Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Is het Internet nog wel zo leuk als vroeger?

07-10-2020, 01:27 door Anoniem, 46 reacties
Overal je normale vrije mening uiten was heel gewoon. Reklame en filters had je toen ook al dus dat is geen probleem. Op een gegeven moment ervaarde je dat mensen gingen trollen, heel persoonsgericht, soms met prive informatie, alsof ze je met een groepje bewust opzochtten, dus dan ga je maar onzin vertellen op het internet. Worden we daar met zijn allen beter op?

De censuur (dat woord is nu normaal maar 20 jaar geleden dacht aan de USSR of aan Nazi Duitsland bij dat woord) is overduidelijk. Er is een InfoWar gaande, en zelfs dat woord werd nog geen 5 jaar geleden compleet genegeerd, je was een complotdenker of de waarheid mocht gewoon niet uitgesproken worden. (Van de mensen die ons nu tegen dezelfde InfoWar moeten beschermen? Vreemd verhaal)

Social media liggen onder vuur. Manipulatie is overal. Manipulatie volg als reactie op manipulatie want iedereen wil vrijheid. Andere kleine social media zoals GAB en 8chan werden opgeblazen door er trollenlegers met antisem of andere radicale teksten op af te sturen om het vervolgens te labellen, om het met wapengekletter in de echte wereld zeg maar helemaal kapot te maken. Zo verdwijnen Brains dot com en alle andere kleine "free speech" platformen, door ze te infiltreren en vol te spammen en iedereen weer terug naar Twitter en Facebook gaat.

Maar wat hebben we dan nog aan dat internet? Vroeger leuk RFCs lezen, servertjes bouwen, dingen maken in programmeertalen. Nu moet alles snel snel, een blog? We halen wel Wordpress, sorry, geen geld voor een CMS, anderen hebben WP dus het wordt de standaard.

Internet of Things? Mooie belofte. Overal gehyped. Wat is er van terecht gekomen behalve wat kinderspeelgoed uit China en goedkope hackbare webcams die overal in Nederland aan de huizen hangen?

Ipv6 zou uitgerold worden want in 2010 zouden we toch wel tegen de limiet van uitgegeven ipv4 adressen lopen.

IT security... alle IT sec bedrijven in mijn regio zijn of weg of opgekocht en vervangen door 1 grote multinationale Cloud dienst. Auditing is weer voor de papieren tijgers. Leuk pentesten als zzper zit er niet meer in, als je maar certificaten achter je naam hebt staan, hoe meer hoe beter. En iedereen weet dat er gecheat wordt bij het halen van die certificaten.

Security? Het internet wordt vooral insecure gehouden. Opensource... een mooie community waar veel bedrijven rijk van zijn geworden zonder iets terug te geven.

Waar gaat dit in? Influencers zijn de nieuwe Francisco van Joles, die bepalen of we met zijn allen wel of niet een platform of product moeten boycotten. Influencers die geld aannemen van bedrijven.

Social media accounts zijn steeds meer puppet accounts, ook steeds vaker ingekocht bij een handelaar (10.000 volgers voor een tientje)

Het enige wat iets lijkt af te nemen is de ouderwetse email spam maar daar staat tegenover dat de Playstore van Google miljoenen apps heeft (misschien een paar miljoen te veel zou je zeggen), rommel apps met als enige doel een paar cent via ads binnen te halen. Je telefoon is geen telefoon maar een reklamefolder in je broekzak.

Over de NSA die mee zou kijken hoeven we ons allang niet meer terug te maken want nu kijken er bij de gemiddelde Nederlander nog 3 externe mogendheden mee, en waar blijven de waarschuwingen en voorlichting van vadertje staat?

Hoe ervaart u nog het internet, is het net zo plezier als vroeger? Wat is er verbeterd?

Deze dingen, en zeker qua infowar en censuur, kon je voorheen niet zeggen. Je werd scheef aangekeken en in individuele gevallen zelfs kapotgemaakt door een stelletje controlefreaks die dachten dat ze het allemaal beter wisten. Het woord "filterbubble" zou niet eens bestaan volgens spionnen van een andere overheid, die anderen wijs maakten dat ik maar wat zei. Achteraf blijk je dan toch gelijk te hebben, misschien omdat zij degene waren die dachten met een beetje kennis van een onderwerp een soort "expertise" te hebben. Dat was een tijd terug... nu is het gemeengoed en blijken die kwade jongens toch geen expert te zijn, maar vooral een stelletje kleine kinderen met wat speeltjes die ze niet weten te hanteren.

Censuur idem, was in 2010 al bekend dat Twitter en Facebook en ook Google meer zouden inzetten op filtering. Maar het werd altijd ontkend en nu het zover is mag je er weer niks over zeggen want dan ben je een activist of terrorist.

De woorden verliezen hun betekenis en de mensen in de security verkopen een hoop gebakken lucht en houden vooral alles open. Maar toen ze jong waren hadden ze wel een mening over Microsoft en dat updatebeleid van ze...

Interessante ontwikkelingen... de mensen konden wel gehersenspoeld zijn.
Reacties (46)
07-10-2020, 09:48 door [Account Verwijderd]
Met andere woorden, jij en ik worden ouder...
07-10-2020, 10:48 door MathFox
Door donderslag: Met andere woorden, jij en ik worden ouder...
Ik heb de transformatie van het Internet ook zien gebeuren... Sommige dingen zijn hetzelfde gebleven; je kunt nog steeds je eigen server opzetten en daar iets leuks mee doen. Je hoeft niet perse mee te doen met Facebook.
Wat serieus veranderd is, is het aantal scriptkiddies, criminelen en spammers die actief zijn. Een beetje alsof het slaperige dorp waar je woonde uitgegroeid is tot een grote stad,

"Het Dorp" van Wim Sonneveld speelt op de achtergrond. Fade Out.
07-10-2020, 11:41 door Anoniem
Het is de oude 'verzuiling', maar dan in een digitaal jasje.

Vroeger de kerk en de dominee, nu google en facebook.

Nothing here to see.
07-10-2020, 11:43 door [Account Verwijderd]
@MathFox, het enige wat echt veranderd is, is de commercie. Ze worden steeds brutaler. Ik bedoel, kijk maar eens een youtube filmpje. Dat wordt echt ieder ons gezeik onderbroken door een advertentie. Maar goed, je kan er niet meer omheen, en dat is wel iets wat mij een beetje beangstigd. Voor de rest, ach, scriptkiddies hebben mij nog niet echt te pakken gehad, maar ik gebruik ook alleen maar Linux en OpenBSD. En ik draai ook Nextcloud, maar voor de rest zou ik nog wel een keer een eigen server op willen zetten waarmee ik iets kan delen wat echt goed te delen is.
07-10-2020, 12:02 door MathFox
@donderslag, wat ik beangstigend vind is dat er steeds meer verwacht wordt dat je met Youtube en Facebook meedoet. Verenigingen die voornamelijk via Facebook communiceren; de overheid die reclame maakt voor WhatsApp... (buurtpreventje). Ik begrijp dat een vereniging tegenwoordig email gebruikt voor de nieuwsbrief in plaats van "bomenpost", maar heb ernstig bezwaar wanneer zij mij vragen te communiceren via een Amerikaanse advertentieboer.

Gelukkig is de overheid zich wel bewust van de risico's van Facebook en vrienden.

