image

Organisaties hekelen proces rond wetsvoorstel dat NCTV burgers online laat volgen

maandag 28 juni 2021, 09:32 door Redactie, 49 reacties

Verschillende organisaties hekelen het proces rond een nieuw wetsvoorstel van demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) toestaat om burgers online te volgen en gevoelige persoonsgegevens te verzamelen, analyseren en met binnen- en mogelijk ook buitenlandse partijen te delen.

Security.NL besteedde vorige week al aandacht aan het wetsvoorstel Wet verwerking persoonsgegevens coördinatie en analyse terrorismebestrijding en nationale veiligheid. Het wetsvoorstel staat de NCTV toe om voor de bestrijding van terrorisme en de nationale veiligheid persoonsgegevens te verwerken.

Ook moet het mogelijk worden om fenomenen en trends op deze terreinen te signaleren, analyseren en duiden en hier beleid op te voeren. "De benodigde verwerking van persoonsgegevens heeft echter gevolgen voor de privacy van personen die bijvoorbeeld uitlatingen doen die betrekking hebben op bepaalde fenomenen en trends", laat de uitleg over het wetsvoorstel weten.

Amnesty International, Bits of Freedom, Open State Foundation, Vrijschrift en Waag verwijten het ministerie gehaast en onzorgvuldig om te gaan met het wetsvoorstel. Dat werd vorige week ter consultatie aangeboden, zodat burgers, bedrijven en organisaties suggesties kunnen doen voor verbetering van de wetgeving. Standaard is de minimumtermijn daarvoor vier weken. Voor deze consultatie geldt een termijn van een week.

"Daarmee gaat het ministerie zonder opgaaf van reden in tegen het kabinetsbeleid, dat deze minimumtermijn van vier weken én actieve verspreiding van de consultatie voorschrijft", aldus de organisaties, die stellen dat de internetconsultatie stilletjes en zonder gangbaar persbericht is gelanceerd.

"We hebben het hier over een heftig en omstreden voorstel dat gaat over de verwerking van gevoelige persoonsgegevens van iedereen in Nederland", zegt Evelyn Austin van Bits of Freedom. "Een constructieve reactie daarop kunnen we alleen geven na een grondige bestudering. Daarvoor zijn vijf werkdagen niet alleen niet genoeg, het is een schoffering van de tegenmacht."

Ook Serv Wiemers, directeur van Open State Foundation benoemt in zijn reactie het felle contrast met de discussies van de afgelopen maanden in Den Haag: "Het kabinet heeft de mond vol van een nieuwe bestuurscultuur. Van een betere balans tussen macht en tegenmacht. En van transparantie. De manier waarop dit wetsvoorstel wordt doorgeduwd lijkt daar helemaal niet op."

Het wetsvoorstel volgt op berichtgeving van het NRC dat de NCTV, jarenlang in strijd met de wet, privacygevoelige informatie over burgers verzamelde en verspreidde. Ook stelde de krant dat medewerkers van de dienst door middel van nepaccounts op sociale media in het geheim honderden politieke campagneleiders, religieuze voormannen en linkse en rechtse activisten volgen. De organisaties vragen minister Grapperhaus de consultatie opnieuw te doen en daarbij een reactietermijn van tenminste vier weken te geven.

Reacties (49)
28-06-2021, 09:44 door Anoniem
Precies wat je van iemand als Grapperhaus kan verwachten, een frontale aanval op de rechtstaat..
Dit is nu wat er steeds meer zal komen door de verrechtsing, het is typerend dat een demissionair kabinet zonder enige gene gewoon door gaat met verregaande, niet noodzakelijke en niet proportionele wetgeving....
28-06-2021, 09:47 door Anoniem
Alle Nederlanders hebben recht op spyvacy. Aldus Ferdinand Grapperhaus.
28-06-2021, 09:51 door Anoniem
Het verhaal is simpel: in de ogen van Grapperwaus is iedereen gewoon schuldig.
Voorbereiding op de Noord Koreaanse manier van met mensen omgaan: als je niet voor Grapperwaus bent, dan ben je tegen hem.
En hij is de enige die ervoor kan zorgen dat het goed met ons gaat. Net als bij de Kim-familie.

Doodeng, die man!
28-06-2021, 10:01 door Anoniem
Het is echt niet alleen maar Grapperhaus die dit verzint. Toevallig is het zijn ministerie waar dit zich afspeelt. Zijn partij - en ik ga er maar even van uit dat hetzelfde geldt voor alle coalitiepartners - zal er niet alleen van afweten, maar er ook achterstaan of op z'n minst dit onderling uitgeruild hebben voor iets wat ze er zelf per se doorheen gedramd willen hebben.

En dan hebben we het nog niet over alle ambtenaren die dit bij elkaar verzinnen. De vraag is wie dit initieert, daar zit de kern van het probleem.
28-06-2021, 10:28 door waterlelie
We willen natuurlijk wel heel graag dat onze overheid ons beschermt tegen terrorisme, en actueel zoals schietpartijen door criminele organisaties in onze grote steden, waarbij gelukkig tot op heden geen grote aantallen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Maar het gekke is dat sommigen willen, dat we dat voor elkaar krijgen, met de middelen van 50 jaar geleden. Kijk nu eens naar het strafproces tegen de mocro maffia, dat met gewone opsporingsmethoden nooit tot enig resultaat zou hebben geleid.
28-06-2021, 10:54 door Anoniem
...en mogelijk ook buitenlandse partijen te delen.

En dan zegt de NSA: "Leuk joh, maar dat weten we al 20 jaar".
28-06-2021, 10:57 door Anoniem
[quopte]Het wetsvoorstel volgt op berichtgeving van het NRC dat de NCTV, jarenlang in strijd met de wet, privacygevoelige informatie over burgers verzamelde en verspreidde. Ook stelde de krant dat medewerkers van de dienst door middel van nepaccounts op sociale media in het geheim honderden politieke campagneleiders, religieuze voormannen en linkse en rechtse activisten volgen. [/quote]
De minister pakt de NCTV niet aan die in overtreding is, maar probeert de wet te verruimen om zo de (jarenlange) illegale praktijken van de NCTV rechtsgeldig te maken. In ieder geval voor de toekomst.
Een korte termijn voor raadpleging was dan ook te verwachten. Er zouden eens organisasties of mensen naar de rechter stappen vanwege de illegale praktijken van de staat.

