image

De Jonge komt met spoedwet voor landelijke uitrol CoronaMelder

dinsdag 18 augustus 2020, 10:34 door Redactie, 42 reacties

Minister De Jonge van Volksgezondheid is voor de landelijke uitrol van CoronaMelder bezig met een spoedwet, zo heeft hij in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. De wet moet voor de "benodigde wettelijke grondslag" zorgen om de app te kunnen gebruiken. Eerder had de Autoriteit Persoonsgegevens aangegeven dat er voor de inzet van CoronaMelder een aparte wet moet komen.

"Hoewel dit standpunt van de AP vatbaar is voor discussie, wil ik de explicitering van de wettelijke grondslag regelen voorafgaand aan de landelijke introductie", schrijft De Jonge. "Gezien het toenemende aantal besmettingen en de bijdrage die CoronaMelder kan leveren bij het beheersen van de verspreiding van het virus, ben ik een spoedwetprocedure gestart om de benodigde wettelijke grondslag te realiseren voor de beoogde invoeringsdatum van 1 september dan wel zo snel mogelijk daarna."

Ip-adres

Via CoronaMelder kunnen gebruikers aangeven dat ze met corona zijn besmet. Hiervoor moet de patiënt in kwestie een code naar een centrale server versturen. Hierbij zal ook het ip-adres van de patiënt tijdelijk worden opgeslagen. Dit zal echter los van de andere gegevens gebeuren. "Het ip-adres wordt enkel bewaard voor beveiligingsdoeleinden en na maximaal 7 dagen vernietigd", voegt De Jonge toe.

Detectie van contacten

In de brief gaat de minister ook in op de detectie van contacten. Volgens De Jonge wordt tussen de 70 en 75 procent van de contacten binnen anderhalve meter door CoronaMelder gevonden en gesignaleerd. Dit heeft te maken met de werking van bluetooth. "CoronaMelder vult het bestaande bron- en contactonderzoek aan en waarschuwt dus al automatisch ongeveer 75 procent van de risicovolle contacten. In overleg met alle landen die een dergelijke app introduceren en met Apple en Google zijn aanpassingen doorgevoerd om dit te verbeteren", merkt De Jonge op.

Apple en Google

Gisterenavond liet de Autoriteit Persoonsgegevens weten dat de privacy rond CoronaMelder niet is gewaarborgd. Dit komt mede door het Google Apple Exposure Notification framework. Dit is de software die de techbedrijven aan hun mobiele besturingssystemen hebben toegevoegd en door CoronaMelder wordt gebruikt. Het framework zorgt voor interoperabiliteit tussen Android- en iOS-toestellen die van bluetooth contactonderzoekapps gebruikmaken.

De Autoriteit Persoonsgegevens stelt dat het niet duidelijk is of de techbedrijven via de combinatie van het framework en het besturingssysteem gegevens van gebruikers in handen krijgen en wat daarmee gebeurt. "De overheid moet duidelijke afspraken maken met Google en Apple, voordat ze de app in gebruik neemt. En de AP moeten kunnen controleren of dit goed geregeld is. Dat is nu niet het geval", liet AP-voorzitter Aleid Wolfsen weten.

Daarover zegt De Jonge dat Apple en Google de afgelopen weken hun broncode hebben vrij gegeven. De Europese Commissie laat namens de lidstaten deze broncode onderzoeken. "Daarnaast geeft het vrijgeven van de broncode de zogenaamde 'community' van vrijwilligers de gelegenheid om de broncode te toetsen en waar nodig voorstellen te doen voor verbetering. Daarnaast wordt voortdurend op nationaal en Europees niveau overleg gevoerd met Apple en Google om de werking van de app én de waarborgen voor de privacy te borgen", aldus de minister.

Reacties (42)
18-08-2020, 10:45 door jh81
Ik heb er mijn bedenkingen bij.

Daarnaast merk ik de afgelopen maanden dat ik prima zonder smartphone kan, dus als ze het al zouden kunnen verplichten ga ik op grond van gewetensbezwaren verder zonder smartphone.
18-08-2020, 11:23 door Anoniem
'Apple en Google die hun broncode hebben vrijgegeven'. Jaja...Ik geloof er helemaal niets van.
18-08-2020, 11:28 door Anoniem
Het ip-adres wordt enkel bewaard voor beveiligingsdoeleinden en na maximaal 7 dagen vernietigd", voegt De Jonge toe.
Ik begrijp dat het IP adres inherent meekomt (tcp/ip protocol) maar als het na 7 dagen vernietigd kan worden kan het ook na 1 dag of onmiddellijk. Misschien dat er een keuze kan komen om het via een Tor netwerk te uploaden.
18-08-2020, 11:31 door [Account Verwijderd]
Gisterenavond liet de Autoriteit Persoonsgegevens weten dat de privacy rond CoronaMelder niet is gewaarborgd.
Dat is een ander verhaal dan minister De Jonge een aantal weken terug nog verklaarde, namelijk, dat er geen privacy-issues waren met deze Corona-app. Dus nu mag de goede burger uitzoeken wie het bij de overheid aan het rechte eind heeft?
18-08-2020, 11:44 door Anoniem
Het moet en zal er komen ook al werkt het helemaal niet. Waarom kunnen die miljoenen niet gaan naar aanpassingen van ventilatiesystemen, dan hebben we er na Covid ook nog wat aan.

