image

EU gaat werken aan ontwikkeling van Europees coronapaspoort

vrijdag 26 februari 2021, 11:15 door Redactie, 32 reacties

De Europese Unie gaat werken aan de ontwikkeling van een Europees coronapaspoort, zoals een oplossing die nationale vaccinatiecertificaten in de hele EU laat werken zoals met de verschillende corona-apps het geval is. Gisteren en vandaag overleggen de EU-leiders over de coronapandemie.

"Wij vragen om verder te werken aan een gezamenlijke aanpak inzake vaccinatiebewijzen en zullen op deze kwestie terugkomen", zo stelt de Europese Raad in een gezamenlijke verklaring die gisteren werd gepubliceerd. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen meldt op Twitter dat er met de zomer in aantocht naar een gezamenlijke aanpak moet worden gezocht voor de invoering van "vaccinatiecertificaten".

In een nieuwe tweet die net verscheen wordt de ontwikkeling van een Europese oplossing voor vaccinatiecertificaten genoemd. De Europese Commissie zal zich hierbij op de ontwikkeling van een gemeenschappelijke standaard richten, zodat nationale coronapaspoorten straks in de hele EU werken. Von der Leyen stelde dat er nog met name politieke vragen zijn rond de invoering van een coronapaspoort. "Maar op EU-niveau denk ik dat we ze moeten gebruiken om het functioneren van de interne markt te garanderen", merkte ze op.

Volgens premier Rutte kan een vaccinatiepaspoort in de toekomst nut hebben. "We moeten daar in Nederland echt nog het debat over voeren. Er hangt een aantal fundamentele vragen omheen", zo laat hij tegenover het ANP weten. Het gaat dan bijvoorbeeld in hoeverre gevaccineerde mensen andere personen kunnen besmetten. De Duitse bondskanselier Angela Merkel vertelde na het overleg dat alle EU-leiders het erover eens zijn dat er een digitaal coronapaspoort voor de zomer moet komen. De ontwikkeling hiervan zal nog zeker drie maanden in beslag nemen, stelde Von der Leyen.

Leden van het Europees Parlement roepen ook op tot de invoering van een coronapaspoort wanneer blijkt dat gevaccineerde personen het virus niet verspreiden. De parlementsleden stellen dat een vaccinatiecertificaat onderdeel van een nieuwe EU-strategie voor duurzaam toerisme moet worden.

"Het is te vroeg om van een regeling te spreken. Er zijn nog steeds geen absolute zekerheden over het effect van de vaccinaties op de besmettelijkheid", reageerde Rutte tegenover Trouw. "Ook in Nederland moeten we er nog een debat over voeren. In ons land, waar de medisch- ethische vraagstukken altijd zwaar worden gewogen, ligt er nog een aantal fundamentele vragen die we nog onvoldoende hebben uitgeboord."

Image

Reacties (32)
26-02-2021, 11:43 door Reinder
Het is zo jammer altijd als waarschuwende burgers die eerst maandenlang als aluhoedjes en complotdenkers zijn weggezet in de media achteraf gelijk krijgen.
26-02-2021, 11:49 door Anoniem
Wat is de beweegreden om nu (2021) met een coronapaspoort op de proppen te komen?

Om memsen (lokaal) meer bewegingsvrijheid te geven, of omdat de zomervakantie er snel aankomt en (Zuid-)Europa om toeristen zit te springen.
26-02-2021, 12:46 door Anoniem
Hallo Reinder,

En wat nu zei Pichegru?

#sockpuppet
26-02-2021, 12:55 door Anoniem
Het is volslagen nutteloos dit.

Indien zwakkeren en ouderen eenmaal gevaccineerd zijn en de zorg niet meer overbelasten dan kan de rest de ziekte gewoon doormaken op dezelfde manier als dat we met z'n allen elk jaar met de griep doen, en hoeven we dus niet te gaan discrimineren, beperken en voorschrijven.