P.S. Ik heb Youtube en Facebook op mijn uBlock lijst gezet... wel zo rustig.
07-10-2020, 12:48 door [Account Verwijderd]
@MathFox, ik begrijp wat je wil zeggen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de huidige *Nederlands* overheid niet zo hoog heb zitten als het gaat over "maatregelen" richting de Big Five. Ofwel zijn het amateurs ofwel "zit er iets anders tegen". De NOS bijvoorbeeld site laat met alle gemak linkjes zetten op Youtube. En ik zie Twitter ook regelmatig terugkomen.

Tja, ik denk dat het nog wel een hele tijd een verliezende slag zal zijn tegenover partijen zoals Facebook. Je wint het nooit want gemak dient de mens en ik geloof ook niet dat het eenvoudig zal zijn een alternatief te gaan vormen tegenover Facebook. En voor de goede orde, ook ik ben een fel tegenstander van Facebook, maar helaas gebruik ik Youtube wel. Er zijn simpelweg geen alternatieven tegen Youtube (die ik ken).
07-10-2020, 13:47 door Anoniem
Door donderslag: En voor de goede orde, ook ik ben een fel tegenstander van Facebook, maar helaas gebruik ik Youtube wel. Er zijn simpelweg geen alternatieven tegen Youtube (die ik ken).

Vimeo werkt op een advertentievrije basis en haalt inkomsten uit het aanbieden van abonnementen voor producenten van videocontent en het aanbieden van software as a service (SaaS) met tools voor het maken, bewerken en uitzenden van video's en biedt oplossingen voor videoprofessionals om in contact te komen met klanten en andere professionals.Voor het uploaden moet men houder zijn van de rechten van het beeldmateriaal en alle andere inhoud.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vimeo
07-10-2020, 14:43 door Anoniem
Het internet is allang niet meer waar het ooit voor bedoelt was,
natuurlijk waren we als een kind zo blij en zo nieuwsgierig als we allen waren.

Nu is het internet een web met digitale hokjes geworden
die over een land gespannen zit (een digitaal web met digitale vierhoekjes
elk hoekje van dit digitale spinneweb vertegenwoordigt een burger met zijn ip-adres
altijd traceerbaar en gemonitord door het bedrijfsleven,overheidsdiensten
en of geheime diensten,het om/ belastingsdienst etc etc

The Matrix
07-10-2020, 15:08 door _R0N_
Internet, en met name social media, zorgt er voor dat meningen versterkt worden en de afstand tussen bepaalde groepen groter, groepen zoals Links & Rechts, Zwart & Wit, etc.
Vroeger lagen die groepen dichter bij elkaar en waren we toleranter, nu worden "oorlogen" uitgevochten op facebook en instagram (om maar wat te noemen). De invloed van social media is best groot, als jij iets leuk vindt krijg je meer van die berichten en minder van andere berichten, je beeld van de wereld wordt dus gestuurd door de berichten die je ziet, of eerder de berichten die je niet ziet.
Mensen die zo tegen 5G zijn geloven ook echt dat het het grootste evil is dat er nu bestaat omdat alle berichten die ze zien dat zeggen, het tegenwoord wordt gefilterd doordat facebook alleen "relevante" berichten laat zien.

Aanrader: The social dilemma
https://nl4.us?DzY2xogFM1TM
07-10-2020, 15:40 door Anoniem
L.S.

Er zijn wel aanvullingen op YouTube zoals Bitchute en Banned Video.
De alternatieven bieden nog niet zo veel aan en vaak zijn vanwege de kosten de filmpjes kort.
Maar heel wat zelfstandige intelligentere geesten snellen weg van de platforms van run of the mill Big Tech en de NBW.
Van hen komt veelal pulp en voorgekookte propaganda, gelardeerd met ads & smut.

Veel zoekers op de dikke k*nt van ene Kim K. en haar zusjes en lopen nogal wat te vaak een computervirusje op.
Corrupt Interwebz top-down from end to end. Uitzonderingen daargelaten en die zoeken nu juist wij.

Clickbait en alternatief nieuws wordt tegenwoordig door main stream weggefilterd,
net als nu al met berichten van de Potus wordt gedaan.

Dat was vroeger toch onvoorstelbaar, dat je een gekozen president van de grootste natie van de wereld,
zou gaan bannen en downgraden? We hebben een tot op het bot verdeelde globe wat dat aangaat.

En Big Tech Data Slurpers & Slopers hebben veel en veel te veel macht gekregen op deze planeet.

Zoek ook eens wat minder predefined info. Lees een boek over script.
Zoek commentaar van onafhankelijke zijde.

Blijf wakker, zou iemand anders online hebben gezegd,

Joris Goedbloed
07-10-2020, 16:11 door Anoniem
Gelukkig verbannen ze de Qanon psyop op Social Media. De players cq kids op geenstijl houden zich echter verdacht stil over deze mediamanipulatie, iets waar ze zelf ook graag aan doen... Heel apart dit... Niet eens een Qanon artikel op GS vandaag om Qanon af te keuren en er afstand van de nemen, door ze gekkies te noemen zoals men dat eenmaal graag doet! (ook met de eigen achterban)

Ik ben meer dan eens ge-etterd op die site (GS). Vast gecontrolleerde oppositie in het spel van links-rechts... Dus dan spreek je over vroeger. Vroeger waren ze nog niet overgenomen en lekker rebels ook. Nu lijken zelfs de Nederlandse fake 'vrije media' op rechts gewoon een echokamer voor de Republikeinse agenda.

Dan weet je genoeg.

Ik mis de tijd van Francisco van Jole, die een mailinglist had over Internet tips and tricks, waardoor je allerlei dingen leerde. Toen was het internet nog vol van ontdekking en zelfontwikkeling. Nu is het een toxische soep waar niemand er beter op wordt behalve diegenen die er geld in geinvesteerd hebben en inzetten op politieke agendas.

Not my internet
07-10-2020, 16:13 door Anoniem
Door _R0N_: Internet, en met name social media, zorgt er voor dat meningen versterkt worden en de afstand tussen bepaalde groepen groter, groepen zoals Links & Rechts, Zwart & Wit, etc.
Vroeger lagen die groepen dichter bij elkaar en waren we toleranter, nu worden "oorlogen" uitgevochten op facebook en instagram (om maar wat te noemen). De invloed van social media is best groot, als jij iets leuk vindt krijg je meer van die berichten en minder van andere berichten, je beeld van de wereld wordt dus gestuurd door de berichten die je ziet, of eerder de berichten die je niet ziet.
Mensen die zo tegen 5G zijn geloven ook echt dat het het grootste evil is dat er nu bestaat omdat alle berichten die ze zien dat zeggen, het tegenwoord wordt gefilterd doordat facebook alleen "relevante" berichten laat zien.

Aanrader: The social dilemma
https://nl4.us?DzY2xogFM1TM

Ik zal je aanradertje opvolgen.

Nog trouwens, Ron, ik vernam dat Facebook belachelijk veel betaalde Qanon ads heeft verwijderd. Dus er is wel degelijk een Actor die geld investeert in het sturen van deze beweging. Ik ben benieuwd waar dat naar zal leiden... Misschien wel naar die Soros van ze. :)
07-10-2020, 16:30 door Anoniem
Het internet kan nog steeds leuk zijn, wanneer je voor jezelf filtert wat je leuk vind :-)
Alles wat niet leuk is filter je weg of bezoek je niet...
Ik bezoek alleen websites waar ik in geinteresseerd ben, dus die vind ik persoonlijk leuk.
Op een paar verplichte websites na zoals de belastingdienst, DigiD, etc....