Heel Europa gebruikt mondkapjes, wij doen dat niet omdat gezichtsherkenning dan niet werkt.

In de rest van Europa blijkt de app niet van significante invloed, maar wij blijven er geld in pompen en maken er zelf noodwetten voor.

Die 70 a 75 procent gaat er vanuit dat 100% van de burgers de app gebruiken. Dus als 10 % dom genoeg is om de app te installeren dan gaat daar ook nog eens minimaal een kwart af betreft contacten wat de app oplevert.

Het zoveelste ICT project van de overheid dat mislukt. En maar met belastinggeld blijven smijten, het gaat immers zo goed met de staatskas.
18-08-2020, 11:46 door Anoniem
Het zou anomien zijn, maar wat ik van de werkging begrijp is dat als je je zelf hebt laten testen bij de GGD op corona en je bent positief je die bluetooth id code (die unieke 'anonieme ID code in de coronamelder app staat) moet doorgeven aan de GGD.
Nou dan heb je dus 1 + 1 is =2
De GGD zorgt er namelijk voor dat de positieve personen in de database komen te staan waar de corona heb gebruik van maakt.
Dus de vraag is dan worden de resultaten van de test + jouw naw gegevens + jouw coronamelderapp ID code in dezelfde database bewaard?
18-08-2020, 11:55 door Anoniem
Het probleem is DoG=DoT DNS over Google = DNS over Trump
C OVID OVID Latijns voor schaap sheople.
18-08-2020, 12:19 door Anoniem
Eh... als het geheel vrijwillig is... Waar heb je dan die wet voor nodig?
Daarnaast... Iedereen houdt zich ook aan de wet. Vooral belastingdienst en criminelen doen dat heel braaf.
18-08-2020, 12:36 door Anoniem
Wat ook vreemd is is dat Apple en Google pas broncode vrij gaan geven op het moment van de introductie in Nederland. Zo krijgt de community dus ook niet de kans om deze grondig door te pluizen en bezwaren te vinden en kun je iedereen nog even snel wijsmaken dat het veilig is om de app te installeren/gebruiken.

Het IP adres van de patient verwerken heeft in de meeste landen ook geen zin omdat bij IPv4 CG-NAT wordt toegepast. Dus heel veel verschillende patienten zullen dan hetzelfde IP adres delen. Dus de reden van opslag blijft vaag.

Ja aan de ene kant is het positief dat de API door techbedrijven wordt onderhouden omdat zij capaciteit hebben om beveiligingsproblemen te verhelpen, maar dat er nu weer een standaard bij is gekomen die in handen is van offshore miljardenbedrijven en wij daar weer afhankelijk van zijn laat maar weer zien dat we niets geleerd hebben van het tekort aan medishe maskers enkele maanden geleden.

Het wekt de schijn dat de Nederlandse overheid veel geld krijgt in ruil voor afhankelijkheid van deze bedrijven.
18-08-2020, 13:02 door Anoniem
Door Anoniem: Ja aan de ene kant is het positief dat de API door techbedrijven wordt onderhouden omdat zij capaciteit hebben om beveiligingsproblemen te verhelpen, maar dat er nu weer een standaard bij is gekomen die in handen is van offshore miljardenbedrijven en wij daar weer afhankelijk van zijn laat maar weer zien dat we niets geleerd hebben van het tekort aan medishe maskers enkele maanden geleden.
Het idee dat grote techbedrijven in staat zijn om beveiligingsproblemen te verhelpen is een illusie. De Google/Apple API is een slap aftreksel van het eerder uitgedachte DP-3T voorstel. De bedenkers daarvan hebben maanden geleden al enkele verbeteringen voorgesteld (sommige zelfs nog expliciet benoemt door de AP), maar Google/Apple laten het na daar iets aan te doen. Pas als er teveel kritiek is komen ze in beweging. Zo ging het ook met de broncode van de API en zo gaat het ook met deze spoedwet. Zo zal het ook gaan bij 'beveiligingsproblemen' waarvan iedereen dus als weet dat die er zijn.
18-08-2020, 13:11 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ook vreemd is is dat Apple en Google pas broncode vrij gaan geven op het moment van de introductie in Nederland. Zo krijgt de community dus ook niet de kans om deze grondig door te pluizen en bezwaren te vinden en kun je iedereen nog even snel wijsmaken dat het veilig is om de app te installeren/gebruiken.

Het IP adres van de patient verwerken heeft in de meeste landen ook geen zin omdat bij IPv4 CG-NAT wordt toegepast. Dus heel veel verschillende patienten zullen dan hetzelfde IP adres delen. Dus de reden van opslag blijft vaag.

