image

2,5 miljoen gelekte e-mailadressen Facebookgebruikers toegevoegd aan HIBP

dinsdag 6 april 2021, 08:17 door Redactie, 2 reacties

Meer dan 2,5 miljoen e-mailadressen van Facebookgebruikers die bij het bedrijf werden gestolen en gepubliceerd op internet zijn toegevoegd aan datalekzoekmachine Have I Been Pwned. De gestolen e-mailadressen zijn onderdeel van een dataset die de gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers bevat. Deze data is volgens Facebook in 2019 gestolen door middel van een kwetsbaarheid die in augustus van dat jaar werd verholpen.

De gegevens werden eerder dit jaar al te koop aangeboden op internet, maar verschenen vorige week op een forum waar ze konden worden gedownload. Het gaat onder andere om geboortedatum, werkgever, geslacht, geografische locatie, namen, telefoonnummers en relatiestatus. Van 2,5 miljoen gebruikers staat ook hun e-mailadres in de dataset.

De e-mailadressen zijn nu toegevoegd aan Have I Been Pwned (HIBP), meldt beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, de man achter de datalekzoekmachine. Via de zoekmachine kunnen gebruikers kijken of hun gegevens in bekende datalekken voorkomen. Van de gelekte e-mailadressen was 65 procent al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.

Reacties (2)
06-04-2021, 11:45 door Anoniem
Ik zag op Tweakers een handige tool voorbij komen om te checken of je telefoonnummer ook in de breach zit.
https://jstsch.com/facebook/
06-04-2021, 21:58 door Anoniem
Gevaarlijke ontwikkeling bij HIBP, het verzamelen van zoveel data maakt het aantrekkelijk voor Troy om de zaak te verkopen (heeft hij al een keer geprobeerd) of aantrekkelijk voor hackers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.