image

Multiscope: half miljoen Nederlandse huishoudens met deurbelcamera

dinsdag 8 september 2020, 13:33 door Redactie, 6 reacties

Meer dan een half miljoen Nederlandse huishoudens maken gebruik van een deurbelcamera zoals Amazons Ring. Dat stelt marktonderzoeksbureau Multiscope op basis van onderzoek onder 6300 Nederlanders. Het aantal Nederlandse huishoudens met een deurbelcamera is sinds 2018 verdubbeld naar zes procent. De omzet van cameradeurbellen ging van 32 miljoen euro twee jaar geleden naar 64 miljoen euro nu.

Verder gaf achttien procent van de deelnemers aan in het bezit te zijn van "slimme beveiligingsapparatuur". Twee jaar geleden was dit nog vijftien procent. Tien procent van de huishoudens heeft een beveiligingscamera opgehangen, wat daarmee het populairste apparaat is. Verder liet twintig procent van de deelnemers weten dat ze in de toekomst van plan zijn om "slimme beveiliging" aan te schaffen. In totaal hebben Nederlandse huishoudens al 550 miljoen euro aan beveiliging en veiligheid uitgegeven.

Begin dit jaar stelde de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF dat de Ring-deurbelcamera standaard zo is ingesteld om gebruikers paranoïde te maken. Het apparaat stuurt namelijk continu een bericht wanneer er beweging wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld door een dier of postbode die voorbijlopen. Hierdoor zouden gebruikers ten onrechte worden opgeschrikt.

Image

Reacties (6)
08-09-2020, 14:03 door Anoniem
Ale die ''slimme'' zaken zorgen voor beveiligingsrisico's ?
08-09-2020, 15:20 door Anoniem
Door Anoniem: Ale die ''slimme'' zaken zorgen voor beveiligingsrisico's ?

Zie https://blog.f-secure.com/what-hypponens-law-means-for-the-future-of-the-iot/:

Whenever an appliance is described as being ‘smart’, it’s vulnerable
08-09-2020, 19:09 door Anoniem
Progress is unstoppable.
Lekker makkelijk al die nieuwe technologie. Waarom zou je er geen gebruik van maken? Het vergemakkelijkt ons leven en maakt het gewoon fun.
Zien is doen. Mocht je kennis of collega of familie erover horen ‘raven’ dan is de keuze gauw gemaakt.
Interessante tijden om nu in te leven. Onze voorouders zouden jaloers zijm.
09-09-2020, 15:28 door spatieman
leuk, maar de fabrikant kijkt gewoon mee..
09-09-2020, 20:31 door Anoniem
Door spatieman: leuk, maar de fabrikant kijkt gewoon mee..
...alvorens met die beelden flink te kunnen cashen.
09-09-2020, 22:19 door Anoniem
Door Anoniem: Progress is unstoppable.
Lekker makkelijk al die nieuwe technologie. Waarom zou je er geen gebruik van maken? Het vergemakkelijkt ons leven en maakt het gewoon fun.
Zien is doen. Mocht je kennis of collega of familie erover horen ‘raven’ dan is de keuze gauw gemaakt.
Interessante tijden om nu in te leven. Onze voorouders zouden jaloers zijm.
Prachtig vond ik het als kind, om in 1988 een camcorder met vhs-c cassettes te mogen aanraken. Om nog maar te zwijgen van de Commodore 64 van mn neef.
En ja, onze voorouders zouden helemaal lyrisch worden van dat apparaat waarop ik nu sta te tikken. Maar onze voorouders moesten alleen niks hebben van dat gespioneer want dat werd abnormaal, zelfs pervers bevonden. En ieder gezin had wel een hooivork in huis.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.