En ja er is veel troep...
Zoals vroeger wel eens geleerd had "een database heeft veel gegevens, maar is pas informatie als je er wat aan hebt".
Vervang het woord database voor het internet...
Waarbij informatie per persoon anders kan zijn, tevens of het nuttig is.

En trollen op het internet gebeurde "vroeger" ook, genoeg gezien in het "CU2 tijdeperk" (voorlopig van Hyves/Facebook)
07-10-2020, 22:25 door Dokkiejay - Bijgewerkt: 07-10-2020, 23:24
Hele internet is verziekt de afgelopen 5 jaar in zeer extreme zin. Alle kritische geluiden ook JOU mening geblokkeerd, censuur, hoax sites, debunkers, MSM die de opinie bepalen alle kritische geluiden ontkrachten professoren die ons complotdenkers maken..daarnaast is publieke opinie de MSM en publiek keert zich tegen ons dat wij complotdenkers zijn….
Volg deze links en een postbusfirma in Maastricht is 98% eigenaar van ALLE locale, regionale en landelijke media, TV, kabel maatschappijen het is volledig gecontroleerd gemanipuleerd.
https://www.apache.be/2015/10/21/de-echte-subsidieslurpers-van-vlaanderen/
‘de staatssteun indirect de aandeelhouders van De Persgroep en Mediahuis ten goede. Wie die aandeelhouders zijn wordt via gespecialiseerde buitenlandse fiscale constructies afgeschermd voor de buitenwereld’
https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2010/06/28/mediaconcerns-krijgen-elk-jaar-350-miljoen-euro-overheidssteun/

"Een goed bewaard geheim
Geen kranten zonder overheidssteun en toch is het bestaan van die miljoenensteun een goed bewaard geheim. Ook mediaprofessoren (zoals De Bens en Raeymaeckers in De Pers in België) of politici slagen er niet in de subsidiestromen volledig in kaart te brengen. De steun zit vaak opgesloten in commerciële contracten waar de overheid noch de sector zelf over communiceren."
"Ontransparant en onvoorwaardelijk
De steun is niet alleen totaal ontransparant. Er worden ook zo goed als geen voorwaarden aan gekoppeld. Pogingen om voorwaarden op te leggen botsen steevast op weerwerk van de mediaconcerns.
https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1013933/verslag/1015850
CHINA, SOROS OF BILL GATES IS 100% EIGENAAR VAN ALLE MEDIA BE-NL-DK
https://www.dpgmediagroup.com/en/our-media
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mediahuis
https://en.wikipedia.org/wiki/Liberty_Global
07-10-2020, 22:38 door Anoniem
Zeker is het Internet niet meer leuk, als je via een netgeschreven reactie op een forum je mening denkt te kunnen geven
en je stuit op de onmogelijkheid via een "PERMISSION DENIED". Gaan we langzaam daarheen? Of is de voorloper van een "Reageren is vanaf nu niet meer mogelijk. Deze posting is door de reactie gesloten".

En geef dan in dat geval alsjeblieft geen Russische inmenging de schuld, want dan komt het echt van een andere kant.

#sockpuppet
07-10-2020, 23:06 door Dokkiejay
de geschiedenis van voor 1e wereld oorlog herhaalt zich: https://historianet.nl/oorlog/tweede-wereldoorlog/propaganda-veranderde-het-duitse-volk-in-nazi-s en nu weer.. vele duisters wisten ook niks van de concentratiekampen af. Media on-line media social media bepaald jou blik op deze wereld. Ik zie nu een parallel met https://nl.wikipedia.org/wiki/Machtigingswet_(1933) de zgn spoedwet nu.

Het is een donker duister horror-scenario waar we in verkeren
http://themostimportantnews.com/archives/46-population-control-quotes-that-show-how-badly-the-elite-want-to-wipe-us-all-out en kijk dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=FYcHynxe9GQ

En mensen helaas moet ik het zeggen: ons koningshuis direct vanaf Prins Bernhard https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/7377402/Dutch-Prince-Bernhard-was-member-of-Nazi-party.html een ware nazi 1954 is begonnen met de BildenBerg Groep. Euro is toen al bedacht = https://www.prisonplanet.com/leaked-1955-bilderberg-docs-outline-plan-for-single-european-currency.html
de ware agenda van BildenBerg Groep:
https://www.globalresearch.ca/the-true-story-of-the-bilderberg-group-and-what-they-may-be-planning-now/13808

“Bernhard, a secret history” has revealed that the prince was a member of the German Nazi party until 1934, three years before he married Princess Juliana, the future queen of the Netherlands.
Annejet van der Zijl, a Dutch historian, has found membership documents in Berlin’s Humboldt University that prove Prince Bernhard, who studied there, had joined Deutsche Studentenschaft, a National Socialist student fraternity, as well as the Nazi NSDAP and its paramilitary wing, the Sturmabteilung.
He left all the groups on leaving university in December 1934, when he went to work for the German chemical giant, IG Farben https://isgeschiedenis.nl/nieuws/ig-farben-industriebedrijf-van-het-naziregime
And Prince Bernhard’s association with IG Farben also links him to the Nazis. The following comes from a book entitled “The Nazi Hydra In America” by Glen Yeadon…
“The Bilderberg group, founded by Prince Bernhard of the Netherlands, held its first meeting in 1954. The prince, a former officer in the NSDAP, had worked in IG Farben’s notorious NW7 group, which served as spies for the Third Reich. Bernhard belonged to the Dutch branch of the Knights Templar.

Beatrix + Claus (ook duitser) Bea ook jaren voorzitter bildenberg
Willem Alexander met Fidela Regime dochter Maxima voorzitter nu
Onze Rutte gaat elk jaar naar zuid-duitsland op vakantie
https://finding-voices.blogspot.com/2019/03/geheimzinnige-achtergronden-opa-van.html
Bespreekt met Bill Gates https://nos.nl/artikel/2003283-bill-gates-bezoekt-rutte-in-torentje.html
Puntje: https://www.europa-nu.nl/id/vjo9nawdyvvz/agenda/gesprek_met_bill_gates_over_de_bill?ctx=vg9pjpilytz0&tab=1#p2
Post 2015 framework??? Wat is dat?
Als dank en net als rest kabinet https://hollywoodhuizen.nl/binnenkijken-bij-mark-rutte-die-in-zijn-nieuwe-penthouse-van-1-350-000-miljoen-gewoon-bloot-kan-lopen/ 1,4 miljoen
Nederland gaat kapot maar https://www.quotenet.nl/vastgoed/qasteel/a212567/zo-woont-kabinet-rutte-iii-212567/ Rutte III allemaal sinds 2018 ineens 1,3 miljoen aan hypotheken ministers?? Tja, volledig omgekocht!
08-10-2020, 07:59 door Anoniem
Door _R0N_: Aanrader: The social dilemma
https://nl4.us?DzY2xogFM1TM
Vraagje: waarom link je niet direct naar de film op Netflix, zodat mensen kunnen zien waar de URL heen leidt? Wat is precies de reden waarom je een URL-shortener prefereert?

