image

Reisbranche wil haast maken met invoering van coronapaspoort

maandag 10 mei 2021, 11:42 door Redactie, 18 reacties

De Reisbranche wil haast maken met invoering van een coronapaspoort nu de zomer voor de deur staat. Dit weekend liet demissionair premier Rutte weten dat lidstaten nog zes weken de tijd hebben om het coronapaspoort na goedkeuring op 21 juni landelijk in te voeren. Dat zou kunnen inhouden dat het coronapaspoort pas in augustus verschijnt.

"Natuurlijk gaan we proberen om die periode zo kort mogelijk te houden. Ik kan me zo voorstellen dat andere landen er belang bij hebben om dat ook te proberen, maar op zich hebben ze zes weken de tijd. En dan moet die datum van 21 juni ook nog gehaald worden, anders wordt het allemaal nog weer later", aldus Rutte.

D66-Kamerlid Jan Paternotte wijst erop dat de regering tijdens een debat vorige week over testbewijzen heeft laten weten dat Nederland halverwege juni klaar is voor het coronapaspoort. "Daar reken ik wel op. Want in augustus liggen er alweer pepernoten in de winkels ter aankondiging van einde zomer", reageert Paternotte op Twitter.

"Er moet maximale druk gezet worden om de coronareispas eind juni klaar te hebben in Nederland", zegt Marnix Fruitema van luchtvaartkoepel tegenover de Telegraaf. "We zijn het wachten beu. Al een jaar roepen we om Europese coördinatie en harmonisatie." Frank Oostdam van reiskoepel ANVR noemt de zaken rond het coronapaspoort 'bijzonder teleurstellend'.

Hij pleit voor een plan waarbij landen elkaars nationale qr-code gaan accepteren. Anders zou nog een vaccinatiedocument overwogen kunnen worden. "Wij verwachten dat landen nu zullen kijken naar bilaterale methodes om aan te tonen dat de reizigers gevaccineerd en getest zijn, zoals het gele paspoort of het vaccinatiekaartje van het RIVM”, zegt topman Steven van der Heijden van touroperator Corendon tegenover de Telegraaf.

Reacties (18)
10-05-2021, 11:53 door Anoniem
Je kunt ook op reis zonder coronapaspoort. Dat kon voor Corona al, en dat kan nu nog. Het is een kwestie van andere agenda's om de druk op dit "paspoort" zo hoog op te voeren. We weten allemaal hoe de BTW tijdelijk zou zijn. We weten ook dat de overheid eerst had gezegd dat er zeker geen coronapaspoort zou komen. We weten inmiddels ook allemaal dat we langzaam maar zeker een technocratie in gerommeld worden.

Weiger het paspoort!
10-05-2021, 12:09 door Anoniem
Naar voorbeeld van Ikea. Inclusief gele stikker op je jas!
10-05-2021, 13:10 door majortom
Ik snap dat de reisbranche dit graag wil (mij zijn ze kwijt als klant wanneer er allerhande soort maatregelen gelden, die mijn vakantieplezier, zeker de ongedwongenheid ervan, aantasten), maar je moet als klant wel even goed opletten, zeker wanneer je op basis van een test afreist, en niet op basis van een vaccinatie.

Alle risico's worden door de ANVR bij de klant gelegd. Dus annulering tgv een positieve test bij vertrek, of niet mee terug kunnen op het moment dat je positief wordt getest bij de terugreis (en dus 10 dagen in quarantaine moet en je terugreis mist) komen voor eigen rekening. De ANVR verwijst gewoon naar je reis- en annuleringsverzekering.

Oftewel, check dit goed, of je reis- en annuleringsverzekering dit soort zaken dekt. Het kan zomaar in de orde van 2000 EUR lopen om 10 dagen quarantaine te moeten financieren + een ticket via een lijndienst terug.

Het had de ANVR gesierd als ze hier zelf wat soepeler mee om zouden gaan en er wat voor zouden regelen. Maar dat is alleen gebeurd bij de test-vakanties naar Rhodos/Gran Canaria en is zeker geen standaard prakijk in de zomer straks.
10-05-2021, 13:11 door Anoniem
Reisbranche heeft nog niet door dat het slecht onderhandelen is met seriële leugenaars.
Of ze denken wellicht dat ze straks terugkijkend op het hele drama in elk geval kunnen denken / stellen naar curatoren en schuldeisers dat ze in elk geval het maximale eraan hebben gedaan.
Met onderhandelen is niet altijd de makkelijkste / ogenschijnlijk het maximaal haalbare altijd het maximaal haalbare.
Dat hangt sterk af van:
1. hoe je de indrukken die de tegenpartij op je maakt wikt en weegt,
2. hoe compleet het overzicht op de mogelijkheden en vooral de achterliggende motieven van de tegenpartij zijn
3. hoe goed je in staat bent extra mogelijkheden die zich van buitenaf aandienen in de onderhandeling bespreekbaar weet te maken.
4. of de tegenpartij alleen financieel / juridisch risico's loopt of dat ze ook morele risico's lopen. Afhankelijk daarvan zal de tegenpartij eerder (moeten) toegeven.

