image

D66 pleit voor invoering van Europees vaccinatiebewijs

zondag 28 februari 2021, 09:04 door Redactie, 48 reacties

Er moet een Europees vaccinatiebewijs komen dat mensen die zijn gevaccineerd meer vrijheden geeft, net zoals in Israël het geval is, zo stelt D66-leider Sigrid Kaag. "Je kunt toch niet van gevaccineerde mensen verwachten dat ze wachten met leven totdat de laatste prik is gezet?", liet Kaag tijdens haar toespraak op het partijcongres van D66 weten.

"Er lijkt een taboe te liggen op het woord vaccinnatiebewijs. Maar toch is dat precies wat we nodig zullen hebben", stelde Kaag. Ze noemt het vaccinatiebewijs een moderne versie van het gele boekje. "Uiteraard met de garantie van tijdelijkheid, privacy-voorwaarden en het liefst op Europees niveau. Dit is billijk en rechtvaardig."

Onlangs rolde de Israëlische overheid een coronapaspoort uit dat mensen, die zijn gevaccineerd of hersteld van een coronabesmetting, toegang geeft tot sportscholen, theaters, hotels, zwembaden, concerten en synagoges. Betreffende gelegenheden zijn verplicht om de paspoorten van bezoekers te scannen. Personen zonder paspoort mogen niet worden toegelaten. Voor personen zonder smartphone is er een gezondheidscertificaat met streepjescode dat kan worden geprint.

"Laten we als Nederland een voorbeeld nemen aan Israël, waar gevaccineerde mensen weer toegang krijgen tot het maatschappelijk leven. En geef degene die het vaccin nog niet heeft gehad dezelfde vrijheid met een negatieve test in de achterzak", ging Kaag verder. Ze wil dan ook meer vrijheid voor gevaccineerde en geteste burgers. "Wie een vaccin neemt doet iets voor een ander. Beschermt de ander. Net als het dragen van een mondkapje is het een vorm van solidariteit. Laten we dat nu als samenleving gaan belonen."

Reacties (48)
28-02-2021, 09:29 door Anoniem
D66 is geen D van democratie meer... Lijkt meer de D van dictators.

Bovendien, dit is gewoon discriminatie. Gezonden mensen worden pas over 6 maand gevaccineerd. Tot die tijd zijn die mensen dan uitgesloten? Dat lijkt mij geen optie, want je kunt niet eerder vaccineren. En ik ga niet elke 3 dagen laten testen om aan te tonen dat ik geen besmetting heb....

En over een jaar is iedereen gevaccineerd, en is het paspoort niet meer nodig. Maar hebben wel enorm veel geld aan uit gegeven. Dus deze zal dan voor andere zaken gebruikt worden. Want het is zo handig....

Function creep zoals de overheid dat zo goed kan.... Vrijheid is straks geen gemeengoed meer, maar een privilege...

TheYOSH
28-02-2021, 09:35 door Anoniem
Mondkap heeft niets met solidariteit te maken, want je kunt immers een boete krijgen. "Kom, we stoppen iedereen in de gevangenis totdat hij of zij heeft bewezen geen crimineel te zijn". Omgekeerde wereld.
28-02-2021, 09:53 door Anoniem
Best wel ironisch dat Israël de eerste is die zoiets walgelijks invoerd.
Geschiedenis is gedoemd zich te herhalen.

Gaat nou toch 's eerst wetenschappelijk onderzoeken of een gevaccineerde niet meer besmettelijk is ipv daken af te gillen dat zo'n paspoort er sowieso -nutteloos of niet- er moet komen.
28-02-2021, 09:58 door Anoniem
"Wie een vaccin neemt doet iets voor een ander. Beschermt de ander."
Die ander is Big Pharma. Die kunnen, zoals blijkt, uitstekend voor zichzelf zorgen.
Je medemens bescherm je niet door mee te gaan in dit soort brainwash, dit onnatuurlijke pad leidt tot veel pijn en weinig vreugde.
28-02-2021, 10:50 door Anoniem
Wijze woorden van mijn mede posters, waar ik mijn twee centen ook nog wel aan wil toevoegen.

In de politiek is het woord tijdelijkheid een synoniem voor eeuwigheid. Ten tweede, als iemand gevaccineerd is, dan hebben ze toch niets meer te vrezen van een niet-gevaccineerde? Dus een ieder kan toch onmiddellijk toegang krijgen tot het maatschappelijk leven ? Arbitrair een seizoendsgebonden griepprik nemen is wat we altijd gedaan hebben, en zou nog steeds zo moeten blijven. Want Cujona is een griepsoort, mensen !

D66 is een hele enge partij; hoe linkser hoe enger.
28-02-2021, 11:09 door Anoniem
Door Anoniem: Best wel ironisch dat Israël de eerste is die zoiets walgelijks invoerd.
Geschiedenis is gedoemd zich te herhalen.
Ach hou nou toch op, je hebt geen idee waar je over praat.
28-02-2021, 11:27 door Anoniem
Als jij jouw vrijheid zou moeten krijgen door een vaccinatiebewijs dan is er iets serieus mis. Wij zouden sowieso onze vrijheid moeten krijgen! Sorry maar D66 is echt van het padje af.
28-02-2021, 11:29 door Anoniem
Sommige mensen laten zich vaccineren omdat zij overtuigt zijn dat de bijwerkingen op korte of lange termijn minder risicovol zijn dan een besmetting.
Sommige mensen laten zich dwangmatig vaccineren omdat de toekomstige beperkingen bij niet vaccineren te groot zijn.
Sommige mensen laten zich niet vaccineren omdat ze bang zijn voor de bijwerkingen op korte of lange termijn.

Wie gevaccineerd is kan nog steeds worden besmet.
Wie gevaccineerd is en symptomen krijgt moet nog steeds thuisblijven.
Wie gevaccineerd is kan nog steeds een ander besmetten.
Wie gevaccineerd is moet nog steeds een mondkapje dragen.
Wie gevaccineerd is moet nog steeds 1.5m afstand houden enz. enz.

Met het invoeren van een vaccinatiepaspoort is dat plotseling niet meer nodig?