Dan kan alles gewoon weer zoals het voor de uitbraak ging. Waarom deze gedachteloze poppenkast?
26-02-2021, 12:56 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is de beweegreden om nu (2021) met een coronapaspoort op de proppen te komen?

Om memsen (lokaal) meer bewegingsvrijheid te geven, of omdat de zomervakantie er snel aankomt en (Zuid-)Europa om toeristen zit te springen.

Het laatste speelt mee, uiteraard. Economische belangen. EU is scheefgegroeid als een gedeeltelijke douane unie etc.

Eerste obstakel is dat er simpelweg nog niet genoeg vaccins zijn. De bezwaren om mensen toe te laten en dus ook anderen uit te sluiten terwijl je ze tegelijkertijd de middelen onthoudt om 'er bij te horen'. Dat betekent nogal wat...

Van nog fundamenteler belang is dat het principe: Iedereen hoort er bij, wordt losgelaten op basis van een situatie van de dag, zonder dat hier een overkoepelend criteria of principe voor bestaat. Er is dus totaal geen houvast voor de toekomst wat voor besluiten we nog meer kunnen verwachten dat groepen mensen er 'eenvoudig' niet meer bij horen... En eenmaal losgelaten kan je ook niet zomaar meer naar het principe terug...

Daar komt nog bij dat een grens wordt losgelaten en er geen nieuwe voor in de plaats komt... Die grens lag bij de bordjes: Voor ... verboden. Dat en alles wat verder ging was taboe. Dat is het niet meer. Wat nog wel taboe is? Niemand weet het... Dit zijn uiterst onzekere tijden...
26-02-2021, 14:40 door majortom - Bijgewerkt: 26-02-2021, 15:19
Oftewel we krijgen de verplichting om te vaccineren omdat je anders niet meer mee mag doen (dat coronapaspoort gaat uiteindelijk veel verder reiken dan alleen toerisme)

Oftewel, omdat eea voor de zomer al moet zijn ingevoerd, hebben de mensen die nog niet voor inenting in aanmerking zijn gekomen gewoon pech.

Oftewel waarschijnlijk worden alle vaccinatiedatabases van alle Europsese landen ontsloten om toegang te geven aan de app.

Oftewel verplichte centrale registratie van de vaccinatie om mee te mogen doen.

Oftewel Android/Apple smartphone verplicht.

Voldoe je niet aan een van deze voorwaarden: pech gehad.
26-02-2021, 16:49 door Anoniem
Door majortom: Oftewel we krijgen de verplichting om te vaccineren omdat je anders niet meer mee mag doen (dat coronapaspoort gaat uiteindelijk veel verder reiken dan alleen toerisme)

Oftewel, omdat eea voor de zomer al moet zijn ingevoerd, hebben de mensen die nog niet voor inenting in aanmerking zijn gekomen gewoon pech.

Oftewel waarschijnlijk worden alle vaccinatiedatabases van alle Europsese landen ontsloten om toegang te geven aan de app.

Oftewel verplichte centrale registratie van de vaccinatie om mee te mogen doen.

Oftewel Android/Apple smartphone verplicht.

Voldoe je niet aan een van deze voorwaarden: pech gehad.

Lekker rustig toch?

Geen drukte om je heen, omdat alle gevaccieerde mensen naar festivals of hun vakantiebestemming afgereisd zijn (met mogelijke nieuwe infectiehaarden als gevolg)
26-02-2021, 22:19 door Anoniem
Door Anoniem: Het is volslagen nutteloos dit.

Indien zwakkeren en ouderen eenmaal gevaccineerd zijn en de zorg niet meer overbelasten dan kan de rest de ziekte gewoon doormaken op dezelfde manier als dat we met z'n allen elk jaar met de griep doen, en hoeven we dus niet te gaan discrimineren, beperken en voorschrijven.

Dan kan alles gewoon weer zoals het voor de uitbraak ging. Waarom deze gedachteloze poppenkast?

