelijk een hoop ellende in de toekomst.

Wanneer je zo bang bent voor de buitenwereld dat je anderen niet meer wilt helpen in het vinden van rechtvaardigheid ben je naar mijn mening te ver gegaan. Je doet net alsof alle criminelen lid zijn van de mafia en je ernstige vergelding te wachten staat als je melding maakt van criminaliteit.

Daarnaast heb ik in alle keren dat ik 112 heb moeten bellen dit moeten doen omdat mensen in levensgevaar waren, jij zou gewoon snel maken dat je wegkomt als je iemand dood ziet gaan? Of heb je het alleen over bellen bij een inbraak hier?
26-07-2020, 16:12 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Zeer goede redenen om dus geen 112 meer te bellen...

Ah, dus ik hoor jou na een aanrijding waar je zelf het slachtoffer van bent met een gebroken- en de andere: zwaar gekneusde arm dus huilen en kermen: "Neen geen 112 bellen!"
26-07-2020, 21:55 door Anoniem
Aan alle moedige toetenbordridders op Security.NL, die de echte helden van 1-1-2 aan het werk willen zien:

De Noodcentrale
NPO1 februari 2018

https://www.npostart.nl/de-noodcentrale/VPWON_1276739

De kijker kruipt mee in de hoofdtelefoon van de centralisten van de meldkamers 112 (spoed met sirene) en 0900-8844 (geen spoed wel politie). Zij staan vaak als eerste hulpverleners mensen bij op de meest cruciale momenten in hun leven. Het werpt een indringende blik op het hart van de hulpdiensten van Groningen, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven.

Een spin-off van de gelijknamige van de VRT serie in België.

https://nl.wikipedia.org/wiki/De_noodcentrale
27-07-2020, 06:25 door Anoniem
Dit gaat mensen levens kosten, een groot deel van de criminele of met criminele bevriend zal dan NOOIT meer 112 bellen om hulpinstanties te alarmeren. Namelijk je vestigd onnodig de aandacht van de gestapo op jouw persoon en potentieel die van je (stoute) vrienden. Slimme / schimmige algoritmes doen de rest. Wij vs zij situatie creerje daardoor

Een groeiende grijze onderwereld, personen die zwart werken, vreemd gaan, drugs gebruiken, een verkeerde planten verzameld of iemand die fraudeert of personen kent die eerder genoemde zaken te maken hebben, zullen inzien dat ze niet langer anoniem (en dus veiliger) hulp kunnen in schakelen voor hulp behoevenden.

Voor de gene die dit een goed idee vinden?
Wat wanneer je thuis open doet voor de pizza bezorger of postbode om vervolgens te worden overmeestert door gewapende personen met bivak mutsen en je over buurman (met plantjes) ziet dit gebeuren en besluit niet te bellen.
Wat dan als je vader, moeder, partner en kinderen uren / dagen lang worden gemarteld en uiteindelijk vermoord en jij het als enige overleefd. Voel je je dan al veilig?

Merk je dan pas dat de politie (en overheid) geen fuck om je geeft wanneer je niet RIJK of VIP bent!? Bij meldingen uit wassenaar staan ze binnen 3 minuten met 10 auto's en 2 helicopters voor de deur, maar een nobody uit een standaard wijk uit duizenden met een standaard inkomen onder de balkende norm, daar gaat onze overheid echt niet voor rennen. Ze geven geen fuck om "burgers" alleen om hun eigen carriere en het imago, de macht instand houden etc.

Ben je dan nog steeds voorstander van nog meer anti-burger gestapo maatregelen als camera toezicht, telefoon en internet tals, computer "terug" hack wetten, alle achterdeurtjes voor onze fijne aifv? Of... Ga had je dan liever wat meer contacr gehad met je buren? En had je minder anonieme naive gek moeten zijn toen je jaren lang weg keek terwijl de roverheid zich zelf steeds verder boven de wet wist te stellen en burgers steeds meer hun rechten, vrijheid en geld af wisten te pakken in de naam van de strijd tegen terrreur en pedddo'#s zogenaamd. Terwijl Neddrland zelf een terruerpleger is met haar bombardementen oa op Syrie en met haar wapen handel etc etc. Zucht!
27-07-2020, 11:34 door Anoniem
Zeer goede redenen om dus geen 112 meer te bellen.

Erg zeg, dat ze je lokatie kunnen zien, wanneer je 112 belt, voor een noodgeval. Als je huis in brand staat, deel je je adres zeker ook niet met de brandweer, vanwege je privacy. En als je de ziekenwagen nodig hebt, vertel je ze ook niet waar ze je mogen ophalen.

Ik ben blij dat indien ik in levensgevaar ben, en 112 bel voor hulp, zij snel beschikken over de juiste gegevens. En het komt zeer vaak voor dat de beller zelf (vooral als deze buiten de bebouwde kom is) de lokatie veel minder goed kan duiden. Toch fijn als de hulpdiensten op tijd ter plaatse zijn.

Het kan daarbij gaan om leven, of dood.
27-07-2020, 11:37 door Anoniem
Voor de gene die dit een goed idee vinden?

Je hoeft geen hulpdiensten te bellen, als je hun hulp niet nodig hebt. Hoef je je naam, adres, lokatie en andere gegevens ook niet te delen. Erg hoor, dat men kijkt hoe hulpdiensten snel bij je kunnen zijn indien *jij* hun belt voor hulp. Eindeloos gejammer.
27-07-2020, 11:39 door Anoniem
06-11 werkte ook prima. Maar ja, niet genoeg controle over de burger he!

Erg veel verschil tussen de nummers 0611, en 112. Weet je niets beters te bedenken dan zeuren over een verder inhoudsloze nummer wijziging. Indien het nog 0611 geweest was, had men daarbij deze maatregelen kunnen invoeren. Geen enkel verschil. Indien we nu 112 naar 0611 veranderen, ben je dan blij ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.