Sommige vinden dat niet gevaccineerden die ziek worden geen toegang mogen hebben tot de gezondheidszorg, eigen schuld, dikke bult.
Dus deze mensen maken ook geen gebruik van de gezondheidszorg als ze ernstige (lange termijn) bijwerkingen ondervinden?

En als het vaccin prima werkt en de gevaccineerden beschermen wat voor nadeel hebben zij dan van de niet gevaccineerden?

Statistisch moeten er 10.000 mensen worden gevaccineerd (met alle kosten en risico's) om 1 dode te voorkomen, tel uit je winst.
28-02-2021, 11:48 door Anoniem
Even geduld.

Wat Israël betreft, Zij moeten eerst bewijzen dat gevaccineerde mensen het virus niet meer krijgen. Daar dit onderzoek lopende is, is enige terughoudendheid wenselijk.

Verder is vind ook overleg op Europees niveau plaats: https://www.europa-nu.nl/id/vlgnbfkls5s4/nieuws/eu_leiders_komen_dichter_bij_akkoord?ctx=vh6ukzb3nnt0&tab=0
28-02-2021, 12:04 door Anoniem
Dus de vakantietrips en festivals deze zomer gaan voornamelijk bezocht worden door de zwakkeren en ouderen die al gevaccineerd zijn. Idem voor de bezoekjes aan de cafe's en restaurants.

Wat is de houdbaarheidsdatum van een vaccinatie of een negatieve test?
Zijn daar al cijfers van bekend?

Zucht.
Het zijn weer eens bijna verkiezingen.
Dan komen de politici weer met de "leuke" ideeen voor hun achterban op de proppen. (Na de verkiezingen zijn ze die weer snel vergeten)

Het is duidelijk dat mw Kaag hier goed over heeft nagedacht.
Hoe hou je anders je achterban tevreden in moeilijke tijden.

Conclusie: D66 is aan het vergrijzen.
28-02-2021, 12:06 door Anoniem
Waar blijft de groepsimmuniteit zonder vaccinatiepaspoort en verdere vrijheidsbeperkende maatregelen, zoals 4350 euro boete bij een "open winkeldeur" en 8000 euro bij "volharding"?

Na de corona-verdwazing ten behoeve van de grote internationale corporaties (o.a. Big Pharma), komt de groene milieu-gekte, die van alle wereldburgers een soort van gekooide ratten zal willen maken. In het verleden vochten we tachting jaar tegen zulk een knechting. Nu hebben we nieuwe Europese Raden van Beroerten en achtereenvolgende tiende penningen. Ook is de Inquisitie als digitale variant weer terug.

Wanneer gaan we weer "terug gewoon" doen? Wanneer kunnen we weer beschikken over wat we doen met eigen lijf en leden? Wie gaat er straks bepalen of voor ons een voltooid levenseinde wacht? Of wil de WEF toch iets anders?

Als alles op z'n beloop gelaten wordt, is de uitkomst wel heel snel bekend. Dag, vrij Europa en andere continenten. Alleen nog vrij voor de Bobo's?

Jodocus Oyevaer
28-02-2021, 12:10 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 28-02-2021, 13:01
EU-of NL vaccinatiebewijs? Onzalig idee.

Ik heb mijn uitnodiging voor inentingen ontvangen vorige week. Op de dag van inenting moet ik een ingevuld formulier meebrengen met daarop verschillende vragen die als daarop met ja wordt geantwoord het gevolg hebben dat de vaccinatie niet doorgaat. Daar zitten medische oorzaken tussen die vragen oproepen of iemand ingeënt kán worden op korte of zelfs langere termijn.

Wat voor gevolgen heeft dat voor mensen die wel willig zijn voor vaccinatie maar om medische redenen (voorlopig) niet gevaccineerd kunnen worden? Krijgen die i.p.v. een paspoort een ratel, zoals in de middeleeuwen lepralijders verplicht moesten gebruiken bij nadering van andere mensen?

Met deze vrijbrief voor geselecteerden voor toegang tot het openbare leven krijgen we nog meer segregatie in de maatschappij en het scherp van de snede wordt vanzelf al boosaardiger van aard.

Met betrekking tot een negatieve testuitslag die voordelen biedt maak ik wel helemaal korte metten...

Het is een schriftelijke bevestiging van 100% schijnveiligheid.
Waarom?
Zo'n bewijs is niet meer waard dan de momentopname waarop zij werd afgegeven. (Feitelijk bestond de waarde zelfs slechts alleen op het moment van de test) Wiskundig geformuleerd: waarde 0 (nul) Dus feitelijk nutteloos en totaal onbetrouwbaar. Het wordt afgegeven op moment X, terwijl het volgende moment Y, dat kan al na een minuut of minder zijn je een coronabesmetting oploopt.

Mw. Kaag behoort te weten dat zij letterlijk - en nu word ik grof - verkiezingspraatjes cq bulls...t verkoopt.
Schaamteloze vertoning D66!

Ik zou overigens een viroloog wel een visie willen horen geven op mijn idee dat het middels een vaccin-paspoort de maatschappij meer openstellen voor gevaccineerden zelfs contra-productief werkt m.b.t. de doelstelling om een groeps-immuniteit te bewerkstelligen.

Als ik straks gevaccineerd ben kan ik toch besmet raken. Echter de door mij verspreidde coronavirussen zijn verzwakt door mijn afweermechanisme, of al gemuteerd. Dus niet-gevaccineerden die ik besmet krijgen Corona in lichtere mate. Door het gesegregeerd houden van niet gevaccineerden middels de lock-down blokkeer je dus de mogelijkheid tot het opbouwen van groeps-immuniteit.

Van iemand die is gespecialiseerd in virologie zou ik op mijn veronderstelling graag een reactie zien.
28-02-2021, 12:23 door Anoniem
Door Anoniem: Best wel ironisch dat Israël de eerste is die zoiets walgelijks invoerd. Geschiedenis is gedoemd zich te herhalen.

Israël heeft de coronacrisis aangepakt als een militaire operatie. Ze snappen daar dat je gezond moet blijven als je omringt bent met vijandelijke buren. Daar kan Nederland, met het getreuzel van het kabinet Rutte, nog wat van leren.