Ik ben serieus benieuwd naar de reden, het gebeurt namelijk veel vaker en ik ben domweg nog nooit een goede uitleg tegengekomen waarom zo'n indirecte verwijzing een verbetering zou zijn, het lijkt er meer op dat mensen het doen omdat ze het nou eenmaal doen, maar dan nog snap ik niet waarom je aan zo'n gewoonte zou beginnen.
08-10-2020, 08:34 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door donderslag: En voor de goede orde, ook ik ben een fel tegenstander van Facebook, maar helaas gebruik ik Youtube wel. Er zijn simpelweg geen alternatieven tegen Youtube (die ik ken).

Vimeo werkt op een advertentievrije basis en haalt inkomsten uit het aanbieden van abonnementen voor producenten van videocontent en het aanbieden van software as a service (SaaS) met tools voor het maken, bewerken en uitzenden van video's en biedt oplossingen voor videoprofessionals om in contact te komen met klanten en andere professionals.Voor het uploaden moet men houder zijn van de rechten van het beeldmateriaal en alle andere inhoud.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vimeo

Okay. Maar het blijft nog steeds "dot com" en daar heb ik ondertussen een beetje genoeg van. Het liefst zou ik "dot eu" willen zien of iets wat daarop lijkt.
08-10-2020, 09:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Door _R0N_: Aanrader: The social dilemma
https://nl4.us?DzY2xogFM1TM
Vraagje: waarom link je niet direct naar de film op Netflix, zodat mensen kunnen zien waar de URL heen leidt? Wat is precies de reden waarom je een URL-shortener prefereert?

Ik ben serieus benieuwd naar de reden, het gebeurt namelijk veel vaker en ik ben domweg nog nooit een goede uitleg tegengekomen waarom zo'n indirecte verwijzing een verbetering zou zijn, het lijkt er meer op dat mensen het doen omdat ze het nou eenmaal doen, maar dan nog snap ik niet waarom je aan zo'n gewoonte zou beginnen.

Sommige URL's bevatten symbolen/tekens die niet door de browser correct worden opgepakt.
En er kan een privacy overweging zijn; de poster wil niet bekend staan dat hij/zij de link heeft gepost.
08-10-2020, 10:10 door Anoniem
Is het Internet nog wel zo leuk als vroeger?

Hangt mede erg af van de vraag wat je verstaat onder ''het internet''. Heb je het enkel over het world wide web ?
08-10-2020, 10:11 door Anoniem
Sommige URL's bevatten symbolen/tekens die niet door de browser correct worden opgepakt.
En er kan een privacy overweging zijn; de poster wil niet bekend staan dat hij/zij de link heeft gepost.

Komt dit niet vaak door vreemde talen. Een link in Chinees of Russisch, krijgen wij heel anders te zien, bijvoorbeeld. Door andere codering.
08-10-2020, 10:21 door Anoniem
Overal je normale vrije mening uiten was heel gewoon.

Is nog steeds heel gewoon. Je moet tamelijk ver gaan, om gemodereerd te worden, op social media. Wat heel gewoon is vandaag de dag, is het slachtofferrolletje wanneer mensen zich onbeschofd gedragen, regels van platforms overtreden, en meer van dat soort zaken. In de meeste gevallen is moderatie simpelweg volstrekt terecht.

Wordt social media er gezelliger op, wanneer alles wordt toegelaten ? Hebben eigenaren van platformen het recht om te bepalen wat zij wel/niet toestaan, op hun platform ?
08-10-2020, 11:24 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door _R0N_: Aanrader: The social dilemma
https://nl4.us?DzY2xogFM1TM
Vraagje: waarom link je niet direct naar de film op Netflix, zodat mensen kunnen zien waar de URL heen leidt? Wat is precies de reden waarom je een URL-shortener prefereert?

Ik ben serieus benieuwd naar de reden, het gebeurt namelijk veel vaker en ik ben domweg nog nooit een goede uitleg tegengekomen waarom zo'n indirecte verwijzing een verbetering zou zijn, het lijkt er meer op dat mensen het doen omdat ze het nou eenmaal doen, maar dan nog snap ik niet waarom je aan zo'n gewoonte zou beginnen.

Sommige URL's bevatten symbolen/tekens die niet door de browser correct worden opgepakt.
En er kan een privacy overweging zijn; de poster wil niet bekend staan dat hij/zij de link heeft gepost.

Sommige mensen snappen niet dat URL verkorters behoren tot juist dat wat het internet niet meer leuk maakt...
Een draad vol met posters die een antwoord; een mening hebben over de vraag of het internet nog wel zo leuk is wordt gesausd met een aspect dat nu juist voedt waarom dat (internet) niet meer zo leuk is als vroeger.
Maar:

Belangrijker is dat het gebruik in een kwaad daglicht staat in de IT. Zo'n 8 jaar geleden werd daarover hier al behoorlijk gediscussieerd:

https://www.security.nl/posting/41988/Explosie+van+malware-links+via+Bit_ly
https://www.security.nl/posting/38202/9%25+verkorte+URL%27s+wijst+naar+verdachte+sites
https://www.security.nl/posting/34967/Anti-virusbedrijf+draait+URL-verkorter+de+nek+om
https://www.security.nl/posting/652869/GitHub+waarschuwt+voor+phishingaanval+die+ook+TOTP-codes+steelt
08-10-2020, 14:02 door Anoniem
L.S.

Ik kom uit de stal van voorvechters van een internet, zoveel mogelijk vrij te houden van advertenties, alsmede dat wat in die tijd "smut" werd genoemd. Je weet het wel die zoekacties, die je toch al eerder malware op je device kunnen opleveren dan andere zoekopdrachten. Zoals bepaalde queries op namen van celebrities (als daar zijn Kim K. en haar zusjes., Justin B. en vul maar in gezien de waan van de dag).

Ik ben een adept van de publicist over "searchlores", FRAVIA, een Italiaanse linguist, is echter veel te vroeg gestorven.
Zijn nalatenschap is nog wel te vinden op Internet en zijn werk daarvoor als resource hacker (iets dat hij later niet meer deed) wordt door anderen nog gearchiveerd. Hij beweerde altijd dat een scherpzinnig en goed uitgerust zoeker op Interwebz gevaarlijker kan zijn dan menig hacker.

Een ander door mij bewonderde figuur is Giorgio Maone, ook Italiaan en ook voortgekomen uit de hackerswereld, en nog steeds druk doende met zijn NoScript script blokker (ja ook standaard in de tor browser aanwezig).

Vanwege komende voorgestelde Google chromium-api-ontwikkelingen (restricties) zijn andere initiatieven alweer verlaten. Zo wordt de extensie uMatrix niet meer onderhouden door de oorspronkelijke developer. Jammer, jammer.

Een ander initiatief is er nog steeds. Retire,js en online retire insecurity today van Erlend Oftedal. Sommige bronnen kwamen onder voortdurende aanvallen te liggen (van malcreanten e.a. waarschijnlijk) zoals urlquery dot net en Clean MX.
Ook een figuur als Redleg met zijn fileviewer gaf inmiddels de pijp aan maarten.

Er zijn nog veel Internet-pareltjes en goede zoekinstructies (shodan.io e.a.) te vinden, vaak nu ondergesneeuwd door het geweld van de multinationale monopolisten zoals daar zijn het nergens te ontlopen Google, facebook, CloudFlare, Amazon en hun ingenomen posities t.a.v. van de zogeheten 4th industrial revolution (transhumaan volgens Prof. Schwab).

