image

PayPal laat gebruikers via wallet handelen in Bitcoin en Ethereum

woensdag 21 oktober 2020, 16:16 door Redactie, 3 reacties

PayPal heeft vandaag een nieuwe dienst aangekondigd die gebruikers van het platform laat handelen in Bitcoin en verschillende andere cryptovaluta. Direct vanuit de PayPal-wallet is het mogelijk om Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin aan te schaffen en weer te verkopen.

Het betaalplatform hoopt met de dienst naar eigen zeggen de kennis en het gebruik van cryptovaluta door particulieren te vergroten. De dienst zal de komende weken voor Amerikaanse PayPal-gebruikers beschikbaar worden en in de eerste helft van 2021 naar verschillende internationale markten worden uitgebreid. Tot 31 december 2020 zijn er geen servicekosten verbonden aan het kopen en verkopen van cryptovaluta.

Begin volgend jaar zullen PayPal-klanten met hun cryptovaluta bij 26 miljoen handelaren die PayPal accepteren kunnen betalen. De klant kan de gekozen cryptovaluta vanuit zijn account omzetten naar fiatgeld en zo bij de PayPal-handelaar betalen. "Cryptovaluta wordt gewoon een andere financieringsbron binnen de PayPal-wallet", aldus het betaalplatform. PayPal heeft 346 miljoen actieve accounts en verwerkte in het tweede kwartaal 222 miljard dollar aan betalingen.

Image

Reacties (3)
21-10-2020, 17:37 door Anoniem
Heel mooi voor no-coiners om in aanraking te komen met bitcoin. Maar vooralsnog kan je bitcoins gekocht via paypall niet overmaken naar je eigen wallet.
Not your keys, not your coins!
23-10-2020, 02:07 door Anoniem
Het werd tijd. Ik snap niet dat een zo grote beweging als bitcoin en ethereum nog steeds in de la geschoven wordt.
26-10-2020, 11:43 door Henri Koppen - Bijgewerkt: 26-10-2020, 11:44
Wassen neus. je kunt geen crypto valuta storten in je paypal wallet en je kunt ook niet met crypto betalen. Als je iets afrekent met crypto krijgt de ontvanger dollars of euro's, geen crypto valuta.

De enige reden om er dus iets mee te doen is als je speculeert op de koerswijziging van de cryptovaluta t.o.v. de dollar / euro.

Daarnaast vraag ik me sterk af, heb je wel echt een wallet bij PayPal? Bovendien zit je met PayPal met KYC (Know Your Customer) processen wat al helemaal indruist tegen de gedachte dat je een 2e partij nodig hebt bij geld transacties.

Zinloze en kansloze exercitie. Change my mind.

En wat als PayPal vind dat je je niet aan de regels houdt? Feitelijk heb je dus niets als je iets met crypto valuta doet bij PayPal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.