Ja aan de ene kant is het positief dat de API door techbedrijven wordt onderhouden omdat zij capaciteit hebben om beveiligingsproblemen te verhelpen, maar dat er nu weer een standaard bij is gekomen die in handen is van offshore miljardenbedrijven en wij daar weer afhankelijk van zijn laat maar weer zien dat we niets geleerd hebben van het tekort aan medishe maskers enkele maanden geleden.

Het wekt de schijn dat de Nederlandse overheid veel geld krijgt in ruil voor afhankelijkheid van deze bedrijven.
Waarom zo negatief. Wij leren hier allemaal veel van.
Open source en overheid is altijd heel lastig geweest. Moet je eens kijken hoe snel dit ontwikkeld wordt! Nog Agile ook:)
18-08-2020, 13:45 door Anoniem
Door Anoniem:
Het IP adres van de patient verwerken heeft in de meeste landen ook geen zin omdat bij IPv4 CG-NAT wordt toegepast. Dus heel veel verschillende patienten zullen dan hetzelfde IP adres delen. Dus de reden van opslag blijft vaag.

IP adres wordt los opgeslagen staat er, lijkt mij gewoon firewall/netwerk logs. En dat is juist nodig voor de security.
18-08-2020, 13:47 door Anoniem
Die de Jonge begint steeds meer Stalinistische trekjes te krijgen. Whats next, mensen in de gevangenis stoppen die tegen de Corona app zijn? Of mensen in opvoedingskampen stoppen om braaf te worden en te doen wat er gezegd wordt?
Laatste keer dat ik checkte leefde ik nog steeds in een democratie waar de rechten van de mens vrij strak waren vastgelegd in de grond wet en in het EVRM. Wordt dat nu ineens overboord gezet voor een uit de kluiten gewassen virusje wat nog niet eens in staat is om 1% van de bevolking serieus kwaad te doen.
Zijn we zover afgegleden dat we onze rechten laten afpakken door een meneer die niet veel intelligenter is dan een gemiddelde PABO leerling maar die wel een veel te groot ego heeft?
Levensgevaarlijke ontwikkelingen in dit steeds enger wordende landje.
18-08-2020, 14:05 door Anoniem
Misschien een beetje off-topic maar toch raakvlakken met het onderwerp:

Op iOS werkt de app alleen maar vanaf iOS 13.5 en hoger. Dit betekent dus dat iPhone 6 of lager helemaal nooit de app KAN gebruiken.
Laat het nu net de kwetsbare doelgroep (ouderen) zijn die vaak oude telefoons gebruiken. Men geeft aan dat men graag wilt dat iedereen zoveel mogelijk de app gebruikt echter verzuimt men aan te geven dat U dan wel ff een nieuwe iPhone moet kopen mocht je nu een versie 6 of lager gebruiken.

Ik vind dit toch wel een dingetje eigenlijk maar goed. Je kan toch niet verwachten dat men allemaal een nieuwe telefoon gaat aanschaffen.

Geen idee hoe dit bij android zit trouwens.
18-08-2020, 14:14 door Anoniem
Door Anoniem: Het zou anomien zijn, maar wat ik van de werkging begrijp is dat als je je zelf hebt laten testen bij de GGD op corona en je bent positief je die bluetooth id code (die unieke 'anonieme ID code in de coronamelder app staat) moet doorgeven aan de GGD.
Nou dan heb je dus 1 + 1 is =2
De GGD zorgt er namelijk voor dat de positieve personen in de database komen te staan waar de corona heb gebruik van maakt.
Dus de vraag is dan worden de resultaten van de test + jouw naw gegevens + jouw coronamelderapp ID code in dezelfde database bewaard?

Als het goed is: is het een nieuw ID iedere X uur.

De informatie die je verstrekt is dus minder dan bij een contact onderzoek
18-08-2020, 14:32 door Briolet - Bijgewerkt: 18-08-2020, 14:33
Door Anoniem: Het zou anomien zijn, maar wat ik van de werkging begrijp is dat als je je zelf hebt laten testen bij de GGD op corona en je bent positief je die bluetooth id code (die unieke 'anonieme ID code in de coronamelder app staat) moet doorgeven aan de GGD.

Voor de mensen die niet getest zijn, is de app ook volledig anoniem. Waar de anonimiteit ophoud is bij de mensen die besmet zijn. Maar daar zie ik het probleem niet, want deze mensen zijn via de test toch al bekend want de ggd test niet anoniem (Dacht ik in elk geval).

Door Anoniem: Eh... als het geheel vrijwillig is... Waar heb je dan die wet voor nodig?

Ook voor vrijwillige zaken heb je wetten nodig. Stel dat jij je vrijwillig laat doodschieten, dat zul je eerst een wet moeten maken die de schutter niet strafbaar stelt. In concreto speelt dit bij euthanasie waar de dood ook vrijwillig is, maar er ook wetten nodig waren om dit te regelen.
18-08-2020, 14:33 door Anoniem
Privacy was al voordat de Jonge aantrad expliciet afgebakend als een gegeven waar je als minister in principe met je tengels van af blijft.

