/dev/null - Overig

Grapperhaus schrapt zijn strafblad.

24-09-2020, 17:26 door [Account Verwijderd], 14 reacties
Laatst bijgewerkt: 24-09-2020, 17:28
Het betreft dus het kabinetsbesluit om bestaande strafbladen te vernietigen die men kreeg indien een coronaboete werd uitgedeeld:

https://nos.nl/artikel/2349657-kabinet-schrapt-coronaboetes-uit-strafblad-ook-oude-gevallen.html

Maar wat nu opnieuw boven zal gaan drijven is precies dát wat de oud voorztitter van de Hoge Raad, ons hoogste rechtsorgaan, stelde: Grapperhaus had er goed aan gedaan op eigen initiatief op te stappen:

https://nos.nl/liveblog/2346981-uitbraak-in-verpleeghuis-oud-beijerland-grootste-britse-coronastijging-sinds-mei.html#UPDATE-container-47427350

Het kleefde al aan hem (Grapperhaus), door dat gedoe rond het huwelijksfeest, én dat hij met goedkeuring van het voltallige kabinet en een meederheid in het parlement mocht aanblijven, dat een minister - notabene dé minister van justitie - de wet kan omzeilen, en nu dit weer:

Grapperhause schrapt zijn eigen strafblad!

Een toenemend aantal mensen in onze samenleving heeft al geen vertrouwen meer in de rechtstaat, en dit is koren op de molen van hen.

Ik wil de man niet weg hebben. Het is een intelligente persoon met een impossant resumé van staat van dienst die de functie van minister meer dan verdiende, maar het is echt oliedom van hem om niet de eer aan zichzelf te hebben gehouden door de kuierlatten te nemen; weg uit het kabinet.
Elke dag dat hij in functie is/blijft wordt alles wat hij doet nu afgemeten aan die misser op dat huwelijksfeest en de mantel der liefde waarmee het werd toegedekt.

De continuïteit van de al labiele acceptatie dat wij in een rechtstaat leven, de rechtstaat der Nederlanden, gaat hoe langer hoe meer naar de kl...te en dat is een héél ernstige zaak!

Dit kabinet begint daarmee zijn bestaansrecht te verliezen, of feitelijk is dat al zo door de misstap van Grapperhaus dat hij is aangebleven, gevoed door de min. raad en parlementaire goedkeuring.

Fout boel, heel erg fout dit alles en deze verdere aftakeling in het kabinetsvertrouwen zou zóóó simpel te voorkomen zijn geweest als een nieuwe minister dit gelukkige feit voor coronaregelgeving-overtreders had aangekondigd!
Reacties (14)
24-09-2020, 18:08 door Anoniem
Opstappen is de enige optie. Jezelf steeds weer als hardliner positioneren en keer op keer sier maken met hard straffen en zinloze verhogingen van de maximumstraffen is onverenigbaar met het loopje dat hijzelf welbewust met de regels heeft genomen. Had hij nou een gematigder beleid gevoerd dan was het mogelijk een andere discussie, maar de door hemzelf gevoerde lijn laat geen andere uitkomst toe zonder dat de geloofwaardigheid volledig uit elkaar valt.

Nog even los van dat hij toont dat hij het politieke spelletje niet zo goed beheerst als zijn CV suggereert. Je hoeft geen geslepen geest te zijn om te begrijpen dat dit gedrag gevolgen heeft. Zo'n beginnersfout geeft weg dat zijn zorgvuldig gecultiveerde imago niets dan een facade is. Het was leuk zolang het duurde, maar nu is het doek gevallen.
24-09-2020, 18:17 door Anoniem
Tja, je kan focussen op "de minister veegt zijn eigen straatje schoon".
Je kan het ook positief bekijken: langzamerhand realiseert ook de politiek dat de corona boetes buitenproportioneel zijn, en grijpt in. Ik zie het liever zo. Het heeft alleen wat lang geduurd, want in Mei schreef de Volkskrant al dat de regels onduidelijk zijn terwijl de boete bijzonder hoog is: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/willekeur-bij-uitdelen-coronaboetes-je-spreekt-af-met-twee-vrienden-in-het-park-mag-dat~bc7aa19a/
Een ander mooi voorbeeld is deze: https://www.rijnmond.nl/nieuws/195422/Lou-en-Taco-hebben-strafblad-na-het-eten-van-een-gebakje. De betrokken mensen spreken buiten af om een gebakje te eten, houden expliciet voldoende afstand, maar krijgen een boete van 4* 399 euro. Waarom niet beginnen met uitleggen dat het niet kan en vragen te vertrekken? Te zot voor woorden: de BOA's moeten kennelijk een quotum halen in plaats van de maatschappij tre verbeteren. Het meest ergelijke vind ik dat de burgemeester het verdedigd "want de noodverordening verbiedt samenkomsten van meer dan 2 man". Dus de regel (noodverordening) is kennelijk belangrijker dan het doel (een veilige samenleving en mensen vertellen hoe). Volgens mij is een boete er als maatregel als men niet wil luisteren, niet een verdienmodel voor de overheid.
En dat het geen triviale overtreding was blijkt uit het feit dan 20 km. verderop in Den Haag dit wel toegestaan was.
24-09-2020, 18:20 door Anoniem
Consequenties trekken uit je eigen beleid. Hou dan de eer liever aan jezelf.
Tegenwoordig interesseert het bestuur ders zelfs niet meer dat ze de schijn tegen hebben.