Er is ook heel wat info verdwenen door linkrot en via verlaten code. Er verdwenen specifieke zoekdiensten,en er kwamen nieuwe bij greynoise.io en allerlei online tools o.a.. Ja zelfs hele rijen specifieke browsers (het Duitse CLIQZ o.a.) legden het loodje. Weg, verdwenen, kaputt, in het digitale niets verdwenen, de digi-dusiternis in of met sporen nog op archives online.

We zijn dus nog niet bij het hekje gekomen met het bordje "Dit is het einde van het Internet", maar de atmosfeer is wel compleet anders als voor 9-11-2001 en voor de onthullingen van Broeder Snowden.

Hetzelfde gevoel uit de dagen van Big L., het radiostation met "De zon straalt thans af van onze gulden antennes", mis ik.
Big Radio London, ja dat open toekomstgevoel. Het is compleet weg tegenwoordig in deze nare dagen vol afbraak, angst en ziektedreiging.

Zeg je nu iets verkeerds of ongefundeerds wordt je gelijk uitgemaakt voor wappie en het ergste scheldwoord momentaan is "virusgekkie". Blijf het glas half vol zien en niet half leeg a.u.b. Blijf gezond en met een opgeruimd device en humeur.

luntrus
08-10-2020, 14:34 door Anoniem
Door Anoniem: Zeker is het Internet niet meer leuk, als je via een netgeschreven reactie op een forum je mening denkt te kunnen geven
en je stuit op de onmogelijkheid via een "PERMISSION DENIED". Gaan we langzaam daarheen? Of is de voorloper van een "Reageren is vanaf nu niet meer mogelijk. Deze posting is door de reactie gesloten".

En geef dan in dat geval alsjeblieft geen Russische inmenging de schuld, want dan komt het echt van een andere kant.

#sockpuppet

Nee dit is niet Rusland. Overigens heb ik zelf interessante ervaringen gehad in Rusland, die de Russen zelf niet aangerekend kunnen worden. Ik heb nadien wel even met hun trolls te maken gehad omdat die ook natuurlijk een kans van gratis propaganda ruiken. Maar ik zie een ander meisje dat van "hier" in Moskau zit en daar hetzelfde ervaart als ik hier. Iets met de problemen omtrent de energieaansluiting (bijv Essent-Gaslight vergelijking site) enz

Dit is een links en rechts probleem in Nederland zelf en in de VS. De problem hier en die hier nog komen gaan (ik heb ze al gehad, voor het gros van de mensen moet het nog gebeuren) komen uit de VS overwaaien. Ze worden in de VS niet opgelost en dat kan m.i. alleen het leger daar doen omdat deze oorlog een interne oorlog binnen het Militair Industrieel Complex is waarbij links extreem links wordt gemaakt door rechts en rechts extreem rechts door links. (Qanon bijv is een door linkse MSM media gepropageerde psyop om rechts als extreemrechts neer te zetten) maar beide synthetische kampen blijven vechten en het kon wel een systeemstoring zijn. Pas als het leger op 1 lijn zit kan de bevolking volgen.

Helaas zijn we in Nederland 100% afhankelijk van de VS maar deze burgeroorlog in wording zal vroeg of laat komen overwaaien. Ik vernam de eerste tekenen al 10 jaar geleden hier en ken ook mensen die zich hebben bewapend die schijnbaar wisten wat er ging aankomen (vreemd, van wie? en hoe kan iemand iets weten wat er nog moet gebeuren?).

Het is een ziekte. De haat en onverdraagzaamheid. Hebzucht. Nu is Trump aan de macht, maar hij is wel POTUS. Gina Haspel (DNC) verzet zich tegen het vrijgeven van documenten die Trump gedeclassifieerd heeft. Trump weet ook dat deze in de laatste weken naar de verkiezingen niet vrijgegeven worden en hij roept maar wat, speelt een spel om de bevolking op te hitsen. Een echte president had via de DNI allang de DNC laten ontslaan. En een bericht van "ACT!!!!!" op Twitter is echt geen ambtelijk mandaat. Wat een shit show, die Amerikanen en dan te bedenken dat zij hier ook de macht hebben. Links of rechts doet helemaal niet ter zake. Ik ga er persoonlijk van uit dat beide groepen met Rusland, Iran en China deals sluiten. Plus hun vijanden. Zo verkocht Trump nog flink wat wapens aan India (samen met Rusland) vanwege het Chinees grensconflict en dit is maar het topje van de ijsberg. Obama deed hetzelfde maar dan in het Midden-Oosten. Dus linksom of rechtsom, u hier in Nederland bent toch genaaid.

Dan het internet. Dit gaat dus niet stoppen. Ongeacht de uitkomst op 3 Nov. Het zal dan pas beginnen. Volgend jaar in Nederland? Wie weet. Ik hoop het niet maar onze PM , dhr Rutte zegt zelf geen leider te willen spelen (zie Lubach op Zondag die er een persiflage van maakte). Dus ook geen verantwoordelijkheid. Wel steeds meer libertarisch. De overheid heeft steeds minder middelen en moet het doen met een complex web van zakenmensen en bedrijven die alles voor ons regelen. Die zijn onderdeel van de globalisatie cultuur en dienen ons levenskwaliteit en dat van onze kinderen niet. Woon jij in een villa? Ik niet. Mijn banksaldo is zelfs negatief. Al jaren. Ik heb letterlijk niks maar dus ook niks te verliezen.

Op internet erger ik me alleen aan de toenemende captchas. Het lijkt wel alsof Cloudflare de internet kill switch aan het worden is. Nu ben ik niet rechts maar ik kom wel eens op Geenstijl die hierboven werd genoemd. Die gaven mij vandaag een leuke melding "zeg makker, uw Firefox is outdated, advies om te updaten om webnarigheid te voorkomen " . Dat is het eerste leuke en positieve wat ik de afgelopen maanden op internet heb ervaren. Plus ik ben verwijderd van de zwarte lijst van US State Department dus ik kan weer op Amazon en Paypal maar dat heb ik eerder te danken aan Peter Thiel cs. De achtergrond van dit verhaal en hoe dit tot stand is gekomen is te bizar voor woorden en zou een leermoment moeten zijn voor mensen die iets met dragnets doen. Ik wil er best een boekje over schrijven voor ze want de professionaliteit straalt er nou niet echt vanaf.
08-10-2020, 14:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Overal je normale vrije mening uiten was heel gewoon.

Is nog steeds heel gewoon. Je moet tamelijk ver gaan, om gemodereerd te worden, op social media. Wat heel gewoon is vandaag de dag, is het slachtofferrolletje wanneer mensen zich onbeschofd gedragen, regels van platforms overtreden, en meer van dat soort zaken. In de meeste gevallen is moderatie simpelweg volstrekt terecht.

Wordt social media er gezelliger op, wanneer alles wordt toegelaten ? Hebben eigenaren van platformen het recht om te bepalen wat zij wel/niet toestaan, op hun platform ?

Dat wel. Maar er zijn ook onderwerpen (en als je op de verkeerde lijst staat, maakt het niets uit wat je zegt want dan ben je zelf het onderwerp) waar je niks over MAG schrijven.