Met name op punt 3 en 4 zou kritiek van buitenaf op de paspoort-isering van onze samenleving de reisbranche enorm kunnen helpen haar standpunten en positie te versterken.
Doen ze dat niet dan nemen ze welbewust de kans op de koop toe dat ze een verloren strijd voeren.

In verlengde van de privacy issue's en de paspoort-isering van onze samenleving is het ook goed om te weten wat het voornemen en de tactiek van de tegenpartij is.
Het is niet ondenkbeeldig dat het nog zeker 2 jaar of langer voortmodderen blijft met de regering en het reizen.

Het 20:00 uur staatsjournaal meldde bijvoorbeeld eind juni vorig jaar alvast dat vanaf 2023 de techniek beproefd genoeg zou moeten zijn om vaccin- en lichaams-gegevens van reizigers op Schiphol op afstand uit te lezen.
In verband daarmee zijn de deel-vragen voor de reisbranche NU:
a. waarom weet het staatsjournaal anno 2020 al pertinent dat dat in 2023 per sé relevant is om toen alvast te melden?
b. wie had dat het staatsjournaal toen ingefluisterd en overgehaald/beïnvloed om er een item over te maken?
Wat waren de motieven volgens de tegenpartij in de hele kwestie (de overheid) op dat bericht in het staatsjournaal?
Want dit bericht kwam ijskoud terwijl Hugo de Jonge in juli 2020 in de persco nog heel stellig was dat de grootste kans dat de samenleving weer "open" kon het vaccineren zelf was, NIET de bewijzen van dat vaccineren.
Dat is zo'n substantieel ander vooruitzicht dat eigenlijk haaks staat op de vooruitzichten waar veel normale reizigers ook op (mogen) hopen.
c. de kans dat je van de regen in de drup valt en eindigt / langdurig met sterk gereduceerde aantallen reizigers blijft is heel reëel. De aanleiding hiervoor kan velerlei zijn.
Ongeacht of een Hugo de Jonge of een opvolger aan de knoppen blijft, mensen bang zijn om te reizen en/of principieel niet willen reizen.

Rest nog de vraag of Frank Oostdam een ECHTE tacticus is die het bredere plaatje overziet.
En of er nog deining ontstaat de komende tijd over het al dan niet kunnen/willen reizen?
Die omgeving dynamiek kan de hele positie vanzelfsprekend van de regering finaal onderuit halen.
Maar evengoed ook van Frank Oostdam en de reisverzekeraar.
Ondertussen is zijn afdeling communicatie niet echt tactisch sterk bezig met versterken van de onderhandeling positie van de sector.
Kijken we even naar een bericht van 3 mei 2021 en de volgende zinssnede daarin:
....... En dat iedereen eindelijk wel eens op vakantie wil, blijkt ook uit het consumentenonderzoek dat Trends & Tourism heeft uitgevoerd.

Ondanks dat het overgrote deel van de ondervraagden aangeeft deze zomer op vakantie te willen, moeten de meesten nog hun vakantie boeken. De reissector ziet de boekingen langzaam en met nog enige terughoudendheid op gang komen.
Dat veel mensen graag op vakantie gaan is & was wel een wc-eendje. Alleen veel Nederlanders bleven altijd al in eigen land. Dus ontbreekt hier duidelijk cijfer materiaal van de onderzoeken, of de ANVR en vooral de onderzoekers GfK & Trends & Tourism zijn überhaupt niet zo zeker over hun eigen onderzoeken?? Wat is dan dus " een representatieve steekproef" zoals de ANVR stelt??
Waarom deden ze niet het linkje bij het artikel naar hun boekingscijfers voor bijvoorbeeld de maand Maart 2021??
https://www.anvr.nl/publicatie/2021_Boekingsmonitor_maart.pdf
Er waren de voorbije jaren überhaupt al vaak situaties waardoor de reisbranche moest melden dat het aantal boekingen traag en laat toeneemt.
Dus waarom dan niet ook een extra vergelijking van aantallen reis-boekingen tussen 4 of 5 jaargangen?
Ook lijkt de koepel - de annulering verzekering - als sterk algemeen pluspunt voor onzekere tijden nauwelijks enorm wind in de zeilen te geven.
Dat geeft enorm te denken over de algehele draagvlak voor het reisbeleid van de reisbranche & de regering.