Grappenhaus is er niet voor de bescherming van de rechten van de burgers, maar voor de bescherming van "zijn" overheidsorganen en ambtenaren. Hij is goed afgericht door zijn hoogste ambtenaren. (House broken)

Het wordt tijd dat de VVD voor een langere tijd Justie niet meer als ministerspost krijgt.
Er is geen goed toezicht en controle meer.
Het beschermt elkaar allemaal. (politici en amtelijke top)
28-06-2021, 11:35 door Anoniem
@ waterlelie,
Verifieerbare digitale ID onvervreemdbaar weten wie wie is.
Voor dat doel werkt u. Big Brother, you will be assimilayef nad Citizen. Engel tijden naderen. Cyber-autoratie. Alleen de boeven die dit gaat faciliteren en afdwingen, vangen we hier niet mee. Zijn hier zoveel medeburgers voorstander van?
28-06-2021, 11:38 door Anoniem
Door waterlelie: We willen natuurlijk wel heel graag dat onze overheid ons beschermt tegen terrorisme, en actueel zoals schietpartijen door criminele organisaties in onze grote steden, waarbij gelukkig tot op heden geen grote aantallen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Maar het gekke is dat sommigen willen, dat we dat voor elkaar krijgen, met de middelen van 50 jaar geleden. Kijk nu eens naar het strafproces tegen de mocro maffia, dat met gewone opsporingsmethoden nooit tot enig resultaat zou hebben geleid.

Het gaat er meer om dat ze eerst jarenlang dingen doen die niet mogen waar vervolgens niemand op afgerekend wordt, vervolgens wordt dit ontdekt; waarna men zo snel mogelijk met weinig transparantie een wet erdoor drukt om het legaliseren. En dan verbaast staan dat men geen vertrouwen in de overheid heeft.

Bovendien 21 overledenen in heel Europa, klinkt niet als een heel groot issue, dit zal me wel een plek in de NCTV database opleveren (
"van personen die bijvoorbeeld uitlatingen doen die betrekking hebben op bepaalde fenomenen en trends"[/quote])

Eerder deze week publiceerde Europol het jaarlijkse trendrapport over terrorisme in de Europese Unie. Vorig jaar vonden er 57 uitgevoerde, mislukte en verijdelde aanslagen plaats, tegenover 55 in 2019. Vorig jaar kwamen 21 mensen bij deze aanvallen om het leven, tegenover 10 een jaar eerder. De EU telt 447 miljoen inwoners.[/quote]
28-06-2021, 11:56 door Anoniem
Zo te zien zit Nederland vol met terroristen.
Het NCTV komt straks om in het werk om iedereen te volgen.
Ik voorzie een grote FAIL..
28-06-2021, 12:23 door Anoniem
Iedereen met een afwijkende mening is potentieel verdacht of moet gevolgd. Sheople behind the dykes, dat moeten we hebben.
28-06-2021, 12:33 door Anoniem
Door Anoniem: Zo te zien zit Nederland vol met terroristen.
Het NCTV komt straks om in het werk om iedereen te volgen.
Ik voorzie een grote FAIL..
Heel goed punt!
Dus:
als het geen terrorisme betreft, en ook geen commerciele partij, wat zou die data dan wel behelzen ...?

Of is de vraag stellen gelijk aan het stempel complotdenker vragen?
28-06-2021, 12:41 door Anoniem
Door waterlelie: We willen natuurlijk wel heel graag dat onze overheid ons beschermt tegen terrorisme, en actueel zoals schietpartijen door criminele organisaties in onze grote steden, waarbij gelukkig tot op heden geen grote aantallen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Maar het gekke is dat sommigen willen, dat we dat voor elkaar krijgen, met de middelen van 50 jaar geleden. Kijk nu eens naar het strafproces tegen de mocro maffia, dat met gewone opsporingsmethoden nooit tot enig resultaat zou hebben geleid.
Wat hebben criminele organisaties in de grote steden nu te maken met terrorismebestrijding?
Laten we wel hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden a.u.b.
28-06-2021, 12:42 door Anoniem
Hoe kan een demissionaire minister nieuwe wetten voorstellen?
28-06-2021, 12:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Het wordt tijd dat de VVD voor een langere tijd Justie niet meer als ministerspost krijgt.

Grapperhaus is CDA. Niet dat dat veel uitmaakt overigens.

Oswald
28-06-2021, 13:01 door Anoniem
Door waterlelie: We willen natuurlijk wel heel graag dat onze overheid ons beschermt tegen terrorisme, en actueel zoals schietpartijen door criminele organisaties in onze grote steden, waarbij gelukkig tot op heden geen grote aantallen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Maar het gekke is dat sommigen willen, dat we dat voor elkaar krijgen, met de middelen van 50 jaar geleden. Kijk nu eens naar het strafproces tegen de mocro maffia, dat met gewone opsporingsmethoden nooit tot enig resultaat zou hebben geleid.

Typisch autoritair zwart-wit-denken van "Waterlelie". Alsof je iedereen z'n recht op privacy moet afnemen om ons te beschermen tegen "terrorisme", en alsof het enige alternatief zou zijn om je te beperken tot "de middelen van 50 jaar geleden". Oh, is er volgens "Waterlelie" de afgelopen halve eeuw niets ontwikkeld op het gebied van anti-terrorisme-bestrijding? Dergelijke demagogische argumenten laten zien dat het aan steekhoudende argumenten ontbreekt waarom deze verdere stap in de ontmanteling van ons recht op privacy nodig zou zijn.

Opsporingsdiensten zouden zich moeten gedragen als leeuwentemmers die in een arena de leeuwen (de criminelen - met excuus aan de leeuwen voor deze vergelijking) door hoepels laten springen en uiteindelijk terug in hun hok, onder applaus van het circuspubliek. Opsporingsdiensten zouden zich NIET moeten gedragen als cipiers die een groot hok om het hele circus heenbouwen en roepen dat het hele publiek moet worden getemd omdat er mogelijk een paar leeuwen tussen zitten.

Dit wetsvoorstel is niet alleen een voorbeeld van totalitair denken en van een corrupte mentaliteit (want het is crimineel om ons onze grondrechten af te nemen), maar ook een brevet van onvermogen.

