image

Androidmalware beantwoordt WhatsAppberichten met malafide link

maandag 25 januari 2021, 13:37 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers hebben malware voor het Androidplatform ontdekt die inkomende WhatsAppberichten met een malafide link beantwoordt om zich zo verder te kunnen verspreiden. Volgens het antwoord dat de afzender van het WhatsAppbericht ontvangt kan hij een smartphone winnen door de gelinkte applicatie te installeren.

De link wijst naar een malafide website die zich als de Google Play Store voordoet en een zogenaamde app van Huawei aanbiedt. Om de malafide app te kunnen installeren moeten gebruikers het installeren van apps van onbekende bronnen toestaan. Zodra de app is geïnstalleerd vraagt die om aanvullende permissies om in de achtergrond te draaien en zich boven andere apps te kunnen plaatsen.

Zodra het besmette toestel een WhatsAppbericht ontvangt verstuurt de malafide app automatisch een antwoord terug met een link naar de eerder genoemde malafide website, meldt beveiligingsonderzoeker Lukas Stefanko die over een WhatsAppworm spreekt. De onderzoeker adviseert Androidgebruikers om alleen apps van de Google Play Store te downloaden.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.