Dat Jan Paternotte(van regeringpartij) met deze paspoort bekrachtigende insteek wordt aangehaald is enerzijds ook wel opmerkelijk.
Temeer als je bedenkt dat reizen toch een internationale aangelegenheid is en dat de kopstukken in het beleid-koers in de VS(Dr. Fauci, CBS anchor personen) en VK(minister Hancock) al lang en breed hebben gemeld dat her-vaccinatie of booster-shots na 6 maanden überhaupt onvermijdelijk worden geacht.
Ook is al een tijdje bekend dat in Japan er nog altijd geen heel grote publieke steun is voor het laten doorgaan van een groot evenement als de Olympische Spelen.
Zit Jan Paternotte nou te slapen?
Mag hij van zijn partij of coalitie genoot Rutte niet doorvragen bij CDA-er Hugo de Jonge?
Of deelt Jan Paternotte niet het hele verhaal voor de komende maanden?

Of "Nederland halverwege juni klaar is voor het coronapaspoort" is dus eigenlijk enerzijds sterk voor de bühne.
Waarschijnlijk de bühne van Jan Paternottes collega's.
Want mensen die in ons land willen weten wat er staat te gebeuren die kijken ook gewoon om zich heen.
Die zijn niet naïef.
Tegelijk is dat "klaar zijn voor het coronapaspoort" ook niet een onverdeeld positief signaal voor minimaal een paar 100.000 Nederlanders. Die kunnen daar juist enorm de rillingen van krijgen.
Ook is het de symbolische spijker tegen zeker 10.000-en moeders/ouders die strijdbaar zijn tegen een massa test-cultuur/beleid op scholen waarmee Jan Paternotte kil aan voorbij gaat.
Waarom staat Jan Paternotte tenminste niet bij hen stil?
Mag hij daar niet empatisch mee om gaan?
Moet hij de lijn van de controle maatschappij - waar velen juist in veel opzichten enorme weerzin bij voelen - koet ke koet voorop stellen?
En van wie?
Dan denkt hij toch niet serieus dat hij een goede poging heeft ondernomen om mensen van wie Democraten-66 al na Paars II-kabinet probeert het gat mee te verkleinen met een positieve noot te raken?

Ik was destijds zelf geen Pim Fortuyn stemmer maar het is slechts een paar dagen dat velen zijn vermoording-dag gedwongen moeten herdenken.
Amper een paar dagen daarna kan ik me voorstellen dat Pim Fortuyn met de stappen van zo'n coronapaspoort niet bepaald een nuchter en warm gevoel van zou krijgen.
En ook onder Pim Fortuyn stemmers zijn/waren heel wat reizigers.
Had de ANVR / de reisbranche daar ook bij stilgestaan dat ze misschien wel een procent 20% of meer van de bevolking misschien definitief verliest en enorm in de haren strijkt met haar huidige opstelling?
10-05-2021, 13:14 door MathFox
Ik vind dat de Nederlandse overheid moet wachten met het uitgeven van een corona vaccinatiebewijs totdat iedereen de kans heeft gekregen om zijn prikken te halen in een van de vaccinatiecentra. Anders is er sprake van een verkapte vorm van leeftijdsdiscriminatie.
10-05-2021, 13:56 door Anoniem
Door MathFox: Ik vind dat de Nederlandse overheid moet wachten met het uitgeven van een corona vaccinatiebewijs totdat iedereen de kans heeft gekregen om zijn prikken te halen in een van de vaccinatiecentra. Anders is er sprake van een verkapte vorm van leeftijdsdiscriminatie.

De tweedeling in het land die geen enkele politicus wilde.
Maar ja, men wil nu, stantepede, op vakantie kunnen. En dan is Nederland al snel te klein.
Dat nog niet alles en iedereen gevaccineerd is, of dat je niet weet wat je te wachten staat in het buitenland, weerhoud ze niet.
Over A-sociaal gesproken.

