image

CompuCom lijdt miljoenenverlies door recente ransomware-aanval

maandag 29 maart 2021, 11:47 door Redactie, 4 reacties

Managed serviceprovider CompuCom heeft door een recente ransomware-aanval een miljoenenverlies geleden, zo laat het bedrijf in een update over het incident weten. Op 1 maart raakten systemen van CompuCom besmet met ransomware, wat gevolgen had voor de dienstverlening aan klanten.

Zo waren verschillende systemen waarmee diensten aan klanten worden aangeboden onbereikbaar. Het grootste deel van de dienstverlening kon op 17 maart worden hersteld. Eind maart zou de dienstverlening aan nagenoeg alle klanten hersteld moeten zijn. Volgens CompuCom is het door de aanval een bedrag van 5 miljoen tot 8 miljoen dollar misgelopen. Dit bedrag wordt veroorzaakt doordat het bepaalde diensten niet meer aan klanten kon leveren.

Daarnaast schat het bedrijf de herstelkosten van de aanval op zo'n 20 miljoen dollar. Het gaat dan zowel om het herstel van systemen en diensten en uitrollen van aanvullende beveiligingsmaatregelen. Een niet nader genoemd schadebedrag wordt door de verzekering gedekt. CompuCom, dat al sinds 1990 bestaat, werd in 2017 voor 1 miljard dollar door kantoorgigant Office Depot overgenomen. Het bedrijf telt achtduizend medewerkers.

Reacties (4)
29-03-2021, 12:10 door Anoniem
Ieder klein of groot bedrijf denkt het overkomt ons niet .Meer investeren in backup systemen
29-03-2021, 12:39 door walmare
Het zoveelste voorbeeld van consumenten software design dat ingezet is voor professionele toepassingen. Vroeg of laat zit je op de blaren. Het enige voordeel is dat de verzekering er nu ook aan verdient. Geldt moet immers rollen. Geen medelijden mee.
29-03-2021, 13:06 door Anoniem
Daar gaan we weer: 20 miljoen herstelkosten waar dan ook weer verbeteringen onder vallen. Die hadden ze veel eerder moeten uitvoeren dan was de 20 miljoen wellicht 2 of 5 miljoen geweest. Maar ja, IT en security zijn altijd de sjaak want ze kosten alleen maar geld aldus de C-level heren. Gelukkig zijn er uitzonderingen die wel pro-actief werken en investeren maar dat zijn nog uitzonderingen heb ik het gevoel. Klanten kunnen uiteraard altijd overstappen naar een andere dienstverlener....
29-03-2021, 17:03 door Anoniem
Door Anoniem: Ieder klein of groot bedrijf denkt het overkomt ons niet .Meer investeren in backup systemen
Ligt er een beetje aan wie je aanvaller is. Soms worden ook back-ups gepoisoned/aangevallen. Back-ups die langere tijden offline zijn zijn veiliger, maar daar is de data niet zeer recent, dus verlies heb je al tijd. Al is het maar aan de tijd en het geld dat je kwijt bent aan terug rollen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.