Het is blijkbaar te beseffen dat we niet alleen op de wereld zijn. Als je alleen thuis blijft zitten dan heb je zo’n paspoort niet nodig. Wil/moet je reizen, zeker naar het buitenland, dan wens ik je veel sterkte je bestemming te bereiken.
27-02-2021, 07:09 door Anoniem
Goed. De vaccinatie is niet vrijwillig meer.
What else is new?
27-02-2021, 09:24 door Anoniem
Door Reinder: Het is zo jammer altijd als waarschuwende burgers die eerst maandenlang als aluhoedjes en complotdenkers zijn weggezet in de media achteraf gelijk krijgen.

Misschien had de overheid deze ideeën niet eens als de complot denkers hun niet op dit idee hadden gebracht...
27-02-2021, 09:30 door Anoniem
Door Anoniem:Dan kan alles gewoon weer zoals het voor de uitbraak ging. Waarom deze gedachteloze poppenkast?

Zie daar het waanidee, gevoed door politici in verkiezingstijd, dat alles weer terug naar het oude zal gaan als een grote groep gevaccineerd is.

Als het niet zo tragisch was, zou ik krom liggen van het lachen. LoL.

Ga er maar rustig van uit dat dit virus, en diens varianten, de komende decennia nog wel bij ons blijven. En elke variant zal beter gewapend zijn tegen de bestaande vaccins. Dus een nieuwe wapenwedloop komt eraan. De memsheid tegen dit virus.
We zullen met enige regelmaat een nieuw vaccin nodig hebt, of vaker een nieuwe uitbraak meemaken.
Zeker in de winter maanden.

Het gevolg:

Vaker/meer thuis werken.
Minder reizen in Europa en daar buiten.
Minder massale bijeenkomsten op congressen of festivals.

Dat zal de nieuwe norm moeten worden.
Zo niet, dan vrees ik het ergste.

Maar ja, de mens is nu eenmaal hard leers.
Dus is het wachten op de volgende uitbraak.
En tot die tijd allemaal de kop in het zand steken. En denken aan betere tijden.
27-02-2021, 10:54 door Anoniem
Never let a good crisis go to waste. De hele "crisis" was de EU in geen velden of wegen te bekennen maar nu gaan ze opeens onze vakanties "redden" met een fantastisch vaccines macht frei papiertje. Zodra er een digitaal europees systeem is dan kun je er vergif op innemen dat het voor steeds meer zaken zal worden gebruikt. Onze europese technocraten hebben bijvoorbeeld ook de mond vol van "nepnieuws", het zal dus slechts een kwestie van tijd zijn dat er een nieuwe hack of beïnvloedingscrisis komt tijdens belangrijke verkiezingen. Europees Internet Passport to the rescue!

Maar nu eerst nog even de corona"crisis". Iedereen dus aan de placeboprik zodat niemand niet meer bang hoeft te zijn en de bedrijvigheid weer los kan, terwijl er eigenlijk niks is veranderd, want het gros heeft lichamelijk geen last van covid en de verzwakte ouderen zullen de volgende griepgolf alsnog niet overleven (of sterven mogelijk zelfs door het vaccin). Wat wel verandert is het precedent. Bij ieder nieuw virus of mutatie daarvan moet je straks worden bijgeprikt wil je aanspraak maken op je grondrechtelijke vrijheden. Die rechten blijken ineens voorwaardelijk en voorzien van plichten.

Dit gaat al lang niet meer om gezondheid, dit gaat om macht, geld en het in uitbreiden van mondiale en regionale politieke structuren. Het middel is het gros van de mensheid kunstmatig te beperken, vul zelf maar in voor welke specifieke doelen.
Ze zullen deze situatie zo'n 5 tot 10 jaar weten te rekken totdat de misleiding een halt wordt toegeroepen door de vele rechtszaken en mogelijke opstanden die zullen volgen.