De maatschappij (17 miljoen Nederlanders of 440 miljoen EU-burgers die onder 2-uurs bewaking worden gesteld en steeds verder chantabel worden gemaakt voor malafide acties vanuit de surveillance-staat) loopt op dit moment een veel groter gevaar door wat Grapperhaus en zijn companen doen, dan door wat potentiële terroristen doen.

Grapperhaus is als een chirurg die straks over onze zg. "vrije samenleving" voldaan wil kunnen zeggen: "De patiënt ligt weliswaar voor onbepaalde tijd in coma, maar de operatie is bijzonder goed geslaagd!"
28-06-2021, 13:08 door Anoniem
Door Anoniem: Zo te zien zit Nederland vol met terroristen.
Het NCTV komt straks om in het werk om iedereen te volgen.
Ik voorzie een grote FAIL..

Het wordt inderdaad een FAIL als het gaat om terroristenbestrijding. Maar dat is het doel van dit wetsvoorstel ook helemaal niet. Het doel is om de Nederlandse bevolking te onderwerpen aan een ondemocratisch regime, en om het ontbreken van rechtsbescherming te normaliseren. Het maakt voor dit regime niet uit of het regeert via een gehoorzaam schijnparlement of een schijn-"demissionair" kabinet, zolang het de touwtjes maar in handen heeft en iedereen bang kan maken.
28-06-2021, 13:14 door Anoniem
Door Anoniem: Precies wat je van iemand als Grapperhaus kan verwachten, een frontale aanval op de rechtstaat..
Dit is nu wat er steeds meer zal komen door de verrechtsing, het is typerend dat een demissionair kabinet zonder enige gene gewoon door gaat met verregaande, niet noodzakelijke en niet proportionele wetgeving....

Zowel rechts als links werken mee aan de totalitaire digitalisering van onze samenleving, ik kan slechts met lede ogen van uit het midden toekijken hoe 'we' dit zelf in de hand helpen.
28-06-2021, 13:30 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe kan een demissionaire minister nieuwe wetten voorstellen?

Goed punt!

Zeker nu wanneer veel tijd opgaat aan de formatie, is de aandacht verslapt.
28-06-2021, 13:43 door waterlelie
Door Anoniem:
Door waterlelie: We willen natuurlijk wel heel graag dat onze overheid ons beschermt tegen terrorisme, en actueel zoals schietpartijen door criminele organisaties in onze grote steden, waarbij gelukkig tot op heden geen grote aantallen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Maar het gekke is dat sommigen willen, dat we dat voor elkaar krijgen, met de middelen van 50 jaar geleden. Kijk nu eens naar het strafproces tegen de mocro maffia, dat met gewone opsporingsmethoden nooit tot enig resultaat zou hebben geleid.
Wat hebben criminele organisaties in de grote steden nu te maken met terrorismebestrijding?
Laten we wel hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden a.u.b.
Je hoeft niet veel verbeeldingskracht te hebben, om te realiseren dat de scheidslijntjes tussen terroristen en grote criminele organisaties wel heel erg dun zijn. Terreurbeweging moeten immers ook gefinancierd worden, en dat gaat vooral door middel van drugshandel. In beide gevallen hebben we gewoon te maken met niets ontziende figuren.
28-06-2021, 13:55 door Anoniem
Door waterlelie:
Door Anoniem:
Door waterlelie: We willen natuurlijk wel heel graag dat onze overheid ons beschermt tegen terrorisme, en actueel zoals schietpartijen door criminele organisaties in onze grote steden, waarbij gelukkig tot op heden geen grote aantallen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Maar het gekke is dat sommigen willen, dat we dat voor elkaar krijgen, met de middelen van 50 jaar geleden. Kijk nu eens naar het strafproces tegen de mocro maffia, dat met gewone opsporingsmethoden nooit tot enig resultaat zou hebben geleid.
Wat hebben criminele organisaties in de grote steden nu te maken met terrorismebestrijding?
Laten we wel hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden a.u.b.
Je hoeft niet veel verbeeldingskracht te hebben, om te realiseren dat de scheidslijntjes tussen terroristen en grote criminele organisaties wel heel erg dun zijn. Terreurbeweging moeten immers ook gefinancierd worden, en dat gaat vooral door middel van drugshandel. In beide gevallen hebben we gewoon te maken met niets ontziende figuren.
Inderdaad, laten we daarom iedereen maar aftappen, want als je zo redeneert is iedereen wel een mogelijke crimineel/terrorist die in de gaten gehouden moet worden door Grapperhaus en consorten.
28-06-2021, 14:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Het wordt tijd dat de VVD voor een langere tijd Justie niet meer als ministerspost krijgt.

Grapperhaus is CDA. Niet dat dat veel uitmaakt overigens.

Oswald

Ziet iemand nog het verschil tussen deze twee partijen?
(Beide evenveel hellend naar rechts. En beide getijsterd door schandalen)

Misschien is een fusie naar een nieuwe partij een oplossing: De Nederlandsche Staatspartij
28-06-2021, 14:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Precies wat je van iemand als Grapperhaus kan verwachten, een frontale aanval op de rechtstaat..
Dit is nu wat er steeds meer zal komen door de verrechtsing, het is typerend dat een demissionair kabinet zonder enige gene gewoon door gaat met verregaande, niet noodzakelijke en niet proportionele wetgeving....

Zowel rechts als links werken mee aan de totalitaire digitalisering van onze samenleving, ik kan slechts met lede ogen van uit het midden toekijken hoe 'we' dit zelf in de hand helpen.

Er zijn natuurlijk wel dingen die 'we' kunnen doen om onszelf en anderen te beschermen, ook als 'linkse', 'rechtse' en 'centrum-politici' het laten afweten. Hoog tijd dat mensen beginnen met bottom-up eigen privacy-vriendelijke eco-systemen (analoog + digitaal) op te bouwen die niet gegijzeld kunnen worden door de totalitaire digitaliseerders die het op dit moment in en rond ons landsbestuur voor het zeggen hebben. Mensen die elkaar kennen en vertrouwen kunnen samen eilandjes van privacy bouwen, en zich aansluiten bij grotere eilanden van relatieve privacy (bijv. Protonmail).

In feite dwingt onze officiële (r)overheid ons steeds meer om vergelijkbare maatregelen te gaan treffen die criminelen om heel andere, minder fijne redenen al langer treffen. Vertrouwen tussen individuele mensen die elkaar kennen, zal daarbij een belangrijke rol spelen.