De Jonge moet duidelijk nog z'n huiswerk doen.
Hij is trouwens ook niet de minister die gaat over wel/niet toestaan of oorloven van privacy inbreuken.
Ongeacht of hij er met de AP een overeenstemming van inzichten erover kan bereiken.
Privacy-inbreuken zijn letterlijk volgens de verantwoordleijke minister voor optuigen van de AP ook niet opeens wel geoorloofd indien 2 bestuursleden daar in onderling uitkomen.
Ongeacht of ze de inbreuk ook kunnen her-intrepeteren tot iets milders of iets dat beter de toets der kritiek zou kunnen doorstaan, aldus de wel verantwoordelijke minister.
De AP is er niet voor een ministerie.
De AP is een volstrekt onafhankelijk orgaan maar wordt nu meegenomen in een opmerkelijke gang van zaken.
Wat de Jonge dus nu doet is het misbruiken van de rol van de AP.................
18-08-2020, 14:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het zou anomien zijn, maar wat ik van de werkging begrijp is dat als je je zelf hebt laten testen bij de GGD op corona en je bent positief je die bluetooth id code (die unieke 'anonieme ID code in de coronamelder app staat) moet doorgeven aan de GGD.
Nou dan heb je dus 1 + 1 is =2
De GGD zorgt er namelijk voor dat de positieve personen in de database komen te staan waar de corona heb gebruik van maakt.
Dus de vraag is dan worden de resultaten van de test + jouw naw gegevens + jouw coronamelderapp ID code in dezelfde database bewaard?

Als het goed is: is het een nieuw ID iedere X uur.

De informatie die je verstrekt is dus minder dan bij een contact onderzoek

Beste anoniem, ook verstrek je in theorie minder gegevens, deze gegevens maakt het niet opeens anoniem!
Loop je door een winkelcentrum of waar dan ook, dan kom je langs nogal wat plekken waardoor je id valt te unmasken.
En als dat rekenkundig eenmaal kan, zo leert de uitkomst van de Long tail theorie, dan kan het zich veelvuldig herhalen.
Besef hierbij ook dat het werkelijke aantal kenmerken dat samen een unieke set van combinatie gegevens vormt alleen al meer is dan met naw gegevens en een unieke identifier al genoeg is om aan misbruik-ers ten prooi te vallen.
Het gebeurt jaarlijks trouwens officieel ruim meer dan 2000 keer dat mensen ten prooi vallen aan gegevens misbruikers.
Die 2000 zijn de alleen officieel geregistreerde gevallen. Bij de overheid en daarbuiten.
Deze 2000 zijn volgens de daarvoor verantwoordelijke ambtenaren slechts het topje van de ijsberg.

Wilt u het hen nog makkelijker gaan maken?
Ik zou het dus wel weten.
18-08-2020, 15:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Het IP adres van de patient verwerken heeft in de meeste landen ook geen zin omdat bij IPv4 CG-NAT wordt toegepast. Dus heel veel verschillende patienten zullen dan hetzelfde IP adres delen. Dus de reden van opslag blijft vaag.

IP adres wordt los opgeslagen staat er, lijkt mij gewoon firewall/netwerk logs. En dat is juist nodig voor de security.

Of dat nodig is voor security is maar de vraag. Wat heb je aan een IP adres als 65.000 gebruikers vanaf zelfde IPv4 adres verbinden? Wil je dat adres blokkeren als je iets verdachts ziet waardoor 64999 gebruikers van de app deze ook niet meer kunnen gebruiken? Aan de andere kant heb je wel een unieke identifier als een gebruiker vanaf een IPv6 adres connect.

Laten we ook niet vergeten dat bijna iedereen zijn smartphone met zijn WiFi netwerk thuis heeft verbonden. Dus het opslaan van IP adressen lijkt hier meer op het in kaart brengen van patronen en locaties. Als de app elke dag na 17:00 vanaf een Ziggo IP adres in Vlissingen met de server verbindt, en dan elke dag ook rond hetzelfde tijdstip een zelfde Bluetooth indentifier van de buurman opvangt en die indentifier gekoppeld is aan een gelijksoortige Ziggo IP adres op dezelfde locatie, dan ben je al een heel eind op weg.

De app mag dan wel Privacyvriendelijk zijn, maar de infrastructuur rondom is alles behalve privacyvriendelijk.
18-08-2020, 15:25 door Anoniem
IP nummer is een persoonsgegeven, na een week weggooien maakt het niet "geen persoonsgegeven".
Hoe worden de waarschuwingen verstuurd aan de telefoons ?met een SMS aan de mobiele nummers ? (Vervalsbaarbuiten de app om).
Of aan het IP-nummer (als je na twee weken nog wilt melden, moet je niet na een week IP weggooien)
18-08-2020, 15:33 door Anoniem
Door Anoniem: Het probleem is DoG=DoT DNS over Google = DNS over Trump
C OVID OVID Latijns voor schaap sheople.
Wat is dit nu weer voor crap?
18-08-2020, 15:43 door linux4
Door Anoniem: Misschien een beetje off-topic maar toch raakvlakken met het onderwerp:

Op iOS werkt de app alleen maar vanaf iOS 13.5 en hoger. Dit betekent dus dat iPhone 6 of lager helemaal nooit de app KAN gebruiken.
Laat het nu net de kwetsbare doelgroep (ouderen) zijn die vaak oude telefoons gebruiken. Men geeft aan dat men graag wilt dat iedereen zoveel mogelijk de app gebruikt echter verzuimt men aan te geven dat U dan wel ff een nieuwe iPhone moet kopen mocht je nu een versie 6 of lager gebruiken.