Het gezondheidsfascisme moet direct stoppen. Laat de wereld niet vervallen tot de wappies tegen de zwakkies terwijl de elitaire rijke stinkerds dit allemaal al lang en breed hebben gepland. Laat je lekker vaccineren als je wilt, maar weiger het coronapaspoort, weiger de testen, weiger vanaf nu alle maatregelen. Alleen als de burger gezamenlijk de tirannie een halt toe roept is er nog een kans. Als we falen dan hoef je alleen maar naar China te kijken om te zien hoe het er hier straks aan toe zal gaan.
27-02-2021, 11:04 door Anoniem
CDU is opgericht door mensen uit het nazi verzet tijdperk, die zouden zich om moeten draaien in hun graf
27-02-2021, 11:39 door Anoniem
Goede zaak dit! (als ze tenminste een beetje opschieten)

Immers iedereen vaccineren duurt nog maanden. Mogelijk wel een jaar.
Maar we willen graag de economie zo snel mogelijk weer opstarten, maar dan wél veilig!!!

Dankzij zo'n coronapaspoortpaspoort kan daar snel mee worden begonnen:
alle winkels/horeca kunnen dan onmiddellijk open voor wie een coronapaspoort kunnen tonen, en ook reisorganisaties e.d. kunnen weer beginnen, etc.

Daarom: perfect idee gewoon, zo'n coronapaspoort.
Doe je dit niet, dat dan ben je als overheid onveilig bezig, want dan lopen er weer tal van niet-gevaccineerden corona op.
Dit wil je niet omdat:
- een aantal daarvan in het ziekenhuis belandt en men nog lang last kan hebben van de schade aan het lichaam
[vergelijk: iemand die in elkaar wordt geslagen herstelt op den duur grotendeels vaak ook wel weer, maar daarom staat de overheid nog niet toe dat de één de ander letsel berokkend. Daarom waakt de overheid er d.m.v. regels ook voor dat we elkaar niet besmetten]
- iemand aan corona zou kunnen overlijden
- duur repatriëren van coronapatienten uit het buitenland doen we niet meer
- alles wat ik nog vergeten ben
27-02-2021, 12:43 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 27-02-2021, 12:44
Door Anoniem: Goed. De vaccinatie is niet vrijwillig meer.
What else is new?

Meer kletspraat zoals van jou!

Afgelopen woensdag kreeg ik de UITNODIGING OP VRIJWILLIGE BASIS om mij te laten vaccineren.
Dus de keuze om mij al of niet te laten vaccineren.

Zal ik de eerste alinea van de brief van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu speciaal voor jouw met kletspraat dichtgeslibde oren citeren?

HIER:

Betreft Uitnodiging vaccinatie tegen corona

Geachte heer/mevrouw,

Met deze brief nodig ik u uit voor de vaccinatie tegen corona. Mensen die
meer risico lopen om ernstig ziek te worden van corona, kunnen zich als
eerste laten vaccineren.

.....

Met vriendelijke groet,

(handtekening)

(naam), arts,
Programmamanager coronavaccinatie RIVM

Helder of niet?

Dus klets voortaan minder of bij voorkeur helemaal niet uit je nek. En als je de aandrang voelt om toch te roeptoeteren, te zwammen doe dat dan - eveneens bij voorkeur - elders.

P.s. Een vaccin tegen de zwetsinfluenza, de kletsgriep, ja dat zou verplicht gesteld moeten worden!!
27-02-2021, 14:02 door majortom - Bijgewerkt: 27-02-2021, 14:05
Door Staewoldt:
Door Anoniem: Goed. De vaccinatie is niet vrijwillig meer.
What else is new?

Meer kletspraat zoals van jou!

Afgelopen woensdag kreeg ik de UITNODIGING OP VRIJWILLIGE BASIS om mij te laten vaccineren.
Dus de keuze om mij al of niet te laten vaccineren.
Het lijkt vrijwillig maar dat is het natuurlijk niet. We gaan nu van de vaccinatie-drang naar de vaccinatie-dwang. Immers, je wordt buitengesloten van de maatschappij als je je niet laat vaccineren of, zoals ik, niet in een centrale vaccinatie (of test) database wil worden opgenomen.

