image

Amazon ontslaat personeel wegens lekken van e-mailadressen klanten

dinsdag 27 oktober 2020, 11:31 door Redactie, 3 reacties

Amazon heeft meerdere medewerkers ontslagen wegens het lekken van de namen en e-mailadressen van een onbekend aantal klanten aan een derde partij. De webwinkel verstuurde vorige week een e-mail naar getroffen klanten dat hun e-mailadres door een Amazon-medewerker met een derde partij was gedeeld en dat de betreffende werknemers was ontslagen en strafrechtelijk wordt vervolgd.

Verschillende van de gedupeerde klanten maakten op Twitter melding van de e-mail. Tegenover Vice Magazine laat Amazon weten dat er meerdere personen wegens het incident zijn ontslagen. Eerder dit jaar besloot Amazon ook al een aantal medewerkers wegens het lekken van klantgegevens aan een derde partij te ontslaan. Toen waren e-mailadressen en telefoonnummers met een niet nader genoemde derde partij gedeeld. Zowel het ontslagen aantal medewerkers als het aantal getroffen klanten is bij beide incidenten niet bekendgemaakt.

Reacties (3)
27-10-2020, 13:53 door jh81
De enige logische actie.
Als je niet te vertrouwen bent met dergelijke gegevens, dan ga je maar wat anders doen.
27-10-2020, 14:33 door Anoniem
Door jh81: De enige logische actie.
Als je niet te vertrouwen bent met dergelijke gegevens, dan ga je maar wat anders doen.

Helemaal mee eens.
28-10-2020, 10:00 door Anoniem
Door jh81: De enige logische actie.
Als je niet te vertrouwen bent met dergelijke gegevens, dan ga je maar wat anders doen.

Ik weet niet of dit de enige logische actie is..

Het standpunt van Amazon is nu, 'wij zijn niet schuldig het zijn enkele medewerkers'. Dit is makkelijk gezegd. Dan ben ik zeer benieuwd naar de maatregelen die Amazon toepast om dit soort praktijken/situaties te voorkomen. En wat is het recruitmentbeleid van Amazon? Want ondanks dat het uiteraard nooit te voorkomen is, is het zeker te minimaliseren. Het blijkt in dit geval niet een enkele medewerker te zijn, maar meerdere medewerkers. En daarbij is het niet de eerste keer dat medewerkers van Amazon gegevens zonder toestemming verstrekken aan derden. Waarom doen Amazon medewerkers dit toch steeds?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.