Ik vind dit toch wel een dingetje eigenlijk maar goed. Je kan toch niet verwachten dat men allemaal een nieuwe telefoon gaat aanschaffen.

Geen idee hoe dit bij android zit trouwens.

Bij Android werkt de app vanaf versie 6. Daarmee valt ca. 15% van de Android telefoons af. Even de paar hobbyisten met Lineage OS niet meegerekend. https://www.droidapp.nl/nieuws/android-distributiecijfers-april-2020/

Verder vallen nog een aantal grensstreek bewoners af want de Duitse en Nederlandse Corona app kunnen niet gelijktijdig actief zijn zo blijkt.
18-08-2020, 16:02 door Anoniem
Door jh81: Ik heb er mijn bedenkingen bij.

Daarnaast merk ik de afgelopen maanden dat ik prima zonder smartphone kan, dus als ze het al zouden kunnen verplichten ga ik op grond van gewetensbezwaren verder zonder smartphone.

Er is geen sprake van dat er een verplichting komt. Het is geen dienstplicht. De broncode van de GAEN API en die van de CoronaMelder app zelf worden tevens openbaar. Een beroep op grond van "gewetensbezwaren" is dan overbodig.
18-08-2020, 16:07 door Anoniem
Door Anoniem: 'Apple en Google die hun broncode hebben vrijgegeven'. Jaja...Ik geloof er helemaal niets van.

https://www.security.nl/posting/665539/Corona+GAEN+API+open+source
18-08-2020, 16:10 door Anoniem
Door Anoniem: Ik begrijp dat het IP adres inherent meekomt (tcp/ip protocol) maar als het na 7 dagen vernietigd kan worden kan het ook na 1 dag of onmiddellijk. Misschien dat er een keuze kan komen om het via een Tor netwerk te uploaden.

Dat behoort vast tot de technische mogelijkheden, uploaden via Tor, -- maar ik zou er -- als frequente gebruiker van het Tor netwerk -- nochthans eerder voor pleiten om de IP-adressen van de Tor-relays op de firewalls van de servers van de CoronaMelder app te blokkeren. In ieder geval zeker van die Tor relays die wijd open staan.
18-08-2020, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem: Het moet en zal er komen ook al werkt het helemaal niet. Waarom kunnen die miljoenen niet gaan naar aanpassingen van ventilatiesystemen, dan hebben we er na Covid ook nog wat aan.

Een nationale campagne voor de intensivering van het gebruik van mechanische ventilatie kost enorm veel energie. Dat staat op gespannen voet met internationale milieuverdragen en het Nederlandse regeringsbeleid om de CO2, NOx en fijnstof emmissies terug te dringen. Het heeft weinig zin om als kikkerlandje door grootschalige investeringen zogenaamd "coronaproof" te worden, terwijl het zilt door de zeespiegelstijging naar onze lippen stijgt. Investeren in een adequaat vaccin en goede medicijnen is op de lange termijn een rendabeler optie dan eenzijdig de nadruk leggen op ventilatie.

Heel Europa gebruikt mondkapjes, wij doen dat niet omdat gezichtsherkenning dan niet werkt.

Die bewering is erg twijfelachting, omdat de AI-algoritmen van gezichtsherkenning ook prima werken met mondkapjes op. Dan richten ze zich op de vorm van de ogen en positie van de oren. In tegenstelling tot, bijvoorbeeld, het Verenigd Koninkrijk is het straatbeeld van Nederland niet vergeven van CCTV camera's uitgerust met gezichtsherkenning (langs de wegen wel van nummerplaatherkenning, maar dat is een geheel ander verhaal). Ik snap echt niet waar die aversie tegen de dracht van mondkapjes, voor zover ze nut hebben, vandaan komt als dat de economie mocht redden.
18-08-2020, 16:37 door Anoniem
Door Anoniem: Dus de vraag is dan worden de resultaten van de test + jouw naw gegevens + jouw coronamelderapp ID code in dezelfde database bewaard?

Nee, dat worden ze niet. Die afgegeven ID-code van de GGD, na het krijgen van een positieve testuitslag, is om te verhinderen dat kwaadaardige lieden de database saboteren met incorrecte gegevens, waardoor anderen de dupe worden.
18-08-2020, 20:03 door Anoniem
Mogelijk een creatieve nieuwe afpersingstechniek, blijf minutenlang rondom iemand hangen en zeg dan: geef mij 50 euro of ik meld mijzelf Corona besmet, krijg jij, en al je huisgenoten, 2 weken huisarrest.
18-08-2020, 22:05 door Anoniem
Door Anoniem: Eh... als het geheel vrijwillig is... Waar heb je dan die wet voor nodig?

