image

Coronadashboard overheid uitgebreid met vaccinatiegegevens

dinsdag 26 januari 2021, 13:37 door Redactie, 5 reacties

Het coronadashboard van de overheid is uitgebreid met vaccinatiegegevens. Het dashboard laat vanaf nu ook informatie zien over onder andere het aantal gezette prikken en over de verwachte leveringen van vaccins. De komende weken worden meer vaccinatiegegevens aan het dashboard toegevoegd, waaronder gegevens over de vaccinatiebereidheid en de vaccinatiegraad. De vaccinatiecijfers worden dagelijks bijgewerkt.

Het coronadashboard geeft cijfers over de ontwikkelingen van corona in Nederland, zoals het aantal positieve testuitslagen en besmettelijke personen, het reproductiegetal, sterfte, ziekenhuisopnames, klachten bij huisartsen, intensive care-opnames en het aantal virusdeeltjes in het rioolwater. Ook bevat de dashboard cijfers, op basis van een steekproef, hoeveel Nederlanders de coronamaatregelen steunen en naleven.

"Burgers, beleidsmakers en wetenschappers kunnen zo in één oogopslag zien wat de stand van zaken is rond de verspreiding van het coronavirus. Met de combinatie van actuele gegevens op het dashboard kan het virus sneller en preciezer worden opgespoord en bestreden", aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Reacties (5)
26-01-2021, 14:58 door Anoniem
Sinds 20 december daalt de grafiek van besmettingen gestaag en het aantal geteste mensen omhoog.
Je zou dan normaal kunnen concluderen dat het allemaal wel mee valt.
De "engelse' en 'zuid-afrikaanse' variant zouden echter zo gevaarlijk zijn dan we nu niet meer mogen wandelen na werktijd en avondeten.
Iedereen moet nu in een korter tijdsbestek boodschappen doen, dan heb je toch juist meer mensen tegelijk in de supermarkt?
Meer mensen tegelijk in de supermarkt, is ook meer mensen in de parkeergarage, en op de weg. nog meer contact mogelijkheden.
Meer piek aankopen, dus meer kans dat een product uitverkocht raakt, en dan moet je nog een keer naar de supermarkt, of een andere supermarkt, nog meer contactmomenten dus...

En dit allemaal om minder contactmomenten te hebben? Dat is een beetje Amerikaanse logica.. bommen gooien voor vrede.
"nee, het moet echt voor 2100u zijn hoor, anders heeft het geen nut'...

Wat gaan we doen als Covid19 straks opgevolgd wordt door MERS21 of SARS22 ? (beide ook corona-virussen) waar we eerder ook al te maken mee hebben gekregen (en ogenschijnlijk niets van geleerd hebben). Blijven we dan binnen tot kerst 2023? Of mogen we net als dit jaar nog wel op zomervakantie, terwijl het RIVM wist dat spanje en frankrijk broeihaarden waren, toevallig net de landen waar 50% van de nederlanders naar vakantie ging? Of was dat omdat de EU vond dat een paar doden meer niet zo belangrijk was als toerisme inkomsten voor de mediteriaanse landen?
26-01-2021, 16:20 door Anoniem
Overheid zet vol in op het einddoel. Gedwongen vaccinatie d.m.v. uitsluiten van mensen die zich niet willen laten vaccineren.

Sinds 2018 al onderdeel van de agenda van de europese commissie.
26-01-2021, 22:13 door Anoniem
Door Anoniem: Overheid zet vol in op het einddoel. Gedwongen vaccinatie d.m.v. uitsluiten van mensen die zich niet willen laten vaccineren.

Sinds 2018 al onderdeel van de agenda van de europese commissie.
Goede vooruitziende blik van de EC. Ik wil ook zo'n glazen bol. Dan kan ik eens een keertje de toto winnen.
27-01-2021, 16:35 door Anoniem
Door Anoniem: Overheid zet vol in op het einddoel. Gedwongen vaccinatie d.m.v. uitsluiten van mensen die zich niet willen laten vaccineren.

Sinds 2018 al onderdeel van de agenda van de europese commissie.
Wat is uw bezwaar tegen vaccinaties?
28-01-2021, 18:41 door Anoniem
Iedereen moet nu in een korter tijdsbestek boodschappen doen, dan heb je toch juist meer mensen tegelijk in de supermarkt?
Incidenteel mogelijk wel. Maar verreweg op de meeste plekken niet.
De meeste winkels/supermarkten zijn normaal ook niet meer na 9 uur s avonds open.
Daarbij zijn hier de supermarkten al een tijdje vanaf 7 uur 'sochtends al open, terwijl dit normaal 8 uur 's ochtends is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.