Gaat nou toch 's eerst wetenschappelijk onderzoeken of een gevaccineerde niet meer besmettelijk is ipv daken af te gillen dat zo'n paspoort er sowieso -nutteloos of niet- er moet komen.

The Israeli vaccination campaign is already showing clear signs of success: The number of infections is falling significantly, especially among people older than 60, as preliminary analysis by the Weizmann Institute (preprint) shows.

https://www.dw.com/en/israels-clever-coronavirus-vaccination-strategy/a-56586888


Er is weinig nieuws onder de zon: het inentingsbewijs bestaat allang. Het bekende geelgekleurde Internationaal Bewijs van Inenting of Profylaxe bestaat al sinds 1935. Het werd ingesteld door de Internationale Sanitaire Conventie voor de Luchtvaart van 1933, in Den Haag, mede op sterk aandringen van de vroegere KLM en de Nederlandse regering.

Met de lijnvluchten op voormalig Nederlands-Indië was men in Nederland bang voor het importeren van chorelera, gele koorts en malaria. Het is zelf zo dat nog tot eind jaren vijftig in Rotterdam en de Biesbosch cholera, tyfus en een inlandse vorm van malaria voorkwamen. Het vochtige Nederland is ideaal voor steekmuggen.

Het enige wat Israël anno 2021 gedaan heeft, is een groen vaccinatiepaspoort en een app uitgeven die veel moeilijker te vervalsen zijn dan het oude gele vod, een document dat wat echtheidskenmerken betreft zeker aan een verbetering toe is. Als Nederland verstandig is, werkt het binnen de EU samen om tot een betere oplossing te komen.
28-02-2021, 13:11 door Anoniem
De ster van 2021. Sigrid Kaag. D66.
28-02-2021, 13:18 door Anoniem
En hoe zit het met mensen die op natuurlijke wijze afweerstoffen hebben verworven?
28-02-2021, 13:23 door Anoniem
Als vaccineren verplicht wordt, mag ik dan nog wel zelf kiezen WELK vaccin ik ingespoten krijg ?
Verder kan ik nog heel veel boze dingen opschrijven maar mag ik ZELF KIEZEN uit de inmiddels al 7 verschillende vaccins ?
Bijvoorbeeld een die waarschijnlijk het minste risico oplevert voor mijn medische conditie ?
28-02-2021, 13:41 door Anoniem
Ongefundeerde gevaarlijke demagogie. Kan D66 zich niet eerst wat verdiepen in het onderwerp?

"Er lijkt een taboe te liggen op het woord vaccinnatiebewijs. Maar toch is dat precies wat we nodig zullen hebben"

Waarom dan?

"Wie een vaccin neemt doet iets voor een ander. Beschermt de ander."

Hoezo?

De WHO schrijft op 5 februari in https://www.who.int/news-room/articles-detail/interim-position-paper-considerations-regarding-proof-of-covid-19-vaccination-for-international-travellers :


"(...)countries should not introduce requirements of proof of vaccination or immunity for international travel as a condition of entry as there are still critical unknowns regarding the efficacy of vaccination in reducing transmission(...)"


Dit betekent dat het risco op een (sterke) verhoging van de R-factor als gevolg van dit beleid reëel is, zie https://www.security.nl/posting/689071/niet-vaccinatiebewijs


Disprtortioneel beleid is juridisch al niet houdbaar, dus als we nog in een rechtstaat leven dan maakt dit soort maatregelen die een averechts effect hebben geen kans.
28-02-2021, 13:54 door majortom - Bijgewerkt: 28-02-2021, 13:54
Je kunt toch niet van gevaccineerde mensen verwachten dat ze wachten met leven totdat de laatste prik is gezet?"
Dat kun je nu juist wel verwachten van iedereen die gevaccineerd is. De zwakkeren zijn degenen waarvoor de rest van Nederland eerst solidair was. Nu graag dezelfde solidariteit van die groep terug.
Uiteraard met de garantie van tijdelijkheid, privacy-voorwaarden en het liefst op Europees niveau.
Die privacy staat al bij de invoering ervan onder druk; kom nu niet aan met privacy in deze, want wat er hier wordt opgeofferd is juist deze privacy.
Personen zonder paspoort mogen niet worden toegelaten.
Dus ik mag straks nergens meer heen omdat ik niet mee wil doen aan deze poppenkast? Hoever strekt dat? Ik kan straks ook niet meer naar het gemeentehuis?
Voor personen zonder smartphone is er een gezondheidscertificaat met streepjescode dat kan worden geprint.
Als het niet op gewaarmerkt papier wordt verstrekt, dan voel ik hier een illegale markt aankomen. Voor 10 EUR een gezondheidscertificaat.
En geef degene die het vaccin nog niet heeft gehad dezelfde vrijheid met een negatieve test in de achterzak
Dus zolang je niet gevaccineerd bent mag je je elke keer laten testen? Fijn, joepie! En in welke database worden die uitslagen dan weer opgenomen?
Net als het dragen van een mondkapje is het een vorm van solidariteit.
Wat een solidariteit zeg als er een wet aan te pas moest komen om deze onzinnige maatregel te verplichten.

Conclusie: we gaan dit krijgen en we gaan hier nooit meer vanaf komen (net zoals allerhande andere maatregelen), want het biedt zo'n fijne schijnveiligheid.
28-02-2021, 14:01 door Anoniem
Voor al die zeikerds die nu opeens problemen hebben met registratie van een extra vaccinatie:

https://rijksvaccinatieprogramma.nl/over-het-programma/startdata-registratie-vaccinaties

https://www.ggdreisvaccinaties.nl/
28-02-2021, 14:25 door Anoniem
Zover ik begrepen heb wordt het een digitale variant (zeer eng).
Een oplossing, als je al een paspoort wilt, staat ook in het stuk: het gele boekje.

Geen concert of braderie legt vast dat jij er was, het boekje toont aan dat je mag.