Vrijwillige handelingen mogen nog steeds niet illegaal zijn; zou me een zooitje worden, zeg :p

Het heeft vooral te maken met GDPR Art.9(1) "Gij zult geen medische gegevens verwerken, tenzij : zie 9(2)" en daar staat dan weer dat lidstaatwetgeving een uitzondering mag vormen.
18-08-2020, 23:11 door Anoniem
Maximaal 6 personen in je huishouding, want anders gaat dit land kapot aan COVID besmettingen of zo, maar duizenden demonstranten, schouder aan schouder, 'dood door schuld' ten laste leggen (zodat ze weten welke onverantwoordelijke risico's ze hebben genomen ten opzichte van meer dan 6 personen in je huishouding), dat doen we dan weer niet.

Dit wordt zo langzamerhand wel een zeer politiek bewust virus. Wist niet dat virussen al stemrecht hebben tegenwoordig.

En ik maar denken dat virussen voornamelijk biologisch/genetisch gericht zijn, maar nee, kennelijk zijn hedendaagse virussen zeer MSM gevoelig, gegeven de vele MSM commentaren op dit vlak. Knap, dat het commentaar van een MSM hoernalist bepaalt wie een virus wel of niet besmet, doodmaakt (al of niet vanwege onderliggend leed), en zo meer.

Boeit allemaal niet, de meer belangrijke vraag is of je de Corana App al gedownload hebt, want digitale bits op je mobiel maakt natuurlijk het verschil, want biologische virussen luisteren naar digitale bits, dat is toch een algemeen erkend feit? Toch? TOCH???!!!

Politiek en de wens om genetica te bedwingen, kortom: wensdenken. Gaat vast goed komen als we die lijn doorzetten.

Kortom, stem op meer van dit, en als het achteraf fout gaat, dan vooral de schuld geven aan de nazi van uw keuze, vooral niet de realiteit, natuurwetten, en andere feitelijkheden, laten doordringen in uw utopische wensdenken, want wat je stemt is kennelijk waar al het andere (natuurwetten en al) zich op magische wijze zich aan aanpast. Ondank decennia van bewezen tegendeel, maar ja.... wensdenken. Het niet willen accepteren dat de realiteit anders is. Ondanks alles.

Slaap lekker. Jullie (klein)kinderen gaan dat echt waarderen, want wat jullie nu doen en nalaten is waar hun in gaan leven, qua werkelijkheid, niet qua wensdenken.

Welke werkelijkheid hebben jullie gegarandeerd? En wat daarvan is niet gegarandeerd, omdat het gebaseerd is op veronderstellingen, verwachtingen, hoop? Want dat is de erfenis die je achter gaat laten, alles wat je wel gegarandeerd hebt, en alles wat je niet gegarandeerd hebt. Want alleen wat je gegarandeerd hebt is wat je je eigen (klein)kinderen achterlaat, hun toekomst, en al het andere is gebakken lucht, wensdenken, niet gegarandeerd.

Wat is het belangrijkste voor uw (klein)kinderen? Uw hedendaags wensdenken, of hun gegarandeerde toekomstig levensgeluk? Welke van die twee is doorslaggevend voor u? Welke van die twee dient absoluut gegarandeerd te worden, en welke is optioneel, onderhavig aan? Eist u voldoende eten, drinken, eigen woning, goede opleiding, goede gezondheidszorg, goede toekomstmogelijkheden voor de (klein)kinderen, betaalbare zorg, enzovoorts, of is totale onderwerping aan een totalitair regime meer uw ding? Geen eigen betaalbare woning voor je 30ste, geen betaalbare hogere opleiding, gezondheidszorg enkel voor hen die dat kunnen betalen, zoek het maar uit, maar wel... deugen (momenteel).

Uw keuze, voor uzelf, en voor uw (klein)kinderen. Wat eist u nu? Wat wilt u in de toekomst gegarandeerd hebben? Altijd, onder iedere omstandigheid?
19-08-2020, 01:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Eh... als het geheel vrijwillig is... Waar heb je dan die wet voor nodig?

Vrijwillige handelingen mogen nog steeds niet illegaal zijn; zou me een zooitje worden, zeg :p

Het heeft vooral te maken met GDPR Art.9(1) "Gij zult geen medische gegevens verwerken, tenzij : zie 9(2)" en daar staat dan weer dat lidstaatwetgeving een uitzondering mag vormen.

Inderdaad, vrijwillig door rood rijden is nog steeds een probleem.
Twee bestuurders die In onderlinge overeenstemming dat doen trouwens ook.
In die zin maakt het ook niet uit of de Jonge de AP wel/niet onder druk zet om tot overeenstemming van uitleggen te komen.
Het zijn en blijven gewoon ongrondwettelijke EN ook oneigenlijke stappen waar de Jonge steeds maar op blijft doordrammen.
19-08-2020, 01:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dus de vraag is dan worden de resultaten van de test + jouw naw gegevens + jouw coronamelderapp ID code in dezelfde database bewaard?

