image

Tor Project start nieuwe inzamelingsactie: Use a Mask, Use Tor

vrijdag 23 oktober 2020, 10:07 door Redactie, 6 reacties

De laatste weken van elk jaar start het Tor Project, de organisatie achter het Tor-netwerk, een inzamelingsactie om geld op te halen en dit jaar is niet anders. Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen en overheidscensuur te omzeilen.

Het netwerk en de software om er gebruik van te maken worden door het Tor Project onderhouden, een non-profitorganisatie die volledig dankzij giften bestaat. De organisatie wil minder afhankelijk worden van de donaties van de Amerikaanse overheid. In 2017 ontving het Tor Project 4,1 miljoen dollar. Daarvan was 2,1 miljoen dollar afkomstig van Amerikaanse overheidsinstellingen, zoals de National Science Foundation, het Stanford Research Institute en een afdeling van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2015 waren donaties van de Amerikaanse overheid nog goed voor 85 procent van de inkomsten.

Al enige tijd vraagt het Tor Project aan individuele gebruikers om donaties. Aan het einde van elk jaar vindt de jaarlijkse inzamelingsactie plaats. Dit jaar is het thema "Use a Mask, Use Tor". Daarmee wordt verwezen naar de huidige coronacrisis. "Use a mask, use Tor benadrukt wat we kunnen doen om het virus te bestrijden door een mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje beschermt anderen. Het dragen van een mondkapje gaat over het geven om elkaar en de gemeenschap", zegt Al Smith van het Tor Project. "Hetzelfde geldt voor het gebruik van Tor. Je beschermt dan niet alleen je eigen identiteit en privacy op internet, maar je helpt ook anderen die van Tor gebruikmaken. Anonimiteit is tenslotte dol op gezelschap."

Volgens Smith helpt een mondkapje om mensen in het echt te beschermen en doet Tor dit op internet. "Beide tools helpen om je identiteit te verbergen, kunnen surveillancesystemen breken en hun wijdverbreid gebruik versterken de gezondheid van gemeenschappen en ondermijnen de macht van systemen die ons juist willen verdelen. Het gebruik van een mondkapje en het gebruik van Tor laat ons solidair met elkaar zijn."

Met het geld dat wordt opgehaald wil het Tor Project de snelheid van het Tor-netwerk verbeteren, met name voor mensen die via smartphones met trage verbindingen en beperkte databundels verbinding maken. Ook wil de organisatie meer steun gaan geven aan vrijwilligers die hun servers voor het Tor-netwerk beschikbaar maken en moeten tools om censuur te omzeilen gebruiksvriendelijker voor smartphonegebruikers worden. Een ander belangrijk punt voor volgend jaar is dat het eenvoudiger voor app-ontwikkelaars moet worden om Tor in hun mobiele app te verwerken.

Image

Reacties (6)
23-10-2020, 16:31 door Anoniem
Jammer dat nergens vindbaar is hoe je die trui kunt bestellen. En de donatie pagina geeft ook al maar twee opties "Donate more than $1000 and become a Champion of Privacy!" en "Want to donate cryptocurrency?"

Dan maar niet...
23-10-2020, 17:45 door Anoniem
Door Anoniem: Jammer dat nergens vindbaar is hoe je die trui kunt bestellen. En de donatie pagina geeft ook al maar twee opties "Donate more than $1000 and become a Champion of Privacy!" en "Want to donate cryptocurrency?"

Dan maar niet...

https://2019.www.torproject.org/getinvolved/tshirt.html
24-10-2020, 02:41 door johanw
Sorry, ik wil best reclame maken voor tor maar beslist niet voor muilkorven.
24-10-2020, 18:55 door [Account Verwijderd]
Die hoodie zoals afgebeeld staat wel snoeihard bekend als de gebruikelijke 'werkkleding' van tuig dat vrouwen van 86 jaar oud tegen de grond slaat voor een grijpstuiver, tot en met vergismoorden begaan.

Tor-project wint hiermee de Eikelprijs, refererende aan de jaarlijkse verkiezing van de slechtste commercial.

Deze 'totale Tor uitglijder' zet voor mij een ondoordringbare domper op het zelfs maar incidenteel gebruik van Tor en Ik krijg bij deze foute, in mijn opinie gore symboliek ook zo'n naar gevoel dat Tor-project van mij geen rooie cent te verwachten heeft.
Basta!
24-10-2020, 19:46 door Anoniem
Door Anoniem: Jammer dat nergens vindbaar is hoe je die trui kunt bestellen. En de donatie pagina geeft ook al maar twee opties "Donate more than $1000 and become a Champion of Privacy!" en "Want to donate cryptocurrency?"

Dan maar niet...
Grappig dat de "veiligste" modus de javascript ook uitgeschakeld wordt op de donatie page. Echter iedereen gelijk voor de wet! Thx to tor!

Je dient javascript in te schakelen als je het nog niet door hebt.
26-10-2020, 13:54 door Anoniem
Door Piet Slagwerker: Deze 'totale Tor uitglijder' zet voor mij een ondoordringbare domper op het zelfs maar incidenteel gebruik van Tor en Ik krijg bij deze foute, in mijn opinie gore symboliek ook zo'n naar gevoel dat Tor-project van mij geen rooie cent te verwachten heeft.

Tor bestaat, ten goede en ten kwade. Daar kun je met de beste wil van de wereld niets meer aan veranderen. Leer er mee leven. Gebruik het wijs, indien nodig. Een gelukkig leven begint met een evenwichtige opvoeding, goede scholing en een veilige omgeving in een rechtsstaat. Het bestaan van Tor zal aan dat gegeven nooit en te nimmer afbreuk kunnen doen.

Helaas is de wondere wereld niet overal even mooi, eerlijk en veilig. Voor journalisten, activisten, patiënten, dissidenten en wetenschappers is het vaak oppassen geblazen, want de waarheid zoeken of uitspreken wordt zelden gewaardeerd. Tor kan dan een uitkomst zijn. Het verschil maken tussen het behoud van je privé en baan, of het verlies van je leven.

https://freedom.press

Enabling secure communication between journalists and anonymous sources.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.