image

Privédata 2,2 miljoen gebruikers datingsite MeetMindful gelekt op internet

maandag 25 januari 2021, 10:47 door Redactie, 1 reacties

Bij een aanval op datingsite MeetMindful zijn de privégegevens van ruim 2,2 miljoen gebruikers gestolen en vervolgens op internet gelekt. Het gaat om namen, e-mailadressen, woonplaats, lichaamskenmerken, datingvoorkeuren, burgerlijke staat, geboortedatum, ip-adres, via bcrypt gehasht wachtwoord en Facebookgebruikersnaam en -authenticatietokens, meldt ZDnet. Berichten, foto's, bekeken profielen of andere persoonlijke informatie met betrekking tot matches zijn niet in handen van de gebruiker gekomen.

Volgens MeetMindful maakte de aanvaller misbruik van een kwetsbaarheid om de gebruikersgegevens, die zo'n zes maanden oud zijn, te stelen. Om wat voor beveiligingslek het precies gaat laat de datingsite niet weten, maar het probleem is inmiddels verholpen. Alle gedupeerde gebruikers zijn door de datingsite ingelicht. Daarnaast worden gebruikers uit voorzorg opgeroepen om hun wachtwoord te wijzigen.

Verder meldt MeetMindful dat het actief de systemen en procedures gaat nalopen om herhaling in de toekomst te voorkomen en is de beveiliging op alle servers en binnen de applicatie aangescherpt. Details worden echter niet gegeven.

Reacties (1)
25-01-2021, 21:09 door Anoniem
Lijkt wel CoronIT en HPzone Light.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.