Ook zijn er onderwerpen (Filter Bubble) wat cyberspionnen aantrekt die je dan belachelijk maken. In 2015. Ze ontkennen het bestaan ervan en treiteren je. In 2020 is het inmiddels ingeburgerd "dankzij" Cambridge Analytica enzovoort.

Verder zijn er ook sleutelwoorden en onderwerpen van zaken die overal present zijn in de wereld maar niet benoemd worden, en waar je 0 google results op krijgt. Ik heb geleerd die dingen ook niet meer te benoemen op fora want dan krijg je echt alles over je heen.

En dat heeft niets te maken met je "misdragen", tenzij er natuurlijk een soort gedachtenpolitie bestaat maar of dat zo is laat ik aan uw eigen ontdekkingsreis over.
09-10-2020, 00:36 door Anoniem
@ anoniem van 14:38

Dank voor je ontboezemingen. Sommigen kunnen je beter volgen dan je zo op het eerste oog zou denken.

Je gaat het toch anders zien als je weet hebt van allebei de situaties in Oost en West via het delen van de ervaringen met iemand, die in de tijd van die zogenaamde democratische landen daar is opgegroeid (de satellietlanden rond de Grote Broer). Uit die gespletenheid dier twee werelden, die in eerste instantie ook gevoed werd vanuit het Oosten van de States (acties tegen de Czar, die zich verzette tegen de oprichting van een Fed, die vanaf 1913 nooit staatsbank is geweest maar altijd in private handen en de wraakacties die daaruit voortvloeiden).Er zijn nog een paar landen niet onder hun invloed staan en die landen zijn het meest bedreigd van alle nationale staten ter wereld.

Het gaat er ook om hoe mensen met een knipoog kunnen kijken naar de propagandaverspreiding van het moment. Hoe men zich aanpast aan het weten dat alles gaat om staatspropaganda en "gummi velden", die oneindig uitrekbaar bleken.
Men regelde en hosselde zelf wel een gezellig bestaan bij elkaar. Maar velen gingen ook ten onder aan drank en verveling toen het oude systeem ineen stortte.

Hier bij ons in het oerhollandse, is het allemaal zo strak en rechtlijnig- maar daar is men aan gewend - alles op een vaste tijd en uur: tien uur koffie, twaalf uur lunch, vier uur theepauze, avondeten in drie etappes, vroeg voor het werkvolk, iets later voor de ambtenaar en het laatst voor de baas en nu de regio-leiding. Alle wekenlijkse bezigheden op vaste dagen van de week, maandag-wasdag, dinsdag-strijken, woensdag-gehaktdag, donderdag- de-bovenboel-doen, enz.

Zo was de burger in het westen van Europa "afgesteld" en dat maakte de wederopbouw mogelijk en verwekte wat welvaart. Het veranderde echter nogal snel, later na de Vienamoorlog kwamen de drugs in het Westen op de proppen, ter demoralisatie en ontwrichting en tevens voor het financieren van zwarte projecten van de drie- en vierletterdiensten.

De Slavische mens tikt echter wat anders, aanvankelijk nog niet de onschuld verloren, maar dat wordt nu naar Amerikaans model snel ingehaald en dat is niet altijd een goede ontwikkeling, naar het schijnt.

Maar de natie kent ook een gezamenlijke solidariteit waarmee de grootste vijanden (van het systeem dat streefde naar het socialistisch ideaal) werden verslagen (Gdansk).

Wat Russen in de geschiedenis is aangedaan vanaf Iwan de Verschrikkelijke en daarna is eigenlijk met geen pen te beschrijven en de loop der geschiedenis dienaangaand is wel begrijpelijk. Perun, mag het weten, hoe het echt gezeten heeft..

De sympatieke mens is eigenlijk overal te vinden tussen alle mensen van alle rang en stand, van alle stad en land waar ook ter wereld. We zitten echter het meest onszelf in de weg. Zoeken we met hen verbinding.

Dat is echter niets vergeleken bij het land waar, als de neuzen allemaal dezelfde kant opstaan, er erg veel te bereiken is.
Een klein land met een centrale rol in de wereld met ook een specifieke verantwoordelijkheid voor alle reilen en zeilen in onze wereld, gehoed en behoed door een Weldadige Hand, die dit land geleiden wil..

#sockpuppet
12-10-2020, 18:16 door Anoniem


Dat is echter niets vergeleken bij het land waar, als de neuzen allemaal dezelfde kant opstaan, er erg veel te bereiken is.
Een klein land met een centrale rol in de wereld met ook een specifieke verantwoordelijkheid voor alle reilen en zeilen in onze wereld, gehoed en behoed door een Weldadige Hand, die dit land geleiden wil..


@ Sockpuppet

Wie is die Weldadige Hand volgens jou?

De neuzen staat niet dezelfde kant op en men lijkt gespleten, alsof de ene groep tegen de andere wordt opgezet... Het lijkt alsof de duvel ermee speelt maar als je daar weer iets over zegt dan wordt je ook gek verklaard en opgesloten want alles draait om materialisme en geld, en de vooruitgang van de mens en de land en de macht hier (bijv soevereiniteit van dit land of een deel van Europa) is het onderschoven kindje. Ondertussen worden hele generaties jeugd gebrainwashed zomaar alles te accepteren in een bizar wordende politiestaat waarbij de agenten ook niet meer opletten en alleen nog robotjes zijn. Dit alles terwijl zij uitgerust met Smartphones de echte criminelen helemaal niet niet in de weg lopen (wel zo slim van ICTS, G4S en soortgelijke leveranciers. Maar ik zou niet voor hun in een vliegtuig willen zitten...)

Wij hebben de mensen en de kracht en de wil om een eigen searchengine op te zetten, eigen cloud diensten en ga zo maar door.. Maar neen er gebeurt niets.

Twitter zet ondertussen mensen tegen elkaar op. Daar gaat meer schuil achter dat algoritme van hun dan je denkt. En dan heb ik het niet over het aansturen van de "kinderen". Het lijkt wel alsof men uit is op een burgeroorlog, straks ook in Nederland. Ik heb jaren de Russen de schuld gegeven maar inmiddels weet ik beter. Het is een interne aangelegenheid, ook in Nederland. Maar de mening van de normale Nederlander verdwijnt langzaam omdat deze alle platformen verliest en wat "gangbaar" is qua platform is een spionageplatform wat na genoeg verzameld te hebben, de gebruiker via heimelijke constructies gaat treiteren. Net zolang tot gebruikers aangezet worden tot groepsdwang om anderen in hun bizarre cult (of digitale gevangenis) te krijgen.

Ik zou wel eens willen weten hoeveel frontbedrijven in Nederland hieraan meewerken... Die verdienen grof geld over mijn rug. Ik heb daar nog niets van gezien...

Of vinden jullie dit allemaal normaal? (diegenen die meelezen en vanzichzelf weten dat ze fout zijn)

Dit is een democratie, of niet meer?
13-10-2020, 11:30 door Anoniem
Hey Guys 'nd Dolls,
Deze oude stomp heeft 't Ínternet' vanaf 't eerste begin meegemaakt..
Alles 'Digitaal' is een afspiegeling -letterlijk- van de 'gewone maatschappy'..
Aldus eigenlijk 'oude wijn in nwe zakken..' ipv een papieren krant heb je nu NU.nl bijv.
Ipv echt geld heb je nu ook zgn 'Crypto-munten'..
enz, enz.