Het is wel mogelijk digitale uitingen(!) van wederzijds vertrouwen te surveilleren/op te sporen. Maar informeel, analoog vertrouwen tussen individuele mensen kan bewust discreet worden opgebouwd en worden benut zonder dat onze steeds totalitairdere heersers daar meteen achter komen. Onder een dictatuur, een oligarchie of een regentenbewind (ook als dat met een vernisje van democratie is verpakt zoals in Nederland) ontstaan altijd informele economieën en informele relaties.

Het vereist wel een beetje fantasie. Dus dat we onze fantasie niet alleen maar besteden aan het plannen van de eerstvolgende stedentrip om te kunnen "relaxen". Wanneer onze digitale heersers ons eenmaal gaan opjagen, afknijpen en uitpersen (en die tijd is al begonnen), ontstaat er bij steeds meer mensen energie om buiten het officiële bewakingssysteem om te gaan. Een ander deel van de bevolking vervalt waarschijnlijk tot struisvogels/ zombies ("Ik doe maar wat ze zeggen zolang ik in het weekend maar een filmpje kan pakken..."). En dan heb je nog de systeemknechten (de collaborateurs, inclusief verklikkers).

Wel heel jammer dan de democratische rechtsstaat het niet gered heeft maar stilletjes is afgeschaft voor wat betreft de aanspreekbaarheid van overheden en grote bedrijven, en we nu helaas weer in zo'n oorlogs-achtige dynamiek terechtkomen... Maar dat is kennelijk toch wat veel mensen (onbewust?) willen, dus daar zullen oprechte mensen mee moeten leren omgaan.
28-06-2021, 14:21 door Anoniem
Door waterlelie:
Door Anoniem:
Door waterlelie: We willen natuurlijk wel heel graag dat onze overheid ons beschermt tegen terrorisme, en actueel zoals schietpartijen door criminele organisaties in onze grote steden, waarbij gelukkig tot op heden geen grote aantallen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Maar het gekke is dat sommigen willen, dat we dat voor elkaar krijgen, met de middelen van 50 jaar geleden. Kijk nu eens naar het strafproces tegen de mocro maffia, dat met gewone opsporingsmethoden nooit tot enig resultaat zou hebben geleid.
Wat hebben criminele organisaties in de grote steden nu te maken met terrorismebestrijding?
Laten we wel hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden a.u.b.
Je hoeft niet veel verbeeldingskracht te hebben, om te realiseren dat de scheidslijntjes tussen terroristen en grote criminele organisaties wel heel erg dun zijn. Terreurbeweging moeten immers ook gefinancierd worden, en dat gaat vooral door middel van drugshandel. In beide gevallen hebben we gewoon te maken met niets ontziende figuren.

@Waterlelie. Grapperhaus is een nietsontziend figuur. Hij beschikt over andere middelen dan criminelen (hij schuift de wet niet met fysiek geweld opzij, maar zet de wet naar zijn hand). Maar hij verschilt qua drijfveren niet wezenlijk van ze. Iets vergelijkbaars zag je destijds ook bij Radovan Karadzic. Ooit begonnen als psychiater, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon, en toen de situatie het mogelijk maakte, werd hij uiteindelijk iets heel anders. Dat zie je veel gebeuren bij figuren die zoveel macht krijgen dat ze hun dromen kunnen gaan uitleven ten koste van anderen.

De ontwikkeling van digitale bewakingstechnologieën en het corona-virus leveren de situatie op waar Grapperhaus c.s. op gewacht hebben.

Dus ik zou jouw tekst iets willen aanpassen: "Je hoeft niet veel verbeeldingskracht te hebben, om je te realiseren dat de scheidslijntjes tussen terroristen, grote criminele organisaties en het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid wel heel erg dun zijn. De financieringsbron verschilt voor een deel en het geld wordt deels anders geïnd (bijv. accijnzen op alcohol en tabak in plaats van drugsgeld), maar in alle drie gevallen hebben we gewoon te maken met niets ontziende figuren."
28-06-2021, 15:03 door Anoniem
Door Anoniem: @Waterlelie. Grapperhaus is een nietsontziend figuur. Hij beschikt over andere middelen dan criminelen (hij schuift de wet niet met fysiek geweld opzij, maar zet de wet naar zijn hand). Maar hij verschilt qua drijfveren niet wezenlijk van ze. Iets vergelijkbaars zag je destijds ook bij Radovan Karadzic. Ooit begonnen als psychiater, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon, en toen de situatie het mogelijk maakte, werd hij uiteindelijk iets heel anders. Dat zie je veel gebeuren bij figuren die zoveel macht krijgen dat ze hun dromen kunnen gaan uitleven ten koste van anderen.

De ontwikkeling van digitale bewakingstechnologieën en het corona-virus leveren de situatie op waar Grapperhaus c.s. op gewacht hebben.

Dus ik zou jouw tekst iets willen aanpassen: "Je hoeft niet veel verbeeldingskracht te hebben, om je te realiseren dat de scheidslijntjes tussen terroristen, grote criminele organisaties en het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid wel heel erg dun zijn. De financieringsbron verschilt voor een deel en het geld wordt deels anders geïnd (bijv. accijnzen op alcohol en tabak in plaats van drugsgeld), maar in alle drie gevallen hebben we gewoon te maken met niets ontziende figuren."

Het is fascisme in een nieuw jasje.

Door Anoniem:
Grapperhaus is CDA. Niet dat dat veel uitmaakt overigens.

Oswald

Ziet iemand nog het verschil tussen deze twee partijen?
(Beide evenveel hellend naar rechts. En beide getijsterd door schandalen)

Misschien is een fusie naar een nieuwe partij een oplossing: De Nederlandsche Staatspartij

Of misschien: De Nederlandsche Staatspartij Digitalisering (NSD). Vreemd, waar doet dat me aan denken?