Nee, dat worden ze niet. Die afgegeven ID-code van de GGD, na het krijgen van een positieve testuitslag, is om te verhinderen dat kwaadaardige lieden de database saboteren met incorrecte gegevens, waardoor anderen de dupe worden.

Dat die ID-code na het krijgen van een positieve test-uitslag volgt maakt het ingeregeld proces niet opeens minder kansloos.
Technisch doet het vermijden van mogelijke database sabotage er natuurlijk wel toe.
Maar functioneel in het geheel bekeken natuurlijk niet.
Illusie van controle zou dat namelijk op neerkomen.
Denken dat de invloed van het handelen op het grote geheel substantieel genoeg is, terwijl je in werkelijkheid niet kan weten hoe de invloed op het verdere verloop gaat zijn.
Die werkelijke invloed niet kunnen weten komt niet zozeer omdat er geen ruwe data is waarmee je wat meer gerichtere gokken zou kunnen doen, die ruwe data is er namelijk wel degelijk.
Je kan het in dit geval niet weten omdat de gegevens niet door de minister grondig begrepen en benut worden.
En de werkelijkheid van een virus is grillig.
De afgelopen maanden zijn daarom zeer beperkt tot niet representatief voor de komende maanden.
En de minister stelt een vrij stellig vertrouwen in dat de corona melder een belangrijke bijdrage kan leveren in zijn aanpak.
Dat is dus op z'n best wishfull thinking, maar geen gerechtvaardigde basis van hoop om heel Nederland zo verregaand en langdurige in mee te nemen.
19-08-2020, 08:40 door Anoniem
We zijn allemaal geen viroloog en hebben geen kennis van hoe de App is gebouwd, of zelfs maar notie van de code. En toch blazen we weer draadje als deze vol. Elke keer weer lees ik met grote verbazing onzin reacties en stellingen.

Bezoek eens een bejaardencentrum of ziekenhuis en praat met het personeel. Oh ja zeker, veel jonge mensen zijn eerder ook al gegrepen door het virus, denk dus niet dat je onsterfelijk bent. Het nadeel van een vrij land als NL is dat er geen dwang kan worden opgelegd, waardeer die vrijheid en volgen de adviezen op.
19-08-2020, 10:03 door Anoniem
Geen dwang worden opgelegd? Wacht maar af. Tien dagen ophokken ook zonder ziekteverschijnselen. Ben ik een kip?
J.O.
19-08-2020, 10:31 door Anoniem
Door Anoniem: Oh ja zeker, veel jonge mensen zijn eerder ook al gegrepen door het virus, denk dus niet dat je onsterfelijk bent. Het nadeel van een vrij land als NL is dat er geen dwang kan worden opgelegd, waardeer die vrijheid en volgen de adviezen op.

Sorry hoor, maar er zijn 3 mannen van tussen de 25-30 overleden aan corona en 1 man van 15-19 jaar volgens het RIVM.
En de kans is ook erg groot dat deze personen al ziek waren.
Het totaal aantal mensen tot 60 jaar wat overleden is aan corona, is in totaal ca 120 mensen, op 17 miljoen...ook volgens het RIVM.

Geen onzin en geen stellingen maar data van de overheid zelf.

Je heb vrijwel net zo veel kans dat je als jongere door bliksem geraakt wordt (10 Nederlanders per jaar worden geraak waarvan er 5 niet overleven) of dood gaat aan een insectensteek (5 personen per jaar) dan dat je als jongere aan corona overlijd. Bron, wikipedia. Moet de overheid een quarantaineverplichting of straatverbod instellen als er een onweersbui overheen komt?
Of bijen uitmoorden.....
19-08-2020, 11:04 door Anoniem
Door Anoniem: We zijn allemaal geen viroloog en hebben geen kennis van hoe de App is gebouwd, of zelfs maar notie van de code. En toch blazen we weer draadje als deze vol. Elke keer weer lees ik met grote verbazing onzin reacties en stellingen.

Nederland kent niet alleen 17 miljoen virologen, maar ook 16.999.999 bondscoaches

Niet de jeugd was de gebeten hond op de coronapersconferentie van het kabinet, maar Oom Han en Tante Sjaan waren de sjaak – met hun geknuffel op huisfeestjes. Die Rutte-surprise leverde dinsdagavond een merkwaardig half uur EenVandaag op. De rubriek van Avrotros had gegokt dat de regeringspijlen op het gedrag van jongeren gericht zouden worden. Een vergissing, maar de reportages waren al gemaakt.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/08/19/nederland-kent-niet-alleen-17-miljoen-virologen-maar-ook-16999999-bondscoaches-a4009172
19-08-2020, 11:10 door Anoniem
Als we toch dan iedereen moeten bangmaken:

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/7233/table?ts=1597828020739
19-08-2020, 11:20 door Bitje-scheef
Sorry hoor, maar er zijn 3 mannen van tussen de 25-30 overleden aan corona en 1 man van 15-19 jaar volgens het RIVM.
En de kans is ook erg groot dat deze personen al ziek waren.
Het totaal aantal mensen tot 60 jaar wat overleden is aan corona, is in totaal ca 120 mensen, op 17 miljoen...ook volgens het RIVM.

