image

Melden van kwetsbaarheden in CoronaMelder beloond met tickets en hoodies

donderdag 21 januari 2021, 08:35 door Redactie, 8 reacties
Laatst bijgewerkt: 21-01-2021, 13:30

Gisteren is het ministerie van Volksgezondheid om 13:37 uur het bug bounty-programma voor de CoronaMelder-app gestart, zoals Security.NL eerder al aankondigde. Onderzoekers die aan het programma deelnemen worden beloond voor het melden van kwetsbaarheden in de corona-app.

De beloningen zijn afhankelijk van de ernst van de gevonden kwetsbaarheden, variërend van een hoodie tot tickets voor MCH2021, een non-profit outdoor hackerfestival, zo laat het ministerie in een uitleg over het programma weten. Voor het melden en afwerken van de bugmeldingen wordt er samengewerkt met het platform van securitybedrijf Zerocopter.

Alleen uitgenodigde hackers en onderzoekers kunnen aan het bug bounty-programma deelnemen. "Alle ethisch hackers die aangesloten zijn op ons platform worden gecontroleerd op vaardigheden (1337 skillz), reputatie en het vermogen om een duidelijk rapport in te dienen. Daarnaast doen we ook een ID verificatie voor dat je toegang krijgt tot de bug bounty programma's", aldus het securitybedrijf.

Reacties (8)
21-01-2021, 08:49 door Anoniem
Kortom: een ander het werk laten doen wat voor introductie uitgevoerd had moeten zijn en denken met een paar hoodies daarvoor te betalen.

Zo kennen we onze overheid weer!
21-01-2021, 09:48 door Anoniem
Door Anoniem: Kortom: een ander het werk laten doen wat voor introductie uitgevoerd had moeten zijn en denken met een paar hoodies daarvoor te betalen.

Zo kennen we onze overheid weer!

De geldpot is leeg omdat ze een kapitaal hebben uitgegeven aan de ontwikkeling en nu blijkt dat het product niet goed is. De overheid werkt met aanbesteden: ze hebben een vast potje en daar moet een aannemer aan gekoppeld worden. Het eindresultaat (of dat achteraf telkens het budget overschreden wordt, is helemaal niet belangrijk. De ambtenaren worden beoordeeld of ze de initiele aanbesteding goed (lees: binnen het budget) gedaan hebben

Dat is niet hetzelfde als het bedrijfsleven wat op zoek gaat naar een bewezen product en dan over de prijs gaat onderhandelen, en zo nodig toch naar de concurrent overstapt als men woekerprijzen vraagt.

Daarom blijven IT projecten bij de overheid ook falen.
21-01-2021, 10:08 door Anoniem
Door Anoniem: Kortom: een ander het werk laten doen wat voor introductie uitgevoerd had moeten zijn en denken met een paar hoodies daarvoor te betalen.

Zo kennen we onze overheid weer!

Ben ik het niet mee eens. Het bedrijf waarvoor ik werk doet dit ook voor de applicaties die wij maken. Het gebeurt na architectuur en code reviews en de interne white en blackbox security testen. Het is de volgende stap om een veiliger applicatie te krijgen. Je wilt je applicatie zo veilig mogelijk krijgen, en dit is een volgende stap.
21-01-2021, 11:03 door Anoniem
Prima om dit te doen. Beetje oubollig nerdie tijdstip om dat om 13.37 te doen. Dan heb je mi echt last van bejaarde nerd humor.

Ik neem aan dat ze bij iedere melding van een nieuwe bug/lek ook de leveranciers en de beveiligingstesters in gebreke gaan stellen?
21-01-2021, 11:29 door Anoniem
Door Anoniem: Kortom: een ander het werk laten doen wat voor introductie uitgevoerd had moeten zijn en denken met een paar hoodies daarvoor te betalen.

Zo kennen we onze overheid weer!
Goedkoop en makkelijk scoren met deze comment. Er zitten vrijwel altijd kwetsbaarheden en bugs in software na release. Dat ontkennen en bijdragen van buitenaf niet omarmen is alleen maar schadelijk, want het neemt kwetsbaarheden die er zijn niet weg.

Natuurlijk kun je het er bij ernstige kwetsbaarheden over hebben of de overheid dit van te voren had kunnen en/of moeten weten, maar dat is helaas niet altijd realistisch of haalbaar.,
21-01-2021, 20:03 door Anoniem
Door Anoniem: Kortom: een ander het werk laten doen wat voor introductie uitgevoerd had moeten zijn en denken met een paar hoodies daarvoor te betalen.

Zo kennen we onze overheid weer!

Wat een complete onzin - je hebt niet eens de moeite gedaan om op Google te zoeken - https://github.com/minvws/nl-covid19-notification-app-coordination/tree/master/privacy/Duidingsrapportage

Allerlei pentests en Code Audits publiek gepubliceerd!
21-01-2021, 20:39 door Anoniem
Persoonlijke en medische informatie van ten minste tienduizenden mensen die zich lieten testen op corona zijn niet goed beveiligd, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

Het gaat om gevoelige persoonsgegevens en medische gegevens, die zijn gedeeld in een WhatsApp-groep met 300 leden en toegankelijk waren in een slecht beveiligde database. Volgens experts is er sprake van een datalek en wordt de privacywetgeving hiermee overtreden.

De gegevens zijn van klanten van het testbedrijf U-Diagnostics. Het gaat om bijvoorbeeld toeristen die via TUI of Corendon een vakantie boekten, werknemers van voedingsmiddelenconcern Ahold, spelers van FC Utrecht, huisartsenpraktijken en zorginstellingen. Ook het ministerie van Defensie laat militairen die uitgezonden worden testen bij U-Diagnostics. In een reactie op de berichtgeving van Nieuwsuur, laat het ministerie weten de coronatests voor militairen per direct te hebben opgeschort en een melding te hebben gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Omvangrijk datalek
Geboortedata, paspoortnummers, BSN-nummers, e-mailadressen, reisbestemmingen en testuitslagen van al deze mensen zijn op eenvoudige wijze in te zien door derden. Er bestaat het risico van oplichting, fraude en chantage als persoonsgegevens in verkeerde handen vallen. Nieuwsuur raadpleegde verschillende deskundigen. Zij spreken van een omvangrijk datalek, omdat het gaat om veel en bovendien gevoelige persoonsgegevens.

Bron: Nos.nl
21-01-2021, 21:16 door Anoniem
Vergeet niet dat er voor de Corona App een aparte noodwet is van minister de Jonge. Ik zou die goed lezen voordat je meedoet aan zoiets. Dat ze om je ID vragen voor je mee mag doen is al geen goed teken. Het heeft alle schijn van een juridisch dichtgetimmerde doofpot om kwetsbaarheden in te laten verdwijnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.