Alleen gaat 't nu wat sneller en wordt de hoeveelheid interactie vele malen groter..
zie 't als de 'tweede industriële revolutie.. (de 1ste was de Stoommachine.)
Over de verdeling van macht en geld zie www.adbroere.nl en Zetgeist ( www.zeitgeistmovie.com)
Voor vrijheid van informatie, zie Aaron Schwartz ( https://www.imdb.com/title/tt3268458/ )

Je kunt Ínternet'zowel positief als ook negatief uitleggen.. 'all the good, bad and ugly' zoals in de 'gewone wereld' zie je dus ook op Internet.., wat dat ook zijn moge..

Tenslotte mijn email disclaimer:
=== The True Sign of Intelligence is not Knowledge but Imagination – Albert Einstein
-The Internet is like a Faith, it contains all the the Good, the Bad and the Evil.- after the death of Aaron Swartz. (The Internet's Own Boy,*1986 + 2013)
-Data is not information, Information is not knowledge, Knowledge is not Wisdom..
--
Dat zegt 't wel zo'n beetje, dacht ik zo..
Jw.
13-10-2020, 13:42 door Anoniem
Ik denk dat je wat minder tijd moet spenderen bij je computer en een andere hobby of interesse moet vinden. Als je het zo vervelend vindt, dan ga je toch niet vrijwillig je tijd daarin steken?
13-10-2020, 13:55 door Anoniem
Samenwerken met mensen of lekker solo leuke dingen bedenken, ontwerpen en maken/doen, kan nog steeds op het internet. Er is binnen redelijkheid niets, dat wie dan ook tegenhoud.
jp
13-10-2020, 21:20 door Anoniem
Tja het verschil is denk ik dat het Internet vroeger een hobbynetwerk was wat niet gereguleerd werd en regulatie ook niet nodig was omdat het enkel door techneuten werd gebruikt als verlengstuk van creatieve projecten.

Tegenwoordig is het Internet een lelijk en vals monster dat je in je knoken bijt op het moment dat je zijn territorium betreedt.

Het Internet zoals we dat vroeger konden (FTP servertje voor de werkstukken op school, de mentaliteit op IRC, ICQ, in de kladblok je website maken, eigen mailservertje draaien, forums bezoeken zonder reclame of trackers of zelfs telnet gebruiken) is zo uitgestorven als Xs4all.

Het is tijd voor nieuwe Internetten. Een voor de kudde klikvee, een voor de techneuten (verboden voor Google en Facebook) en een landelijk Intranet voor vitale communicatie/digitale samenleving (verboden voor commerciele partijen).
En dat allemaal via een paar losse fibers to the home.
14-10-2020, 07:07 door Anoniem
Maar hoe krijgen we de infrastructuur veiliger?

Thuiswerken is onveilig zonder dat een heleboel eindgebruikers het beseffen.
Best policies worden niet toegepast omdat veiligheid een sluitstuk op de begroting vormt veelal.
Men doet geen uitgaven in het algemeen belang, slechts ter winstoptimalisatie t.b.v. de grootste aandeelhouders.

We hebben een Internet dat steeds meer een propaganda-, reclamekanaal en surveillancetool wordt.
De top-down criminalisering is ontzaglijk groot.
Zonder dat velen het beseffen zitten we al in een volop woedende cyber-war.

Als het zo is, dat "men" wenst, dat we allemaal als individu onderdeel worden van een IoH netwerk
(een internet of humans), als celletjes van een groot lichaam, dat ons de wil oplegt.
Is dat onze toekomst? Daarnaartoe bewegen zal niet zo leuk zijn.
Het kost ons misschien wel onze menselijkheid.

Joris Goedbloed
14-10-2020, 21:41 door Anoniem
Een stukje minder leuk inderdaad. Je bent gedwongen om je echte naam en voornaam door te geven als je even met mensen wil communiceren. Vroeger mocht dat zelfs niet van de webmasters. Nu is mark zuckerburg de grote webmaster en hij heeft beslist dat het gewoon mag terwijl hij achter onze rug zit te zeggen dat hij domme gebruikers heeft en gelijk heeft hij!
15-10-2020, 14:52 door Anoniem
Ja er is veel veranderd de laatste jaren maar er zijn nog wel sites die ander geluid laten horen
https://kranten.startpagina.nl
op deze site heb je een serie nieuwsblogs staan die van links naar rechts georïenteerd gaan.
Dan heb je nog opiniez.com
https://ejbron.wordpress.com
Dat zijn toch sites die een ander dan mainstream geluid laten horen.
Je moet tegenwoordig meer zoeken en daar over gesproken de
zoekmachines vallen ook vaak tegen met zoekresultaten zeker ook Google en Bing.
ik gebruik zelf vaak duckduckgo of startpagina [ixquick voorheen]
15-10-2020, 18:05 door Anoniem
Door Anoniem: Overal je normale vrije mening uiten was heel gewoon. Reklame en filters had je toen ook al dus dat is geen probleem. Op een gegeven moment ervaarde je dat mensen gingen trollen, heel persoonsgericht, soms met prive informatie, alsof ze je met een groepje bewust opzochtten, dus dan ga je maar onzin vertellen op het internet. Worden we daar met zijn allen beter op?

De censuur (dat woord is nu normaal maar 20 jaar geleden dacht aan de USSR of aan Nazi Duitsland bij dat woord) is overduidelijk. Er is een InfoWar gaande, en zelfs dat woord werd nog geen 5 jaar geleden compleet genegeerd, je was een complotdenker of de waarheid mocht gewoon niet uitgesproken worden. (Van de mensen die ons nu tegen dezelfde InfoWar moeten beschermen? Vreemd verhaal)

Social media liggen onder vuur. Manipulatie is overal. Manipulatie volg als reactie op manipulatie want iedereen wil vrijheid. Andere kleine social media zoals GAB en 8chan werden opgeblazen door er trollenlegers met antisem of andere radicale teksten op af te sturen om het vervolgens te labellen, om het met wapengekletter in de echte wereld zeg maar helemaal kapot te maken. Zo verdwijnen Brains dot com en alle andere kleine "free speech" platformen, door ze te infiltreren en vol te spammen en iedereen weer terug naar Twitter en Facebook gaat.

Maar wat hebben we dan nog aan dat internet? Vroeger leuk RFCs lezen, servertjes bouwen, dingen maken in programmeertalen. Nu moet alles snel snel, een blog? We halen wel Wordpress, sorry, geen geld voor een CMS, anderen hebben WP dus het wordt de standaard.

Internet of Things? Mooie belofte. Overal gehyped. Wat is er van terecht gekomen behalve wat kinderspeelgoed uit China en goedkope hackbare webcams die overal in Nederland aan de huizen hangen?

Ipv6 zou uitgerold worden want in 2010 zouden we toch wel tegen de limiet van uitgegeven ipv4 adressen lopen.

IT security... alle IT sec bedrijven in mijn regio zijn of weg of opgekocht en vervangen door 1 grote multinationale Cloud dienst. Auditing is weer voor de papieren tijgers. Leuk pentesten als zzper zit er niet meer in, als je maar certificaten achter je naam hebt staan, hoe meer hoe beter. En iedereen weet dat er gecheat wordt bij het halen van die certificaten.