Volgens mij een dure, niet tijdelijke oplossing voor een niet bestaand probleem; het paspoort is er al, al jaren.
28-02-2021, 14:35 door Anoniem
Het eisen van een bewijs van vaccinatie voor reizigers uit andere landen is het recht van elk land, maar dat is niet wat mevrouw Kaag wil. Mevrouw Kaag D66 wil het vaccinatie bewijs gebruiken om burgers in Nederland die niet zijn gevaccineerd beperkingen op te leggen. D66 heeft ook een wetsvoorstel voorgesteld met de bedrieglijke naam "Voltooid leven" waarin mensen boven de 75 jaar zouden moeten worden gestimuleerd serieus te overwegen euthanasie te plegen. D66 is een griezelige politieke partij, waarvan de bestuurlijke elite zichzelf als degenen beschouwen die uitverkoren zijn om het volk te leiden.
28-02-2021, 15:27 door Anoniem
Hoe kan het ze bij D66 niet doorhebben dat meer macht naar de EU geen strak plan is?

D66 staat dus voor: geen privacy, buitensluiten, organen eigendom staat, moord op vogels (RIP lieve zeearend) en mensen die maatschappelijk geen nut meer hebben euthanaseren.

Eng, heel eng.
28-02-2021, 15:47 door spatieman
met vaccinatie krijg je omgekeerd gedrag.
ik heb de vaccinatie gehad, dus ik draag geen smoelpamper meer, en ik kan doen wat ik wil.
28-02-2021, 17:36 door Anoniem
Door Anoniem: Gezonden mensen worden pas over 6 maand gevaccineerd. Tot die tijd zijn die mensen dan uitgesloten? Dat lijkt mij geen optie, want je kunt niet eerder vaccineren.

Dat nieuwe vaccinatiepaspoort zal, verwacht ik, pas worden ingevoerd als iedereen in de EU redelijkerwijs de kans heeft gehad zichzelf te laten vaccineren. Tot die tijd kom je de meeste andere landen in de wereld toch niet in, zonder bij de douane een recente en gewaarmerkte negatieve PCR-test uitslag te kunnen overleggen. Vaccineren zal hier in Nederland niet worden verplicht, maar je komt bepaalde landen dan niet in -- of je moet na aankomst eerst 14 dagen in quarantaine.
28-02-2021, 18:07 door Briolet
Door Staewoldt: Met betrekking tot een negatieve testuitslag die voordelen biedt maak ik wel helemaal korte metten...

Het is een schriftelijke bevestiging van 100% schijnveiligheid.
Waarom?
Zo'n bewijs is niet meer waard dan de momentopname waarop zij werd afgegeven. (Feitelijk bestond de waarde zelfs slechts alleen op het moment van de test) Wiskundig geformuleerd: waarde 0 (nul) Dus feitelijk nutteloos en totaal onbetrouwbaar. Het wordt afgegeven op moment X, terwijl het volgende moment Y, dat kan al na een minuut of minder zijn je een coronabesmetting oploopt.

Dit zie je niet goed. Je kunt inderdaad al een minuut na de test besmet worden, maar de virusdeeltjes verdunnen dan met je eigen lichaamsvocht zodat je nagenoeg geen deeltjes zult overdragen. Het virus moet zich eerst vermenigvuldigen in je lichaam voordat je zelf genoeg virusdeeltjes draagt om een ander te besmetten. Dit kost tijd, zodat een negatieve test toch aangeeft dat je enige tijd veilig bent voor anderen.

Iets vergelijkbaart geldt voor mensen die gevaccineerd zijn. Naar wat ik lees kunnen ze inderdaad nog genoeg virusdeeltje dragen, maar niet genoeg om een ander te besmetten. Dit geldt voot de meerdereheid want met biologische processen zijn er altijd uitzonderingen. b.v. mensen met een verzwakt of afwezig immuunsysteem. Die kun je wel vaccineren, maar ze bouwe geen afweer op zodat ze bij besmetting toch anderen kunnen besmetten.

Waterdcht is het niet, maar een 100% garantie wil je ook niet nastreven omdat je dan alles voor eeuwig op slot moet zetten. Hetzelfde geldt voor verkeersveiligheid. Daar kun je ook naar 100% veilgheid streven, maar dat komt er dan op neer dat je alle wegen moet sluiten en vervoersmiddelen die sneller voortbewegen dan 5 kmh moet verbieden. Vanwege werkbaarheid worden daar ook doden in het verkeer geaccepteerd.
28-02-2021, 21:06 door Anoniem
Onzalig idee. Blijkbaar is D66 niet meer solidair. Ze moet haar werk beter doen zodat er sneller geprikt kan worden.
28-02-2021, 22:16 door Anoniem
U ziet en bepleit in Nederland indirecte vaccinatieplicht.

Roel Coutinho: 'Dwingen is geen reële optie, een wettelijke verplichting zie ik niet gebeuren, zeker niet in Nederland. Maar een indirecte plicht, daar is weinig op tegen. Met reizen zal het ook die kant op gaan.'

Oud-directeur RIVM: 'Neem bezwaren antivaxers serieus'
https://fd.nl/economie-politiek/1375407/oud-directeur-rivm-neem-bezwaren-antivaxers-serieus-o1b1caTJSQUd
01-03-2021, 01:13 door Anoniem
Het mag toch niet zo zijn dat je als politicus hoort spreken over een oplossing waar men in een ander land erg over te spreken LIJKT, en dan zonder eerst te kijken naar de mate waarin de situatie en het probleem in dat land identiek is aan Nederland stellen dat Nederland dit ook moet willen!? In Denemarken was het idee van een digitaal vaccinatie-paspoort bijvoorbeeld nog best een haalbaar concept, maar dat lag grotendeels aan de demografie en een minister die daar ook al te voorbarig bleek te hebben geoordeeld dat Denemarken zoiets moest willen. Technisch is het allemaal mogelijk, maar om het feilloos te laten werken inclusief het daadwerkelijk vermijden van gekoppelde databases, en dan ook nog eens op schaal die rekening dient te houden met alle mogelijke afwijkingen in bevolkingssamenstelling, culturen en geopolitieke belangen ... ja, het is technisch mogelijk, maar als je dit binnen een overheids-kader moet uitvoeren gaat het geheid decennia kosten om een minimale implementatie daarvan klaar te krijgen voor een eerste release, en het gaat je oneindig veel geld en mankracht kosten zodra onherroepelijk in de praktijk blijkt dat het toch niet zodanig flexibel en secure is uitgedacht dat alle landen ter wereld het als bruikbaar zien.