Het gevaar is levensgroot dat mensen de hakken in het zand gaan gooien door dit soort initiatieven, waardoor de 70% vaccinatiegraad die je nodig hebt onder druk komt te staan. Ik betrap mijzelf er ook al op dat de bereidheid tot vaccineren afneemt door dit soort zaken.

Verder, wordt door het invoeren hiervan voordat iedereen kans heeft gehad zich te laten vaccineren (men wil dit immers voor de vakantieperiode geregeld hebben) een tweedeling in de maatschappij gecreeerd.

In ieder geval zou moeten gelden totdat iedereen de kans tot enting heeft gehad: gelijke monniken, gelijke kappen. Dus geen "voordeeltjes" voor mensen die al een vaccinatie hebben gehad (immers, beschermen van de kwetsbaren waarvoor velen in dit land veel opgeven, mag er niet toe leiden dat degenen die zelf niet/minder kwetsbaar zijn en uit solidariteit zich aan de regels houden, dan ook nog eens achteraan in de rij komen te staan (gezien de vaccinatiestrategie).

Verder zou er ook niet een centraal systeem moeten komen (met all kans op data breaches e,d.). Dit is gemakkelijk te decentraliseren en veilig te krijgen (door bijvoorbeeld een digitaal bewijs mbv PKI van een handtekening te voorzien. Een niet digitale variant zou er dan ook moeten komen (op gewaarmerkt papier).

Tenslotte, lock-in bij Google/Apple lijkt me ook niet wenselijk.
27-02-2021, 14:08 door Anoniem
Door Anoniem: Goede zaak dit! (als ze tenminste een beetje opschieten)

Immers iedereen vaccineren duurt nog maanden. Mogelijk wel een jaar.
Maar we willen graag de economie zo snel mogelijk weer opstarten, maar dan wél veilig!!!

Dankzij zo'n coronapaspoortpaspoort kan daar snel mee worden begonnen:
alle winkels/horeca kunnen dan onmiddellijk open voor wie een coronapaspoort kunnen tonen, en ook reisorganisaties e.d. kunnen weer beginnen, etc.

Daarom: perfect idee gewoon, zo'n coronapaspoort.

Ga je dat paspoort ook de hele dag zichtbaar dragen? Zodat anderen weten dat je (nu al!) gevaccineerd bent?
Of alleen als je daar om gevraagd wordt.
En hoe weet je dan van anderen die je tegenkomt dat die "veilig" zijn. Bij de club horen. Al aan de beurt geweest zijn.

De volgende stap: een verplicht armbandje zodat de meeste mensen kunnen zien dat je veilig bent. (of andersom: dat je niet velig bent). Wat weer discriminerend is voor de blinden. Die kunnen niets zien.

Maar je moet toch wat als overheid.
Alles voor het economisch gewin en de persoonlijke bevrediging van het volk.

[Ik blijf wel thuis. Dat is veiliger en rustiger.]
27-02-2021, 15:12 door Anoniem
Ach, fearmongering om mensen aan de vaccinatie te krijgen. Ik moet het allemaal nog eens zien hoor. Laat jullie niet gek maken met iets dat er nog niet is en naar de geluiden die ik doorkrijg zal dat paspoort er nooit komen. Ze kunnen niet leven van de mensen die zich braaf en gehoorzaam laten vaccineren tegenover die dat niet doen.
Merkel zit nu al te smeken bij haar volk om alsjeblieft die vaccinatie te nemen want statistisch gezien is de niet gevaccineerden groep veel en veel groter dan de gevaccineerden en als je als bedrijf het daarvan moet hebben dan kan je beter meteen je failissement aan gaan vragen.
Marktwerking zal het uiteindelijke nut gaan bepalen van de zogenaamde vaccinatie-paspoorten en zover ik kan zien gaan ze er niet komen. Misschien even een periode als schijnvertoning maar na enkele maanden vraagt niemand er meer naar....

