image

Politie pakt duo op voor bankhelpdeskfraude, phishing en WhatsAppfraude

maandag 14 december 2020, 14:54 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft afgelopen vrijdag twee verdachten van 17 en 19 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude, phishing en WhatsAppfraude. Eén van de verdachten kwam begin dit jaar wegens phishing en oplichting via Marktplaats in het vizier van de politie.

Uit het onderzoek bleek dat de vrijdag aangehouden verdachten zich op grote schaal met allerlei soorten fraude en phishing zouden hebben beziggehouden. Ze worden verdacht van WhatsAppfraude, phishing, smishing en bankhelpdeskfraude. Zo zouden de twee sms-berichten hebben verstuurd waarin de ontvanger werd verteld dat er nog verzendkosten voor een pakketje moest worden betaald. Ook belden ze mensen waarbij ze zich voordeden als bankmedewerker en vertelden dat het geld naar een "kluisrekening" moest worden overgemaakt.

Na aanhoudingen van het duo zijn in Den Haag doorzoekingen verricht waarbij onder andere tientallen gegevensdragers, contant geld en een auto in beslag zijn genomen. De 17-jarige verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte. De hoofdverdachte wordt morgen aan de rechter-commissaris voorgeleid. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.