Ik wacht nog wel een jaartje (of twee). Thuis kan ik ook goed vankantie vieren.
10-05-2021, 14:39 door Anoniem
De reisbranche denkt alleen aan geld en niet aan mensenrechten.
Jan Paternotte moet met pek en veren Den Haag uitgestuurd worden. Die man is geen knip voor de neus waard.
10-05-2021, 14:41 door Anoniem
Door MathFox: Ik vind dat de Nederlandse overheid moet wachten met het uitgeven van een corona vaccinatiebewijs totdat iedereen de kans heeft gekregen om zijn prikken te halen in een van de vaccinatiecentra. Anders is er sprake van een verkapte vorm van leeftijdsdiscriminatie.

Ja, maar ook daarna is er sprake van discriminatie.
Dit is een beetje gemakzuchtig van u, want u bent alleen bang dat u buiten de boot valt. Denkt u alstublieft ook aan anderen die na u gediscrimineerd worden.
10-05-2021, 14:57 door Anoniem
We moeten eens aan gaan leren dat we gaan stemmen met ons geld. Amerika doet dit al jaaaaren en ze gebruiken deze taktiek nu tegen bedrijven die 'wokeism' en blm en antifa steunen in hun strijd tegen 'we the people', maar mensen zien het en worden wakker en boycotten dit soort bedrijven en moet je eens kijken als genoeg het doen hoe snel dit soort bedrijven met deze onzin stoppen.
De grootste illusie is toch wel dat wij machteloos zijn maar als we samenwerken zijn ze bang voor ons. Daarom is hun hele taktiek erop gebaseerd om ons verdeeld te houden want een verdeelde mensheid kan je makkelijk over heersen.
Dus reisorganisaties, vliegtuigmaatschappijen en landen die deze coronahoax paspoort willen invoeren gewoon mijden als de pest en hun jouw geld niet meer geven.
Stem met je geld, dat is de ENIGE stem die telt in deze wereld en die daadwerkelijk macht heeft.
10-05-2021, 15:47 door majortom
Door Anoniem: We moeten eens aan gaan leren dat we gaan stemmen met ons geld. Amerika doet dit al jaaaaren en ze gebruiken deze taktiek nu tegen bedrijven die 'wokeism' en blm en antifa steunen in hun strijd tegen 'we the people', maar mensen zien het en worden wakker en boycotten dit soort bedrijven en moet je eens kijken als genoeg het doen hoe snel dit soort bedrijven met deze onzin stoppen.
De grootste illusie is toch wel dat wij machteloos zijn maar als we samenwerken zijn ze bang voor ons. Daarom is hun hele taktiek erop gebaseerd om ons verdeeld te houden want een verdeelde mensheid kan je makkelijk over heersen.
Dus reisorganisaties, vliegtuigmaatschappijen en landen die deze coronahoax paspoort willen invoeren gewoon mijden als de pest en hun jouw geld niet meer geven.
Stem met je geld, dat is de ENIGE stem die telt in deze wereld en die daadwerkelijk macht heeft.
Het probleem is dat een zeer groot deel van de mensen alles voor lief nemen zodat ze weer meer "vrijheid" krijgen, waarbij we vrijheid moeten lezen als: vakantie, kroeg- en restaurantbezoek e.d. Echt de meest essentiele dingen in je leven. Om dat te bereiken is deze groep tot alles bereid. Als men de app vervangt door een RFID implantaat of iets dergelijks zal deze groep er nog in mee gaan.
10-05-2021, 16:17 door Anoniem
Hi majortom,

Hoe zal het gaan als er een unieke ID verificatie vereist gaat worden eer men toegang krijgt tot Internet?
Dit om ieders gangen op elk moment te kunnen nagaan.

Bij vastgestelde ongewenste mensingsuitingen ook uiteindelijk deze ID kan verliezen?

Het zal ook niet zo lang meer duren als men hieraan alles wil gaan koppelen (corona-paspoort etc.).
Zijn er genoeg 'sheople' te vinden om ook dit weer te kunnen afdwingen?