zoveelste Klaus Schwab great reset plan in duigen.
27-02-2021, 15:47 door Anoniem
Dan krijgen ze bij elke prik een stempel op hun kaart.
27-02-2021, 16:14 door Anoniem
Nou daar zullen ze wel snel klaar mee zijn dan, aangezien vorig jaar mei al een deal is gesloten voor de levering van COVI-PASS door CPE. De eerste levering van 50 miljoen digitale gezondheids paspoorten is reeds voldaan binnen europa, waaronder aan Nederland.
27-02-2021, 16:58 door Anoniem
Volgens premier Rutte kan een vaccinatiepaspoort in de toekomst nut hebben. "We moeten daar in Nederland echt nog het debat over voeren. Er hangt een aantal fundamentele vragen omheen", zo laat hij tegenover het ANP weten
Rutte en De Jonge die hebben zeer duidelijk gemaakt dat ze geen enkele moeite hebben om te liegen en bedriegen dus komt het vaccinatiepaspoort er. Linksom of rechtsom.
27-02-2021, 21:36 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:Ga je dat paspoort ook de hele dag zichtbaar dragen? Zodat anderen weten dat je (nu al!) gevaccineerd bent?
Of alleen als je daar om gevraagd wordt.

Ik draag mijn vaccinatie registratiekaart nu al gelamineerd aan een koordje om mijn nek.
28-02-2021, 07:34 door Anoniem
Afgelopen woensdag kreeg ik de UITNODIGING OP VRIJWILLIGE BASIS om mij te laten vaccineren.
Dus de keuze om mij al of niet te laten vaccineren.
Hoe kortzichtig kun je zijn...

U heeft geen corona paspoort. U kunt geen boodschappen meer doen.
Maar het spuitje halen is vrijwillig hoor!
28-02-2021, 09:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:Dan kan alles gewoon weer zoals het voor de uitbraak ging. Waarom deze gedachteloze poppenkast?

Zie daar het waanidee, gevoed door politici in verkiezingstijd, dat alles weer terug naar het oude zal gaan als een grote groep gevaccineerd is.

Als het niet zo tragisch was, zou ik krom liggen van het lachen. LoL.

Ga er maar rustig van uit dat dit virus, en diens varianten, de komende decennia nog wel bij ons blijven. En elke variant zal beter gewapend zijn tegen de bestaande vaccins. Dus een nieuwe wapenwedloop komt eraan. De memsheid tegen dit virus.
We zullen met enige regelmaat een nieuw vaccin nodig hebt, of vaker een nieuwe uitbraak meemaken.
Zeker in de winter maanden.

Het gevolg:

Vaker/meer thuis werken.
Minder reizen in Europa en daar buiten.
Minder massale bijeenkomsten op congressen of festivals.

Dat zal de nieuwe norm moeten worden.
Zo niet, dan vrees ik het ergste.

Maar ja, de mens is nu eenmaal hard leers.
Dus is het wachten op de volgende uitbraak.
En tot die tijd allemaal de kop in het zand steken. En denken aan betere tijden.

Je vergeet de belangrijkste: overheids-controle van alle communicatie. Het is nu al niet meer mogelijk om jouw mening via de grote social media's te verspreiden. DE overheid laat dat maar gebeuren. Het lukt straks ook niet meer op het museumplein of het Maliveld. Tenzij je in het straatje past dan gelden die beperkingen niet.
Heel het volk stil en opgesloten dat is de opzet en uitkomst van dit circus.
28-02-2021, 09:03 door Anoniem
Door Rotsmoel:
Door Anoniem:Ga je dat paspoort ook de hele dag zichtbaar dragen? Zodat anderen weten dat je (nu al!) gevaccineerd bent?
Of alleen als je daar om gevraagd wordt.

Ik draag mijn vaccinatie registratiekaart nu al gelamineerd aan een koordje om mijn nek.