Ah, een persoon met visie. Even een kruisvergelijking maken, deze keer met bijen.

Praat eens met een (IC) arts zou ik zeggen. Die kan wat breder uitleggen wat er met een Covid19 patient gebeurt.
Statistieken zeggen zo weinig, vooral met bijen.
19-08-2020, 11:35 door Anoniem
Door Bitje-scheef:
Sorry hoor, maar er zijn 3 mannen van tussen de 25-30 overleden aan corona en 1 man van 15-19 jaar volgens het RIVM.
En de kans is ook erg groot dat deze personen al ziek waren.
Het totaal aantal mensen tot 60 jaar wat overleden is aan corona, is in totaal ca 120 mensen, op 17 miljoen...ook volgens het RIVM.

Ah, een persoon met visie. Even een kruisvergelijking maken, deze keer met bijen.

Praat eens met een (IC) arts zou ik zeggen. Die kan wat breder uitleggen wat er met een Covid19 patient gebeurt.
Statistieken zeggen zo weinig, vooral met bijen.

Praat eens met een hart en vaatziekte arts. Die kan wat breder uitleggen hoeveel patienten daar jaarlijks aan overlijden.

Sterfte is nooit leuk maar in verhouding zijn er andere zaken waar meer mensen aan overlijden. Dat lijkt iedereen te zijn vergeten.
19-08-2020, 11:59 door Anoniem


Ah, een persoon met visie. Even een kruisvergelijking maken, deze keer met bijen.

Praat eens met een (IC) arts zou ik zeggen. Die kan wat breder uitleggen wat er met een Covid19 patient gebeurt.
Statistieken zeggen zo weinig, vooral met bijen.

Visie, je bedoelt zelf kunnen nadenken.

Op basis van de statistieken, waarop de regering hun beleid op afstemmen, kun je simpel opmaken dat het aantal doden en ziekenhuisopnames en IC gebruik te verwaarlozen is ten opzichte van begin het jaar.
Kijk anders maar eens hier. https://covid19.healthdata.org/netherlands. Dan zie je dat sinds mei er geen reet verandert is. amper doden, amper opnames, amper IC gebruik.

Wat is er de aflopen maanden gebeurd. Meer testen. Meer testen betekend meer kans op registreerde positieve besmettingen. Precies wat er gebeurd is. Als men in het begin meer had getest, waren de aantal totale registreerde besmettingen nu vele malen hoger geweest. Wat betekend dat voor de statistieken, nog kleinere kans op doodgaan of opnames. Het aantal doden en opnames verandert niet tov van als men in het begin meer had getest.

De reden waarom het fout ging, is omdat de regering in het begin het verkloot heeft. Als men in februari al maatregelen had getroffen was het waarschijnlijk stukken beter opgevangen. Maar het werd niet serieus genomen door mijnheer Rutte en zijn clubje. Hierdoor niet voorbereid met alle gevolgen van dien en nu zitten we in de ellende.
19-08-2020, 21:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Bitje-scheef:
Sorry hoor, maar er zijn 3 mannen van tussen de 25-30 overleden aan corona en 1 man van 15-19 jaar volgens het RIVM.
En de kans is ook erg groot dat deze personen al ziek waren.
Het totaal aantal mensen tot 60 jaar wat overleden is aan corona, is in totaal ca 120 mensen, op 17 miljoen...ook volgens het RIVM.

Ah, een persoon met visie. Even een kruisvergelijking maken, deze keer met bijen.

Praat eens met een (IC) arts zou ik zeggen. Die kan wat breder uitleggen wat er met een Covid19 patient gebeurt.
Statistieken zeggen zo weinig, vooral met bijen.

Praat eens met een hart en vaatziekte arts. Die kan wat breder uitleggen hoeveel patienten daar jaarlijks aan overlijden.

Sterfte is nooit leuk maar in verhouding zijn er andere zaken waar meer mensen aan overlijden. Dat lijkt iedereen te zijn vergeten.

Hij/zij moet eens praten met een oncoloog over een ziekte die 33% van alle Nederlanders krijgt en wat daar allemaal de oorzaken van kunnen zijn. Oorzaken die we kunnen voorkomen maar waar we niets aan doen omdat dat financieel niet aantrekkelijk is.

Schijnbaar vinden we dat allemaal acceptabel maar als 2% ipv 1% per jaar aan een virus overlijdt dan worden ineens alle geristers opengetrokken met alle gevolgen van dien.

Goed nationaal beleidt had ons hierop voor kunnen bereiden, maar wat je nu ziet is paniekvoetbal en wanhoopsacties als het al te laat is. Die actie had in februarie genomen moeten worden. Geld dat men met een corona app weggooit moet men besteden aan maatregelen die het overspringen van nieuwe virussen moeten voorkomen.
20-08-2020, 20:21 door Anoniem
Door Anoniem:...paniekvoetbal en wanhoopsacties...

Of uitmelken voor eigen gewin?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.