Digi-fascisme. "Leuker willen we het niet maken. Maar we kunnen je wel overal volgen."
28-06-2021, 15:17 door waterlelie - Bijgewerkt: 28-06-2021, 15:18
De surveillance maatschappij bestaat natuurlijk al een tijdje, in de persoon van Google, Facebook, Twitter en aanverwanten, en die vind ik eigenlijk toch wel een beetje enger dan de voorgestelde mogelijkheden die de overheid wil realiseren.
De overheid wil terroristen politieke activisten en criminele organisaties in kaart kunnen brengen, want als die de straat en buurten overnemen, dan bestaat alleen nog maar het recht van de sterkste. Ik noem maar eens de drie belangrijkste categorieën, die een existentieel gevaar voor de samenleving kunnen gaan vormen, en dat gevaar moet omwille van de leefbaarheid van de samenleving beheersbaar voor de overheid blijven.
28-06-2021, 15:37 door Anoniem
Nou ja, even recapituleren: als kabelgebonden interceptie zou werken (sleepnet), waarom zou je dan nog mensen moeten volgen op het internet? Ik heb daarom zo'n idee dat die kabelgeboden interceptiie (waardoor iedereen kan worden afgeluisterd) niet werkt, maar dat het nieuwe plan voor de NCTV evenzo niet zal werken.

We hoeven maar even te wachten op een of ander rapport dat de komende jaren zal verschijnen. :-)
28-06-2021, 15:45 door Anoniem
14:21 uur. Door Anoniem: @Waterlelie. Grapperhaus is een nietsontziend figuur. Hij beschikt over andere middelen dan criminelen (hij schuift de wet niet met fysiek geweld opzij, maar zet de wet naar zijn hand). Maar hij verschilt qua drijfveren niet wezenlijk van ze. Iets vergelijkbaars zag je destijds ook bij Radovan Karadzic. Ooit begonnen als psychiater, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon, en toen de situatie het mogelijk maakte, werd hij uiteindelijk iets heel anders. Dat zie je veel gebeuren bij figuren die zoveel macht krijgen dat ze hun dromen kunnen gaan uitleven ten koste van anderen.

De ontwikkeling van digitale bewakingstechnologieën en het corona-virus leveren de situatie op waar Grapperhaus c.s. op gewacht hebben.

Dus ik zou jouw tekst iets willen aanpassen: "Je hoeft niet veel verbeeldingskracht te hebben, om je te realiseren dat de scheidslijntjes tussen terroristen, grote criminele organisaties en het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid wel heel erg dun zijn. De financieringsbron verschilt voor een deel en het geld wordt deels anders geïnd (bijv. accijnzen op alcohol en tabak in plaats van drugsgeld), maar in alle drie gevallen hebben we gewoon te maken met niets ontziende figuren."

15:17 uur. Door waterlelie: De surveillance maatschappij bestaat natuurlijk al een tijdje, in de persoon van Google, Facebook, Twitter en aanverwanten, en die vind ik eigenlijk toch wel een beetje enger dan de voorgestelde mogelijkheden die de overheid wil realiseren.
De overheid wil terroristen politieke activisten en criminele organisaties in kaart kunnen brengen, want als die de straat en buurten overnemen, dan bestaat alleen nog maar het recht van de sterkste. Ik noem maar eens de drie belangrijkste categorieën, die een existentieel gevaar voor de samenleving kunnen gaan vormen, en dat gevaar moet omwille van de leefbaarheid van de samenleving beheersbaar voor de overheid blijven.

@Waterlelie. Whataboutery (afleidingsmanoeuvre) en bangmakerij. Het gaat hier deze keer niet over Google etc., maar over de Nederlandse overheid. Jij gaat ervan uit dat de overheid alleen maar goedwillend is en nooit zijn macht misbruikt. Hoe naïef wil je zijn? Na alle privacy-schandalen, na de toeslagenaffaire, na de willekeur bij het opleggen van vaak onlogische vrijheidsbeperkingen ten tijde van corona?

Wij moeten van jou heeeel erg bang zijn voor "terroristen, politieke activisten en criminele organisaties", die je kennelijk over één kam scheert. Net zoals bijvoorbeeld sommige Trump-aanhangers milieu- en mensenrechtenactivisten als "terroristen" bestempelen. Of zoals Poetin Navalny's anti-corruptie-organisatie heeft bestempeld tot "terroristische organisatie". Het maakt wel duidelijk dat jij geen enkel kritisch geluid wilt dulden.

Jij wilt dat "criminaliteit" en "politiek activisme" voor de overheid "beheersbaar" blijven. Maar het kan je kennelijk niet schelen of de overheid zelf "beheersbaar" blijft, terwijl dat gevaar nu vele malen groter is. Sterker nog, als de overheid zelf niet beheersbaar blijft, dan ontstaat er verwevenheid tussen overheid en criminaliteit en is criminaliteit ook niet meer beheersbaar. Denk aan Rusland. Daar is dat zo. En hoe zit het met (in)directe banden tussen Brabantse drugscriminelen en/of financiële sleutelfiguren en bepaalde Nederlandse gezagsdragers?

Misschien is een fusie naar een nieuwe partij een oplossing: De Nederlandsche Staatspartij

Of misschien: De Nederlandsche Staatspartij Digitalisering (NSD). Vreemd, waar doet dat me aan denken?

Digi-fascisme. "Leuker willen we het niet maken. Maar we kunnen je wel overal volgen."

Ja, Waterlelie wil graag dat de overheid "politieke activisten" digitaal "in kaart kan brengen". De natte droom van elke dictator en z'n uitvoerders. Inderdaad, digi-fascisme.
28-06-2021, 16:04 door Anoniem
Door Anoniem: Nou ja, even recapituleren: als kabelgebonden interceptie zou werken (sleepnet), waarom zou je dan nog mensen moeten volgen op het internet? Ik heb daarom zo'n idee dat die kabelgeboden interceptiie (waardoor iedereen kan worden afgeluisterd) niet werkt, maar dat het nieuwe plan voor de NCTV evenzo niet zal werken.

We hoeven maar even te wachten op een of ander rapport dat de komende jaren zal verschijnen. :-)

Misschien een soort vorm van boekhouding met twee kolommen (kabel + sociale media), om die te koppelen en aan de hand van elkaar te controleren? Met name handig voor vaststellen van locatie van uitingen, en daarmee van de identiteit achter het pseudoniem op sociale media?

Verder eens, digitale massa-surveillance werkt niet voor preventie ernstige criminaliteit (want criminelen hebben ook een professionaliseringsslag doorgemaakt). Maar het maakt het wel makkelijker om legitieme politieke oppositie of sociaal activisme te onderdrukken. Dus ook bij Grapperhaus moet je denken: "Kijk niet naar wat-ie zegt, maar naar wat-ie doet."
28-06-2021, 16:16 door Anoniem
Alweer het verder oprekken van de sleepwet, je weet wel die wet waar sommige hier zo'n voorstander van zijn en die de nodige waarborgen omkleedt zou zijn.