Nepotisten en pluche-klevers zijn het allemaal. Aanblijven ten koste van alles en iedereen.
Maar zo je de gemeenschap tegemoet treedt, zo treden ze jou later tevens tegemoet.

Je denkt je karma te kunnen ontgaan, maar die wetmatigheid voltrekt zich genadeloos aan ieder en alles.
En dat is maar goed ook. Een kwestie van onvermijdelijke uiteindelijke gerechtigheid. Niet te ontlopen.

J.O.
24-09-2020, 18:41 door Anoniem
Zo gaat dat in het Nederland van heden. Vergeet vooral niet te melden dat ook Grapperhaus een CDA'er is, net als Hugo de Jonge.

Onze regering neemt anderen de maat als het om corruptie gaat maar is zelf zo corrupt als de pest.
24-09-2020, 18:54 door Anoniem
Grapperhaus is in het kort geframed door een paar players. Insiders weten waar ik op doel.

Het is echt niet zo dat hij zelf mensen knuffelde van wat ik op de beelden zag.

Als je hierom zegt (zoals Geenstijl dat doet) dat ie moet opstappen, wegens framing dus, dan weet dat je zelf de volgende zult zijn in je eigen woon of werkomgeving.

Speelt u het spel mee? In de Sovjet Unie kon dat ook namelijk maar de prijs is uw ziel.
24-09-2020, 18:59 door Anoniem
Alle strafbladen zouden gesaneerd worden door dat abrupte beleid om studenten te beboeten. Dit was vorige maand al besloten.

Wat is uw agenda? En wat heeft dit met security te maken?

En is het lekker weer in Moskou?
24-09-2020, 19:11 door beatnix
Die zogenoemde 'corona maatregelen' zijn illegaal, daarbij krijgen sommigen kennelijk rechtsongelijkheid na te streven, wat ook in strijd is met Nederlandse afspraken.

Hij hoeft wat mij betreft niet weg, ik mag zeker te weten krijgen dat er vele, vele onder noemer 'staat' zich veel meer ernstig krijgen te verschuldigen bij niet alleen de zogenoemde 'corona crisis'.

Alleen de schandalige gang van zaken jegens veel burgers, bijvoorbeeld extreem hoge boetes en sluiten bedrijven en ook stellen dat er juridisch legaal sprake zou zijn van een noodsituatie, behoort adequaat aangepakt te worden.
24-09-2020, 19:58 door Anoniem
"Wees niet al te rechtvaardig".

Ik zie tal van mensen op tal van momenten de 1,5 meter maatregel even niet in acht nemen, en doe het zelf soms ook niet. Het is goed om er wel naar te streven als het kan, maar in de praktijk is het door omstandigheden vaak geen praktische maatregel en dan moet je wat. Het is ook de vraag of 1 meter eigenlijk ook al niet genoeg is, gelet op het feit dat WHO minimaal 1 meter adviseert. (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public).

Het is begrijpelijk dat mensen door de overheid worden gestimuleerd om verstandige, veilige afstand te houden,
en dat kan ik ook iedereen aanraden. Maar niet altijd lukt dit 100% in de dagelijkse praktijk. Meestal niet zelfs.
Als ik dit in mijn supermarkt 100% zou moeten doen, ben ik 10x zolang bezig met wachten en mensen ontwijken door om stellingen heen te lopen dan met boodschappen doen. Ben ik dus veel langer aanwezig in die afgesloten winkelruimte.
Ik kies dan vaak liever voor even de adem inhouden en snel voorbij lopen met afgewende blik.

Verder als puntje bij paaltje komt, is het maar zeer de vraag of deze "coronawet van 1,5 meter" voor de rechter wel stand houdt. Dus uitstekend dat het kabinet de vermelding in het strafblad alvast schrapt. (deze strafbladregel was gefundeerd op het principe dat elke boete van meer dan 100 euro je een strafblad oplevert, en had verder niks met corona te maken)

Lees dit eens:
https://www.lc.nl/binnenland/Coronaboete-gekregen-Niet-betalen-zegt-RUG-hoogleraar-Jan-Brouwer-25702334.html
24-09-2020, 20:24 door beatnix
Het is niemand aan te raden de zogenoemde 'anderhalve meter regel':

- als een juridisch kloppende regel te zien (want dat is het niet, het is in feite illegaal om zoiets een wet te noemen)

- te respecteren of na te streven qua 'beschermende maatregel' (want het voorkomt helemaal niets qua ziekte/patient/sterfte etc.)
25-09-2020, 08:55 door Anoniem
Door Anoniem: Grapperhaus is in het kort geframed door een paar players. Insiders weten waar ik op doel.