Security? Het internet wordt vooral insecure gehouden. Opensource... een mooie community waar veel bedrijven rijk van zijn geworden zonder iets terug te geven.

Waar gaat dit in? Influencers zijn de nieuwe Francisco van Joles, die bepalen of we met zijn allen wel of niet een platform of product moeten boycotten. Influencers die geld aannemen van bedrijven.

Social media accounts zijn steeds meer puppet accounts, ook steeds vaker ingekocht bij een handelaar (10.000 volgers voor een tientje)

Het enige wat iets lijkt af te nemen is de ouderwetse email spam maar daar staat tegenover dat de Playstore van Google miljoenen apps heeft (misschien een paar miljoen te veel zou je zeggen), rommel apps met als enige doel een paar cent via ads binnen te halen. Je telefoon is geen telefoon maar een reklamefolder in je broekzak.

Over de NSA die mee zou kijken hoeven we ons allang niet meer terug te maken want nu kijken er bij de gemiddelde Nederlander nog 3 externe mogendheden mee, en waar blijven de waarschuwingen en voorlichting van vadertje staat?

Hoe ervaart u nog het internet, is het net zo plezier als vroeger? Wat is er verbeterd?

Deze dingen, en zeker qua infowar en censuur, kon je voorheen niet zeggen. Je werd scheef aangekeken en in individuele gevallen zelfs kapotgemaakt door een stelletje controlefreaks die dachten dat ze het allemaal beter wisten. Het woord "filterbubble" zou niet eens bestaan volgens spionnen van een andere overheid, die anderen wijs maakten dat ik maar wat zei. Achteraf blijk je dan toch gelijk te hebben, misschien omdat zij degene waren die dachten met een beetje kennis van een onderwerp een soort "expertise" te hebben. Dat was een tijd terug... nu is het gemeengoed en blijken die kwade jongens toch geen expert te zijn, maar vooral een stelletje kleine kinderen met wat speeltjes die ze niet weten te hanteren.

Censuur idem, was in 2010 al bekend dat Twitter en Facebook en ook Google meer zouden inzetten op filtering. Maar het werd altijd ontkend en nu het zover is mag je er weer niks over zeggen want dan ben je een activist of terrorist.

De woorden verliezen hun betekenis en de mensen in de security verkopen een hoop gebakken lucht en houden vooral alles open. Maar toen ze jong waren hadden ze wel een mening over Microsoft en dat updatebeleid van ze...

Interessante ontwikkelingen... de mensen konden wel gehersenspoeld zijn.


Hiermee wordt het internet minder leuk

Totalitaire controle via een europse clouddienst

https://www.security.nl/posting/674380/Nederland+doet+mee+aan+ontwikkeling+van+Europese+cloud

The Matrix
07-01-2021, 13:25 door Anoniem
internet gekend vanaf mijn eerste computer iets opzoeken was toen eenvoudig en gemakkelijk
nu is het een ramp geworden opzoeken op internet vind je totaal niets meer wat je zoekt gewoon iets simpels
07-01-2021, 13:58 door Anoniem
Door Anoniem: internet gekend vanaf mijn eerste computer iets opzoeken was toen eenvoudig en gemakkelijk
nu is het een ramp geworden opzoeken op internet vind je totaal niets meer wat je zoekt gewoon iets simpels
Dan ben je er laat bij gekomen want in het begin was het helemaal niet gemakkelijk om iets op te zoeken op internet.
Dat begon pas mogelijk te worden met de introductie van Altavista en later met Google.
Voor die tijd was je verplicht om links te volgen of hostnamen te weten waar iets te vinden was over je onderwerp.
07-01-2021, 14:01 door Anoniem
Vroeger had je html websites, nog niet eens php. Je had usenet, fidonet en BBSsen. Je moest inbellen en er stonden nog veel illegale zooi op usenet. Heb het hier over 1994 ! Spam had je zelden of helemaal niet. Er werd nog niet uitgebreidt gehackt. Cybercriminelen waren er ook nog niet. Google en Facebook waren er ook niet. Da's mijn tijd.
07-01-2021, 15:23 door Anoniem
Ja dat is het probleem, als mensen zelf illegale dingen willen doen en anderen dat faciliteren dan vinden ze het allemaal
PRIMA, maar als anderen (bedrijven) dingen doen die illegaal zijn of waarvan ze vinden dat die illegaal zouden moeten
zijn dan is het ineens allemaal slecht.
07-01-2021, 16:13 door Anoniem
Door Anoniem: Vroeger had je html websites, nog niet eens php. Je had usenet, fidonet en BBSsen. Je moest inbellen en er stonden nog veel illegale zooi op usenet. Heb het hier over 1994 ! Spam had je zelden of helemaal niet. Er werd nog niet uitgebreidt gehackt. Cybercriminelen waren er ook nog niet. Google en Facebook waren er ook niet. Da's mijn tijd.

Uh, ik heb Hacktic's uit die tijd, en ja, er werd gehacked. Uitgebreid is een definitie kwestie, maar open servers in 1994 waren echt geen standaard meer.
Wietse Venema's 'tcpwrappers' - uit 1990 - werd al standaard aangeraden.

De fameuze Morris Worm is uit 1988..
https://www.hacktic.nl/

spam begon echt al te komen - 'greencard laywers Canter & Siegel' , en Chris Korda 'Church of Euthanasia' komen in herinnering.
09-01-2021, 23:40 door Anoniem
Het wordt een soort voorgetype teletekst zo met alles wat je niet mag zeggen.

Betaald ik daar een duur abonnement voor is de vraag...
10-01-2021, 19:31 door Anoniem
Door Anoniem: Het wordt een soort voorgetype teletekst zo met alles wat je niet mag zeggen.

Betaald ik daar een duur abonnement voor is de vraag...
Als je denkt dat het je geld niet (meer) waard is dan kun je het gewoon opzeggen.
29-03-2021, 13:54 door Anoniem
Jaa tuurlijk vroeger bestonden ze bankzitters nog niet! Wat een vooruitgang heeft het internet na hun introductie gekregen.
29-03-2021, 16:27 door Anoniem
Nee, het zit anders. 'Het internet' is hetzelfde. En hierbij durf ik zelfs te beweren dat er juist steeds meer mensen door de bubbels heenkijken dan pakweg 5 jaar geleden. Het aantal alternatieve blogs en degelijke securitytools zijn juist toegenomen en voor iedereen makkelijker toegankelijk dan voorheen.
De faceboekers, twitteraars en iedereen die zijn info daar primair vanaf snoept en zich vaak vrijwillig laten bedotten en betuttelen, waren vroeger de integrale TV-kijkers. Herinner je nog? Je ouders, broers/zussen en vele van je vrienden kakelden honderduit over de laatste series of stompzinnige reclames? U en ik verbaasden ons over dat gemaakte enthousiasme over zoveel leegte. Want wij zaten 'altijd maar' achter 'die' computer. Of hadden andere (technische) hobbies.

De laatstgenoemden vormen nu in aantallen de meerderheid op het web. En ja, zo lijkt het of de boel totaal verpauperd, gecensureerd en gecorrumpeerd is. Iets wat vele media ook maar al te graag etaleren tbv behoud van hún eilandje.

Het is maar waar je voor kiest.
29-03-2021, 18:17 door Anoniem
https://www.youtube.com/watch?v=ta41xU-tkFA

Oke sorry, lame
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.