image

Britse overheid gaat Covid-19-app ook als coronapaspoort inzetten

woensdag 28 april 2021, 11:09 door Redactie, 3 reacties

De Britse overheid gaat de eigen NHS Covid-19-app ook als coronapaspoort voor internationaal reizen inzetten. Dat laat minister van Transport Grant Shapps tegenover Sky News weten. Via de smartphone-app kunnen reizigers straks aantonen dat ze negatief zijn getest of gevaccineerd.

Shapps is nu met andere landen in overleg om ervoor te zorgen dat het coronapaspoort daar wordt geaccepteerd. Zo zal de Britse minister volgende week met de transportministers van de G7-landen over het plan spreken. Op dit moment mogen Britten nog niet voor vakantie naar het buitenland reizen, maar dat zou mogelijk vanaf 17 mei wel weer kunnen. De komende weken maakt de Britse regering bekend naar welke landen straks gereisd mag worden.

Onlangs besloten Apple en Google een nieuwe versie van de Britse corona-app te blokkeren omdat die tegen de regels in vroeg om locatiegegevens te delen.

Reacties (3)
28-04-2021, 12:21 door Anoniem
Gewillige ouderen en mensen zonder keuzevrijheid tot nu toe. Nu de iets jongere en zelfbewuste deel van de bevolking aan de beurt is gaat men straks volledig nsb en worst voorhouden dmv zgn. 'vrijheden'.
Volhouden nog. De machthebbers lopen op hun laatste benen. Gezien het hoe langer hoe gekker wordt en de huidige 'versoepelingen' slechts een stilte voor de storm is.
Het is vergelijkbaar met voorjaar 1989 in Polen en voormalig DDR: We zijn er bijna, ondanks dat de natte kranten en gedateerde lineaire TV ons iets anders doen willen geloven.

Slechts verzet en vastleggen van 'covid-gerelateerd' politieoptreden in 'democratische landen' zal zorgen voor de final punch.
28-04-2021, 14:32 door Anoniem
Door Anoniem:Het is vergelijkbaar met voorjaar 1989 in Polen en voormalig DDR: We zijn er bijna, ondanks dat de natte kranten en gedateerde lineaire TV ons iets anders doen willen geloven.
Het is duidelijk dat u - pre 1989 - nooit in Polen of de DDR bent geweest!
28-04-2021, 19:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:Het is vergelijkbaar met voorjaar 1989 in Polen en voormalig DDR: We zijn er bijna, ondanks dat de natte kranten en gedateerde lineaire TV ons iets anders doen willen geloven.
Het is duidelijk dat u - pre 1989 - nooit in Polen of de DDR bent geweest!
Klopt, inderdaad. En directe staatsrepressie op basis van leugens zal toen minder voelbaar zijn geweest in de communistische vorm aldaar dan de afgelopen twee dagen in onze Nederlandse parken. En de Staat werd door haast iedereen als volksvijand nr. 1 gezien. Het algemene inzicht in deze was beter dan anno 2021 in NL: Men haatte het terecht.

Je hebt gelijk, verkeerde voorbeeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.