Ik het volgnummer aan de binnenkant van mijn arm laten tatoeeren. De ambtenaar zei dat dat het makkelijkste was en dat heb ik toen maar gedaan. Hij weet het toch het beste?
28-02-2021, 09:39 door Anoniem
We worden voor de gek gehouden, en anders houden onszelf wel voor de gek. Corona blijft, in welke variant dan ook, of we vaccineren of niet. Net als de gewone griep is het ding is er, en het gaat niet meer weg. Eens, er is voor mij geen discussie over dat de gevolgen erger kunnen (niet zullen!) zijn dan bij een gewone griep: de gevolgen lopen uiteen van "ik heb er niks van gemerkt" tot mensen die er nog steeds klachten van hebben en mensen die eraan overlijden. Maar ik denk echt dat de gevolgen uiteindelijk steeds minder ernstig zullen worden.

Zie o.a.:
https://nos.nl/artikel/2370489-wetenschappers-coronavirus-gaat-niet-meer-weg.html
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5208153/wat-blijft-er-uiteindelijk-over-van-het-coronavirus
https://www.bd.nl/politiek/plots-kwam-het-besef-dat-corona-blijft-zondag-zei-van-dissel-leer-ermee-leven~a1f8fa7d2/
https://www.nporadio1.nl/binnenland/29834-corona-blijft-waarschijnlijk-nog-jaren-bij-ons-deze-epidemioloog-legt-uit-hoe-we-daarmee-om-kunnen-gaan

Ik vraag me serieus af hoe lang we al deze beperkende maatregelen gaan volhouden in plaats van dat we ermee gaan leren leven.

Maar goed, om op het topic terug te komen. We gaan ons nu allemaal vaccineren en met een koordje om onze nek trots aantonen dat we onze Vaderlandsche Plicht hebben gedaan. En dan mogen we weer naar Spanje op vakantie.
28-02-2021, 09:39 door Anoniem
En hier komt tie weer:
Het geld regeert,
economie boven alles, want daar hangt de welvaart in onze dierbare samenleving -als zijde draadjes- aan vast en daar moeten we voorzichtig mee omgaan, anders worden we terug in de tijd geslingerd van anarchie en barbaren, ieder voor zichzelf.
Zien dat geld ons opnieuw leid en ons een kant op draaft wat ook niet wenselijk is, wordt onbewust genegeerd, want wij mensen hebben geen keuze om ergens anders naar over te stappen zonder slachtoffer  te worden van dé barbaarse oertijd.
De globale economie heeft ons daarmee in de tang als een kwaadaardige tumor.

Eerst onderzoeken of een gevaccineerde alsnog besmettelijk is, word steevast overheen gewalst want de eindconclusie staat bij voorbaat al vast: dat paspoort moet er komen zodat toerisme de staatskassen weer kunnen spekken en onze globale economie (/lees:het kwaadaardige gezwel) weer een slag heeft gewonnen.
28-02-2021, 09:44 door Anoniem
Door Rotsmoel:
Door Anoniem:Ga je dat paspoort ook de hele dag zichtbaar dragen? Zodat anderen weten dat je (nu al!) gevaccineerd bent?
Of alleen als je daar om gevraagd wordt.

Ik draag mijn vaccinatie registratiekaart nu al gelamineerd aan een koordje om mijn nek.

Oooooh Ik kan niet wachten totdat ik mn eigen stervormige smiley van een leuk stofje kan naaien en opspelden als ik naar buiten ga, zodat iedereen kan zien dat ik me -als een brave burger- heb laten inenten. /s
01-03-2021, 12:33 door Anoniem
Vaccin om jou coronaproef te maken begint te meuren. Ik laat me eigen niet vaccineren doe je dat wel dan kan Google analytics. jou overal volgen.
04-03-2021, 05:41 door Anoniem
Vaccin nee niet nodig ik begin er niet aan. Europese Unie is een flop voor iedere gewone burger, Eruit stappen is gewoon de beste optie met andere een NEXIT!!
14-03-2021, 16:55 door Anoniem
1984 is weer stapje dichterbij gekomen ..... het slaafse domme volk laat zich gewillig de electronische ketenen om de polsen/enkels leggen !!
14-03-2021, 16:57 door Anoniem
Wat men de nazi's ooit verweet (totalitaire controle) word alsnog werkelijkheid onder het juk van de EU en hun lokale vazallen (de Jonge, Rutte etc.)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.