IloveMYvpn
28-06-2021, 16:41 door Anoniem
Door waterlelie: De surveillance maatschappij bestaat natuurlijk al een tijdje, in de persoon van Google, Facebook, Twitter en aanverwanten, en die vind ik eigenlijk toch wel een beetje enger dan de voorgestelde mogelijkheden die de overheid wil realiseren.

Ik betwijfel of Google, Facebook en Twitter zoveel beter worden van alle extra eisen die de overheid stelt. Deze eisen maken van de ooit neutrale communicatieplatformen de ogen en oren van de politieke elite. En deze gebruiken die voornamelijk voor spionage in de landen van andere politieke elites.

Ik heb overigens grote twijfels over het vermogen van de NCTV om de data die ze verzamelen veilig te beheren. De data die je niet hebt kan ook niet gestolen of gemanipuleerd worden. Waarom zou je een pacemaker hacken als je veel makkelijker iemand op een terrorismeafdeling kan doen belanden? Willen we dit? Waar is het internet van begin jaren negentig toen de overheid zich nog nergens mee bemoeide?
28-06-2021, 17:40 door Anoniem
Nee. Ik wacht tot het grote geld en de overheid ongenadig op zijn bek gaat. Het denkt nu al dat het zich alles kan permitteren en krijgt daar op een onverwacht tijdstip de terugslag van die zijn weerga niet kent. Ook het grote geld komt op deze manier onder de loupe en zal daar ook zenuwachtig van worden. Ook 'collega' politici komen onder de loupe en worden daar ook niet vrolijk van.

En laten we heel eerlijk zijn, was er niet ooit een gezegde 'Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten?'
28-06-2021, 17:56 door Anoniem
Kijk het gaat natuurlijk alleen werken als iedereen een onvervreemdbare te allen tijde verifieerbare digitale identiteit heeft, waar je je als burger en ook als cybercrimineel niet aan kunt onttrekken. Met "het teken van het beest" komt dat in zicht het Digitale Vierde Rijk en net als in de recente geschiedenis is het corporationeel fascisme (Big Tech monopolisten, Big Pharma).

Het kan niet zomaar ingevoerd, daar is een grondwetswijziging voor nodig, alhoewel "kaasschaven" gaat de overheid bij vrijheidsinperkingen geweldig af. Voor de vorm nog wat "tegengesputter" van de veiligheidsregio's, maar goed. Vooruit met de geit.

Uiteindelijk doen derde partijen het voor hen, de banggemaakte burger die anderen op zes voet van zich houdt, want wellicht is ie wel besmet of nog erger "ongevaccineerd en ongetest". Hou die paria's op afstand. Speldt u QR code maar op uw jasje vast.

Alle sociale media sleepbaar en aftapbaar gemaakt. Wat gaat er op termijn met tor gebeuren, met bitchute en de alternatieve sites, die niet het gepropageerde verhaaltje zonder veel vraagjes stellen nakauwen? En we gaan hier randsnel in en naartoe. Zie er dan nu nog maar eens uit te komen.

Zijn je primaire vrijheiden als in 1 groot digi-panopticum je ontnomen, zie ze maar weer eens terug te krijgen, zeker als een zombie- en ja-knikker-gemeenschap met staatstrollen en staatsdigi-boa's en fact-checkers je ook nog op je huid zitten.

Ik heb meelij met mijn jonge generatie. Maar ik ben er ook nog niet, want de mensen in de herfst van hun leven zijn het meest bedreigd, sommigen zien hen als "nutteloze opeters en CO-2 footprint achterlaters". Wat een wereld is er toch voor ons uitgerold, lieve mensen. Sta er eens een ogenblik bij stil en laat je dan niet overmannen door "dissosiatieve belemmeringen" a la 'dat kan toch niet, dat een overheid ons als hun vijanden ziet, ze doen het toch voor onze bestwil en ons algeheel welbevinden'. In theorie wel, ja, maar de praktijk wijst elke dag wederom anders uit.

Joris Goedbloed
28-06-2021, 18:18 door karma4
Opvallend:
- vanuit het NCTV komt een rapport dat wat politici zeer ongevallig is.
- ontbrekende beschrijvingen die wel bij de al jaren genoemde taak horen worden benoemd
- privacy activisten gaan door het lint

Wat is nu het doel?
- politieke kritiek op een goed rapport monddood zien te maken.
- wie is wie met welke rol
1984 is bedoel als waarschuwing niet als handleiding
De grote facistische foute partijen hebben en hadden hun eigen milities voor de eigen waarheid.
28-06-2021, 18:25 door Anoniem
En niemand geloof de wappies?
Het jaar 2030 dat is de streefdatum van het WEF de vrienden club van Claus Swab,de Koninklijke familie,Rutte en Kaag.
28-06-2021, 19:52 door Anoniem
Door karma4: Opvallend:
- vanuit het NCTV komt een rapport dat wat politici zeer ongevallig is.
- ontbrekende beschrijvingen die wel bij de al jaren genoemde taak horen worden benoemd
- privacy activisten gaan door het lint

Wat is nu het doel?
- politieke kritiek op een goed rapport monddood zien te maken.
- wie is wie met welke rol
1984 is bedoel als waarschuwing niet als handleiding
De grote facistische foute partijen hebben en hadden hun eigen milities voor de eigen waarheid.

Geen probleem voor het orakel, alles en iedereen mag gevolgd worden en er zijn nog mensen die dat soort praktijken verdedigen ook.
28-06-2021, 23:58 door Anoniem
Wel tijd voor een ieder die ooit aan social media is begonnen om maar eens geautomatiseerde nepaccounts, sockpuppets te gaan maken? Zie hier een prachtige potentiële markt voor wie zin heeft ermee te beginnen. Schrijf een A.I, bot dat automatisch onzin post op losse social media accounts namens een specifieke gebruikersnaam met tegenstrijdige informatie van elkaar. (Greetje houdt van katten, Greetje houdt niet van katten, Greetje is een kat)

Je hoeft niet eens veel zelf te schrijven pak willekeurige spambot en verander simpelweg de database.
Bijna een kant een klaar product dus!