Jodocus Oyevaer
10-05-2021, 16:27 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem: We moeten eens aan gaan leren dat we gaan stemmen met ons geld. Amerika doet dit al jaaaaren en ze gebruiken deze taktiek nu tegen bedrijven die 'wokeism' en blm en antifa steunen in hun strijd tegen 'we the people', maar mensen zien het en worden wakker en boycotten dit soort bedrijven en moet je eens kijken als genoeg het doen hoe snel dit soort bedrijven met deze onzin stoppen.
De grootste illusie is toch wel dat wij machteloos zijn maar als we samenwerken zijn ze bang voor ons. Daarom is hun hele taktiek erop gebaseerd om ons verdeeld te houden want een verdeelde mensheid kan je makkelijk over heersen.
Dus reisorganisaties, vliegtuigmaatschappijen en landen die deze coronahoax paspoort willen invoeren gewoon mijden als de pest en hun jouw geld niet meer geven.
Stem met je geld, dat is de ENIGE stem die telt in deze wereld en die daadwerkelijk macht heeft.
Het probleem is dat een zeer groot deel van de mensen alles voor lief nemen zodat ze weer meer "vrijheid" krijgen, waarbij we vrijheid moeten lezen als: vakantie, kroeg- en restaurantbezoek e.d. Echt de meest essentiele dingen in je leven. Om dat te bereiken is deze groep tot alles bereid. Als men de app vervangt door een RFID implantaat of iets dergelijks zal deze groep er nog in mee gaan.

Ja en dat het probleem nu afgewenteld kan worden op een kleine groep "wappies" die geen vaccin willen. Eigen schuld zeggen ze dan. Niet begrijpende dat ze zelf hun toekomstige rechten aan het weggooien zijn. Mensen zijn zo kortzichtig en egocentrisch.
10-05-2021, 16:30 door Anoniem
daar ben ik ook bang voor de gele ster op je jasje
10-05-2021, 16:34 door Anoniem
Dit weekend liet demissionair premier Rutte weten..
...."daar heb ik geen actieve herinnering aan.."
10-05-2021, 17:42 door majortom
Door Anoniem: Hi majortom,

Hoe zal het gaan als er een unieke ID verificatie vereist gaat worden eer men toegang krijgt tot Internet?
Dit om ieders gangen op elk moment te kunnen nagaan.

Bij vastgestelde ongewenste mensingsuitingen ook uiteindelijk deze ID kan verliezen?

Het zal ook niet zo lang meer duren als men hieraan alles wil gaan koppelen (corona-paspoort etc.).
Zijn er genoeg 'sheople' te vinden om ook dit weer te kunnen afdwingen?

Jodocus Oyevaer
De eerste schermutselingen zijn er al om dit voor elkaar te krijgen. Zie het topic https://www.security.nl/posting/694275/D66-leider+Kaag+tegen+anonieme+accounts+op+sociale+media
10-05-2021, 20:40 door Anoniem
Wat er gaat gebeuren is al te voorspellen. Mensen gaan op vakantie, hele gezinnen, en onderwerpen zich vrijwillig aan allerlei maatregelen en procedures. Dan komt er een of andere pennenlikker ergens die van een geel gebied een oranje of rood gebied maakt, of iets anders verneukeratief, en boem, een deel van de vakantiegangers komt in grote problemen, want zien zich plotseling geconfronteerd met "de kleine lettertjes" (geen rekening gehouden met de voorwaarden van annuleringsverzekeringen, als ze die al hebben, laat staat een reisverzekering die deze specifieke "medische" kosten dekt), en kunnen dan gaan "genieten" van de gevolgen van op vakantie gaan, want in de praktijk blijkt dat onderworpen te zijn aan politieke waanzin, winstbejag en, feitelijk, derhalve voor eigen risico en rekening. Zie maar dat je het redt, K* burger. Toeslagenaffaire, iemand?

De kans dat overheden überhaupt in staat zijn om zo'n mega project bijtijds en feilloos weten op te tuigen nadert tot nul, zelfs al zouden ze er twee jaar geleden al aan begonnen zijn. Dat gaan echt gouden tijden worden voor hackers en oplichters, menige vakantieganger gaat zich een buil vallen, en alles behalve lekker ontspannen terugkomen van vakantie.

Geen geld geven aan organisaties die dit soort waanzin, en persoonlijke (financiële) risico's, in de schoenen van vakantievierders willen schuiven, is inderdaad het beste om te doen. Gewoon boycotten die handel. Het zijn geen organisaties die werkelijk opkomen voor de belangen van hun klanten, het zijn organisaties die je geld afhandig willen maken, en daarna zoek je het maar uit (ja, we begrijpen uw frustraties en de ernstigheid van de situatie waarin u nu verkeerd, maar in artikel zus en zo, paragraaf dit en dat, staat toch echt dat...).

