image

Activision waarschuwt gamers voor malware in Call of Duty-cheats

vrijdag 2 april 2021, 11:02 door Redactie, 4 reacties

Game-uitgever Activision heeft gamers gewaarschuwd voor malware die in cheats voor de zeer populaire game Call of Duty verborgen zit. In een document wijst de uitgever naar verschillende fora waar criminelen malware aanbieden voor het infecteren van Call of Duty-spelers. Het gaat dan bijvoorbeeld om malware die wachtwoorden steelt of het systeem gebruikt voor het delven van cryptovaluta.

In het geval User Account Control (UAC) niet is uitgeschakeld krijgen gebruikers de vraag om het cheatprogramma met beheerdersrechten uit te voeren. In werkelijkheid krijgt de malware zo volledige controle over het systeem. "Hoewel deze methode relatief eenvoudig is, is het uiteindelijk een social engineering-techniek die de bereidheid van het doelwit gebruikt (spelers die willen cheaten) om vrijwillig hun beveiliging te verlagen en waarschuwingen te negeren dat ze potentieel kwaadaardige software draaien", stelt Activision.

In het rapport staat een Yara-rule voor het detecteren van de malware, alsmede bijbehorende bestandsnamen, hashes en url's (pdf). Sinds de lancering van het spel Call of Duty: Warzone heeft Activision meer dan 300.000 valsspelers in het spel een ban gegeven.

Image

Reacties (4)
02-04-2021, 11:11 door Anoniem
Ze krijgen precies wat je dit soort ‘gratis’ softwaremag verwachten! Hun verdiende loon
02-04-2021, 16:23 door Anoniem
Normaal kun je deze cheats kopen of laten maken op maat voor geld, is voor streamers.
03-04-2021, 08:24 door Anoniem
Dit gebeurd al heel veel langer. Raar dat ze niet gewoon zwijgen en de hackers hun verdiende loon laten krijgen. Meeste game bedrijven zwijgen gewoon of zeggen dat in het algemeen alle hacks gevaarlijk zijn.
06-04-2021, 11:20 door Anoniem
Hele mooie statement van Activision, ze raken 2 vliegen in één klap. Door melding te maken van de gevaren van cheat-software demotiveren ze hun gebruikers ook om te gaan cheaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.