Als genoeg gebruikers dit doen heeft NCTV straks:
A compleet vervuilde databases per persoon
B capaciteit te kort om de informatie te filteren, op te slaan of fysiek door mensen te laten controleren.
C de hele wet kan weer de prullenbak in.

Social media platforms gaat hier niks tegen doen zolang je geen reclame verspreidt want gratis number inflation en adverteerders kopen gretig de metadata sinds ze het toch lekker kunnen doorverkopen aan andere bedrijven.

Werkt uiteraard enkel tot de verplichting erkomt om je via een europees digitaal paspoort te registreren op sites of tot ze het strafbaar stellen. Maar tegen die tijd is onze generatie waarschijnlijk al lang met pensioen. Al heb ik wel medelijden met de volgende. But hey atleast iemand kan er nu nog lekker aan gaan verdienen.


Oh en voor de NCTV die meekijkt. (ook al mag het natuurlijk *nog* niet) Geen zorgen sta al jaren op jullie watchlist gebruik geen social media, stem niet en heb altijd kritiek op de overheid naast dat ik klaag over het weer constant en belastingen. Kortom uitermate gevaarlijk :)
29-06-2021, 00:33 door Anoniem
Door Anoniem: Precies wat je van iemand als Grapperhaus kan verwachten, een frontale aanval op de rechtstaat..
Dit is nu wat er steeds meer zal komen door de verrechtsing, het is typerend dat een demissionair kabinet zonder enige gene gewoon door gaat met verregaande, niet noodzakelijke en niet proportionele wetgeving....
De linkse partijen doen hier fanatiek aan mee met D66 voorop. De enige partij die hier tegen protesteerd is FvD
29-06-2021, 00:49 door Anoniem
Zijn er nu helemaal geen zinnige mensen meer, die deze derde veiligheidsdienst om de eigen burger door te lichten afwijzen?
Zijn we op dit moment al zowat allemaal meelopers van de heersende macht geworden?

Ik verneem weinig tegengeluiden, want ja dan kom je zeker in aanmerking om juist hierop gevolgd te worden als burger.
Dus niet alleen door je gebruik van je tor-browsertje en via je Whatsapp-visies.

Dat betekent dus dat men bang is voor de eigen burgers en dat die andere inzichten kunnen hebben dan de gepropageerde of algemeen geldende, zoals voorgehouden. Controledwang, surveillance-dwang, sleepnetten, noodwetgeving.

Toen dit in Amerika werd gedaan en Amerikanen merkten dat ze zelf onder de loep kwamen van de eigen diensten,
was de wereld te klein. Nu kan het met een kleine wetsaanpassing, twee "slaap"kamers slapen verder, en hoppa wordt het er doorgejast.

Als dit er zonder mitsen en maren er doorgejaagd wordt, heb ik er een hard hoofd in en zijn we al verder weg, dan ik dacht.

Joris Goedbloed
29-06-2021, 06:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4: Opvallend:
- vanuit het NCTV komt een rapport dat wat politici zeer ongevallig is.
- ontbrekende beschrijvingen die wel bij de al jaren genoemde taak horen worden benoemd
- privacy activisten gaan door het lint

Wat is nu het doel?
- politieke kritiek op een goed rapport monddood zien te maken.
- wie is wie met welke rol
1984 is bedoel als waarschuwing niet als handleiding
De grote facistische foute partijen hebben en hadden hun eigen milities voor de eigen waarheid.

Geen probleem voor het orakel, alles en iedereen mag gevolgd worden en er zijn nog mensen die dat soort praktijken verdedigen ook.
De realiteit is meer genuanceerd. Zonder checks&balances is een recht/privilege een bron van tirranie & corruptie, maar met te veel/strikte checks&balances louter op papier een tijger.

In 2006 heeft zelfs de MIVD nog kritiek geuit, en dat zijn beslists geen wappies.
"Vanuit de MIVD werd in een rapport in 2006 kritiek geuit op de toenmalige NCTb. Zo werd gesteld dat de organisatie dreigt uit te groeien tot een zelfstandige inlichtingendienst die de internationale contacten van andere Nederlandse veiligheidsdiensten kan verstoren." ( Bron NRC/Wikipedia )
29-06-2021, 09:57 door Anoniem
Door karma4: Opvallend:
- vanuit het NCTV komt een rapport dat wat politici zeer ongevallig is.
- ontbrekende beschrijvingen die wel bij de al jaren genoemde taak horen worden benoemd
- privacy activisten gaan door het lint

Wat is nu het doel?
- politieke kritiek op een goed rapport monddood zien te maken.
- wie is wie met welke rol
1984 is bedoel als waarschuwing niet als handleiding
De grote facistische foute partijen hebben en hadden hun eigen milities voor de eigen waarheid.

Nee, ze gaan niet door het lint.
Ze hebben wel degelijk een terechte kritiek op de minister die een zeggen en scrhijven een hele week uittrekt voor de consultatie. En dan nog zinnige racties verwachten.
Dus wie is hier wie monddood aan het maken?

Verder is die consultatie er voor een wetsvoorstel, waarmee de minister probeert recht te breien wat een dienst al jaren illegaal doet.
Iets van "alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieern zijn meer gelijk dan anderen" (Animal Farm)
Blijkbaar gelden wetten niet voor het NCTV?

De minister faalt hier, omdat hij blijkbaar geen behoorlijk toezicht gehouden heeft op het doen en laten van een dienst die onder zijn toezicht valt.

K4 is op dit forum het ministerie van waarheid voor dhr. Grappenhaus en cs.
Recht praten wat krom is.
29-06-2021, 10:11 door Anoniem
De linkse partijen doen hier fanatiek aan mee met D66 voorop.
D66 links, ben benieuwd hoe je hier eigenlijk op komt. Voor mij als links stemmer heeft het meer van
een dictatoriale midden-rechtse partij weg en die hebben we in overvloed in dit land. In Nederland zijn
eigenlijk geen echte linkse partijen meer.
29-06-2021, 10:29 door waterlelie - Bijgewerkt: 29-06-2021, 10:40
Het is natuurlijk een keuze tussen twee kwaden. Aan de ene kant kunnen we het internationale terrorisme niet negeren, en moeten we de middelen hebben, om ze te kunnen opsporen voordat ze grote schade aan kunnen richten, en de opmars van de criminele organisaties in de zogenaamde bovenwereld, ook dat kunnen we niet zijn gang laten gaan. De derde categorie is het politieke activisme, dat zich steeds intoleranter opstelt tegenover de democratische samenleving, en deze door middel van intimidaties en tot nu nog voornamelijk verbaal geweld de mond tracht te snoeren. En die laatste categorie is m.i. het meest gevaarlijke.