Het ontwikkelen van zo'n digitaal vaccinatiepaspoort is naar alle waarschijnlijkheid onmogelijk binnen de Nederlandse cultuur, en zou net zo onbegrijpelijk zijn als het doorontwikkelen aan systeem waarmee patientgegevens zonder daadwerkelijke toestemming (ofmedeweten) van patienten moeten dienen als basis voor het beoordelen van de effectiiviteit van de zorg die de patienten ondergaan - het is inmiddels al een paar decennia duidelijk waarom die aanpak onmogelijk een realistische basis kan vormen voor een inschatting van kosten-baten-plaatjes, zelfs al zou je die data kunnen verkrijgen door het opheffen van beroepsgeheim en/of het omzeilen van de stap waar een patient toestemming dient te geven voor zo'n inbreuk. Desalniettemin gaat die ontwikkeling maar door en door, en lijkt het er op dat dit echt alleen maar komt doordat er hier en daar een paar miljoen mee is gemoeid.... een paar miljoen, en daar zit generatie na generatie tijd voor te verspillen door aan een systeem te werken dat niets met de realiteit van doen heeft, en veel hassle, obstakels, en geen enkel voordeel opleveren voor patienten, behandelend artsen, noch door de verzekeraars die er rijk door zouden hebben moeten worden.

Ik ben erg creatief van geest, maar kan nog altijd niet begrijpen dat zo'n situatie mogelijk is in een wereld waar ook homo sapiens een rol schijnt te spelen.
01-03-2021, 08:39 door Anoniem
Door Anoniem: Best wel ironisch dat Israël de eerste is die zoiets walgelijks invoerd.
Geschiedenis is gedoemd zich te herhalen.

Gaat nou toch 's eerst wetenschappelijk onderzoeken of een gevaccineerde niet meer besmettelijk is ipv daken af te gillen dat zo'n paspoort er sowieso -nutteloos of niet- er moet komen.

Gek dat sommige mensen er nu pas tegen zijn. Wist je niet dat het voor de gele koorts al heel lang verplicht is een vaccinatie bewijs bij je te hebben voor bepaalde landen? Heb je dat bewijs niet, dan kom je dat land niet binnen.
Hetzelfde doen we nu voor corona en meteen barst de discussie los.

Als je er tegen bent, dan had je ook tegen het vaccin bewijs voor de gele koorts moeten demonstreren.
01-03-2021, 09:38 door MrMerlin - Bijgewerkt: 01-03-2021, 09:42

Gek dat sommige mensen er nu pas tegen zijn. Wist je niet dat het voor de gele koorts al heel lang verplicht is een vaccinatie bewijs bij je te hebben voor bepaalde landen? Heb je dat bewijs niet, dan kom je dat land niet binnen.
Hetzelfde doen we nu voor corona en meteen barst de discussie los.

Ik zie toch wel een nuance, een land binnenkomen is een keuze. Je hoeft niet naar dat land.

Maar een bewijs tonen als je in Nederland een winkel, een restaurant, een bioscoop etc binnen wilt vind ik wel een ernstige beperking. Klinkt mij als dwang om toch maar te gaan te gaan vaccineren.

Daarnaast is het opperen van dit plan, terwijl er nog veel te weinig vaccinatiecapaciteit is, wat mij betreft geen goede keuze. Mensen vrijheid geven die al wel een prikje konden krijgen en de rest buitensluiten lijkt mij geen goede keuze.

Ik zie het al voor me, in mei de restaurants vol met grijze duiven en de rest van de generaties buiten op een muurtje met een frietje.
01-03-2021, 09:42 door majortom - Bijgewerkt: 01-03-2021, 09:45
Door Anoniem:
Door Anoniem: Best wel ironisch dat Israël de eerste is die zoiets walgelijks invoerd.
Geschiedenis is gedoemd zich te herhalen.

Gaat nou toch 's eerst wetenschappelijk onderzoeken of een gevaccineerde niet meer besmettelijk is ipv daken af te gillen dat zo'n paspoort er sowieso -nutteloos of niet- er moet komen.

Gek dat sommige mensen er nu pas tegen zijn. Wist je niet dat het voor de gele koorts al heel lang verplicht is een vaccinatie bewijs bij je te hebben voor bepaalde landen? Heb je dat bewijs niet, dan kom je dat land niet binnen.
Hetzelfde doen we nu voor corona en meteen barst de discussie los.

Als je er tegen bent, dan had je ook tegen het vaccin bewijs voor de gele koorts moeten demonstreren.
Daar zitten toch wezenlijke verschillen tussen. Er zijn inderdaad een aantal landen waarvoor zo'n vaccinatiebewijs voor bijvoorbeeld gele koorts nodig is. Voor corona gaat het voor alle landen gelden. Ik kan de landen met gele koorts vaccinbewijs redelijkerwijs mijden. Alle landen mijden gaat niet lukken vanwege werk e.d.

Verder wordt er bepleit om dit binnen Nederland toe te passen. Dat kan ik niet meer vermijden, aangezien ik er woon. En hoever strekt die toepassing dan: ik vrees dat je het straks overal nodig hebt: werk, school, theater, restaurant, stadhuis etc. En komen we er ooit van af, ik vrees van niet. Eenmaal ingevoerd en geaccepteerd door het gros van de Nederlanders gaat inhouden dat we hier vanaf dat moment tot in lengte van dagen aan moeten geloven (overigens gaat hetzelfde voor de mondkapjesplicht gelden: er is altijd wel een mutatie die dat "rechtvaardigd").

Voorts ben ik heel bang dat er weer iets uit gaat komen met gekoppelde centrale databases omdat het zo lekker gemakkelijk is. Alle kans op misbruik (veel te veel instanties/apps moeten er bij kunnen, al is het via-via) en bijna voor degene die het betreft niet te reguleren wie er wel en geen access toe heeft. Maak er dan, net zoals dat gele vaccinatieboekje, ten minste een decentraal systeem van
01-03-2021, 09:59 door majortom - Bijgewerkt: 01-03-2021, 09:59
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gezonden mensen worden pas over 6 maand gevaccineerd. Tot die tijd zijn die mensen dan uitgesloten? Dat lijkt mij geen optie, want je kunt niet eerder vaccineren.