Ik laat mij niet chanteren, ben al genoeg belazerd door allerlei organisaties in mijn leven, met hun mooie verhaaltjes dat het allemaal in kannen en kruiken was, kan niet misgaan, en boem, van 120% pensioen naar 80%, als dat straks nog bestaat, boem, woekerpolissen, boem, 900% stijgende energiekosten in nog geen 10 jaar tijd, boem, afbraak zorg tegen alsmaar stijgende prijzen, boem, glaasje pils met corona toeslag en binnen 20 minuten ophoepelen of meer bestellen, boem, "klimaatvriendelijke" stadsverwarming die je opzadelt met smerige en giftige stank en roet en steeds duurder wordt, boem, die lockdown en maatregelen zijn maar voor even en maanden later zit je in nog ergere omstandigheden, boem is ho, doe ik niet meer aan mee.

Geen haar op mijn hoofd die mee gaat werken aan deze pennenlikkers controlefreak waanzin, met onzinnige en onlogische onderbouwing, belastinggeld verspilling van vele miljarden dat veel beter besteed had kunnen worden, welke idioot tekent in deze tijd nog bindende meerjarige miljarden contracten voor biomassacentrales (?), welke idioot besteed onwettig een miljard of meer aan het testen van gezonde mensen en investeert niets in bescherming van kwetsbaren (?), welke idioot verbiedt bewezen veilige (al decennia) medicamenten die wereldwijd met succes ingezet worden (?), en iedere organisatie die daarin ook maar enigszins faciliteert is mij kwijt als klant. Mijn grondrechten schenden, mijn Mensenrechten schenden (en die van mijn geliefden), en dan verwachten dat ik daaraan meewerk? Nooit. Ik stem met mijn portemonnee. Get woke, get broke. Get Stasi, get resistance.

Simpelweg omdat als je eenmaal toestaat dat je jezelf laat chanteren, laat misbruiken, het daarna alleen maar erger wordt.
Dit schip stopt pas als het tegen een wal aan vaart, tot die tijd stoomt het volle vaart door.

Maar ja, dit jaar nog even lekker op vakantie gaan, is natuurlijk belangrijker dat wat er de jaren daarna van gaat komen.
Zouden genoeg mensen een blok vormen, en simpelweg "lockdown toerisme" uitvoeren, dan zouden ze (politici incluis) van gekkigheid niet meer weten om u toch over de streep te krijgen (want dat zou hunzelf serieus geld kosten), evenzo als genoeg mensen zich niet meer zouden laten testen met die onbetrouwbare testen, de hele fundering van hun frame (en daarmee hun grip) gaat dan onderuit.
11-05-2021, 08:11 door Anoniem
En dan dit nog:

https://www.nu.nl/economie/6132564/vakanties-naar-buitenland-zullen-voorlopig-flink-duurder-zijn-door-beperkt-aanbod.html

Vooral de laatste alinea is leuk:

"Mensen willen en het geld is er. Het vakantiegeld komt eraan, het vakantiegeld van vorig jaar of de teruggave van vouchers is nog niet op en de weersvoorspellingen konden haast niet slechter voor de komende tijd."

Conclusie; Mensen worden graag kaal geplukt.
14-05-2021, 00:06 door Anoniem
Zo langzamerhand willen we slechts het nieuws als "Alles ohne Main Stream".
Tenminste zo denk ik en velen met mij. Ook nog ziek van het steeds weer opnieuw afgedraaide deuntje globale propaganda.

Zonder de achterliggende agenda te begrijpen is er van de hele corona vaccinatie drang (voor boven alle 12 jarigen voorlopig) ... en nu al cruise reizen slechts op vertoon van een bewijs van vaccinatie ....helemaal niets meer te begrijpen of in een juiste context te plaatsen. Waarom die pressie en lokkertjes alom om toch maar........

Vraag is of "de markt" hier het tij nog kan keren? In het corona-keurslijf gedwongen of anders niets leuks meer te beleven.

Komt er wellicht nu een historische breuklijn en mag er zelfs niet meer aan de dagen van voor de uitbraak van deze medische noodtoestand gerefereerd worden? Is er binnenkort dan ook nog iemand, die hieraan refereren kan?
We hebben van het hele programma nog zelfs geen "bijsluiters" gezien. Of zijn ze met opzet "blanco"?

Ontwaken we morgen allemaal als uit een boze nare nachtmerrie of helpt herhaaldelijk knijpen in onze arm hier niet meer?
Is er nog een tijdlijn, waar dit allemaal anders is gegaan? Verbeeld ik het me of maak ik het echt mee, deze griezelfilm.

Jodocus Oyevaer
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.