image

Ransomwaregroep claimt inbraak bij Apple-leverancier Quanta Computer

woensdag 21 april 2021, 15:27 door Redactie, 5 reacties

De criminelen achter de REvil-ransomware claimen te hebben ingebroken op het netwerk van Quanta Computer, een bedrijf dat onder andere levert aan Apple, Cisco, Dell, HP en Lenovo. Daarbij zouden grote hoeveelheden vertrouwelijke tekeningen en gigabytes aan persoonlijke data zijn buitgemaakt en versleuteld.

De aanvallers eisen 50 miljoen dollar voor het ontsleutelen van de gegevens en het niet publiceren van de gestolen data. Om de leverancier onder druk te zetten heeft de REvil-groep via de eigen website inmiddels verschillende afbeeldingen van een nieuwe laptop openbaar gemaakt, waaronder de binnenkant van wat lijkt een Macbook, zo laat Bloomberg weten.

De criminelen zeggen dat ze de komende dagen meer bestanden zullen publiceren tenzij Apple betaalt. Quanta Computer erkent dat er een aanval op een "klein aantal" Quanta-servers heeft plaatsgevonden, maar geeft geen verdere informatie over de aard van deze aanval, behalve dat die geen wezenlijke impact op de bedrijfsvoering van de leverancier heeft.

Reacties (5)
21-04-2021, 22:35 door walmare
Tip: ga niet in zee met leveranciers met een windows kantooromgeving.
22-04-2021, 07:47 door Anoniem
Door walmare: Tip: ga niet in zee met leveranciers met een windows kantooromgeving.
Tip: ga niet in zee met een ander bedrijf en koppel los van internet. Net zo'n zinvol advies en werkt tegen bijna alle besmettingen, behalve wat door de medewerkers op een usb-stick wordt binnengebracht.
22-04-2021, 11:12 door Anoniem
Tip: behandel ransomware verspreiders als moordenaars. Ze zijn allebij moeilijk te vangen maar de ellende die ze aanrichten zijn ook allebij halucinant.
22-04-2021, 13:19 door walmare
Door Anoniem: Tip: behandel ransomware verspreiders als moordenaars. Ze zijn allebij moeilijk te vangen maar de ellende die ze aanrichten zijn ook allebij halucinant.
Neem de grote gelegenheidsverschaffer ook even mee, wegens uitlokken.
22-04-2021, 22:20 door Anoniem
The “Sodin” group, which makes and runs a piece of ransomware called REvil, says it stole the plans from Quanta Computer, a Taiwanese company that assembles a number of Apple laptops. [...] The hackers claim that among the stolen documents are plans for a pair of Apple laptops, a new Apple Watch and a new Lenovo ThinkPad. To back up their assertions, they have posted a set of blueprints for some products, including schematics for the new iMacs

https://www.theguardian.com/technology/2021/apr/22/ransomware-hackers-steal-plans-upcoming-apple-products
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.