Dat nieuwe vaccinatiepaspoort zal, verwacht ik, pas worden ingevoerd als iedereen in de EU redelijkerwijs de kans heeft gehad zichzelf te laten vaccineren.

Nee hoor, de EU wil dit al voor de zomer rond hebben (zie https://www.security.nl/posting/691890/EU+gaat+werken+aan+ontwikkeling+van+Europees+coronapaspoort). Dus pech voor degenen die nog niet aan de beurt zijn geweest voor vaccinatie: die zullen continue geconfronteerd worden met verplicht testen elke keer als ze ergens naartoe willen. En laten dit nu net degenen zijn die uit solidariteit allerlei vrijheden opgegeven hebben.
01-03-2021, 10:16 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Best wel ironisch dat Israël de eerste is die zoiets walgelijks invoerd.
Geschiedenis is gedoemd zich te herhalen.

Gaat nou toch 's eerst wetenschappelijk onderzoeken of een gevaccineerde niet meer besmettelijk is ipv daken af te gillen dat zo'n paspoort er sowieso -nutteloos of niet- er moet komen.

Gek dat sommige mensen er nu pas tegen zijn. Wist je niet dat het voor de gele koorts al heel lang verplicht is een vaccinatie bewijs bij je te hebben voor bepaalde landen? Heb je dat bewijs niet, dan kom je dat land niet binnen.
Hetzelfde doen we nu voor corona en meteen barst de discussie los.

Als je er tegen bent, dan had je ook tegen het vaccin bewijs voor de gele koorts moeten demonstreren.
Daar zitten toch wezenlijke verschillen tussen. Er zijn inderdaad een aantal landen waarvoor zo'n vaccinatiebewijs voor bijvoorbeeld gele koorts nodig is. Voor corona gaat het voor alle landen gelden. Ik kan de landen met gele koorts vaccinbewijs redelijkerwijs mijden. Alle landen mijden gaat niet lukken vanwege werk e.d.

Verder wordt er bepleit om dit binnen Nederland toe te passen. Dat kan ik niet meer vermijden, aangezien ik er woon. En hoever strekt die toepassing dan: ik vrees dat je het straks overal nodig hebt: werk, school, theater, restaurant, stadhuis etc. En komen we er ooit van af, ik vrees van niet. Eenmaal ingevoerd en geaccepteerd door het gros van de Nederlanders gaat inhouden dat we hier vanaf dat moment tot in lengte van dagen aan moeten geloven (overigens gaat hetzelfde voor de mondkapjesplicht gelden: er is altijd wel een mutatie die dat "rechtvaardigd").

Voorts ben ik heel bang dat er weer iets uit gaat komen met gekoppelde centrale databases omdat het zo lekker gemakkelijk is. Alle kans op misbruik (veel te veel instanties/apps moeten er bij kunnen, al is het via-via) en bijna voor degene die het betreft niet te reguleren wie er wel en geen access toe heeft. Maak er dan, net zoals dat gele vaccinatieboekje, ten minste een decentraal systeem van
Zoals je aangeeft zijn er landen vaccinatiebewijs voor bijvoorbeeld gele koorts nodig is.

Corona is wat verder verspreid dan de gele koorts waarom heb jij een issue met het feit dat dit inderdaad ook voor Corona gaat gelden en wel voor alle landen ?

Ik geef je gelijk dat het toepassen binnen Nederland een issue zal worden.

Ik heb zelf geen problemen dat voor reizen naar het buitenland een vaccinatie nodig zal zijn.
01-03-2021, 10:54 door Anoniem
1. De PCR test bewijst geen besmetting(zeker gezien een geit, een papaja en een blik cola ook positief zijn getest) het is een middel om de statistiek van 'besmettingen' hoog te houden en hiermee draconische maatregelen te kunnen blijven toepassen. Feit is dat men ook steeds nieuwe markten aanboort om de 'besmettingen' hoog te houden zoals inmiddels schoolpersoneel zorgpersoneel en (bange) mensen zonder klachten, kinderen en dalijk met sneltesten iedereen die er aan meewerkt.

Feit is dat de mensen die zich laten testen over het algemeen de mensen zijn die zich aan de maatregelen houden zoals 1,5m, mondkap, geen bezoek etc. en dus ook de mensen zijn die veelal met 'corona' worden getroffen... denk daar maar eens over na.

2. Het vaccin is niet bewezen; veilig en effectief(Pfizer zit in testfase drie tot 2023!), 1 op de 5 heeft klachten(mild tot overlijden) adhv deze gen therapie die men door wilt laten gaan als vaccinatie.

3. De test en lockdown maatschappij en vaccinatie passpoort zijn allemaal middelen om ons te knevelen en ons op de knieën te krijgen voor de staat. U zal en moet u overgeven. De geen die dit niet doen zullen worden gezien als tweederangs burgers die steeds verder beperkt zullen worden in hun bewegingsvrijheid en algemene vrijheid. Dit neigt naar segregatie onder het mom van veiligheid(maar lees totalitair regime).
01-03-2021, 12:06 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Best wel ironisch dat Israël de eerste is die zoiets walgelijks invoerd. Geschiedenis is gedoemd zich te herhalen.

Israël heeft de coronacrisis aangepakt als een militaire operatie. Ze snappen daar dat je gezond moet blijven als je omringt bent met vijandelijke buren. Daar kan Nederland, met het getreuzel van het kabinet Rutte, nog wat van leren.

Als je met die redenatie gaat denken dan zouden ze juist niemand moeten vaccineren.

Immers: je laat dan natuurlijke selectie haar werk doen, waarbij de sterken overblijven en dus je hele bevolking vanzelf fitter / gezonder wordt.