Het is echt niet zo dat hij zelf mensen knuffelde van wat ik op de beelden zag.

Als je hierom zegt (zoals Geenstijl dat doet) dat ie moet opstappen, wegens framing dus, dan weet dat je zelf de volgende zult zijn in je eigen woon of werkomgeving.

Speelt u het spel mee? In de Sovjet Unie kon dat ook namelijk maar de prijs is uw ziel.

Wat een onzin. Hier is helemaal niets geframed. Er waren kraakheldere regels en Grapperhaus heeft zelf besloten daar geen enkele boodschap aan te hebben. Het handelen was echt niet compatible met zijn eigen beleid.
25-09-2020, 09:59 door Anoniem
Door Anoniem: Grapperhaus is in het kort geframed door een paar players. Insiders weten waar ik op doel.

Het is echt niet zo dat hij zelf mensen knuffelde van wat ik op de beelden zag.

Dan heb jij andere beelden gezien dan ik.

Dit beeld lijkt me geen 1.5 meter afstand, zelfs geen 1.5 millimeter:
https://images3.persgroep.net/rcs/LGo3p_jNDnEr0ci8-qB2KVvNZ0o/diocontent/175595227/_crop/156/312/736/552/_fill/460/345/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.7
25-09-2020, 10:19 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, je kan focussen op "de minister veegt zijn eigen straatje schoon".
Je kan het ook positief bekijken: langzamerhand realiseert ook de politiek dat de corona boetes buitenproportioneel zijn, en grijpt in.
Ehh nee. de hoogte van de boete wordt niet aangepast, alleen het strafblad gaat eraf.
De regering lijkt wat betreft boetes een beetje op een gefrustreerde kleuter. Men ziet dat er overtredingen begaan worden, niet alleen wat betreft corona maar bijv ook in het verkeer en het milieu, en de reactie is "boete!". Helpt dat niet dan is de reactie "hogere boetes!!". Helpt dat ook niet dan verhoogt men gewoon de boete jaar op jaar.
Men bekijkt die boetes tov het eigen (en dat van de kennissenkring) besteedbare inkomen. Een boete van 100 euro, ach dat schrijf je even over. Dat helpt niet. Maakt men 400 euro van.
Dat er een enorm verschil is in marginaal besteedbaar inkomen daar gaat men helemaal aan voorbij. Wat voor een minister nog steeds gewoon een fooi is (400 euro) is voor een andere burger een ramp waar men maanden mee bezig is om eroverheen te komen. Maar dat wordt niet meegenomen in de beslissingen over hoogtes van boetes.
25-09-2020, 11:08 door Anoniem
Hij heeft zichzelf en het handhavingsbeleid aardig in de weg
gezeten. Wat moet er tegenwoordig nog gebeuren eer een minister opstapt als niet uit eigen beweging. Er wordt toch altijd recht gepraat wat krom is.
J.O.
25-09-2020, 13:25 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Alle strafbladen zouden gesaneerd worden door dat abrupte beleid om studenten te beboeten. Dit was vorige maand al besloten.

Wat is uw agenda? En wat heeft dit met security te maken?

En is het lekker weer in Moskou?

Security,
Security!?

Het heeft alles met Security te maken! Een minister die de wetgevende macht representeert is de eerst verantwoordelijke aangaande álle security in Nederland, dus ook de security op Security.nl Zij lijdt geen solitair bestaan binnen de Nederlandse rechtstaat.

Voor de goede orde hier m.b.t. de regels op Security.nl heb ik dit gepost in het juiste forum-onderdeel dus je zeurt tweeledig misplaatst. jij zit niet op de stoel van de Security.nl moderatie, noch op de stoel van Grapperhaus.

Algemeen:

Opvallend hier opnieuw is dat er dagelijks reaguurders bijkomen hier die met polariseren trachten legitieme topics te ontwrichten.
Er is niets mis met een vraag of een Minister zichzelf nog kan rechtvaardigen, na overtreden van zijn eigen wetgeving, en dan notabene als eerste hoeder (Minister van Justitie) van het Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van Strafrecht door zijn positie in de ministerraad niet vrijwillig op te geven zoals de voormalig president van de Hoge Raad, Mr. G.J.M. (Geert) Corstens voorstelde en neen, deze woont niet in Moskou.

Daarnaast: Iedereen die inzicht heeft in het functioneren van een rechtstaat gegrondvest op parlementaire goedkeuring weet hoe de continuïteit van een rechtstaat zoals de onze wordt aangetast als ministers (moeten) vertrekken en dat feit in getale vooral geëxploiteerd wordt door een van de talloze ongure polariserende anoniemen, en hier expliciet 'kritiek' gestoeld op: 'het weer in Moskou.'

Niet alleen vanwege voornoemd ernstig feit maar persoonlijk ook vanwege het feit dat ik Grapperhaus een goede Minister van Justitie vind, is de hele gang van zaken compleet foute boel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.