Het kwaad dat hierdoor miljoenen gewone burgers digitaal gevolgd kunnen worden is een risico, dat we met goede wetgeving in de hand kunnen houden. Maar niemand garandeert ons dat de democratische spelregels door elke democratisch gekozen overheid zal worden gerespecteerd. Feit is echter dat de mogelijkheid van massa-surveillance bestaat, en als het bestaat heeft de geschiedenis geleerd, dan wordt het in welke vorm dan ook uitgevoerd, dus mijn keuze zou zijn voor het minst kwade.
29-06-2021, 12:14 door Anoniem
Nog een ideetje voor Grapperhaus. Dien een wetsvoorstel in dat de NCTV chipjes in elke portemonnee mag stoppen (zolang mensen nog portemonnees op zak hebben) om die preventief te monitoren. Immers, zakkenrollen moet eigenlijk ook gezien worden als een vorm van terrorisme.

Want als je dat niet doet, "krijgt het terrorisme de overhand", "raakt de balans zoek" en "staat de overheid machteloos".

En kan de NCTV trouwens ook voor mij monitoren of mijn partner niet vreemd gaat? Want vreemdgaan, ja, dat is eigenlijk ook een vorm van terrorisme. Dat zou in een beschaafde samenleving niet moeten mogen.
29-06-2021, 12:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Hoe kan een demissionaire minister nieuwe wetten voorstellen?

Goed punt!

Zeker nu wanneer veel tijd opgaat aan de formatie, is de aandacht verslapt.

Dit zou ik ook wel eens willen weten, voor zover ik nu weet zou dit helemaal niet moeten kunnen. Een demissionair kabinet beslist toch enkel over cruciale lopende zaken?

Kan ik dit ergens aankaarten zodat hier vragen over worden gesteld in de kamer?
29-06-2021, 13:50 door karma4 - Bijgewerkt: 29-06-2021, 13:52
Door Anoniem: ...Wat is nu het doel?
- politieke kritiek op een goed rapport monddood zien te maken.
- wie is wie met welke rol
1984 is bedoel als waarschuwing niet als handleiding
De grote facistische foute partijen hebben en hadden hun eigen milities voor de eigen waarheid.

Geen probleem voor het orakel, alles en iedereen mag gevolgd worden en er zijn nog mensen die dat soort praktijken verdedigen ook.[/quote]
Jij snapt duidelijk weinig van Eric Arthur Blair.
De clou: degenen die zeggen op te komen voor anderen zijn mogelijk het grootste gevaar voor een dystopie en dictatuur.
Let op de de signalen met hun acties.

Het wegzetten van kritiek als een bedreiging en foute framing dat een ieder gevolgd mag worden is een alarmsignaal.
Heb je "Maar dat mag je niet zeggen` echt gemist?
Dat is onvoorstelbaar, de reacties uit de facistische hoek waren niet te missen. Ze werden gevolgd en dat mag niet.

Door Anoniem: K4 is op dit forum het ministerie van waarheid voor dhr. Grappenhaus en cs.
Recht praten wat krom is.
Dat staat op het coto van bepaalde politieke partijen in de kamer die zich zo gedragen. Als je dat gemist hevt en goedpraat dan plaats je jezelf in die hoek.
29-06-2021, 14:33 door Anoniem
Door Anoniem: Nog een ideetje voor Grapperhaus. Dien een wetsvoorstel in dat de NCTV chipjes in elke portemonnee mag stoppen (zolang mensen nog portemonnees op zak hebben) om die preventief te monitoren. Immers, zakkenrollen moet eigenlijk ook gezien worden als een vorm van terrorisme.

Want als je dat niet doet, "krijgt het terrorisme de overhand", "raakt de balans zoek" en "staat de overheid machteloos".

En kan de NCTV trouwens ook voor mij monitoren of mijn partner niet vreemd gaat? Want vreemdgaan, ja, dat is eigenlijk ook een vorm van terrorisme. Dat zou in een beschaafde samenleving niet moeten mogen.

Ho, ho, laten we het wel zuiver houden. Je kunt de NCTV hooguit vragen om het risico dat jouw partner vreemdgaat, te monitoren. En daar is helemaal geen nieuw wetsvoorstel voor nodig. Het huidige wetsvoorstel van Grapperhaus maakt het voor de NCTV al mogelijk de flirt-contacten te monitoren die jouw partner via sociale media onderhoudt.

Aan de andere kant, zolang jouw partner NIET Saoedisch, Iraans, Noord-Koreaans, Chinees, Russisch, Myanmars, Eritrees, Oegandees, Colombiaans, Venezolaans (... etc. etc...) is, en ook GEEN islamitische, milieu-activistische of extreem-feministische achtergrond heeft, zal het algoritme van NCTV waarschijnlijk zeggen dat er geen, of althans geen sterke indicatie is van een terrorisme-risico. Dat lijkt me een hele geruststelling. Of wacht...

De NCTV kan natuurlijk ook onderzoek doen met zogeheten "lok-partners", die zich op sociale media voordoen als bijv. Sadoediër, Iraniër (.....). En als je dan hapt, dan heb je opeens wèl een risico-indicator aan je broek hangen.

Maar goed, dan kun je natuurlijk op eigen initiatief een briefje naar Grapperhaus sturen waarin je aangeeft dat het je bedoeling is met die potentiële partner netjes in het huwelijk te treden, dus dat er niets aan de hand is. Of wacht... Ik weet niet hoe Grapperhaus daarover zou denken. Misschien zou hij dan de NCTV juist opdracht geven om jou extra goed in de gaten te houden.

Al met al een fijn gevoel dat Grapperhaus waakt over onze relaties.

Ik zeg tegen mijn partner altijd, als we samen in bed liggen: "Als Grapperhaus om ons huis heen snuffelt, hebben we niets te vrezen."
29-06-2021, 16:09 door Anoniem
Wat betekent "demissionair" eigenlijk?
30-06-2021, 10:37 door Anoniem
Demissionair betekent in de ogen van het huidige kabinet eigenlijk "niets" of business as usual.
Aan de vruchten kent men de boom.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.