Dit is overigens een proces dat al miljoenen jaren zo werkt en populaties zoogdieren juist fit en weerbaar heeft gehouden. Deze nog nooit eeder vertoonde vaccinatie op wereldschaal zou nog wel eens onvoorziene consequenties op de lange termijn kunnen hebben, zoals een verhoogde vatbaarheid voor andere ziektes in volgende generaties.
01-03-2021, 12:14 door majortom - Bijgewerkt: 01-03-2021, 12:17
Door Anoniem:
Corona is wat verder verspreid dan de gele koorts waarom heb jij een issue met het feit dat dit inderdaad ook voor Corona gaat gelden en wel voor alle landen ?
Ik heb er problemen mee omdat het dus voor een heleboel mensen geen vrije keuze meer zal zijn om wel of niet het vaccin te nemen. Hele bevolkingsgroepen worden hierdoor verplicht om dit te doen (en zal voeding geven voor complotdenkers). En wat te doen met mensen die om medische redenen geen vaccinatie kunnen nemen? Deze worden dan afgeschreven of moeten steeds door een teststraat om de 2/3 dagen
Ik heb zelf geen problemen dat voor reizen naar het buitenland een vaccinatie nodig zal zijn.
Ik heb zelf geen probleem met vaccineren op zich, maar wel met de dwang, die door dit soort maatregelen gaat ontstaan. Zeg dan gewoon hardop dat het verplicht is omdat er anders geen plaats in de maatschappij meer voor je is.

Ook vrees ik voor de implementatie ervan. Het zal wel weer een centraal systeem worden (met alle risico's die daarmee gepaard gaan), daar waar tot op heden voor reisbewegingen dit soort systemen decentraal waren (gele vaccinatieboekje).
01-03-2021, 12:53 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gezonden mensen worden pas over 6 maand gevaccineerd. Tot die tijd zijn die mensen dan uitgesloten? Dat lijkt mij geen optie, want je kunt niet eerder vaccineren.

Dat nieuwe vaccinatiepaspoort zal, verwacht ik, pas worden ingevoerd als iedereen in de EU redelijkerwijs de kans heeft gehad zichzelf te laten vaccineren.

Nee hoor, de EU wil dit al voor de zomer rond hebben (zie https://www.security.nl/posting/691890/EU+gaat+werken+aan+ontwikkeling+van+Europees+coronapaspoort). Dus pech voor degenen die nog niet aan de beurt zijn geweest voor vaccinatie: die zullen continue geconfronteerd worden met verplicht testen elke keer als ze ergens naartoe willen. En laten dit nu net degenen zijn die uit solidariteit allerlei vrijheden opgegeven hebben.

Zodra ik m'n prikken heb gehad, ben ik weer geheel bereid om solidair te zijn voor die mensen die dat om strikt medische redenen niet kunnen óf vanwege hun irrationele, dogmatische overtuigingen daar niet aan willen. De vele mensen die zich wél laten vaccineren, vormen namelijk de verstandige massa die de kwetsbaren beschermen -- niet andersom.
01-03-2021, 12:56 door Anoniem
In feite betekent dit het einde van het zelfbeschikkingsrecht, zoals we dat gekend hebben.
"Hoe hou je nu de spuit er nog uit?".

Ik meen dat er ook een geweldige druk vanuit Big Pharma is om dit te gaan doen vanwege een giga verdienmodel.

Men denkt voor u, niet namens u. Mits niet aangegeven zijn uw organen van de staat.
U krijgt zachte drang van uw omgeving om na uw 75-ste toch maar van deze aardbodem te willen verdwijnen.
Beter voor het milieu, uw nazaten en wie nog meer.

U mag niet meer ouderwets denken. U stoep wordt dan volgekalkt door regenboog-activisten.
Sex alleen als het niet voor procreatie is. Alles gepropageerd voor zo min mogelijk aanwas.
U los van gezin, familie, clan, streekgemeenschap, natie enzovoort. (Dat vond Marx reeds wenselijk).

Houdt van linux OS, bent u toch wel te zoeken in de hoek van extremisten, Tor-gebruiker idem.
NSA en FBI houden dan niet meer van u.

De ene demonstratie wordt bevorderd, de andere verboden.

Er wordt voor u gedacht en liever niet meer door u. Accepteer uw lot en u zult gelukkig zijn.

Laat je zulke partijen regeren en ons uitverkopen aan de EU en later het globale spook,
dan kun je wat hen betreft vast op het bovenstaande rekenen.

Grapperhaus junior gaat u al voor, samen met de beoogde vrouwelijke MP van Nederland.

Joris Goedbloed
01-03-2021, 17:45 door Anoniem
Dit is overigens een proces dat al miljoenen jaren zo werkt en populaties zoogdieren juist fit en weerbaar heeft gehouden. Deze nog nooit eeder vertoonde vaccinatie op wereldschaal zou nog wel eens onvoorziene consequenties op de lange termijn kunnen hebben, zoals een verhoogde vatbaarheid voor andere ziektes in volgende generaties.
Hoewel ik voor inenten ben kan jij weleens helemaal gelijk hebben. Vroeger was de mens een product van de natuur
nu denken ze dat de natuur een product van de mens is.
02-03-2021, 18:30 door Anoniem
De eerste versie van het nieuwe Europees vaccinatiebewijs zal door de Europese Commissie aanstaande 17 maart worden presenteerd. Het krijgt de neutrale naam Digital Green Pass, zo wordt gemeld. Het zal de volgende drie verschillende en gewaarmerkte digitale documenten kunnen bevatten:

o Bewijs van vaccinatie
o Bewijs van negatieve test
o Certificaat van herstel na Covid-19 en het ontwikkelen van antilichamen

Door de verschillende opties mogelijk te maken, wil de Commissie elke vorm van discriminatie vermijden. De vrees bestaat bij sommige lidstaten, waaronder België, dat burgers die niet gevaccineerd zijn, om welke reden dan ook, gedegradeerd worden tot tweederangsburgers en geen toegang zullen krijgen tot bijvoorbeeld vliegreizen.

https://businessam.be/europees-vaccinpas-op-komst-dit-zijn-de-details
02-03-2021, 22:25 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem:
Corona is wat verder verspreid dan de gele koorts waarom heb jij een issue met het feit dat dit inderdaad ook voor Corona gaat gelden en wel voor alle landen ?
Ik heb er problemen mee omdat het dus voor een heleboel mensen geen vrije keuze meer zal zijn om wel of niet het vaccin te nemen. Hele bevolkingsgroepen worden hierdoor verplicht om dit te doen (en zal voeding geven voor complotdenkers). En wat te doen met mensen die om medische redenen geen vaccinatie kunnen nemen? Deze worden dan afgeschreven of moeten steeds door een teststraat om de 2/3 dagen
Ik heb zelf geen problemen dat voor reizen naar het buitenland een vaccinatie nodig zal zijn.
Ik heb zelf geen probleem met vaccineren op zich, maar wel met de dwang, die door dit soort maatregelen gaat ontstaan. Zeg dan gewoon hardop dat het verplicht is omdat er anders geen plaats in de maatschappij meer voor je is.

