image

Ring werkt samen met tweeduizend brandweer- en politiekorpsen in de VS

maandag 1 februari 2021, 10:37 door Redactie, 3 reacties

Meer dan tweeduizend politie- en brandweerkorpsen in de Verenigde Staten doen mee aan een programma van Amazons Ring zodat beelden van deurbelcamera's eenvoudig bij burgers kunnen worden opgevraagd. Dat meldt de Financial Times op basis van cijfers die door Amazon zijn openbaar gemaakt. Vorig jaar werden er bijna twaalfhonderd korpsen op het programma aangesloten.

De Ring-deurbelcamera beschikt over een sensor die bij beweging beelden opneemt en biedt de mogelijkheid om beelden via een app op afstand te bekijken. Ring biedt politiekorpsen een algemeen overzicht van waar de camera's actief zijn. In het geval van een misdrijf kan de politie bij Ring een verzoek tot de beelden indienen. Ring stuurt vervolgens een e-mail aan de betreffende eigenaar. Die kan het verzoek vervolgens toestaan of weigeren.

Ring biedt daarnaast een app genaamd Neighbors waarmee bewoners en buurten onderling beelden en waarschuwingen kunnen uitwisselen. Politiekorpsen en agenten kunnen aan de groepen van deze app worden toegevoegd. In het geval videobeelden nog niet zijn gedeeld, kunnen agenten die via een apart portaal en kaart opvragen. Agenten kunnen een bepaalde tijd en gebied opgeven. Vervolgens stuurt Ring naar iedereen binnen het gebied een e-mail met een bericht van de politie.

Vorig jaar werden beelden en video's met betrekking tot ruim 22.000 incidenten door Amerikaanse politie- en brandweerkorpsen bij Ring-gebruikers opgevraagd. Amazon heeft geen cijfers over 2019 bekendgemaakt. Daarnaast kunnen autoriteiten de beelden ook vorderen wanneer een Ring-gebruiker weigert mee te werken. Vorig jaar kreeg Amazon met 1900 dagvaardingen te maken. Een stijging van honderdvijftig procent ten opzichte van 2019. Van de 1900 dagvaardingen die het bedrijf vorig jaar ontving ging het in 1610 gevallen om zoekbevelen waarbij zowel videobeelden als gebruikersgegevens kunnen worden opgevraagd.

Vorige maand introduceerde Ring als preview end-to-end versleuteling van beeldmateriaal. Hierdoor zijn de bij Ring opgeslagen alleen voor gebruikers toegankelijk. Gebruikers moeten dit echter wel zelf inschakelen. Standaard staat end-to-end encryptie namelijk uitgeschakeld. De feature wordt nu nog getest. Wanneer die voor alle gebruikers beschikbaar komt is nog onbekend.

Reacties (3)
01-02-2021, 11:26 door Anoniem
De eerste vraag... waarom zou ring mijn email address moeten hebben? Nergens voor nodig.
Daarnaast kunnen autoriteiten de beelden ook vorderen wanneer een Ring-gebruiker weigert mee te werken.
Dat krijg je dus van 'aanmelden'. Als je beelden beschikbaar wilt stellen, kun je dat altijd nog wel eens doen als het nodig is. Zonder aanmelding.

Is het een NSA, CIA of FBI afsplitsing om mensen beter in te gaten te kunnen houden?
01-02-2021, 12:27 door Anoniem
De voorwaarden van Ring zijn op heel veel punten in strijd met de AVG, al helemaal als ze op de openbareweg kijken.

- Delen data met Amazon, Amazon mag zo'n beetje alles met die data doen wat ze leuk vinden, cq geld aan kunnen verdienen.
- Verzamelen ook heel veel meta-data
- Data wordt buiten de EER opgeslagen en verwerkt.
- Mensen in beeld worden niet geïnformeerd, laat staan dat ze op de hoogte zijn van de extreem langen en complexe voorwaarden. (heel soms is een een stickertje ' camera-toezicht' aangebracht.)

Hoe kan het dat een product wat voor het overgrote deel illegaal wordt ingezet nog te koop is? Waarom doet de AP niets?
01-02-2021, 12:59 door Anoniem
Een goedkoop produkt. In alle opzichten. Wel een goede strategie van Ring door hun troep bij Walmart voor een habbekrats aan te bieden. Een waar winkelparadijs voor meestal volstrekte digibeten die ook wel 'een mooi cameraatje voor een mooi prijsie' willen, net als hun buren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.