Ook vrees ik voor de implementatie ervan. Het zal wel weer een centraal systeem worden (met alle risico's die daarmee gepaard gaan), daar waar tot op heden voor reisbewegingen dit soort systemen decentraal waren (gele vaccinatieboekje).

Dus je zegt eigenlijk, prima als anderen zich laten inenten, maar hardop gezegd ik vind de dwang erbij onbehoorlijk en daarom is het inenten principieel niet ok, dus ik kan er geen goedkeuring aan verlenen??
02-03-2021, 22:32 door Anoniem
Door Anoniem: De eerste versie van het nieuwe Europees vaccinatiebewijs zal door de Europese Commissie aanstaande 17 maart worden presenteerd. Het krijgt de neutrale naam Digital Green Pass, zo wordt gemeld. Het zal de volgende drie verschillende en gewaarmerkte digitale documenten kunnen bevatten:

o Bewijs van vaccinatie
o Bewijs van negatieve test
o Certificaat van herstel na Covid-19 en het ontwikkelen van antilichamen

Door de verschillende opties mogelijk te maken, wil de Commissie elke vorm van discriminatie vermijden. De vrees bestaat bij sommige lidstaten, waaronder België, dat burgers die niet gevaccineerd zijn, om welke reden dan ook, gedegradeerd worden tot tweederangsburgers en geen toegang zullen krijgen tot bijvoorbeeld vliegreizen.

https://businessam.be/europees-vaccinpas-op-komst-dit-zijn-de-details

Dus je bedoelt eigenlijk, het bewijs waar ze aan werken is in feite een programma om mensen herhaaldelijk voor een check-up terug te laten keren naar het ziekenhuis of test-straat voor een test.
Want een certificaat verloopt altijd, dus ook een certificaat van herstel.
Zijn we al bij de les en beseffen we dat deze truccendoos - die dus de facto wel toch uitslutiende werking gaat veroorzaken in de samenlevingen - ook nog geen eenmalige verplichting met zich mee brengt??
Het gaat qua werkingsfeer bovendien niet zoiets lichtjes als dat je je MCD of MCSE certificaat laat verlopen.
Dan ben je ook niet meteen achterop geraakt, alleen niet helemaal up 2 date.

Maar met deze EU truccendoos met evident voorwaardelijke principes en langzaam/stapsgewijs seggregerende effecten dus wel.
03-03-2021, 10:01 door majortom - Bijgewerkt: 03-03-2021, 10:04
Door Anoniem:
Door majortom:
Door Anoniem:
Corona is wat verder verspreid dan de gele koorts waarom heb jij een issue met het feit dat dit inderdaad ook voor Corona gaat gelden en wel voor alle landen ?
Ik heb er problemen mee omdat het dus voor een heleboel mensen geen vrije keuze meer zal zijn om wel of niet het vaccin te nemen. Hele bevolkingsgroepen worden hierdoor verplicht om dit te doen (en zal voeding geven voor complotdenkers). En wat te doen met mensen die om medische redenen geen vaccinatie kunnen nemen? Deze worden dan afgeschreven of moeten steeds door een teststraat om de 2/3 dagen
Ik heb zelf geen problemen dat voor reizen naar het buitenland een vaccinatie nodig zal zijn.
Ik heb zelf geen probleem met vaccineren op zich, maar wel met de dwang, die door dit soort maatregelen gaat ontstaan. Zeg dan gewoon hardop dat het verplicht is omdat er anders geen plaats in de maatschappij meer voor je is.

Ook vrees ik voor de implementatie ervan. Het zal wel weer een centraal systeem worden (met alle risico's die daarmee gepaard gaan), daar waar tot op heden voor reisbewegingen dit soort systemen decentraal waren (gele vaccinatieboekje).

Dus je zegt eigenlijk, prima als anderen zich laten inenten, maar hardop gezegd ik vind de dwang erbij onbehoorlijk en daarom is het inenten principieel niet ok, dus ik kan er geen goedkeuring aan verlenen??
Nee ik zeg niet dat ik me niet laat vaccineren, maar dat je niet moet verkondigen dat het "vrijwillig" is, want dat is het niet (wil je niet buitengesloten raken).

Ik wil enkel niet in een of andere centrale database opgenomen worden met mijn gegevens. Ook het gebruik van een bewijs binnen Nederland kan tot een tweedeling in de maatschappij leiden, in ieder geval totdat niet iedereen de kans op vaccinatie heeft gehad; en wat te doen met mensen die vanwege medische redenen niet kunnen vaccineren? Moeten die zich continue laten testen. Ik vind dat niet kunnen.
03-03-2021, 11:35 door Anoniem
Door Anoniem: De eerste versie van het nieuwe Europees vaccinatiebewijs zal door de Europese Commissie aanstaande 17 maart worden presenteerd. Het krijgt de neutrale naam Digital Green Pass, zo wordt gemeld.

De opeenvolgende berichtgeving over de "groene kaart"

Partijen zien niets in D66-plan voor invoering van vaccinatiebewijs
maandag 1 maart 2021, 12:39 door Redactie
https://www.security.nl/posting/692225/

Brussel komt met plan voor digitaal Europees coronapaspoort
maandag 1 maart 2021, 13:54 door Redactie
https://www.security.nl/posting/692254/
11-03-2021, 16:17 door Anoniem
D66 is Sodom en Gomorra, dat wisten we al. Maar D66 wil Openbaringen 13:17 nu wel erg snel dichterbij brengen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.